1 yaşında kızım emeklemiyor ve yürümüyor

Benim yegenim bir uasina kadar ayagini yere basmadi. Ayaga kaldirmaya calistigimizda oturuyordu. Simdi 15 aylik yerinde oturmuyor bir dakika. Cpcuk hazir oldugunda yurur acele etmeyin :)

Komşumuzun oğlu var o da 1 yaşında erken doğumla doğdu. Hala yürümüyor sadece emekliyor yan dönüyor. Doktora götürmusler doktor fizik tedavi ile yürüyebilir demiş. Bence sizde bi doktora götürün inşallah bir sorun yoktur :KK72:

Yazmadan edemedim çünkü aynısını yaşadım. Kızım ne tutunup kalktı, ne emekledi, ne tutunca yürüdü. Bir yaşında popo üstü gitmeye başladı. 20 ayına yakın yürümeye başladı. O da tesedüfen yani babasıyla karşılıklı gel gel yaparken bir baktık yürüdü. O da düşünce kalkamaz, kaldırım inip çıkamaz, merdiven çıkamaz vs. Şimdi 4 yaşında şükür bir sıkıntımız yok ama hala temkinlidir yürürken, inip çıkarken bu sebeple biraz ağırdır hareketleri. 15 aylık röntgen filan çektirmiştim hiç birşey çıkmadı boş yere telaş yaptım keşke bekleseydim demiştim. Sizinki de yürür hiç üzülmeyin, etrafın laf sözünü de duymayın.

poposundan isir kalkar annesi neyse 20 dakika yurutecte birakin keyfine varsin sonra ayaklanir

Iki kizim var ikiside 18 aylik olmadan yurumediler emeklemedilerde doktora bile goturdum yurutecte parmak ucuna basarak firdonuyolardi ama hic yurumediler 18 aylik olunca birden yuruduler biraz zaman annesi

Çocukların gelişimleri bir değil ki; siz elinden tutup yürütünce ayakları üstüne basabiliyorsa sorun yok işte. Zamanı gelmemiş daha demek ki.

Benim bebe 13 aylık yürüdü, ödlekliğinden.
6 aydan sonra dönen yuvarlanan çocuklar olur, benim bebe dönmez, oturttuğumuz yerde karo taşı gibi kalırdı, tembelliğinden.
Babasına çekmiş.
Anasına çekse 10 aylık yürürdü.
İyi ki bana çekmemiş, temelli delirirdim herhalde.

Bak yürüdü de noldu, sağ gözünün altı mosmor, tv sehpasına koşarak girdi. :/

18 aylık olana kadar endişelenmeye gerek yokmuş doktor öyle derdi kızım 16 aylık oluyor Ve daha yeni yeni kendi başına yürüyor

Benim oğlumda 6 aylık emekledi 8 aylıkken sürmeye başladı tutunarak her yere gidiyordu ama gel gör ki yürümesi 15 ayı buldu telaş etmeyin yuruyecektir

ya daha cok kucuk ne bu telaş. sıkıntılı bir durumu yoksa yürür zaten. kızım 15 aylık yürüdü.
20 aylık cocugu çişe alstrp vay efendım alısmıyo bılmem ne
az bı rahat bırakın uzmeyın cocukları da kendızı de

Kızım 14 aylık olunca yürümeye başladı ve öncesinde hiç emeklemedi. Şimdi oğlum 14 aylık Hee yere emekleyerek gidiyor ayakta durmak istemiyor fazla. Her çocuk aynı olmuyor.

benim bir tanıdığım oğlu 18 aylıkken yürüdü. sıkıntı yapmayın başka sorun yoksa.

Benim oglum hiç emeklememiş, hiç yürümemişti, hiç bir yürüme belirtiside yoktu 13 aylık felandı çok geçmiş zaman hatırlıyorum çünkü unutulacak gibi değildi..birden kalkıp robot gibi yürümeye başlayınca şok olmuştuk çünkü...

Yürüteç yürümeyi geriler mi kizlar ?

Oglum 7-8 aylıkken sıralamaya baslamisti. Ben de erken yürümesin diye yürüteç aldım ama anca 10 ay 10 günlük olana kadar tutabildi. Vakti gelince yürüyorlar yani.

Benimde vaktinde çok canımı bir konu olduğu için yazmak istedim. Hiç meraklanmayın aynı şekilde kızım bir yaşına gelene kadar ne emekledi ,ne sıraladı,ne kendi kalkabildi ve ne de yürüdü sadece poposunun üstünde gidiyordu. tam 13 aylıkken 2 haftada yürümeye başladı bir hafta sonra falan da kendi kendine kalkmaya başladı herkes bu çocuk yürümez erkenden diyordu benim psikolojim de bozulmuştu artık doktora götürmeyi düşünüyordum ki yürüdü.:)vakti gelince yapar hiç telaşlanmayın.

Kızım 10 gün sonra tam 1 yasini dolduracak ama hala emeklemiyor bir yerlere tutunup kalkmayada calismiyor biryerden bir yere yuvarlanarak gidiyor dizleri ustune asla kalkmiyor yalniz ellerinden tuttugumuzda yürüyor napicaz bilmiyorum yani ellerinden tutunca öyle bir gidiyor ki koşuyor resmen ama birakinca kendi kalkmak istemiyor,yere koyunca da vucudunu kaldirmiyor dedigim gibi sadece yuvarlaniyor.Bu gibi bir durum yasayan var mi,bu hafta dr. Gidicez ama oncesinde sizlere de danismak istedim
Fizyolojik bir sorunu yoksa, egzersiz yapmaya (tutunabileceği kendini kaldırabileceği yerlere) ihtiyacı var, kaslarının kuvvetlenmesi için ona imkan tanıyın... mesela sehpaları yan yana çevirerek tutunup kalkma egzersizleri yapmasına yardım edin. Emeklelemesi sorun teşkil etmez kimi çocuk emeklemeden yürür ama kaslarının kuvvetlenmesi için uygun alana ihtiyacı var... sevgiler...

Back
X