1 tane daha çocuk yapsam mı?

Sadece eşin istiyor ve Ege yanlız kalmasın diye düşünüyorsan biraz ertele bence. Konunu okuduğumda eşin ve oğlun açısından makul bir istek olduğunu ama senin fazlaca çekincelerin olduğunu hissettim,kilo almak,tatile gidememek vb sebepler yazmışsın ya ona istinaden diyorum. Sen böyle mutluysan eksikliğini hissetmiyorsan biraz daha düşün derim.
Önceden yaşananlardan dolayı,kaygı,korku gibi sebeplerin varsa ki çok doğal olması, bu sebeple istemiyorsan düşünebilirsin ama bunların dışındaysa biraz ertelemelisin.
Sen mutlu,iyi hissetmedikten sonra,çocuk olmasi seni mutlu etmeye yetmez ki. Anne mutluysa çocukta,eşte mutlu olur zaten.
Bu benim fikrim. Hakkında hayırlısı olsun.

hamile kalabilseydim.. doğururdum bir tane daha ama ikinci kez anne olabilmek için.. yoksa oğlum için, yoksa toplum için değil amaa evlendiğiniz insanında hakkı baba olmak..evladınıza eminim çokkkk iyi bir babadır.ama sizinle olan aşkınızın meyvesini görmek ister insan.

Eşinin çocuk istemesi en doğal hakkı ama 1. çocuğun imkanları kısıtlanmayacak bir ortam yaratıldıktan sonra düşünülebilir 2. si.

Ben de 2. çocuk istemiyorum eşim çok istiyor ama imkanlarımız artarsa düşünebilirim dedim eşime.

Cuteeeeeeeee lutfen yap, lutfen. Kardes can demek, kimse olmadiginda kardesinin oldugunu bilmek bile o kadar guzel bir duygu ki. Benim 8 yas kucuk bir erkek kardesim var ve o olmasa cok eksik kalirmisim. Kardes bu dunyada cikarsizca seni seven en guzel varlik. Lutfen yap cuteee lutfen

bizimki öz baba ama derslere falan yardım etmez asla.yoruluyorum az ilgilen desem herkes nasıl okuyor oda okur der fazla kurcalama der hemen.tembele iş buyur sana akıl verir o hesap.ikinci çocukta çöktüğümü hissettim sen bilirsin canım.olsa bir türlü olmasa bir türlü

Bana ettiniz kilo duaları size dönsün inşallah
Yapıyorum :)
ammmaannn tek dert kilo olsun boşver.. kilo alınır verilir.. yap tabi kardeş olsun.. sen çok iyi bakarsın oğlanda çok yardımcı olur tahmin edebiliyorum.. yaşın gençken yap büyüt sonra 2 bebeyle keyfini sür :)

Baba olmak eşinin de hakkı. Kaldı ki 2. Çocuk olduğun da önemli ihtiyaçlardan değil bazı lükslerden vazgeçmekten bahsediyorsun. Buna değer mi dersen, deger.. Benim oğlum 9 aylıktı kızıma hamile olduğumu öğrendiğimde. Spiral vardı bende de. 3 yıl ikinciyi düşünmüyorum derdim. Oğlum zor bi bebekti. Hazır mıydım ikinciye değildim. Eşimin işleri kötü gidiyordu, borçlarımız vardı. Ama yola çıkmıştı bir kere. Eşim de bende madem yola cıktı başımızın üzerinde yeri var dedik. İnanır mısın kızımın doğumuna yakın işlerimiz bir bir yoluna girmeye başladı. Hiç yapmadığı kadar iş yaptı eşim o sene. Sevgi konusuna gelince ikisinin birbirinden hiç bir farkı yok. Şimdi kızım 4,5 oğlum 6 yaşında. Birbirleri ile çok iyi arkadaslar. Kardeş gibisi yok..

CuteMom neye karar verdin :)

benim de konum var, tek çocukta mı kalsam diye. çok güzel geri dönüşler oldu arkadaşlardan. daha sonra algıda seçicilik, bu tarz konular daha çok dikkatimi çekmeye başladı.
Bence bu konulardaki en doğru öneri, sen hazırsan muhakkak yap, sen hazır değilsen muhakkak ertele. bugününü düşünerek değil yarınını düşünerek plan yap.
mesela benim derdim 2 yaş sendromu hala, ama o kadar çok anneyle bu konuyu görüştüm ki, hepsi geçecek diyor, normale dönecek diyor. ben de ona göre planlıyorum ve kendimi ona göre tartıyorum artık.

cute eşininde hakkı diye düşünüyorum oğluna öz babası gibi hatta öz babasının göstermediği babalığı yapıyor. bu adam hakediyor bence.

bir diğer konu 2. çocuğu sevemezsem diye asla birşey yok. evlat hertürlü seviliyor mesela sen tercih yapabilirmisin annem yada babam diye onun gibi düşün. ikisinide çok çok seversin.

eğer maaş durumun elverirse bakıcı durabilir evde ben öyle yapmıştım..

kilo alırım diye birşey yok hamileyken duygusallığa kapılıpta abur cubur filan aş erdim diyip her gördüğünü yemezsen mis gibide oluyorsun doğumdan sonra.. önemli olan sağlıklı beslenmek hamileyim canım şunuda çekti üstüne bunuda çekti dersen ayda 1 kilo son ay 2-3 kilo alınıyor..

oğlunuda ihmal edeceğin bir durum yok zaten oğluşun okula başladı günün büyük kısmı o okulda olacak.. derslerini yapacak sonrada hep beraber ikisininde oynayacağı ikisininde eğleneceği aktiviteler yapacaksınız..

kardeş can dır bacım .. bak benim başıma boşanma işleri geldi kim vardı yanımda annem babam ve abimmm dağ gibi durdular arkamda..

bence abilik en çok ege'ye yakışacak..

bence yapma hayat çok zor bence gerek yok şöyle çocuklar adamı emiyor enerjin buna müsaitse sabrın çoksa yap ama diğer türlü manevi olarakta yetemeyebilirsin bak negüzel rahatmışsın rahatını bozma senin çocuğun kendine yetebilir bizim türklerde var kardeş mantığı maddi olarak koleji var sosyal kursları var giyimi var mesela ben çocuğum için bunları düşünüyorum yani hiçbirşeyden mahrum kalmasın istiyorum iki çocukla zor...çocuk konusunda herkesin bir kotası oldğunu düşünüyorum benim kotam 1

Eşiniz oğlunuza öz baba gibi davranıyor belli ki, ama biyolojik olarak baba olmak onun da hakkı. Ayrıca her çocuğun bir kardeşi olmalı diye düşünüyorum... bir an bile düşünmeyin bence...

İşi çirkefe vurup Ege'ye
sen kardeşine bakarsın dimi diyorum .
Evet bakarım anne sütünü ben veririm nolur diyor.
pazartesi akşamı oglumu anneme goturdum 10 gibi , sonrakı gün dediki yaptınızmı bebek
he dedim yaptık gel içerde oynuyor
Of yapıcam herhalde ya

hadi o zaman kolay gelsin..

arkadaşlar çok alakasız ama ben yeni konu açmak istiyorum.beceremedim bana tarif edermisiniz? teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…