1 yaşındaki bebeğinizi annenize bırakıp tatile gider miydiniz?

Eger anne olmadan once sorsaydin bana bunu...pek rahat cvp verirdim. ..ama simdi isler degisti :)))
1 yas cok kucuk...ben kendini rahatlikla ifade edemeyen cocugu birakmayi pek icime sinmez...hani 3 yas sonrasi olabilir

Sanırım goturmezsem benim de içimde kalacak

Daha cok kücük canım ya

Çocuğum olsaydı bırakamazdım sanırım. Zaten bu özgürlük düşkünlüğü yüzünden isteyemiyorum... İkisi ters geliyor. Ya çocuğa bağlanılacak, ya da kişisel hayata. Bana böyle geliyor.

6 yaşımda oğlumu 15 gün bırakmamı istediler bir yurt dışı gezisi için, bırakamadım Galiba ben de biraz abartıyorum ama onsuz gidilen tatilden bir şey anlamam ki.

1 yaş için 3 gün uzun bir süre.. pedagoglar 3 yaşından sonra anneden bağımsız arkadaşlarıyla oynayabilirler veya babayla birlikte gezmeye gidebilirler fakat 2 3 saat sonra anneyi merak edip görmek isterler diye söylüyorlar..

Tatilimizi gezmemizi her şeyimizi oğlumuza göre ayarladık.. onsuz hiçbi şey yapmadık. Zaman zaman yorucu olsa da çok da tatlıydı.. o olmadan tadını alamazdık zaten.. tabi herkes farklı..

Bi de şöyle düşünüyorum bu çocuklar büyüycek genç olucaklar şimdiki kadar yanyana olamıycaz.. şimdi böyle doyasıya birlikte vakit geçirmek varken neden elimin tersiyle iteyim ki.. minicik bebek annesinden o kadar süre ayrı kalmak istemez bence.. bir de o açıdan düşünün derim..

Uyuzluk edeceğim affedin :) Daha önce, bu forumda bir başka başlıkta beni anneannemin büyüttüğünü söylemiştim. Sizin bu başlığınızı okuyunca, anneannemin arada annemleri de göreyim diye beni aileme vermesi, sonunda benim yatak döşek hasta olup anneanneme geri verilmem geldi aklıma :) Yine böyle annemlerin yanında sıkılıp ateşlenmişim, doktor; "verin bu çocuğu anasına (anneannem oluyor), sıkılmış sizden" demiş annemlere :) Anneanneler lokum olurlar, keşke bana yine o baksa... Korkmayın, 3 gün için bir şey olmaz, bırakın doysunlar anneanne torun birbirlerine, bu onlar için de bir fırsat.

p.s. Anneannemi çok özledim. Ben niye bu mesajı okudum ki!?

2 3 günlük tatillere gidilir bebek bırakılıp bence. İnsansınız sizin de şöyle bir oh çekmeye ihtiyacınız var. Ama uzun tatilleri bebeğe göre şekillendirmek gerek.

3 saatlik mesafeye gidiyormuşsunuz zaten. Anneannesine de alışkınmış. Hiçbir şey olmaz. Eşinizle size de çok iyi gelir.

Tercih meselesi bu biraz. Ben bırakmazdım ki annem bilirim ki benden iyi bakabilir kızıma,birşeyini eksik etmez,gözünün içine bakar ama yinede bırakamadım. 11.5 aylıktı ilk tatilimizde,evet yoruldum,evet eşimle oturup aynı anda yemek bile yemedim,kızımda yemek yemedi,anne sütü detoksu yaptı adeta,kumsalda dahi emzirdim ama bugün geri dönsem yine onunla giderim.
Siz 3 gün diyorsunuz,ihtiyacınızda var anladiğım kadarıyla,dayanabilecekseniz gidin derim. Aklınız kalacaksa elinizde telefon dakika başı arayacak pozisyondaysanız birlikte gidin zira kafa rahat olmayınca dünyanın en güzel yerine gitseniz zevk alamazsınız.

Giderdim.
Ama sadece anneme birakabilirdim.

Bunu pedagogla konusup abimler 1 haftaligina bize birakmislardi fitmislerdi yurtdisina ve 2 yaşindaydi yegenim.1 hafta boyunca agzindan anne baba lafi cikmadi.Geldiklerinde gordugunde ozledigini anlamisti.Bunu da yapsa yapsa anca o yasta yaparlardi cunku 3 yasta tuvalete annesiz gitmemisti.Emzirmiyorsaniz 3 gunun cok ta obemi yok.Geride bakana cani gonulden guveniyorsaniz bir de..

Saniyor musunuz cocukla yapilan tatil tatile benziyor? Cogu babaya tatil evet cunku onlar kenarda oturuyor tadini cikariyor ama hersey anneye kaliyor. Yemek bile yiyemiyor cogu anne( kisisel gozlemim bu) bir de o da eglensin onun da guzel anisi olsun diyenler olmus da daha burnunun yerini yeni ogrenmis bir bebek icin cok da buyuk dert degil tatile gidememek. Bence mutlaka gidin. Anne degil kadin ve bir es olarak romantik romantik takilin. 3 gun bile olsa. cocuk iki yasindayken onun da yuzme ogrenmesi gerekecegi icin on gunluk tatili ikiye bolersiniz. Bir onunla beraber tatil bir de kendi basiniza mini tatil:) biz kopegimizle bile iki kere tatilyapioruz. Bir onu otele birakip kendimiz daha luks ya da yurtdisi takiliyoruz bir de onu alip cevre gol, nehir veya denize gidip ya kamp kuruyoruz ya da salas bi otelde kaliyoruz. Iki tatil fikri guzel olmaz mi:)

Tatil için bırakmazdim. Mutlaka bizimle götürürüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…