• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yıldır evliliğine adapte olamıyorum

Aşk ve saygı evliliğin temel taşları bence. Aşk yoksa karşılıklı saygı üzerine kurulmuş bir evlilik mutluluk vermez aynı şekilde aşk var ama saygı yoksa o evliliktende hayır gelmez. Her şeyden biraz ama aşk ve saygıdan sonsuz olmalı evlilikte.

1 yıllık evliyim ama kendimi tam olarak evli gibi hissedemiyorum, burada bazen okuyorum kadınlar o kadar sabırlı o kadar olmadık şeylere bile susuyorlar ki hayret ediyorum ama özeniyorum da. Çünkü mesela KV bana bı laf soksa deliye döner ortalığı ateşe veresim gelir veya eşim bana ufak bi densizlik yapsa aklıma gelen ilk çözüm boşanmak olur. Hiç yapıcı veya sabırlı,alttan almasını bilen bı insan değilim hemen aniden parlar, eşimi de ailesini de alttan alamam kavga büyür vs. Ben evliliğine uygun değil miyim yoksa adapte mi olamadım bilmiyorum. Aslında eşimi seviyorum annesiyle de aram iyi (maşallah diyim) ama ne bileyim ya neden mutlu değilim bilmiyorum psikologa mı gitsem acaba. Siz evliliğinizi nasıl ve hangi motivasyonla yürütüyorsunuz bana anlatır mısınız belki aklım başıma gelir belki sizden birşeyler öğrenirim
Sizin derdiniz kendinizle . İnsanları rahat bırakın ..

Evliliğe adapte olmak demek olur olmadık her şeye susmak demek miymiş? Ortada bir çaresizlik yoksa ezikliktir bunun adı. Bunun nesine özeniyorsunuz?

Eşinizle, kayınvalidenizle bir sorununuz da yokmuş zaten. Neyi dert ettiniz anlamadım.
Eşinizle tartışırken dilinize hakim olun yeter yani.

Geçinmeye gönlü olmakla ilgili bir durum olabilir belki de.
Şöyle ki normalde iş hayatında vs daha sinirli, kontrolcü bir insan iken eşimle olan ilişkide hep daha fedakar oldum. Ama o fedakarlığın karşılığını aynı şekilde aldım. İsteyerek yada karşılığını bekleyerek yapmadım ama sonucu öyle oldu.
Kayınvalidemle ilişkide ise umursamaz olmaya çalıştım. (yani ona karşı öyle gösterdim eve gelip eşime ağlayıp sızladı da)

Evlilik ile birlikte hayatımızda ki bir çok dinamik değişiyor. Yeni dinamiklerle yeni bit yaşamımız başlıyor oldukça aslında baktığında evlilik bir çok sorumlulukta getiriyor bunlar size ağır ya da anlaşılamaz gelmiş olabilir normaldir. Fakat severek evlendiyseniz ve halen 1 yıldır bu iç huzursuzluğunuz varsa aslında içindr bulunduğunuz yeni hayat sizde başka şeyler tetikliyor olabilir.
Bir psikologa basvurup terapi almalısınız , alın rahatlayın evliliğinizin tadına varın

1 yıllık evliyim ama kendimi tam olarak evli gibi hissedemiyorum, burada bazen okuyorum kadınlar o kadar sabırlı o kadar olmadık şeylere bile susuyorlar ki hayret ediyorum ama özeniyorum da. Çünkü mesela KV bana bı laf soksa deliye döner ortalığı ateşe veresim gelir veya eşim bana ufak bi densizlik yapsa aklıma gelen ilk çözüm boşanmak olur. Hiç yapıcı veya sabırlı,alttan almasını bilen bı insan değilim hemen aniden parlar, eşimi de ailesini de alttan alamam kavga büyür vs. Ben evliliğine uygun değil miyim yoksa adapte mi olamadım bilmiyorum. Aslında eşimi seviyorum annesiyle de aram iyi (maşallah diyim) ama ne bileyim ya neden mutlu değilim bilmiyorum psikologa mı gitsem acaba. Siz evliliğinizi nasıl ve hangi motivasyonla yürütüyorsunuz bana anlatır mısınız belki aklım başıma gelir belki sizden birşeyler öğrenirim
Bence severek evlenmemişsiniz onunla alakalı olabilir aşk zamanla yerini sevgiye bırakıyor ve sevgi olunca inanın her zorluk size en kolayı geliyor

Geçinmeye gönlünüz varsa “ idare” de kendiliğinden geliyor

aileleri evliliğin dışında tutun, özel gün harici biz birbirimizin ailesini aramayız , aranmakta beklemeyiz arayan olursa seviniriz o kadar. kendi aramızdaki problemler de de yeri gelir tartışırız, yeri gelir ben kendi adıma alfı çakar aradan çekilirim ama uzatmayız mevzuyu küs kalmayız. birde birbirimizin özel alanlarına saygı gösteririz .

Back
X