1 yaşında kızım emeklemiyor ve yürümüyor

Korkulacak birşey yok benim kızım 13 aylıkken emekledi ve 17 aylıkken yürümeye başladı zamanı gelince yuruyecektir annesi.

Yürüteç ile bacaklarını harekete geçirip yürümek için ön hazırlığı sağlayabilirsiniz.
Son dönemlerde onunla ilgili de tartışmalar mevcut, iyi mi kötü mü diye, bilemedim...
Ama her çocuk farklıdır, gelişimlerde çocuktan çocuğa farklılık gösterir.
Kıyaslama yapmak haksızlık olur, emeklemez belki, ama yarın yürümeye başlar.
Doktordan bilgi alınır yine, ama 18 ay kriteri koyuyorlar ortalama.

Kızım 10 gün sonra tam 1 yasini dolduracak ama hala emeklemiyor bir yerlere tutunup kalkmayada calismiyor biryerden bir yere yuvarlanarak gidiyor dizleri ustune asla kalkmiyor yalniz ellerinden tuttugumuzda yürüyor napicaz bilmiyorum yani ellerinden tutunca öyle bir gidiyor ki koşuyor resmen ama birakinca kendi kalkmak istemiyor,yere koyunca da vucudunu kaldirmiyor dedigim gibi sadece yuvarlaniyor.Bu gibi bir durum yasayan var mi,bu hafta dr. Gidicez ama oncesinde sizlere de danismak istedim
Benim oğlum da 11 aylık aynen dediğiniz gibi bende endişeliyim..

Oğlum 17 aylık yürüdü ama tam yürüdü . Düşmeden kalmadan gitti . 18 aya kadar normal sayılıyor

hiç canım sıkıntı yapma benım de kızım aynıydı. tam 1 yaşında emeklemeye başladı hatta diyordum yürümesi gereken kız emeklemeye başladı diye ama 16. ayı bittiğinde de yürümeye başladı . Son iki haftadır yürüyor .Ben senin gibi telaş yapıyordum hatta doktora götürdüm gelişim geriliği olabilir yuruyemıyorsa dedi cocuk norolojısıne yönlendirme yapıldı gittik birşey çıkmadı . Çok şükür şimdi yürüyor .

Elinden tuttugunda yuruyorsa daha nolsun ki. Her bebek emeklemez. Benim kizim emekliyordu, elinden tutuncada yuruyordu ama tam anlamiyla yurumesi icin 14. Ayinda cesaret edebildi. Hic dusmedi gayet saglam yurudu. Sizinde oyle olur insallah

Ellerinden tutup bol bol yurutun emeklemeden yurumeden kosan bebekler var bir suru hic kafana takilacak bi durum degil tam yasinda yrudu benim oglum 1.yasina girdiginde yurumeye basladi. Bi akrabimizin kizi hic yurumuyo ellerini biraktigi anda dusuyor her cocuk farkli iste.

Her çocuk farklı zamanı gelince yürür merak etmeyin. Bazı çocukların hiç acelesi olmuyor. Oğlum uzun bir süre süründü 1 yaşına yakın emekledi 14. ayda da yürüdü. Öncesinde hiç bir yere tutunup kalkma çabası yoktu. 23 aylık şimdi de konuşmuyor :)

Kızım 10 gün sonra tam 1 yasini dolduracak ama hala emeklemiyor bir yerlere tutunup kalkmayada calismiyor biryerden bir yere yuvarlanarak gidiyor dizleri ustune asla kalkmiyor yalniz ellerinden tuttugumuzda yürüyor napicaz bilmiyorum yani ellerinden tutunca öyle bir gidiyor ki koşuyor resmen ama birakinca kendi kalkmak istemiyor,yere koyunca da vucudunu kaldirmiyor dedigim gibi sadece yuvarlaniyor.Bu gibi bir durum yasayan var mi,bu hafta dr. Gidicez ama oncesinde sizlere de danismak istedim
Emeklememesi de 18 aya kadar yürümemesi de normal. Ama kendini kaldırıp koltukta ayakta durmuyorsa muayene gerekir. Gelişimsel pediatriye gitmelisiniz. Yürüteç önermiyoruz.

Her çocuk özeldir.. büyük kızım 16 aylık yürüdü. Oda kv sayesinde :KK53:
Çocukların önünde deniz olurmuş korkarmış yürümeye. İki ayağına ip bağladı ortadan makasla 4-5 yaşlarında bir kiza kestirdi, o kıza hediye aldı. 1 haftaya kalmadan yürüdü benim kız :KK70: şaka bir yana her çocuğun gelişimi farkli, küçük kızım şimdi 8 aylık tutunup ayağa kalkıyor .. çocuğunuzu kiyaslamayin ve boş yere tasalanmayin.elbet yürüyecek ama simdi ama sonra. Her gününüzün tadını çıkarın.
Kuşağını kesme derler bizim oralarda her çocuğa yapılır. Oğluma yapamadık diye çok üzülmüştüm:KK70:

Yürüteç almayın canı ne zaman isterse o zaman yürüsün acele etmeyin. Yürüteç gerçekten çok zararlı.

Babayla birlikte karşılıklı oturun bı babaya bı anneye gitsin elden tutarak sonra siz ellerinizi yana dogru açın

İkiniz arasında tutunmadan gidip gelmesini sağlayın eğer basariyorsa kendi dengesini sağlayana kadar yapın ara sıra dengesini saglayinca arayi açın daha uzun süre yurusun diye

Ama her basardiginda gülerek ve akkışla birlikte opucuklere bogun sizin mutlulugunuzla daha da yapmak isteyecektir 3 çocuğum var denendi sabit

İlk çocuğumda dengesini sağlamadan bırakmıştım boşta düşünce dudağı kanadı ve bı daha asla yürümeye calismadi düşme korkusuyla o yüzden canı yanmadan dengesini sağlayın gerisi gelir inşallah

Sağlıkla büyüsün ins

Çocuğun emeklemesi gelişim faktörlerinden biri değil. Benim kizimda emeklemedi kuzenler.bir araya gelip emeklemeyi öğrettiler.yurudugundede 14 ayı geçmişti.her çocuk bir yaşında yürüyecek diye birşey yok. Beklemediginiz bir anda pesinizden koşacaktır :))

ilk 10 aylık emekledı,13 ayı doldurgunda bıreysel yurumeye basladı, öncesinde nerdeyse 6a ylıktan berı elınden tuttugumuzda kosarcasına yururdu hala da urkektır kayacagını falan dusundugu bır zemınde asla yurumez hemen kucak ıster merak etmeyın genel gelısımı ıyı ıse bır ıkı aya kosar ;)

Ben hiç emeklememişim. Annem anlatır. Sadece elimden tutup yürütmeyi kabul ediyormuşum. Zaten en sonunda normal yürüdüm. Tabi her zaman kontrol ettirmek mantıklı

Back
X