• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 ay maaş :(

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Merhabalar hanımlar ..

Ben bir iş ile ilgili görüştüm. Eğitim kurumu ..10 ay maaş 10 ay sigorta diyor .. Böyle bir işe girebilmek ne kadar güvenceli ki ben 2 ay napıcam parasız mı kalıcam .. Hani ana maaş zaten az yani hiç söylemiyim .. sigorta da asgariden yatıyor .. Yani yazık değil mi bize ...Ayıp değil mi Elbet çalışanlar var tabi o şekilde dönüyor ama zor olmalı ..:(

canım ben öğretmenim, özel sektördeyim...arkana bakmadan kaç ordan.

nasılsa insanlar mecbur, biri kabul etmezse öteki eder mantığıyla olabildiğince çok kötü şartlarda çalıştırıyor, komik rakamlar teklif ediyorlar.

sektör ne olursa olsun bu kadar ayağa çekilmemeli. arz talep meselesi olduğuna göre, talep azaldıkça onların da şartları düzeltmekten başka çareleri kalmayacak...emin ol pozisyon ne olursa olsun çok daha iyi şartlarda bir iş bulabilirsin.

lütfen seni sömürmelerine izin verme.

canım ben öğretmenim, özel sektördeyim...arkana bakmadan kaç ordan.

nasılsa insanlar mecbur, biri kabul etmezse öteki eder mantığıyla olabildiğince çok kötü şartlarda çalıştırıyor, komik rakamlar teklif ediyorlar.

sektör ne olursa olsun bu kadar ayağa çekilmemeli. arz talep meselesi olduğuna göre, talep azaldıkça onların da şartları düzeltmekten başka çareleri kalmayacak...emin ol pozisyon ne olursa olsun çok daha iyi şartlarda bir iş bulabilirsin.

lütfen seni sömürmelerine izin verme.

kesinlikle hocam insan heves ediyor mesleğini yapmaya ama ne hale getirmişler çok yazık ..asıl ben bu şartları kabul edenlere kızıyorum aslında tabi onlar mecburiyetten belki ama daha iyi ücrete farklı işler yapılabilir ..

sadece meslek aşkı var ama insan bu şartlarda hevesi aşkı kalmıyor

Öğretmene de saygıları kalmamış çok üzücü bir durum ..Zaten seneye kapancak halen burunları havada .

kesinlikle hocam insan heves ediyor mesleğini yapmaya ama ne hale getirmişler çok yazık ..asıl ben bu şartları kabul edenlere kızıyorum aslında tabi onlar mecburiyetten belki ama daha iyi ücrete farklı işler yapılabilir ..

sadece meslek aşkı var ama insan bu şartlarda hevesi aşkı kalmıyor

Öğretmene de saygıları kalmamış çok üzücü bir durum ..Zaten seneye kapancak halen burunları havada .

He bir de dershane miydi bahsettiğin...Ben de dil okulu veya yurt dışı eğitim danışmanlığı firması vs diye düşündüm. Hele bir de dershaneyse hiç düşünme zaten. Biliyorum, insan ihtiyacı varken iş arıyorken nerden ne gelirse mutlu oluyor umutlanıyor ama bu işin elle tutulur bir yanı yok canım. 2 ay çalışanlarından kestikleri maaşla mı bellerini doğrultacaklar...Bu mantalitede bir kurumdan hiçbir çalışanına hayır gelmez.. Ne öğretmenine ne de başka bir personeline..

Artı ben kurumlara kzııyorum ama kabul edenlere daha da kızıyorum senin de dediğin gibi...Piyasayı aşağı çekiyorlar...Hele ki öğretmenler...Yeni yasaya göre özel kurumda çalışan bir öğretmen devlette çalışan 9/1 kadrodaki öğretmen maaşından daha düşük maaş alamaz, yasal değil...Ama kaç öğretmenin haberi var bundan, veya kaç özel kurum bunu uyguluyor? Bile bile lades dememek lazım bazı şeylere.

İnsan mesleğini icra etmek istiyor ama heves kalmıyor

Acaba piyasa mı böyle diyorum ? Çalışan çalışıyor diyorum . Ben mi toz pembe görüyorum ama bu iş çok zor gerçekten . İşe gidip gelirim ama mutlu olurmuyum bilemiyorum . Geleceği belli değil seneye 2015 eylül de kilit vurulacak . Hani dedim atama bekleyene kadar zaman geçsin ama yok göze alamadım

İnsan mesleğini icra etmek istiyor ama heves kalmıyor

Acaba piyasa mı böyle diyorum ? Çalışan çalışıyor diyorum . Ben mi toz pembe görüyorum ama bu iş çok zor gerçekten . İşe gidip gelirim ama mutlu olurmuyum bilemiyorum . Geleceği belli değil seneye 2015 eylül de kilit vurulacak . Hani dedim atama bekleyene kadar zaman geçsin ama yok göze alamadım

Branşın ne canım? Ücretli öğretmenlik yap daha iyi. Hiç olmazsa koşullar daha rahat olur. Hangi şehirdesin bu arada?

tahmin ettiğim dershaneden bahsetmiyosunuzdur umarım
gerçekten çok saçmalamışlar..

Bende özel hemde çok köklü bir okula başvurdum seni o kadar iyi anlıyorum ki , bana kpss ye girme anlaşmayı imzala hemen başla dediler 1200 maaş 10 aylık günde 12 saat yani dersten sonra kalip iyileştirme, oryantasyon , rehberlik hizmetleri verilerle ilişkiler eve gidince online sisteme bilgi akışı yüksek lisan Stan vazgeç verinin düşer falan dediler tabiki Hayır dedim zaten ücretli çalışırken günde 6 saatle 1052 tl aldım sakin seni böyle bir ortamda somurmelerine izin verme o özel sektör öğrenciden nasıl alıyorsa öyle vermeyi öğrenecek bigun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu uygulama ücretli öğretmenler için de geçerli değil mi? Ben bir bayanla tanışmıştım. Kendisi ücretli öğretmenlik yapıyordu ve laf arasında da aynen bundan bahsetmişti. Dersanelerde de uygulanan bir sistem malesef. :26:

dersanelerin geneli böyle zaten.üç kuruş para verirler.
onuda geciktirirler,sigortanı geç başlatırlar ki bir sonraki sene tekrar anlaşma imzalamak zorunda kal.
zorunlu olduğun için ikinci senede asgari ücrete talim,zam yok.
istemessen stajerliğin yanar senin yerine yeni mezun olmuş hatta daha mezun olmamışları
çalıştırırlar,seçenek çok.
çalışırkende seni beş dakika boş görsünler,
boş durman gözlerine batar,
hemen arkadan öğrenci gönderirler,soru sor,etüt ver diye.
zorla öğrenciye ders anlatırsın.
sonra o 2 aylık tatilde de seni rahat bırakmazlar.
para vermezler ama dersaneye yeni yazılan öğrencilerin eksiği varsa
maksat dersanenin tanıtımı,seni arayıp 1-2 saat etüt vermeni isterler.felan filan
derdi bitmez.

işte yapılacak iş değil ama kısa vadeli düşünebilirsin.
hem kendi alanında pratik kazanırsın
bir taraftanda kpss ye yönelik çalırsın

Son düzenleme:
Merhabalar hanımlar ..

Ben bir iş ile ilgili görüştüm. Eğitim kurumu ..10 ay maaş 10 ay sigorta diyor .. Böyle bir işe girebilmek ne kadar güvenceli ki ben 2 ay napıcam parasız mı kalıcam .. Hani ana maaş zaten az yani hiç söylemiyim .. sigorta da asgariden yatıyor .. Yani yazık değil mi bize ...Ayıp değil mi Elbet çalışanlar var tabi o şekilde dönüyor ama zor olmalı ..:(

Maalesef sektörü bu hale getirenler senin rakiplerin. adamlar bu şartlar altında çalışacak birilerini buluyorlar ki ona göre limitlerini belirliyorlar.
Ülkenin ekonomik durumundan dolayı insanlar kıskaç altına alındı, yapacak bir şey yok. Sen kabul etmezsen edecek birini bulurlar.

Merhabalar hanımlar ..

baska bır yer bulmalısın bır an onceee

sen çalışmazsan başkası çalışır evet. bırak kim çalışırsa çalışsın. kpss ye filan da hazırlanman çok zor olur bu şartlarda, canını cıkaracaklar çünkü dersanede.

Zaten hep çalışan yaşı küçük yeni mezunlar oluyor bu şartlarla çalışan .Evli biri olsan o saatler ve iki ay maaşsız nasıl gider mu iş ? Her sene öğretmen değişiyor ve güvenip öğrenci yollanıyor .

Bu şartlar da yasal bir şey yok aslında ama sgk konuşmuştum böyle bir seyi ama onlarda cevapsız çanak tutuyorlar ya da kanunda açık bir boşluk var yaptırım olmuyuor olan insanların sömürülmesine oluyor emeklerine oluyor :(

2 aylık yaz tatili döneminde ücret vermiyorlar normalde, tabi çalışmayacaksanız...çalışıp almayacaksanız komik

Son düzenleme:
2 aylık yaz tatili döneminde ücret vermiyorlar normalde, tabi çalışmayacaksanız...çalışıp almayacaksanız komik

Meb kanunalarına bakın isterseniz ..sigorta sistemine ..sözleşme yaptıysa eğer sistem bu şekilde işliyor .. hani sözleşme üzerinde bir senelik ama uygulamada yok .. ayrıca sadece bir aylık dönem boş .. o zaman meb öğretmeneleri de maaş almasın sigortaları kesilsin .. özel kurumlara uygulanan kurallar uygulanmalı kanunlara göre ..

ayrıca böyle de olsa .. asgariden sigorta ücret yatmaz .. saygısızlık ... acımasızlık ..rızkının üstüne konuyor ..

kimi kurumlar o iki aylık dönemi telefi edecek üçreti ana paradan tamamlar ama tabi onun vicdansızlığı

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu arada böyle düşünmenize çok üzüldüm . Kendinizde öğretmensiniz . Meb olmalı sanırım . Sizde çalışmıyorsunuz iki ay ama maaş alıyorsunuz . Biraz empati lütfen meslektaşım .

Bu arada böyle düşünmenize çok üzüldüm . Kendinizde öğretmensiniz . Meb olmalı sanırım . Sizde çalışmıyorsunuz iki ay ama maaş alıyorsunuz . Biraz empati lütfen meslektaşım .

diğer mesajınıza cevap vereyim öyle bir sistem yok. ücretli öğretmenlik de yaptım yaz tatilini geçtim ara tatilde dahi çalıştığım gün kadar maaş aldım. ortada sizin kurumun yaptığı bir acaiplik yok yani her yerde böyle..hatta çok iyi hatırlıyorum sigorta sürem dolmadığı için hastaneye bile gidememiştim hastalıktan harap olduğum halde.

empati ile ne alakası var bunun ayrıca? ücretli öğretmenlerin ücretleri çalıştıkları gün kadardır, dershaneler hakkında bilgim yok nedir ama mebde böyle. girdiğiniz saat ortalama 9 tl ve ders saati kadar ücret alırsınız o kadar. haktır haksızlıktır orası ayrı mesele olanı söylemek ayrı mesele. mebin zaten kendi içinde aynı işi yaptığı halde yok ücretli-kadrolu-sözleşmeli-uzman-vekil öğretmen gibi türlü haklara sahip ve ücretleri farklılık gösteren öğretmenlik çeşitleri var. o zaman bütün öğretmenler aynı işi yapıyor hepsi aynı ücreti alsın bana göre de ama tamamen mebin saçmalığı benim değil.

Back
X