10 aylık bebeğimle düğün ve eşimle kavga

eşiniz tek gidebilirdi. Bebeğiniz hasta ve diş dönemindeyse götürmemeniz nırmal bağışuklığı düşüyor ama sadece uykusu gelir diye götürmemeniz yanlış gürültüde uyumayı öğrenmeli , ben kızımı düğüne de götürdüm tatile de götürdüm kumsalda şezlongda da uyudu hiç bir şey olmaz . 1 yaştan sonra ki uyku gerilemelerinde çok çekersiniz.

Gerçekten öyle bizim toplumuzda çocuklarının psikolojisi bozulmasın diye kendi psikolojilerini bozan ebeveynler o kadar arttı ki. Hepsi fanusta yetişiyor aman düzeni bozulmasın diyerek

Giderdiniz durmazsa çıkar gelirdiniz . Bebek aramasında uyutmayı denerdiniz.

Kuzeni evleniyor gitmek istemiştir haklı olarak

Bence o haklı

Yani nasıl desem bunun ırkla da alakası yok aslında, biz arka arkaya doğmuş 3 kardeştik, ki sakin bir çocuk da değildim yaramazdım ama bir yere gittiğimizde dünyanın en uslu çocukları olurduk, bacak kadarken bile anne babamın kaş göz işaretinden anlardık, özgüvensiz pısıp kalan bir çocuk yapmadı beni kurallar, her anne ve çocuk için demiyorum, bazı çocuklar ne yaparsanız yapın annesini bile mahvediyor anne çevreye mahçup oluyor ne yapacağını şaşırıyor ama çocukları özgür özgüvenli yetişsin derken ipin ucunu kaçıran anneler de var, mesela geçen gün bir zincir marketteyim bir kadın 5-6 yaşlarındaki çocuğuyla gelmiş, çocuk her şeyi mıncıkladı ısırdı bazı ürünleri yerlere döktü, annesinin sesi dahi çıkmayınca market görevlisi uyardı ve zavallı eleman hayatının hatasını yapmış oldu, kadının görevliyi bir dövmediği kaldı, saydı sövdü elindekileri fırlatıp sizi dava edeceğim diyerek çıktı gitti, uluorta o kadar azarlanmaya görevli gencin yüzü kıpkırmızı olmuştu, marketlerde de çok oluyor böyle pelinsu berkecan vakaları

Ben size işin daha korkunç boyutunu söyleyeyim mi? O çocuk ileride mutlaka adli bir olayın faili veyahut mağduru olacak. Çünkü o çocuğa göre dünyanın merkezi kendisi ve sınırlar yok ne isterse yapabilir. Bu çocuğun büyüdüğünde birine Aşık olup ret cevabı aldığını bir düşünün? Öylece kabullenecek mi ? Ben sanmıyorum. Ya suç işleyecek veya içine kapanık intihar edecek.Bu sadece “beyaz yakalı “ailelerin çocuklarında yok taşrada da bu şekilde. Ülkemizin suç oranının bu derece yüksek olmasının sebebi bence herkesin her şeyi kendine hak görmesi
Burası Türkiye her yer suç mahalli. Taşrada ben çok gördüm anasının paşası, erkeği, sülalenin has torunu diye pohpohlanan çocukların büyüyünce nelere karıştığını. Bu çocukların kaybetme kavramı yok. Trafikte çalınan kornaya bile tetiklenip cinayet işliyorlar sonra. Onlara kimse korna çalamaz, yan bakamaz, itiraz edemez, reddedemez çünkü onlar tek onlar biricik.

Bir de olayın başka bir boyutu var anne baba hayatın tüm zorluklarından izole yetiştirmeye çalışıyor çocukları ama bilmiyorlar ki Türkiye Ortadoğu ülkesi ne kadar korursanız koruyun. Bırakın çocuklarınızın biraz uyku düzeni bozulsun, biraz hasta olsunlar, biraz kavga etsinler. Çünkü en iyi ihtimalle bundan 18 sene sonra düzensiz göçmen sayısının 10 milyona vardığı, suç oranının korkunç derecede arttığı bir dünyaya karışacak çocuklarınız.

yüzde yüz eşiniz haklı. sonuçta bebek yeni doğmuş 9 günlük bir bebek değil. oldukça büyümüş 9 aylik olmuş maşallah. benim eşimin kuzeninin düğünü olmuştu bebeğim o zaman 4 aylikti aldim bebek arabasıyla gittim. nasıl yalnız bırakayım eşimi de insanları da? üstelik kızım öylesine huysuzdu ki evde bile uyumayan bir bebekti. o seste o samatada bir uyudu masallah gıkı çıkmadı. insanlar da beni ve eşimi görüp memnun oldular. he bebeğim uyumasaydi huysuzluk etseydi ne olurdu? eşim, kayinvalidem, kaynim, gorumcem veya akrabalar yardım ederdi o olurdu yani. covuk durmaz diye gitmemezlik etmek buyuk ayip olmuş. çünkü dünyadaki tek çocuk sizde yok. muhtemelen o dugunde çokça bebek ve çocuk vardı

Bende çocukla gitmezdim o konuda haklısınız çocuğumun uyku saati hep 8-9 dur. Doğduğundan beri esnemediğim tek konu
Ya bakacak birine bırakırız uyuyana kadar bekler uyutur çıkarız ya da birimiz gider. Eşiniz tek gitse daha iyi olurmuş bence mutlaka biri katılmalıydı. Eşiniz gitseydi bu durumda keşke

kızım 6 aylıktı abimin dügününe kınasına göturmustum, cocuklar uyku saati gelip uyuduktan sonra top patlatsanız uyanmıyor zaten.
boyle bir kac dugune daha gittik, uyku saati geldiginde mesela dugun benim akrabaminsa esim cocugu arabada uyutup yaninda bekledi, onun akrabalarininsa ben arabada uyutup yaninda bekledim vs.
çozulmeyecek bir sorun değilmış yani eşiniz haklı en azından tek gitseymiş.

3 ay önce bir mesajınızda 1 yaşındaki bebeğim demişsiniz . Yanlışlıkla 15 aylık yerine 10 aylık mı yazdınız acaba ? 15 ay düğüne katılmak için çok da küçük değil eş hatırına 2 saat idare edilebilirdi.

Yazik olmuş. Eşinizin hatrina bir iki saat kucakta pispislayarak idare edemediniz mi? Yazık ya. Yıllar geçse de unutmayacak. Bari yalnız katilsaymis.

Takı parasını verip kutlayon özürlerinizi iletin bişey olmaz. Bebeğinizin rahatı düğünden daha önemli

Eşiniz haklı belki bebeğiniz duracaktı değişik ortam baktınız huzursuz oluyor kalkardiniz ama hiç gitmemek hoş olmamis bende ikinci bebeğim 8 aylıkken otele tatile gitmiştim orda havuzda bir kadın aaa nasıl cesaret ettin küçük çocukla tatili dedi kendi bebeğini annesine bırakmış o da bana garip gelmişti mesela

Biz de olsak gitmezdik diye düşünüyorum.

Takısı,parası neyse gönderirdik tabii.

Ama minicik bebekle düğünde ne işimiz var ki?
Kuzene gidilir ama laale
karı koca ikinizde de kuzen ilişkileri yok mu?
bizde kuzen kardeştir mesela çok çok büyük bişey olması lazım gidilmemesi için
bizde eşim gider en azından kendi kuzeniyse
benimkiyse de az durulur çıkılır

10 aylık 1 yaşını geçkin mi :)
bazı şeyleriniz çıktı da meydana
cevap verin H handeac123

Kavga çıkarmak, tavır yapmak doğru değil ama ben de eşinize hak verdim. Bebeğinizi sadece ona odaklı bir ortamda büyütmeniz mümkün değil. Gittiğiniz yerdeki koşulları optimize etmeye gayret gösterebilirdiniz. Mesela daha az gürültü gelecek bir yere oturabilirdiniz. veya daha erken kalkabilirdiniz.
Çok alakasız birinin önemsiz bir etkinliği de değilmiş. Eşiniz bu kadar gitmek isterken daha makul ve yapıcı olabilirdiniz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…