• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 tane daha çocuk yapsam mı?

Sevgili @goha, yalnızca sana cevap verecreğim. Ben aşağıdaki kısmı okudum.. Artı o çocuğu sever miyim kısmını. Annelik duygusunu yaşamış biri nasıl 2. çocuğunu sevmeme ihtimaline sahip olabilir.Anne çocuğunu sevmez mi?
Hep iyi giyiniyoruz, iyi yiyoruz, iyi kazanıyoruz denmiş. Bu çocuğa da ilkinin imkanlarını sağlar mıyım kaygısı görmedim. Ya da ben daha az kıyafet alırım ona da imkan sağlarım içerikli bir cümle. Sonraki yorumları da okudum. Tabii ki lohusa depresyonu, annelik kaygısı, hormonal dengesizlikler var. Ama sağlıklı hangi kadın çocuğumu sever miyim endişesi yaşar ki. Nitekim de birçok ters cevap gördüm istemezsem yapmam, kime ne, ona ne, buna ne. Ben mütemadiyen ters yorum yapan biri değilim. Ilımlı şeyler yazmayı tercih ederim. Karşımdaki insanın uslubuna göre şekil aldım. Bunları herkes yaşayabilir benim eleştirdiğim 2. çocuk kaygısının sadece annenin hayat standardını düşürecek olup olmadığı ve çocuğu sevip sevemeyeceği kaygısı. Bunları ben insan ve anne tabiatına yakıştırmıyorum hepsi bu. Farzı misal Lacoste giyinemeyeceğim artık kaygısıyla çocuk yapmalı mıyım diye düşünmek tuhaf.. Umarım anlatabildim.

''Sonra kim bakıcak? Çalışacakmıyım , çalışmazsam gecinirmiyiz razı gelirmiyim payıma düşen hayata , tatil yok alışveriş yok, kiloda alacağım , oğlumu ihmal edermiyim , oğlum kadar sevemezsem?
Hooppa sonuc olarak uzun zamandır oyalıyorum. İyi para kazanıyorum , ortalama yaşıyoruz diyemem nankörlük ederim iyi yaşıyoruz iyi yiyip, iyi giyiyoruz.''

@kadesa ; sorun olsan budur. Umarım sizi de yanıtlar. Kilo vs. kaygısının yanında çocuk adına duyulmuş bir kaygı görmedim ben.
Şu yazdıklarında %100 haksız görmedim seni hatta çoğunda haklısın.Ama konu sahibi söylemek istediğini farklı anlatmış,birbirinizi yanlış anladığınızı düşünüyorum

Arkadaslar gayet acık yazdım
Çalısmazsam eger ben suanda bu standartlara sahıpken bunlara sahıp olamazsam buna razı gelıyor olmam lazım, gelemıyorum razı gelebılecek gıbı degılım .
Ben mumkunse oglumun kolejde okumasını ıstıyorum, yası tuttugu andan ıtıbaren adı sanı duyulmus bır spor okulunda egıtım almasını ıstıyorum , yurt dışında dil okuluna gitsin istiyorum , yaz tatillerinden beraberce gezelim istiyorum , 18 geldimi altına arabasını alabiliyor olmak istiyorum . Hiç bir zaman darda yaşamadım sonradan görme değilim ailem beni iyi yaşattı bende cocuklarımı yaşatmak istiyorum.cocuklarımı derken diğer kısmıyla suanda yazmadım cunku suanda baska bır cocugum yok ama oldugu zaman onun ıcınde aynı vaadlerı tasıyacagım. evlendıgınde veya evlendıklerınde daırelerını vermek ısterım .
Maddi manevi 2. bır cocugua hazırmıyım ben dun aksam 5.5 yasındakı oglumla 2.30 saat ders calıstım . Çamaşır seremedim, unuttum hatta bide uzerine uyuya kaldım .

Yani bence kimse bu şekilde bu yüzden eleştirilemez sen 2000 tl gecinirsin ben buna razı gelmek istemem bunun için calısırım ama anlatabiliyormuyum birilerinden bişey beklemem , sen 4 tane cocuk bakarsın ben 1 tanesiyle bütün vaktimi geciririm kendime vakit bırakmam ayrıca hamileliklerim zor gecıyor buyrun bakın 2 sene oncekı konuya ölümlerden döndüm. Tabiki 1. cocuk daha kısmı beni her yönüyle ilgilendirir.
2. cocugumu severmiyim kısmı ise şu.
anlayamanlara yazıyorum.
ilk oğlum EgeDeniz 3. tüp bebek denemesiyle oldu 19 yasındayken tedaviye basladım , akupunktur nöral terapi, meditasyon ,, doktor hoca aklınıza gelebilecek herşeyi yaptım ve cabaladım. şuanda içimde 2. bir cocuk için ugrasmak gelmiyor , niye gelmiyor sizinde gelmiyormuydu ? yoksa sevemeyecekmiyim hani bi heycanım bi kıpırtım yok ya , sonra vayyyy efendim cocuk ayırıyor bi durun ya ortada cocuk ayırabılecegım bişey yok 1 tane evladım var canımdan cok seviyorum .
ama onunla ilgili ileri geri konuşanlara gerizekalı dediğimdende pişman değilim , biyolojik babadan ayırmışmışım. bakın hanım efendi ben var olan cocugumun geleceğinden ötürü acaba yapsam mı yapmasammı dediğim bir kararın ortasındayım, hani biyolojıik babanın bırakın 500 tl 50 tl'sini 5 lirası bogazından gecmedi . kim kimi nerden nasıl ayırıyor, ve nasıl yorum yapıyorsunuz.
istemiyorum yazmayın kaldıramıyorum

Konunun tamamını okumadım da 2.çocuğumu sever miyim diye düşünmek çok değişik, oğlum da benim için çok değerli çok zor bir zamanda bana yaren oldu ama 2. olursa 3.çocuğumu da severim şüphem yok bu konuda

Sevdiğin adamdan da bir çocuğun olsun istemez misin, ya da acaba eşinin ailesi ayrım yapar diye mi çekiniyorsun,eşinin de hakkı bence bebek kokusu duymak, egeyi ne kadar severse sevsin ister yani,o ayrım yapmaz zaten sanmam, ama ailesi yapar mı diye mi düşünüyorsun

Çocuğa 18inde araba almak falan zaten gereksiz, dsire vereyim şu bu, adam akıllı okut o kendi çalışsın alsın amaçsız bırakmamak lazım çocuğu

Ben ilk yorumumu geri alıyorum madem kamuoyu yoklaması gibi oldu bence 2.çocuğu yapmamalısın

sevgili cutemom ikinci bir çocuk için kriterlerin çok yüksek.
maddi kaygıların çok fazla tabi diğer hassas olduğun noktalar da var.
kişiden kişiye değişir bu kriterler.
öyleyse neden fikir alma ihtiyacı hissettin.gayet masumane soruyorum:))
sen kendin ikna olacaksın öncelikle hazır olup olmadığına.
içsel bir mesele bence.dışarıdan tavsiye ile ikna olacağa benzemiyorsun.
bu arada ilk oğlumdan sonra 8 aylık ikizleri olan bir anneyim.
kardeş şart.yaş arası fazla olmaz ise daha iyi bence.
yine de fikir beyan edeyim.
bak aylaaaar aylaaarr sonra bdv deki ilk mesajım sana kısmetmiş.
zira başımı kaşıyacak bi dakkam yok üç cocukla:))

sevgili cutemom ikinci bir çocuk için kriterlerin çok yüksek.
maddi kaygıların çok fazla tabi diğer hassas olduğun noktalar da var.
kişiden kişiye değişir bu kriterler.
öyleyse neden fikir alma ihtiyacı hissettin.gayet masumane soruyorum:))
sen kendin ikna olacaksın öncelikle hazır olup olmadığına.
içsel bir mesele bence.dışarıdan tavsiye ile ikna olacağa benzemiyorsun.
bu arada ilk oğlumdan sonra 8 aylık ikizleri olan bir anneyim.
kardeş şart.yaş arası fazla olmaz ise daha iyi bence.
yine de fikir beyan edeyim.
bak aylaaaar aylaaarr sonra bdv deki ilk mesajım sana kısmetmiş.
zira başımı kaşıyacak bi dakkam yok üç cocukla:))
İlk çocuk kaç yaşında :) konuyla alakası yok ama
Zor da olsa biraz büyüyünce 3 çocuk iyidir sanırım, uzaktan hoş oluyo tabi

İlk çocuk kaç yaşında :) konuyla alakası yok ama
Zor da olsa biraz büyüyünce 3 çocuk iyidir sanırım, uzaktan hoş oluyo tabi
dokuz bitti canım.kısmet böyleymiş.sabırla geçirmeye çalışıyorum günlerimi.
haliyle çok zor.ama sevgileri ayrı ayrı tabi.bi annenin yüreğine sığar bütün evlatlarının sevgisi:))

Şimdi merhaba
Aslında sorum başlığa sığmıyor.

1 tane oglum var 2 ay sonra 6 yaşına girecek.
Kendisi tüp bebek ve cok uzun ugraslar sonucu oldu.
Onuda çok seviyorum ve sevdim ve aşırı derecede isteyerek tedavilerimi oldum ve oğluma kavuştum.

Ondan sonra 1 kere korunurken hamile kaldım ve hemen aldırdım kesinlikle istemediğim için ve oğlum küçüktü.
1 sene sonra yine korunurken hamile kaldım 4 aylık ölü doğum yaptım hamilelik fazlaca sıkıntılıydı.Bununda üzerinden 2 seneden fazla zaman gecti .Artık eşim sürekli sıkıştırıyor hadide hadi diye.
Oğlumda çok istiyor. E herkesde istiyor.

buarada 2. evliliğim, ilk eşimden oğlum yeni doğdugunda ayrıldım ve bıyolojık baba ortada yok . Mantiken ben öldüğümde oğlum kimsesiz kalacak bi kardeşi olsa en azından ne bilim annemde böyle böyleydi der, anıları canlandırırlar.Yok yok ona bunu yapamam diyorum mutlaka yapmam lazım.

Sonra kim bakıcak? Çalışacakmıyım , çalışmazsam gecinirmiyiz razı gelirmiyim payıma düşen hayata , tatil yok alışveriş yok, kiloda alacağım , oğlumu ihmal edermiyim , oğlum kadar sevemezsem?

Hooppa sonuc olarak uzun zamandır oyalıyorum. İyi para kazanıyorum , ortalama yaşıyoruz diyemem nankörlük ederim iyi yaşıyoruz iyi yiyip, iyi giyiyoruz.

Uzun zamandır bende bişey çakmasını bekliyorum , ne bilim bi heycan bi tutku , bi istek, bi arzu
biyolojik saatim çalışmıyor galiba.

Yani 2. cocukta böyle bişey varmı yani ilkindeki gibi sonsuz dayanılmaz bi arzuya gireceğim sandım olmuyor?

Yoksa olmaması normal mı? Duygu bitti de , mantıklamı hareket edilmeli.
Ne iş yapıyorsun?

haliyle çok zor.ama sevgileri ayrı ayrı tabi.bi annenin yüreğine sığar bütün evlatlarının sevgisi:))
Ben çok severim 3-4 kardeşli evleri
Ama gözüm yemiyo şu an :KK53: Kızım 11 aylık, ilk çocuğum
Bakalım nasip
Sizin de kardeşler arası yaş farkı varmış ama olsun abisi az buçuk yardım eder size
'Oyuncu Anne' geldi aklıma, onunda ikiz oğulları ve bir kızı var ama yaşları yakın. Bol oyun tavsiyesi veriyor ayrıca insan olarakta çok pozitif ve düşünceli bir insan.

1. Oğlumla kızımın arası 14 yaş.Eşim de 2. çocuğu aynı bahanelerle istemedi.Daha iyi gelecek,daha iyi okul,herşeyin en iyisi olsun.Bizler öyle düşünüyoruz ama birde O çocuğa sorun tek kalmak istiyor mu?Her kardeşi olana imrenerek bakması,kendini yalnız hissetmesi,paylaşmayı bilmemesi çok mu önemsiz.Tabii ki maddiyattan olduğu kadar diğer yönlerden de zor.Kendine zaman ayıramıyorsun,evini,işini,eşini,kendini ihmal ediyorsun.Ama bu sıkıntılar geçici.Kızım şimdi 3 yaşında.Eşim işten geldiğinde kızımın koşarak boynuna sarılmasının,öpmesinin eşimi ne kadar mutlu ettiğini görseniz.Sanki senelerce olmasın diyen O değil.Aynı şekilde oğlumun da kardeşiyle kucaklaşmaları,şakaları,eve ayrı bir neşe getirdi.Sağlık problemleri için diyorsanız neyse ama diğer sebeplerden dolayı,eşinizi de çocuğunuzu da mahrum etmeyin.

Not:Buraya yazıyorum diye güzel sözlere yazmışım ,rezil oldum.

Arkadaslar gayet acık yazdım
Çalısmazsam eger ben suanda bu standartlara sahıpken bunlara sahıp olamazsam buna razı gelıyor olmam lazım, gelemıyorum razı gelebılecek gıbı degılım .
Ben mumkunse oglumun kolejde okumasını ıstıyorum, yası tuttugu andan ıtıbaren adı sanı duyulmus bır spor okulunda egıtım almasını ıstıyorum , yurt dışında dil okuluna gitsin istiyorum , yaz tatillerinden beraberce gezelim istiyorum , 18 geldimi altına arabasını alabiliyor olmak istiyorum . Hiç bir zaman darda yaşamadım sonradan görme değilim ailem beni iyi yaşattı bende cocuklarımı yaşatmak istiyorum.cocuklarımı derken diğer kısmıyla suanda yazmadım cunku suanda baska bır cocugum yok ama oldugu zaman onun ıcınde aynı vaadlerı tasıyacagım. evlendıgınde veya evlendıklerınde daırelerını vermek ısterım .
Maddi manevi 2. bır cocugua hazırmıyım ben dun aksam 5.5 yasındakı oglumla 2.30 saat ders calıstım . Çamaşır seremedim, unuttum hatta bide uzerine uyuya kaldım .

Yani bence kimse bu şekilde bu yüzden eleştirilemez sen 2000 tl gecinirsin ben buna razı gelmek istemem bunun için calısırım ama anlatabiliyormuyum birilerinden bişey beklemem , sen 4 tane cocuk bakarsın ben 1 tanesiyle bütün vaktimi geciririm kendime vakit bırakmam ayrıca hamileliklerim zor gecıyor buyrun bakın 2 sene oncekı konuya ölümlerden döndüm. Tabiki 1. cocuk daha kısmı beni her yönüyle ilgilendirir.
2. cocugumu severmiyim kısmı ise şu.
anlayamanlara yazıyorum.
ilk oğlum EgeDeniz 3. tüp bebek denemesiyle oldu 19 yasındayken tedaviye basladım , akupunktur nöral terapi, meditasyon ,, doktor hoca aklınıza gelebilecek herşeyi yaptım ve cabaladım. şuanda içimde 2. bir cocuk için ugrasmak gelmiyor , niye gelmiyor sizinde gelmiyormuydu ? yoksa sevemeyecekmiyim hani bi heycanım bi kıpırtım yok ya , sonra vayyyy efendim cocuk ayırıyor bi durun ya ortada cocuk ayırabılecegım bişey yok 1 tane evladım var canımdan cok seviyorum .
ama onunla ilgili ileri geri konuşanlara gerizekalı dediğimdende pişman değilim , biyolojik babadan ayırmışmışım. bakın hanım efendi ben var olan cocugumun geleceğinden ötürü acaba yapsam mı yapmasammı dediğim bir kararın ortasındayım, hani biyolojıik babanın bırakın 500 tl 50 tl'sini 5 lirası bogazından gecmedi . kim kimi nerden nasıl ayırıyor, ve nasıl yorum yapıyorsunuz.
istemiyorum yazmayın kaldıramıyorum
Ben de 2. İstiyorum ama ben de gece kızımla uyuyakalıyorum bir de Bebek olsa evde ben ne yaparım bilmiyorum , bence kaygıların çok normal zaten bu devirde hepimiz tek çocuk yapıyoruz bu yüzden benim kızım 3 yaşında senin ki büyümüş aslında ama bir de okul olayı var şimdi , ama senin eşinin evladı olmalı bu yüzden yapmalısın

1. Oğlumla kızımın arası 14 yaş.Eşim de 2. çocuğu aynı bahanelerle istemedi.Daha iyi gelecek,daha iyi okul,herşeyin en iyisi olsun.Bizler öyle düşünüyoruz ama birde O çocuğa sorun tek kalmak istiyor mu?Her kardeşi olana imrenerek bakması,kendini yalnız hissetmesi,paylaşmayı bilmemesi çok mu önemsiz.Tabii ki maddiyattan olduğu kadar diğer yönlerden de zor.Kendine zaman ayıramıyorsun,evini,işini,eşini,kendini ihmal ediyorsun.Ama bu sıkıntılar geçici.Kızım şimdi 3 yaşında.Eşim işten geldiğinde kızımın koşarak boynuna sarılmasının,öpmesinin eşimi ne kadar mutlu ettiğini görseniz.Sanki senelerce olmasın diyen O değil.Aynı şekilde oğlumun da kardeşiyle kucaklaşmaları,şakaları,eve ayrı bir neşe getirdi.Sağlık problemleri için diyorsanız neyse ama diğer sebeplerden dolayı,eşinizi de çocuğunuzu da mahrum etmeyin.

Benim eşimde aynı bahanelerle istemiyor Nasıl ikna ettin??

Aslında uzaktan bakınca 20 sene sonra 2 cocugum olsa ıkısıde evlense evde bı tane daha ısterim :D Yalnızmı kalayım. eninde sonunda yapacagım 2. bır cocuk biliyorum. asıl sorun şu ki sorun değil soru; heycan yok , bi kıvılcım cakmıyor genede yapayım mı? 2. cocuk sahıbı olanlaraydı daha cok sorum hele hele bekarlara hiç değildi.

Ne iş yapıyorsun?
bir fabrikada bölüm sorumlusuyum
Bakalım nasip
Sizin de kardeşler arası yaş farkı varmış ama olsun abisi az buçuk yardım eder size
'Oyuncu Anne' geldi aklıma, onunda ikiz oğulları ve bir kızı var ama yaşları yakın. Bol oyun tavsiyesi veriyor ayrıca insan olarakta çok pozitif ve düşünceli bir insan.
oyuncu anneyı bılıyorum, gecenlerdede blogcu anne gozunu kırpmadan 3. cocugunu yaptı

kaç yaş araları var peki? Aslında sorun evet maddi kaygılar, çünkü ona gelecek hazırlamakta ne bileyim bu devirde yurt dışında okumak isteyebilir bunuda verebiliyor olmak lazım. Tek maaşla olacağına inanmıyorum, ben çalışsam kayınvalidemin bize yerleşeceğini 3 erkekle tahmin ediyorum e bunuda istemiyorum .
Ama yapacağım . beni yanlış anlamayanlar zaten hep yap dediler, ama orasından burasından tutanlar yapma dediler, bunları geciyorum. Korunmayı bıraktım . folic asite basladım.

Ben de 2. İstiyorum ama ben de gece kızımla uyuyakalıyorum bir de Bebek olsa evde ben ne yaparım bilmiyorum , bence kaygıların çok normal zaten bu devirde hepimiz tek çocuk yapıyoruz bu yüzden benim kızım 3 yaşında senin ki büyümüş aslında ama bir de okul olayı var şimdi , ama senin eşinin evladı olmalı bu yüzden yapmalısın
Tek cocuk belkide hiç cocuk , 2. cocuk olunca işler değişecekmi bilmiyorum. En keyiflisi oğlum dün gece anne karnında yıne bebek yok dımı dedı? belkı vardır dedım yok ya yok bılıyorum hıc yok dedı. oldugu zaman en keyıflısı bu haberı ona vermek olacak.

Aslında uzaktan bakınca 20 sene sonra 2 cocugum olsa ıkısıde evlense evde bı tane daha ısterim :KK70: Yalnızmı kalayım. eninde sonunda yapacagım 2. bır cocuk biliyorum. asıl sorun şu ki sorun değil soru; heycan yok , bi kıvılcım cakmıyor genede yapayım mı? 2. cocuk sahıbı olanlaraydı daha cok sorum hele hele bekarlara hiç değildi.

bir fabrikada bölüm sorumlusuyum

oyuncu anneyı bılıyorum, gecenlerdede blogcu anne gozunu kırpmadan 3. cocugunu yaptı

kaç yaş araları var peki? Aslında sorun evet maddi kaygılar, çünkü ona gelecek hazırlamakta ne bileyim bu devirde yurt dışında okumak isteyebilir bunuda verebiliyor olmak lazım. Tek maaşla olacağına inanmıyorum, ben çalışsam kayınvalidemin bize yerleşeceğini 3 erkekle tahmin ediyorum e bunuda istemiyorum .
Ama yapacağım . beni yanlış anlamayanlar zaten hep yap dediler, ama orasından burasından tutanlar yapma dediler, bunları geciyorum. Korunmayı bıraktım . folic asite basladım.

Tek cocuk belkide hiç cocuk , 2. cocuk olunca işler değişecekmi bilmiyorum. En keyiflisi oğlum dün gece anne karnında yıne bebek yok dımı dedı? belkı vardır dedım yok ya yok bılıyorum hıc yok dedı. oldugu zaman en keyıflısı bu haberı ona vermek olacak.
Çalıştığın fabrika yasal olarak doğum iznini verecektir ama 16 hafta elbette çok kısa uzun süredir çalışıyorsan firma seni kaybetmek istemez idare eder bence iyi bir bakıcı bulabilirsin

E hamile olduğunu duyunca ne yaptı?
Tedavi olduğumu biliyordu zaten Olmaz d,iye güvencesi vardı.Sofradaydık bugün dr gittim,tahlillrimi verdim dedim.Oda boşuna gidiyorsun dedi.Bende boşuna değil,hamileyimdedim,şaşırdı.bıyık altından gülümsedi.Oğlumun da mutluluğunu görünce Oda mutlu oldu.

Bakalım nasip
senin için erken daha cnm.biraz daha büyüt bakalım.
oyuncu anneyi severek takip ediyorum ben de:))

Back
X