- 13 Şubat 2018
- 1.528
- 3.418
- 133
- 37
- Konu Sahibi handeac123
-
Gerçekten öyle bizim toplumuzda çocuklarının psikolojisi bozulmasın diye kendi psikolojilerini bozan ebeveynler o kadar arttı ki. Hepsi fanusta yetişiyor aman düzeni bozulmasın diyerekBir bizim toplumda var bu, aman düzeni bozulmasın, aman huysuzlanmasın derdi.Ben anlamıyorum bu kadar fanusta yetiştirince iyi mi olacak ileride? Eşiniz yüzde yüz haklı. Kendiniz gitmek istemiyorsanız eşiniz yalnız gitseydi. Ona da, düğün uzak bir mesafede olduğu için bizi yalnız bırakmak istemedi demişsiniz. Bir ya da iki gün yalnız kalsanız ne olabilir mesela?
Giderdiniz durmazsa çıkar gelirdiniz . Bebek aramasında uyutmayı denerdiniz.Merhaba arkadaslar esimin amcasinin cocugunun dugunu vardi aksam 9da basliyordu kizim 8 9 da uyuyor o saatlerde ve durmuyor cok hareketli ozelikle uykusuzluga tahamulu yok. eşim bisey olmaz deyip durdu bizde oğlende evlerine gittik 1saat oturduk gelemiyecegimizi soyledik. Ama eşimle şiddetli kavga ettik ayip olmuş cok ben kendi akrabalarim bile goturmuyorum. 3 4 yaş gelsin kendi koşturacak zaten dedim.şuan konuşmuyoruz Sizce kim hakli.
Kuzeni evleniyor gitmek istemiştir haklı olarakMerhaba arkadaslar esimin amcasinin cocugunun dugunu vardi aksam 9da basliyordu kizim 8 9 da uyuyor o saatlerde ve durmuyor cok hareketli ozelikle uykusuzluga tahamulu yok. eşim bisey olmaz deyip durdu bizde oğlende evlerine gittik 1saat oturduk gelemiyecegimizi soyledik. Ama eşimle şiddetli kavga ettik ayip olmuş cok ben kendi akrabalarim bile goturmuyorum. 3 4 yaş gelsin kendi koşturacak zaten dedim.şuan konuşmuyoruz Sizce kim hakli.
Yani nasıl desem bunun ırkla da alakası yok aslında, biz arka arkaya doğmuş 3 kardeştik, ki sakin bir çocuk da değildim yaramazdım ama bir yere gittiğimizde dünyanın en uslu çocukları olurduk, bacak kadarken bile anne babamın kaş göz işaretinden anlardık, özgüvensiz pısıp kalan bir çocuk yapmadı beni kurallar, her anne ve çocuk için demiyorum, bazı çocuklar ne yaparsanız yapın annesini bile mahvediyor anne çevreye mahçup oluyor ne yapacağını şaşırıyor ama çocukları özgür özgüvenli yetişsin derken ipin ucunu kaçıran anneler de var, mesela geçen gün bir zincir marketteyim bir kadın 5-6 yaşlarındaki çocuğuyla gelmiş, çocuk her şeyi mıncıkladı ısırdı bazı ürünleri yerlere döktü, annesinin sesi dahi çıkmayınca market görevlisi uyardı ve zavallı eleman hayatının hatasını yapmış oldu, kadının görevliyi bir dövmediği kaldı, saydı sövdü elindekileri fırlatıp sizi dava edeceğim diyerek çıktı gitti, uluorta o kadar azarlanmaya görevli gencin yüzü kıpkırmızı olmuştu, marketlerde de çok oluyor böyle pelinsu berkecan vakalarıVallahi billahi tam olarak akrabanızın dediği gibi. Biz geçen sene tatildeyken ağırlık olarak yabancıların olduğu bir otelde kaldık. Ağlayan çocuk olunca iddiaya girdik kesin Türk bunlar diye vallahi de Türk’tü.
Benim ananem Rus. Hani asimile olmuş o nedenle ananemin akrabalarında durum nasıl bilmem ama annemi kendi kültürüne göre yetiştirmiş annem de ondan gördüğü şekilde yetiştirmiş o nedenle herkes çocukluğumuzda ne kadar efendi sakin olduğumuzdan bahsederler hala. Ben de hayal meyal hatırlıyorum çok sınırlarını bilen bir çocuktum
Ben size işin daha korkunç boyutunu söyleyeyim mi? O çocuk ileride mutlaka adli bir olayın faili veyahut mağduru olacak. Çünkü o çocuğa göre dünyanın merkezi kendisi ve sınırlar yok ne isterse yapabilir. Bu çocuğun büyüdüğünde birine Aşık olup ret cevabı aldığını bir düşünün? Öylece kabullenecek mi ? Ben sanmıyorum. Ya suç işleyecek veya içine kapanık intihar edecek.Bu sadece “beyaz yakalı “ailelerin çocuklarında yok taşrada da bu şekilde. Ülkemizin suç oranının bu derece yüksek olmasının sebebi bence herkesin her şeyi kendine hak görmesiYani nasıl desem bunun ırkla da alakası yok aslında, biz arka arkaya doğmuş 3 kardeştik, ki sakin bir çocuk da değildim yaramazdım ama bir yere gittiğimizde dünyanın en uslu çocukları olurduk, bacak kadarken bile anne babamın kaş göz işaretinden anlardık, özgüvensiz pısıp kalan bir çocuk yapmadı beni kurallar, her anne ve çocuk için demiyorum, bazı çocuklar ne yaparsanız yapın annesini bile mahvediyor anne çevreye mahçup oluyor ne yapacağını şaşırıyor ama çocukları özgür özgüvenli yetişsin derken ipin ucunu kaçıran anneler de var, mesela geçen gün bir zincir marketteyim bir kadın 5-6 yaşlarındaki çocuğuyla gelmiş, çocuk her şeyi mıncıkladı ısırdı bazı ürünleri yerlere döktü, annesinin sesi dahi çıkmayınca market görevlisi uyardı ve zavallı eleman hayatının hatasını yapmış oldu, kadının görevliyi bir dövmediği kaldı, saydı sövdü elindekileri fırlatıp sizi dava edeceğim diyerek çıktı gitti, uluorta o kadar azarlanmaya görevli gencin yüzü kıpkırmızı olmuştu, marketlerde de çok oluyor böyle pelinsu berkecan vakaları
Bende çocukla gitmezdim o konuda haklısınız çocuğumun uyku saati hep 8-9 dur. Doğduğundan beri esnemediğim tek konuMerhaba arkadaslar esimin amcasinin cocugunun dugunu vardi aksam 9da basliyordu kizim 8 9 da uyuyor o saatlerde ve durmuyor cok hareketli ozelikle uykusuzluga tahamulu yok. eşim bisey olmaz deyip durdu bizde oğlende evlerine gittik 1saat oturduk gelemiyecegimizi soyledik. Ama eşimle şiddetli kavga ettik ayip olmuş cok ben kendi akrabalarim bile goturmuyorum. 3 4 yaş gelsin kendi koşturacak zaten dedim.şuan konuşmuyoruz Sizce kim hakli.
3 ay önce bir mesajınızda 1 yaşındaki bebeğim demişsiniz . Yanlışlıkla 15 aylık yerine 10 aylık mı yazdınız acaba ? 15 ay düğüne katılmak için çok da küçük değil eş hatırına 2 saat idare edilebilirdi.Merhaba arkadaslar esimin amcasinin cocugunun dugunu vardi aksam 9da basliyordu kizim 8 9 da uyuyor o saatlerde ve durmuyor cok hareketli ozelikle uykusuzluga tahamulu yok. eşim bisey olmaz deyip durdu bizde oğlende evlerine gittik 1saat oturduk gelemiyecegimizi soyledik. Ama eşimle şiddetli kavga ettik ayip olmuş cok ben kendi akrabalarim bile goturmuyorum. 3 4 yaş gelsin kendi koşturacak zaten dedim.şuan konuşmuyoruz Sizce kim hakli.
Kuzene gidilir ama laaleBiz de olsak gitmezdik diye düşünüyorum.
Takısı,parası neyse gönderirdik tabii.
Ama minicik bebekle düğünde ne işimiz var ki?
haksızsınızMesafe cok uzakti ve kavga ettik o yuzden
10 aylık 1 yaşını geçkin mi :)Arkadaşlar kizim çok huysuz dis cikartiyor. Ateslendi devamli. Katiliyor ağlamaktan hele uykusuzluga tahamulu yok O yuzden kendi akrabalarimin dugunune bile gitmedik saygi duyarim yorumlariniza esimde mesafe oldugi icin bizim birakmak istemedi yalniz gitmedi. Öğlen saati ugradik oturuk konustuk kuzeniyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?