Ben bir kere söyledim o cümleyi 500 kez takıntılı ruh hastaları gibi tekrar eden sensin. Önce evde kalmış 100 kilo diye hakaret ediyorsun sonra 36 beden bir şey yaşamamış diye aşağlıyorsun. İnsanlar çocuk yap diyor beğenmiyorsun yapma diyor beğenmiyorsun. Hepsini bırak psikoloğa git bence. Sende de üste çıkma, son lafı söyleme, dinlemeden bağırma, saldırganlık, kişilik bozuklıuğu var. Takıntılılar gibi bir şeye çakılıp okumadan anlamadan bağırınıyorsun. Kimsenin acısını bastırmıyorum banane, herkes kendi acısını bastırır. Sen bence iletişim kurmayı öğren önce herkese höt höt istemezsem yapmama hayatım boyunca böyleydim asarım keserim. Çok görüyoruz evinde dayak yiyip sokakta başka dayan yiyen kadına akıl veren ben olsam çeker giderim diye.. Parayı da sonradan gördün muhtemelen.yazdıklarımın bır yanında bır acık varsa yazsan ben aa evetmı derım ama durup durup babamdan ayıran demeyeceksın o cocugun babası zaten yanında tamam mı? ınsanların acılarına bastırmayı cok ıyı ogrenmıssın 25 yasında 36 beden daha hayattan bırsey yasamamıssın ne bu bılmeden konusma
Gerizekalı diyorum sana yeniden zoruna gitmiyor mu?Ben bir kere söyledim o cümleyi 500 kez takıntılı ruh hastaları gibi tekrar eden sensin. Önce evde kalmış 100 kilo diye hakaret ediyorsun sonra 36 beden bir şey yaşamamış diye aşağlıyorsun. İnsanlar çocuk yap diyor beğenmiyorsun yapma diyor beğenmiyorsun. Hepsini bırak psikoloğa git bence. Sende de üste çıkma, son lafı söyleme, dinlemeden bağırma, saldırganlık, kişilik bozuklıuğu var. Takıntılılar gibi bir şeye çakılıp okumadan anlamadan bağırınıyorsun. Kimsenin acısını bastırmıyorum banane, herkes kendi acısını bastırır. Sen bence iletişim kurmayı öğren önce herkese höt höt istemezsem yapmama hayatım boyunca böyleydim asarım keserim. Çok görüyoruz evinde dayak yiyip sokakta başka dayan yiyen kadına akıl veren ben olsam çeker giderim diye.. Parayı da sonradan gördün muhtemelen.
Kusura bakma ne kadar ezildiysen tam tersi karakter sergilemeye çalışıyorsun. İnsan kendinde en çok ne eksikse onu söylermiş inkar eder gibi.
Sana daha fazla analiz de yapamayacağım vakit de harcamayacağım. Ancak hakaret etmeyi bilir senin gibiler. Kuyruğuna bastığım için afedersin canım. Ne halt edersen et. Ruh hastası bozuk kişilik. Bunu da hakaret saymazsın artık senin ettiklerinin sebebini açıklayan tespit olarak kalsın. Olmadığın kişilikmiş gibi yaşamında mutluluklar. Bundan sonra küfüre vardırırsın işi herhalde etme bak çoluk çocuk da okuyor burayı, yazık.
Bunun hesabını sana vermem bana ters gelen bısey varsa burada yakın arkadasımda yazıyor olsa yazarım bana dogru gelen sekılde. Ben buyum ıstesende ıstemesende buyumHer hakaretin ayrı cezası vardır bir baksınlar bakalım sana kaç kişiye saldırdıysan bugüne kadar..
Mune
Konu sahibi ben değilimBen sizin yazdığınıza cevap verdim, çocuk algısıyla. Vay neden eşinden ayrıldın demedim.
1. çocuğumu sever miyim diye tereddüt sahibi misiniz? Evlat mı rahat mı para mı diyorsunuz? 2 çocuğuma iyi şartları verebilir miyim çalışmazsam deseydiniz samimi bulurdum. Kendi tatilini düşünen, kilosunu dert eden, biyolojik babamdan beni ayıran ve bana bir kardeş yapmak için kardeşimi sevip sevmeyeceğini düşünen bir kadın annem olsun istemezdim.
Yaşadıklarınızı küçümsemiyorum ama bence yapmayın..
Şimdi merhaba
Aslında sorum başlığa sığmıyor.
1 tane oglum var 2 ay sonra 6 yaşına girecek.
Kendisi tüp bebek ve cok uzun ugraslar sonucu oldu.
Onuda çok seviyorum ve sevdim ve aşırı derecede isteyerek tedavilerimi oldum ve oğluma kavuştum.
Ondan sonra 1 kere korunurken hamile kaldım ve hemen aldırdım kesinlikle istemediğim için ve oğlum küçüktü.
1 sene sonra yine korunurken hamile kaldım 4 aylık ölü doğum yaptım hamilelik fazlaca sıkıntılıydı.Bununda üzerinden 2 seneden fazla zaman gecti .Artık eşim sürekli sıkıştırıyor hadide hadi diye.
Oğlumda çok istiyor. E herkesde istiyor.
buarada 2. evliliğim, ilk eşimden oğlum yeni doğdugunda ayrıldım ve bıyolojık baba ortada yok . Mantiken ben öldüğümde oğlum kimsesiz kalacak bi kardeşi olsa en azından ne bilim annemde böyle böyleydi der, anıları canlandırırlar.Yok yok ona bunu yapamam diyorum mutlaka yapmam lazım.
Sonra kim bakıcak? Çalışacakmıyım , çalışmazsam gecinirmiyiz razı gelirmiyim payıma düşen hayata , tatil yok alışveriş yok, kiloda alacağım , oğlumu ihmal edermiyim , oğlum kadar sevemezsem?
Hooppa sonuc olarak uzun zamandır oyalıyorum. İyi para kazanıyorum , ortalama yaşıyoruz diyemem nankörlük ederim iyi yaşıyoruz iyi yiyip, iyi giyiyoruz.
Uzun zamandır bende bişey çakmasını bekliyorum , ne bilim bi heycan bi tutku , bi istek, bi arzu
biyolojik saatim çalışmıyor galiba.
Yani 2. cocukta böyle bişey varmı yani ilkindeki gibi sonsuz dayanılmaz bi arzuya gireceğim sandım olmuyor?
Yoksa olmaması normal mı? Duygu bitti de , mantıklamı hareket edilmeli.
Biri ertesi gün hapına ragmen oldu, diğeri ise prez.içimde kaldı cıkmış yani bu sekılde hamile kaldım 2 kere, buarada prez. içimde kaldıgı gün adetimin bitti gün idi . ertesi gün hapı içmemiştim cünkü daha yumurta bile yoktu böyle işte. Allahın hikmeti ne diyebilirim ilkinde 3 kere tüp bebek dene dene zor bela olsun sonra ise korunurken hamile kal. Ayrıca korunurkenden hamile kaldığım için ozellikle son gebeliğimde sigarada içiyordum belkide o yüzden saglıklı gelişmedi bilmiyorumTamamen meraktan soruyorum. Ne yöntemle korunurken 2 bebe oldu?
Biri ertesi gün hapına ragmen oldu, diğeri ise prez.içimde kaldı cıkmış yani bu sekılde hamile kaldım 2 kere
Sevgiliqueenly_ kaçırdığın konu şu bence, CuteMom ın endişelerini bir çok kadın yaşıyor. sen anormal bulmuşsun ama özellikle ilk çocuğu cuteMom ile aynı yaşta olanlarda benim çok gözlemlediğim bir durum. sana şu anda garip geliyordur, bazı yorumlarından bu konuya çok duygusal yaklaştığını düşündüm, kırıcı yazıların konusunda hak vermesem de bazı yorumlarından kötü niyetli olmadığın izlenimi bende oluştu.
o yüzden burada bir çok anne de bu yönde yorum yaptığını görüyorsun, bence biraz sakinleş. CuteMom birçoğumuzun içinde yaşadığı sıkıntıları aktarıyor.
bir de aslında bunların konuşulması gerekiyor, bazen anneliği o kadar kutsal sözcüklerle ifade ediyorlar ki, bir anne adayı ya da yeni anne kendinden tiksiniyor bazı şeyleri o kutsallıkta düşünmediği için.
ancak hayatın gerçeği bu, elbette kilosunu düşünüyor diye çocuğunu düşünmüyor değil, ama bazen bazı şeyler o kadar büyütülüyor ki, bundan dolayı kişi kendinden utanabiliyor. konu sahibi bu hisse kapılmaz, çünkü kendini iyi tanıyor. ancak özellikle yeni anneler için durum böyle değil.
biliyor musun, lohusa depresyonun en büyük sebebi bu tip durumlar. aslında çok normaldir, anne olmak zordur, kişi bu yükü tek başına taşımak zorundadır. kendini yalnız hisseder, yapayalnız hisseder küçük bir bebekle tek başına kalınca, kendi hayatı gitmiş gibi hisseder, sıkı sıkıya tutunmak ister.
bunlar utanılacak duygular değil, bunları sen de yaşayacaksın emin ol.
Konu sahibi olduğunuzu düşünerek cevaplamadım. Mesajınızı alıntılayıp size cevap verdim. Yazdığım şeyde de hararetli bir şey yok.Konu sahibi ben değilim
Eski konularını bildiğimden yazdım
Fazla hararetlisin herhalde beni de konu sahibi sanmışsın
Sadece bu konuyu okuyanlar bile senin dışında böyle düşünmüyorsa dön biraz kendine bak
Kim kimi bastırıra dönmüş iş
Yazdığına cevap verdim demişsinizde yazan ben değildim konuyuKonu sahibi olduğunuzu düşünerek cevaplamadım. Mesajınızı alıntılayıp size cevap verdim. Yazdığım şeyde de hararetli bir şey yok.
Herkes aynı fikirde olmayabilir, konuyu okuyanların içerisinde benim gibi düşünenler de mevcut.
kendi fikrinizi doğru geri kalanı yanlış kabul etmeyin bence. Burda herkesten yorum isteyerek konu açılıyorsa karşı fikir de olacaktır. Okursunuz uygun bulmazsınız, uygun bulduğunuzu uygularsınız hepsi bu.
Ben sizin benden alıntılayıp yazdığınız yorum cevap verdim işte onu demek istedim.Yazdığına cevap verdim demişsinizde yazan ben değildim konuyu
Karşıt her fikre saygım var ama sanki babasıyla konu sahibi görüştürmüyo gibi yazınca, orasını bilmeden yazıyorsunuz deme gereksinimi duydum. Eski konusunu okumuştum çok kolay şeyler değildi ve hem aldatan hem çocuğunu da terk eden eski eşiydi çünkü.
Ama devamında hararet demem hem beni konu sahibi sandığınızı düşünmem hemde sayfalarca birbirinize hakaretler yazdırmanızdan dolayıydı.
Bir insanın anneliğine laf edilmesini doğru bulmuyorum ben. Yoksa her fikir savunulabilir tabi.
SevgiliAlys , yalnızca sana cevap verecreğim. Ben aşağıdaki kısmı okudum.. Artı o çocuğu sever miyim kısmını. Annelik duygusunu yaşamış biri nasıl 2. çocuğunu sevmeme ihtimaline sahip olabilir.Anne çocuğunu sevmez mi?
Hep iyi giyiniyoruz, iyi yiyoruz, iyi kazanıyoruz denmiş. Bu çocuğa da ilkinin imkanlarını sağlar mıyım kaygısı görmedim. Ya da ben daha az kıyafet alırım ona da imkan sağlarım içerikli bir cümle. Sonraki yorumları da okudum. Tabii ki lohusa depresyonu, annelik kaygısı, hormonal dengesizlikler var. Ama sağlıklı hangi kadın çocuğumu sever miyim endişesi yaşar ki. Nitekim de birçok ters cevap gördüm istemezsem yapmam, kime ne, ona ne, buna ne. Ben mütemadiyen ters yorum yapan biri değilim. Ilımlı şeyler yazmayı tercih ederim. Karşımdaki insanın uslubuna göre şekil aldım. Bunları herkes yaşayabilir benim eleştirdiğim 2. çocuk kaygısının sadece annenin hayat standardını düşürecek olup olmadığı ve çocuğu sevip sevemeyeceği kaygısı. Bunları ben insan ve anne tabiatına yakıştırmıyorum hepsi bu. Farzı misal Lacoste giyinemeyeceğim artık kaygısıyla çocuk yapmalı mıyım diye düşünmek tuhaf.. Umarım anlatabildim.
Zaten 'birbirinize hakaretler yağdırmışsınız' dedim. İkinizin yaptığı da doğru değil.Ben sizin benden alıntılayıp yazdığınız yorum cevap verdim işte onu demek istedim.
Çocuk açısından böyle düşünülür dedim. Psikolojisi bozuk, tramvatik olaylar yaşamış biri olabilir ama bu kimseye gerizekalı deme hakkını vermez hem de defalarca. Evet olabilir ama onun özel hayatının müsebbibi ben değilim dolayısı ile psikolojik tramvasının sonucu saldırganlığına maruz kalmak zorunda olan da. Düşünce biçimini eleştirdim, bunun çok haksız olduğunu da düşünmüyorum.
Onun dışında şu anki mevcut anneliğini zaten eleştirmedim gördüğüm bildiğim bir şey değil. Belki bam teline denk geldi, belki terse çevirmek istedi ama diyaloğu hararetlendirip hakarete başlayan kendileridir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?