1 yaşında kızım emeklemiyor ve yürümüyor

Endiselenecek bi durum yok ki bazı çocuklar emeklemeden direk yururler. ..1 yad geç bir yaş değil. ..bekleyin bikaç ay için de yürür. ...

Çocukların gelişimleri bir değil ki; siz elinden tutup yürütünce ayakları üstüne basabiliyorsa sorun yok işte. Zamanı gelmemiş daha demek ki.

Benim bebe 13 aylık yürüdü, ödlekliğinden.
6 aydan sonra dönen yuvarlanan çocuklar olur, benim bebe dönmez, oturttuğumuz yerde karo taşı gibi kalırdı, tembelliğinden.
Babasına çekmiş.
Anasına çekse 10 aylık yürürdü.
İyi ki bana çekmemiş, temelli delirirdim herhalde.

Bak yürüdü de noldu, sağ gözünün altı mosmor, tv sehpasına koşarak girdi. :/
Çok geçmiş olsun Allah korusun bebenizi :emir_bebek::KK66:
Benim ki de hala yürümüyor.
Yaşını doldurmasına 9 gün kaldı
Emeklemeye de geç başladı.

Her çocuk özeldir.. büyük kızım 16 aylık yürüdü. Oda kv sayesinde :KK53:
Çocukların önünde deniz olurmuş korkarmış yürümeye. İki ayağına ip bağladı ortadan makasla 4-5 yaşlarında bir kiza kestirdi, o kıza hediye aldı. 1 haftaya kalmadan yürüdü benim kız :KK70: şaka bir yana her çocuğun gelişimi farkli, küçük kızım şimdi 8 aylık tutunup ayağa kalkıyor .. çocuğunuzu kiyaslamayin ve boş yere tasalanmayin.elbet yürüyecek ama simdi ama sonra. Her gününüzün tadını çıkarın.

Oğlum 3 aylıkken dönmeye başladı, 6 aylık emekledi. 9 aylık civarı koltuklara tutunup yürümenin yanında direk koltuklara tırmanıyordu.
Bütün bunların yanında elinden bile tutsak yürümüyordu..
14 aylıkken tek başına yürüme çalışmalarına başladı. Şuan 16 aylık gayet güzel yürüyor.
Demek istediğim bizimkini görenler 10 aylık yürür bu diyorlardı. Daha 6 aylık yoktu döne döne evi dolaşıyordu.
Ama paşa 14 aylık attı ilk adımını.
Hatta hiç dönmeyen ve emeklemeyen bir yaşıtı oğlumdan evvel yürüdü :D
Sizinki de belki dr a yürüyerek gider, hiç belli olmaz bu işler :)
Bu arada kilolu bebekse zaten çok çok normal ..
Çanınızı sıkmayın annesi koşar tutamazsınız bile inşallah :)

Emeklemeden yurur belki... bence bi fizyoterapiste gotur..bazi tuyolar verir belki hizlandirmak icin.. cocuklar hamur gibi ne yaptirirsan yaparlar buna gucleri yeterse,.

Kızım 10 gün sonra tam 1 yasini dolduracak ama hala emeklemiyor bir yerlere tutunup kalkmayada calismiyor biryerden bir yere yuvarlanarak gidiyor dizleri ustune asla kalkmiyor yalniz ellerinden tuttugumuzda yürüyor napicaz bilmiyorum yani ellerinden tutunca öyle bir gidiyor ki koşuyor resmen ama birakinca kendi kalkmak istemiyor,yere koyunca da vucudunu kaldirmiyor dedigim gibi sadece yuvarlaniyor.Bu gibi bir durum yasayan var mi,bu hafta dr. Gidicez ama oncesinde sizlere de danismak istedim
Benimki de emekledi sonra yürüdü ama oturmuyordu. Dizleri uzerine çöküyordu. Bir yaşından sonra normal oturmaya basladi. Ben de baya endiselenmistim ama her cocuk bir degil demekki

Çocukların gelişimleri bir değil ki; siz elinden tutup yürütünce ayakları üstüne basabiliyorsa sorun yok işte. Zamanı gelmemiş daha demek ki.

Benim bebe 13 aylık yürüdü, ödlekliğinden.
6 aydan sonra dönen yuvarlanan çocuklar olur, benim bebe dönmez, oturttuğumuz yerde karo taşı gibi kalırdı, tembelliğinden.
Babasına çekmiş.
Anasına çekse 10 aylık yürürdü.
İyi ki bana çekmemiş, temelli delirirdim herhalde.

Bak yürüdü de noldu, sağ gözünün altı mosmor, tv sehpasına koşarak girdi. :/
Gecmis olsun bebeme kiyamam

Konu sahibi doktora gidin tabi ki ama endiselenecek birsey oldugunu sanmiyorum , her cocugun gelisimi farkli kimi emeklemeden yurumeye basliyor

Gayet normal her çocuk bir yaşında yürücek diye bişi yok oğlum 21 aylıkken yürüdü korkuyordu çünkü ama sağlam yürüdü önemli olan ayakları üstüne basıyormu mesela senin benim için kanepeden tutup durabilir bu aylar... Çocuğunu asla kıyaslama rahat ol

Yetişkinler hep aynı şeyleri yapabiliyor mu kimi yarım saat yol gidemez kimi hiç oturmaz çocuklarda farklı gelişimleri farklı

Okumaya ilk başladığımda fiziksel bir problem mi acaba dedim ama siz tutunca gayet iyi bir şekilde yürüyorsa muhtemelen yoktur birşey. Her çocuk aynı zamanda yürüyecek diye birşey yok. Her çocuk emekleyecek diye de birşey yok. Emeklemeden direk yürüyenler var.

İlave olarak bacaklarındaki kas gelişimine ufak ufak destek olabilirsiniz. Elinden tutup yürütmek yürüteç kullanmak ufak egzersizler yaptırmak gibi :emir_bebek:

Kızım 10 gün sonra tam 1 yasini dolduracak ama hala emeklemiyor bir yerlere tutunup kalkmayada calismiyor biryerden bir yere yuvarlanarak gidiyor dizleri ustune asla kalkmiyor yalniz ellerinden tuttugumuzda yürüyor napicaz bilmiyorum yani ellerinden tutunca öyle bir gidiyor ki koşuyor resmen ama birakinca kendi kalkmak istemiyor,yere koyunca da vucudunu kaldirmiyor dedigim gibi sadece yuvarlaniyor.Bu gibi bir durum yasayan var mi,bu hafta dr. Gidicez ama oncesinde sizlere de danismak istedim
Benim yenim 14 aylikken yürümeye basladi. Zamanınız varsa ellerinden tutup yürütmeyi deneyin. Senin icin biraz zahmetli olur ama bebeğin yurumesine teşvik edersin.

Bütün çocuklar farklı olur. Dert etmeyin. Benim kızım hiç emeklemedi. Sizinki gibi yuvarlanmadı bile. 14-15 aylıkken yürüdü.

Oğlum 5 aylıkken emekledi şuan 14 aylık ama yürümüyor.
Her çocuğun gelişimi farklı.
Kendi istediği zaman yapacaktır.
Bu konuda teşvik etmek için çeşitli makaleler okuyabilirsiniz.
Onun dışında biraz daha beklemenizi öneririm.

Kızım 15 aylık yürüdü... Hani yavaş bir çocuk da değildi ama benimkiler babaya çekmiş:-) garanticiler,canları tatlı... Büyük kızım geç konuştu küçük kızım geç yürüdü... Anne psikolojisiyle ikisini de dert ettim boşuna... Her şeyin bir zamanı var,vakti gelmemiş demek ki prensesin:KK36:

Doktorluk bi durum yok bnce. 1, 5 yaşına kadar bekle. Bazı bebekler emeklemeden yürüyor.

Buyuk oglum 11 aylik yurudu kucugu 9 ayliken emeklemeden yurudu sasirmistim.Konsunun cocuguda 1 bucuk yasinda yurudu hepside gayet saglikli korkmayin kendini hazir hissedince yuruyorlar.Bu arada kizim su an 15 aylik oda 1 yasina 10 gun falan vardi yurudu.Zamani gelince yapmasi gerekenleri yapiyorlar .Yeterki sagliklari yerinde olsun

Back
X