• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 tane daha çocuk yapsam mı?

eşiniz haklı bence de mutlaka yapın. hiç kimse kardeş gibi olmaz. evlat acısından sonra en büyük acı kardeş acısı derler aynı kan aynı can :KK200: evladınıza bir abi/abla lazım :KK39:

Siz istemesenizde oğlunuz başınızın etini yiyecek,kardeşte kardeş diye.Onun yalvarmaları karşısında dayanamayacaksınız.Her çocuğun hakkıdır kardeş.Durumunuzda var madem.Yapmalısınız.

Ben ailemin tek çocuğuyum.
Kardeş aşkıyla ölmedim veya annemler ölürse nolacak korkusu yaşamadım.
Herhangi bir "niye olmadı" derdim yoktu halada yok.
Bu ikinci şart ,ikincisiz olmaz laflarınıda çok cins buluyorum.

Ancak.Senin hayatını az çok biliyorum ve okudum.O yüzden ikinci çocuğu yapmanı tavsiye ederim.
Eşin için diyorum bunu özellikle sen anneliği tatmışsın ama eşin babalığı tatmadı.Oğlunu elbette çok seviyordur ama onun doğduğunda kucağına bebeğini almak hakkı bu süreçleri seninle yaşamak hakkı ve bunları istiyor senden.
Bunu redetmek sana kol kanat olmuş,oğluna babalık yapmış eşine yapacağın en büyük haksızlık olacaktır.

Ben mi yazdım diye okudum

Bu konuya yazmıştım tam aynı içerikte şeyler

Bunlara da katılıyorum ben hem kendim tek çocuğum hem de tek çocuk annesiyim

Hahahaa :KK45: Bu konu ayıp yerlere gitmeye başlamış.
2016'nın ilk ayı imzanda gebelik takvimi görmek istiyoruz cute:nazar:

Benim doğumla ilgili anılarım çok taze
O yüzden kendim düşünmüyoken sana işkembeden sıkmamayım
Bilmiyorum, her ihtimali iyi elemen lazım

Şimdi merhaba
Aslında sorum başlığa sığmıyor.

1 tane oglum var 2 ay sonra 6 yaşına girecek.
Kendisi tüp bebek ve cok uzun ugraslar sonucu oldu.
Onuda çok seviyorum ve sevdim ve aşırı derecede isteyerek tedavilerimi oldum ve oğluma kavuştum.

Ondan sonra 1 kere korunurken hamile kaldım ve hemen aldırdım kesinlikle istemediğim için ve oğlum küçüktü.
1 sene sonra yine korunurken hamile kaldım 4 aylık ölü doğum yaptım hamilelik fazlaca sıkıntılıydı.Bununda üzerinden 2 seneden fazla zaman gecti .Artık eşim sürekli sıkıştırıyor hadide hadi diye.
Oğlumda çok istiyor. E herkesde istiyor.

buarada 2. evliliğim, ilk eşimden oğlum yeni doğdugunda ayrıldım ve bıyolojık baba ortada yok . Mantiken ben öldüğümde oğlum kimsesiz kalacak bi kardeşi olsa en azından ne bilim annemde böyle böyleydi der, anıları canlandırırlar.Yok yok ona bunu yapamam diyorum mutlaka yapmam lazım.

Sonra kim bakıcak? Çalışacakmıyım , çalışmazsam gecinirmiyiz razı gelirmiyim payıma düşen hayata , tatil yok alışveriş yok, kiloda alacağım , oğlumu ihmal edermiyim , oğlum kadar sevemezsem?

Hooppa sonuc olarak uzun zamandır oyalıyorum. İyi para kazanıyorum , ortalama yaşıyoruz diyemem nankörlük ederim iyi yaşıyoruz iyi yiyip, iyi giyiyoruz.

Uzun zamandır bende bişey çakmasını bekliyorum , ne bilim bi heycan bi tutku , bi istek, bi arzu
biyolojik saatim çalışmıyor galiba.

Yani 2. cocukta böyle bişey varmı yani ilkindeki gibi sonsuz dayanılmaz bi arzuya gireceğim sandım olmuyor?

Yoksa olmaması normal mı? Duygu bitti de , mantıklamı hareket edilmeli.

benden önce hamile kalırsan darılırım cut :D
bekle beraber çalışalım :D

Benim doğumla ilgili anılarım çok taze
O yüzden kendim düşünmüyoken sana işkembeden sıkmamayım
Bilmiyorum, her ihtimali iyi elemen lazım
dogum derken dogum anımı ?
Benım dogumum cok rahat gecmıstı gece 1 de sezeryana gırdım sabah 7 de ayaklanmıstım ben

dogum derken dogum anımı ?
Benım dogumum cok rahat gecmıstı gece 1 de sezeryana gırdım sabah 7 de ayaklanmıstım ben
Yok hamilleikten lohusalığa kadar hatta şimdi bile pek rahata ermedim ama ilk zamanlarından iyi yani
Yoksa ben doğuma kimseyi çağırmadım eşime bi çanta verdim içinde zıbın mıbın var dedim ben birazdan gelirim, ameliyathaneden yarım saate çıktık kızımla şükür :KK46: doğum sonrası da var bu işin

Şimdi merhaba
Aslında sorum başlığa sığmıyor.

1 tane oglum var 2 ay sonra 6 yaşına girecek.
Kendisi tüp bebek ve cok uzun ugraslar sonucu oldu.
Onuda çok seviyorum ve sevdim ve aşırı derecede isteyerek tedavilerimi oldum ve oğluma kavuştum.

Ondan sonra 1 kere korunurken hamile kaldım ve hemen aldırdım kesinlikle istemediğim için ve oğlum küçüktü.
1 sene sonra yine korunurken hamile kaldım 4 aylık ölü doğum yaptım hamilelik fazlaca sıkıntılıydı.Bununda üzerinden 2 seneden fazla zaman gecti .Artık eşim sürekli sıkıştırıyor hadide hadi diye.
Oğlumda çok istiyor. E herkesde istiyor.

buarada 2. evliliğim, ilk eşimden oğlum yeni doğdugunda ayrıldım ve bıyolojık baba ortada yok . Mantiken ben öldüğümde oğlum kimsesiz kalacak bi kardeşi olsa en azından ne bilim annemde böyle böyleydi der, anıları canlandırırlar.Yok yok ona bunu yapamam diyorum mutlaka yapmam lazım.

Sonra kim bakıcak? Çalışacakmıyım , çalışmazsam gecinirmiyiz razı gelirmiyim payıma düşen hayata , tatil yok alışveriş yok, kiloda alacağım , oğlumu ihmal edermiyim , oğlum kadar sevemezsem?

Hooppa sonuc olarak uzun zamandır oyalıyorum. İyi para kazanıyorum , ortalama yaşıyoruz diyemem nankörlük ederim iyi yaşıyoruz iyi yiyip, iyi giyiyoruz.

Uzun zamandır bende bişey çakmasını bekliyorum , ne bilim bi heycan bi tutku , bi istek, bi arzu
biyolojik saatim çalışmıyor galiba.

Yani 2. cocukta böyle bişey varmı yani ilkindeki gibi sonsuz dayanılmaz bi arzuya gireceğim sandım olmuyor?

Yoksa olmaması normal mı? Duygu bitti de , mantıklamı hareket edilmeli.
Benim oğlum 4 yaşında. Eşimin ve benim oyle cok akraba bağımız yok. Anne Babalar yaşlı . Şu aralar herkes bana baskı yapıyor . Eşim oğlum diyetisyen oğlumun öğretmeni annem herkes. Bende evet yapayım diyorum. Evlat çok güzel duygu 2 tane olursa tadından yenmez

Ama sonra diyorum. Psikolojik olarak 2 çocuğa yetebilirmiyim tabi maddi olarak da. Gereği kadar takipte olabilirmiyim. Oğlum artık anaokuluna gidiyor 9 da uyuyor eşimle 3 aydır başbaşa kalıyoruz çok iyi geliyor. Şimdi yine aynı maraton üzerine birde okul çağı çocuğun sorumluluğu. Dışarı nasıl çıkarım. Bir işim olsa tek çocukla heryere gidiyorum 2 çocukla nasıl giderim vs vs diye düşünürken vazgeçiyorum.

Yok hamilleikten lohusalığa kadar hatta şimdi bile pek rahata ermedim ama ilk zamanlarından iyi yani
Yoksa ben doğuma kimseyi çağırmadım eşime bi çanta verdim içinde zıbın mıbın var dedim ben birazdan gelirim, ameliyathaneden yarım saate çıktık kızımla şükür :KK46: doğum sonrası da var bu işin
Doğum sonrası nasıldı egede
benım yanımda kımse kalmadı asırı ısteklı ve heveslı oldugum ıcın kalmamalarını ıstemıstım
gobeklı bebegı tek basıma gayet yıkıyordum hatta onu benden kaynanamın almasına tahammul bıle edemıyordum :D
bence bebek kucukken rahat bılıyormusun cek
koyuyorsun besıgıne , buyulenmıs gıbı donencessıne bakıyor
sımdı oylemı oyun oynarken bı tuvalete gıdıcem dıyorum gıdıyorum hemen ege kapıyı vuruyor aklıma bısey geldıg bılmem ne bılmem ne ? anneee bıttımı? annennneneee cısınımı yapıyorsun yoksa kaka nımı ? :KK11:

Doğum sonrası nasıldı egede
benım yanımda kımse kalmadı asırı ısteklı ve heveslı oldugum ıcın kalmamalarını ıstemıstım
gobeklı bebegı tek basıma gayet yıkıyordum hatta onu benden kaynanamın almasına tahammul bıle edemıyordum :KK70:
bence bebek kucukken rahat bılıyormusun cek
koyuyorsun besıgıne , buyulenmıs gıbı donencessıne bakıyor
sımdı oylemı oyun oynarken bı tuvalete gıdıcem dıyorum gıdıyorum hemen ege kapıyı vuruyor aklıma bısey geldıg bılmem ne bılmem ne ? anneee bıttımı? annennneneee cısınımı yapıyorsun yoksa kaka nımı ? :KK11:
Ah ah o dönenceye apışıp kalan bebekten olsa zaten benim anılar 11 ay taze kalır mıydı sence :KK53:
Bende ilk 4 gün annem kaldı, sonra ben yolladım ( herkesin sorumlulukları var diyerek )
Ondan sonracıma kızım sağ olsun canıma okudu , okuyor
Gazlı bir bebekti 3 ay da geçer dediler bizimki 7 ayda geçti
5.5 aylıkken işe başlamıştım zaten sağ olsun annem bakıyor, bu bakımdan şanslıyım
Ama her zaman arkamı dönsem ağlayan bi bebekti hala öyle, wc ye zor giderim o esnada bile ağlar
Şimdi bi de tutunup yürüyor, tutabilene aşk olsun. Tam yürürse ayvayı yedik

Tabi yine bin şükür zor olduğu kadar da güzel
Allah isteyen herkese nasip etsin
Ama şu an 2.bana uygun değil çok erken
Hafızam silinmeli biraz

Buarada ege cok rahat buyudu
sımdıde oyle
masallah cok fazla soru soruyor ve konusuyor suanda :D
ama dogru duzgun agladıgını bılmıyorum surat yapabılır ayrı mesele ama sınema tıyatrıo alısverıs ne var ne yok hepsını cok rahat yaptım
2. cocuk hıc sevmedıgım bırıne cekerse ne yaparım :confused:

Back
X