- 27 Haziran 2010
- 1.825
- 2.059
- 658
- Konu Sahibi herdaimumutlu
Benim kızım yaşında emekledi ben yürümesini beklerken. 15 aylıkta yürüdü . telaş etmeyin bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
☺Çocukların gelişimleri bir değil ki; siz elinden tutup yürütünce ayakları üstüne basabiliyorsa sorun yok işte. Zamanı gelmemiş daha demek ki.
Benim bebe 13 aylık yürüdü, ödlekliğinden.
6 aydan sonra dönen yuvarlanan çocuklar olur, benim bebe dönmez, oturttuğumuz yerde karo taşı gibi kalırdı, tembelliğinden.
Babasına çekmiş.
Anasına çekse 10 aylık yürürdü.
İyi ki bana çekmemiş, temelli delirirdim herhalde.
Bak yürüdü de noldu, sağ gözünün altı mosmor, tv sehpasına koşarak girdi. :/
Yürüteç yürümeyi geriler mi kizlar ?
Fizyolojik bir sorunu yoksa, egzersiz yapmaya (tutunabileceği kendini kaldırabileceği yerlere) ihtiyacı var, kaslarının kuvvetlenmesi için ona imkan tanıyın... mesela sehpaları yan yana çevirerek tutunup kalkma egzersizleri yapmasına yardım edin. Emeklelemesi sorun teşkil etmez kimi çocuk emeklemeden yürür ama kaslarının kuvvetlenmesi için uygun alana ihtiyacı var... sevgiler...Kızım 10 gün sonra tam 1 yasini dolduracak ama hala emeklemiyor bir yerlere tutunup kalkmayada calismiyor biryerden bir yere yuvarlanarak gidiyor dizleri ustune asla kalkmiyor yalniz ellerinden tuttugumuzda yürüyor napicaz bilmiyorum yani ellerinden tutunca öyle bir gidiyor ki koşuyor resmen ama birakinca kendi kalkmak istemiyor,yere koyunca da vucudunu kaldirmiyor dedigim gibi sadece yuvarlaniyor.Bu gibi bir durum yasayan var mi,bu hafta dr. Gidicez ama oncesinde sizlere de danismak istedim