1 tane daha çocuk yapsam mı?

bir sürü sorun.ruh sağlığım bozulmuştu baya.ama senin durumun farklı sen bilmeden hamile kalmayacaksın isteyerek kalacaksın.aynı değil.
Kadesa sımdı ıyısın ama dımı? calısıyormusun cocuklara kım nasıl nerede bakıyor
cok soruyorum ama kusura bakma
ufaklık kac yasında oldu

Keşke 2.ci bebisi aldirmadaydiniz şimdiye oda büyümüş olacakti. Keşke biz insanlar dünyaya getirmek isteyince doğurup istemeynce aldırmak gafletine düşmesek değil mi??

Kadesa sımdı ıyısın ama dımı? calısıyormusun cocuklara kım nasıl nerede bakıyor
cok soruyorum ama kusura bakma
ufaklık kac yasında oldu

gayet iyiyim :)

kreşe gidiyorlar,kızım 2 yaşında şu anda ve şükür her şey yolunda.ama ilk zamanlar çok zordu tabii.bir şey diyim mi onların kokusu yetiyor inan.bazen çok yoruluyorum,öfkeleniyorum ama birini kucağıma alıp da koklayınca o anda cennetteyim sanıyorum.

senin yaşın genç illa hemen olmak zorunda değil hazır hissettiğin anda olsun en güzeli bu.

Ne biliyim efenim mumlar, cicekler ,yemekler, danslar falan
Sonucta cocuk fikrini esiniz atmadı mı ortaya, güzel bir ortam hazırlasn madem sizin icin de daha bir hoşluk olur
Bu işin sonunda bebe olacağını biliyorsun ama dimi
Bi karar versem ben ona ortamı ayarlatırımda

bir kaç aydır Allahım o zaman korunurken olsun gene diye içinden geciyorum
bu sefer olmuyor korunurken
çok sevindim sen calısıyorsun dımı
mutlaka zor olmalı çünkü.
Şuanda bende oglum da oyle hıssedıyorum bazen esımın yanında bulamadıgım huzuru onun yanında buluyorum

valla ben yaptım çokta memnunum iyiki yapmışım...kızım kardeş istiyor baskısıyla düşünmeye başladım tıpkı senin gb.korktum çok düşündüm ama inan böyle çok daha güzel bi aile olduk..evet geçen sene tatile gidemedik 4 ay sıkıntı yaşadım ama geçti çok şükür...hiç düşünme yap dünyadaki en güzel şeyi bi kez daha yaşa

evet çalışıyorum ben şu anda yorucu olsa da iyi gidiyor.kısmetinde varsa zaten er ya da geç olacak :)

Bende öyle düşündüm başta ama olmuyor öyle dimi yaa. Hatta suanda annelik duygusunun ne oldugunu bilerek beklemek anlatılmaz anne olmadan anlamazsın denilen duyguları anne olduktan sonra hayal etmek bir başkaymış Rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah

ha bu arada bende çslışıyorum

Biliyorsun benimkilerin arasında 16 ay var. Ne kadar kavga da etseler ağlasalar da yine de birbirlerinden ayrılamıyorlar. Kardeş candır. Evet anneyi yıpratıyor ama bir süre sonra o da geçiyor.

kadesa ikizlerle kızının arası yakın mıydı seninde?

yok çok yakın değil.iyi ki de değil çünkü öyle çok zor olurdu benim için.

Sıkıntılı hamilelik dönemine yakınen şahidim meteyle akrandı biliyorsun, bence o sürecin tekrarlanması seni korkutan, ama bence Ege'ye kardeş yapmalısın, hem Ege'nin hakkı hem eşinin hakkı bu

yap...

Çocuğumun Kardeşi olsun diye çocuk yapma fikrine sıcak bakmıyorum ben. Etrafım kardeşi ile görüşmeyen insanlarla dolu. Bir garantisi yok ki bu işin illa iyi olacaklar diye..
Ayrıca burada Prof. Dr. Üstün Dökmen’in bu konu ile ilgili bir programında dile getirdiği bir cümleyi de sizlerle paylaşmak isterim;

“İkinci çocuk, kardeşine destek olsun, hayatta yapayalnız kalmasın diye yapılmaz. Keza hayatta hiç bir şeyin garantisi yoktur. Siz kardeşine destek olsun diye düşünüyorsunuz, peki ya köstek olursa?”

Bir de o şekilde dünyaya gelmiş bir çocuk olsaydım yani evin ilk çocuğuna kardeşi olsun diye, ne yalan söyleyeyim irrite olurdum anneme babama.. Ben kırıcı buluyorum bu fikri ..

Naçizane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…