1 yaşında kızım emeklemiyor ve yürümüyor

herdaimumutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
1.055
865
123
Kızım 10 gün sonra tam 1 yasini dolduracak ama hala emeklemiyor bir yerlere tutunup kalkmayada calismiyor biryerden bir yere yuvarlanarak gidiyor dizleri ustune asla kalkmiyor yalniz ellerinden tuttugumuzda yürüyor napicaz bilmiyorum yani ellerinden tutunca öyle bir gidiyor ki koşuyor resmen ama birakinca kendi kalkmak istemiyor,yere koyunca da vucudunu kaldirmiyor dedigim gibi sadece yuvarlaniyor.Bu gibi bir durum yasayan var mi,bu hafta dr. Gidicez ama oncesinde sizlere de danismak istedim

Yeğenim var 15 aylık. Emeklemesi geç oldu ve kırk saat düşünüyodu emeklememek için. Sonra da zaten emeklemedi öyle elinden tutunca gidiyodu emeklemeyi sevmiyor çocuk. Geçen ay da yürümeye başladı ama ne yürümek. Yürümeyi atlayıp direkt koşmaya başlamış:) ve bikaç kere düşmüş sadece biz diyoruz ki kendini yornamak için hazır olmayı beklemiş:) sizinki de böyle olabilir.

Ben yaşadım.Benim kızım 1 yaşında elinden tuttuğumda falan yürümüyordu.Emeklemiyordu.Sadece poposuyla sürünüyordu.Çok endişelenmiştim.

Çocukların gelişimleri bir değil ki; siz elinden tutup yürütünce ayakları üstüne basabiliyorsa sorun yok işte. Zamanı gelmemiş daha demek ki.

Benim bebe 13 aylık yürüdü, ödlekliğinden.
6 aydan sonra dönen yuvarlanan çocuklar olur, benim bebe dönmez, oturttuğumuz yerde karo taşı gibi kalırdı, tembelliğinden.
Babasına çekmiş.
Anasına çekse 10 aylık yürürdü.
İyi ki bana çekmemiş, temelli delirirdim herhalde.

Bak yürüdü de noldu, sağ gözünün altı mosmor, tv sehpasına koşarak girdi. :/

Normal benim oğlumda bir gün emeklemedi direk yürüdü kerata şimdi 8yaşında

Oğlum geçen hafta 1 yaşına girdi. Emeklemiyor yürümüyor kendi başına kalkmaya asla niyeti yok. Sadece 2 haftadır koltuğa tutunup ayakta durmak istiyor. Tabi tek başına değil bizimde onu tutmamızı bekliyor çok korkuyor ama istekli. Yürüteç zararlı diye uyardı doktorumuz ama yürüteç olmasa hareketlenmeye niyeti yoktu. Yani canınızı sıkmayın elbet yürürler. Bizim doktorumuz çocuğunu başka çocuklarla kıyaslamak ona yapacağın en büyük haksızlık olur diyor. Rabbim hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin geç olsunda güç olmasın.

Benim kızım emeklemeden yürüdü 11 aylıkken yere yatıp geri geri gidiyordu gideceği yere koltuğun altına masanın altına giriyordu ne yaptıysam emeklemek istemedi

Önüne büyük bir ayna koydum mesela altından havlu veya sağlam bir bezle karnından sarıp kaldırdım yerden öyle emekletmeye çalışırdım ama yok nafile benim kuzu yürüdükten sonra emekledi

Korkma canım teşvik et ama çok zorlama 18 aya kadar yolu var yürür koşar herşeyi yapar yeter ki sağlığı keyfi yerinde olsun kuzuların ❤❤

Kuzenimin çocuğu da öyleydi,emekleme asla yok,yüzü koyun yatırırdık tembelliğinden yüzüstü dönerdi de emeklemezdi :)
Yürütmeye çalışırdık bana mısın demezdi. Emeklemeden yürüdü 1 yaşından birkaç ay sonra. Şimdi de 12-13 aylık,çocuğu oturtamıyoruz,oturmak istemiyor hep yürümek istiyor.

Hiç sıkıntı yapma canım kini bebek erken konuşur geç yürür , kimi bebek erken yürür geç konuşur. Benim kardeşim 15 aylık yürümüştü birden yürüdü. Kızım ise 13 aylık yürüdü yani bir gün bir bakmışsın yürüyor. Bu günlerin tadını çıkar şu an kızım 15 aylık karıştırmadığı döküp saçmadığı yer yok

Benim kizimda emeklemedi.1 yas dogum gununden 1 hafta sonra bi baktim kalkmis geliyor.emeklemeden yuruyen cok caninizi sıkmayın.

Benim kızım da hiç emeklemedi. Dizlerinin üstünde durmak istemiyordu. Tutunup kalkma da yoktu. Sadece yürümeye yakın yerde sürünüyordu. Biz yaşına yakın ellerinden tutup yürütüyorduk. Sonra kendi yürümeye başladı. Çok tedirgindim ben de. Ama olabiliyormuş.

gelisimde bireysel farklılıklar vardır her cocuk her yasta ayni seyi yapacak diye bir sey yok..belki 2-3 ay sonra yuruyecektir las gelisimi o yöndedir. Tabi iciniz rahat etsin bi dr a görünebilirsiniz de bir sey cıkacagını sanmiyorum

Benim “bebe”.

Haha bayıldım ya hitap ve anlatıma. :))

Geçmiş olsun miniğe.

Benim yiyenimde öyleydi. Bir yaşında koltuğa bile tutunmuyordu ayaklarının üzerine basmaya korkuyordu. Ellerinden tutsan bile poposunu düz tutamıyordu hemen katlanmaya başlıyordu sağlıyordu kendini.
1.5 yaşında emekledi ama canavar gibi oldu yeri oynatıyordu hızıyla :) yapısı öyledir çocuğun ayaklarını hareket ettirebiliyorsa sağlık sıkıntısı yoktur büyük ihtimal dert etmeyin kendinize. Bu arada iki yaşına yakın yürüdü.

Oglum 13 aylikken emeklemeye basladi yurumuyor 10 gun sonra 14 aylik olucak
Zamani var demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…