10 aylık evliyim ve evimi terkettim

melekci

Allahıma Şükürler olsun..
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
1.544
2.282
333
Samsun
meraba kızlar nerden başlayacağımı bilmiyorum bir arkdaş vasıtasıyla tanıştım ben kesinlikle bununla evlenmem demiştim sonra konuştukça ona bağlandım sevdim ve benim

Son düzenleme:
anlattıklarına göre doğru olanı yapıyorsun bu kadar kıskanç bencil hatalarını görmeyen kendini hep haklı gören birinden ömür geçmez canım:50:evliliğine devam edersin istersen ama hep sabreden alttan alan sen olursun bu da seni çok yıpratır.bence yolun başında bitirmek daha mantıklı.yinede hakkında hayırlısını diliyorum canım

çok üzüldüm canım ama huyunu bilerek evlenmişsin.evlenince insanlar düzelmez.bunu düşünmek çok yanlış.senin için demiyorum ama çocuk yapayım düzelir diyerek çocuk yapanlar var.çok gördüm bunu ve sonunda çoğu boşandı.olan çocuklara oldu.sen eğer seviyorsan,o da seviyorsa alışacaksınız birbirinize.yok ben alışamam diyorsanız da ayrılacaksınız yol yakınken.çünkü acı bi gerçek var ki kimse değişmez.boşuna dememişler,huylu huyundan vazgeçmez,insan 7sinde ne ise 70inde de odur vs.

Son düzenleme:
madem kayınvaliden ve kayınpedern seni anlıyor sana hak veriyor o halde sen evde kalacaktın onu eve almayacaktın git annende kal bir süre seni görmek istemiyorum deseydin.düzelmeye niyetin yoksada konuşur güzelce ayrılırız deseydin.sanki o ev sadece onunda sen evi terkediyosun.sığıntı değilsin ki sen orada aynı haklara sahipsiniz o evde.yada ne bileyim protesto olarak kayınvalidende kalsaydın birsüre.benim yengem abime kızdığında öyle yaptı bize gelmşti yani kayınvalidesine.herkes yengemi haklı buldu ve bize sığındığı için gönlümüzde yeri bin kat daha arttı inan.o saatten sonra herkes abime tavır aldı hata yaptığını söyledi eşek gibi tükürdüğünü yaladı abm :)
evliliğin ilk yıllarında kendini ispatlama çabasına giriyor erkekler..bu hemen hemen her evlilikte oluyor.sizinkiside öyle bir dönem.
olan olmuş annenize gitmşsiniz ama şuan geri adım atarsanız eşiniz hep şimarık kalacaktır.ve size bilörf yapıyor şuan gel eşyalarını al falan diye.
bence hiç muhatap olmayın ailesi arar sizi zaten biraz burnunun sürtülmesinde fayda var.siz bebeğinizi kaybetmişsinz onun sergilediği tavra bakın.bu bencillikten bir an önce kurtulması lazım.yoksa bir ömür ne kadar sabredebilirsinizki...

Canım,bak nerde hata yapıyorsun biliyor musun?Şimdiye kadar hep düzelir diye beklemişsin,düzeleceğini nerden biliyordun?Huylu huyundan vazgeçmiyor işte.Eşiniz biraz mızmızmış.Herşeye karışması,büyütmesi çok can sıkıcı.Benim eşimde biraz böyle.Küssemde,kavga etsemde yine aynı.Oturup konuşun,yaptıklarından rahatsız olduğunuzu artık sabredemeyeceğinizi falan söyleyin,belki biraz düzelir.

Kendiniz için çalışıyorsunuz melekci. Belli ki çok bunalmışsınız bundan ama taktir görmeden de çalışabilir kadınlar.
Eşinize güveniyorsanız bu zor zamanların geçeceğine inanıyorsanız az daha sabır etmelisiniz. İlk yıllar çok zordur evlilikte.
Yok hep böyleydi, düzelmez artık diyorsanız yıllarınızı hatta günlerinizi ziyan etmeye değmez.
Çok iyi düşünüp karar vermek lazım.
Keşke evi terk etmeseydiniz, kafanızı dinlemek için zaman isteyip gitseydiniz diyeceğim ama keşkenin luzumu yok.

Canım kadın evini terketmemeli, onu eve almayacaktın kapının kilidini değiştirecektin ama evini terketmeyecektin. ERkek gider kadın değil...

Kocanız hem suçlu,hem de güçlü .Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kesinlikle boşanmayı düşünmediğiniz gibi onun sizi boşamasından korkuyorsunuz.Ama biraz sakin kafayla düşünün lütfen bunları hakediyormusunuz?

madem kayınvaliden ve kayınpedern seni anlıyor sana hak veriyor o halde sen evde kalacaktın onu eve almayacaktın git annende kal bir süre seni görmek istemiyorum deseydin.düzelmeye niyetin yoksada konuşur güzelce ayrılırız deseydin.sanki o ev sadece onunda sen evi terkediyosun.sığıntı değilsin ki sen orada aynı haklara sahipsiniz o evde.yada ne bileyim protesto olarak kayınvalidende kalsaydın birsüre.benim yengem abime kızdığında öyle yaptı bize gelmşti yani kayınvalidesine.herkes yengemi haklı buldu ve bize sığındığı için gönlümüzde yeri bin kat daha arttı inan.o saatten sonra herkes abime tavır aldı hata yaptığını söyledi eşek gibi tükürdüğünü yaladı abm :)
evliliğin ilk yıllarında kendini ispatlama çabasına giriyor erkekler..bu hemen hemen her evlilikte oluyor.sizinkiside öyle bir dönem.
olan olmuş annenize gitmşsiniz ama şuan geri adım atarsanız eşiniz hep şimarık kalacaktır.ve size bilörf yapıyor şuan gel eşyalarını al falan diye.
bence hiç muhatap olmayın ailesi arar sizi zaten biraz burnunun sürtülmesinde fayda var.siz bebeğinizi kaybetmişsinz onun sergilediği tavra bakın.bu bencillikten bir an önce kurtulması lazım.yoksa bir ömür ne kadar sabredebilirsinizki...

aslında kayınvalideme gitmeyi çok düşündüm sonanda anneme gitmeye karar verdim..haklısın cnm erkeklik egoları yokmu evliliğimiz bitecek haberi yok ama ben yinede istemiyorum çok seviyorum ama dönemiyorumda kayınvalidemleri ben aramasam haberleri olmaz o kadar sırcıdır kimseye birşey belli etmez bende ararsam kızar daha çok bilmiyorum ne yapacağımı böyle çekilmez bebeğimin acısı içimde birde böyler yapıyor söylüyorum bebeğimi kaybettim ne acılar çektim hastanede görmüyormusun az vicdanlı ol diyorum sen içerde çektiysen bende dışarda çektim diyor o kadar çok peşimde koştuki inandım ona hep beni kafesleyene kadarmış ...ne yapacağımı bilmiyorum..konuşulacak biri değil dediğin gibi herkes ona tavır alsa belki anlar hatasını ama ona göre ben haksızım dediğini yaparsam sorun olmayacakmış...

meraba kızlar nerden başlayacağımı bilmiyorum bir arkdaş vasıtasıyla tanıştım ben kesinlikle bununla evlenmem demiştim sonra konuştukça ona bağlandım sevdim ve benim her dediğimi yapıyordu diyordumki beni böyle alıştırma herdefasında çiçek felan gönderiyordu..sonra nişanlandık başladı kıskançlıkları beni çok defa sinir krizine soktu nişanı atmaya kalktım hep vazgeçtim evlenince düzelir dedim..ben çalışıyorum bir özel şirkette yanımdakileri kıskanıyor çalışırken telefonumu açık tutacakmışım..bende bana güvenmiyorsun diyorum sana güveniyorumda yanındakilere güvenmiyorum diyordu bu böyle devam etti işten çıksam evimiz kira sadece benim maaşım kiraya gidiyor çalışmada demiyor ama telefon açık kalacakmış..sonra evlendik yine devam etti
hamile kaldım düzelir dedim başka kıskançlıkları çıktı kıyafetime karışıyordu dediğinide yapıyordum evlenmeden önce çalışacam ama beraber yapacaz herşeyi dedim yapmadı ben söylersem yapıyordu o benden daha az çalışıyor yarım günü nerdeyse evde ben herşeyi yapıyorum ama yinede yaranamıyorum hamilelikte çok kez ağlattı üzdü kaç gece aç yattım ona kızdım bebeğin erken olduğunu düşündüm ve 5.5 aylıkken bebeğime spina bifida teşhisi konuldu ve heyetle ayrıldım kızımdan 3 ay oldu ne sancılar çektim..biliyorum beni seviyor ama beni anlamıyor hep o haklı ben hep ağlıyorum konuşamıyorum çünkü konuşsamda boş hep o haklı kendini nerde görüyor bilmiyorum çokta sinirli dünde eve giderken ekmek alacaktım niye başka fırındasn almadım diye kızdı bağırdı dışardan yemek söyledi neler söyledi bana kızdım tabi biriktirdim hep içimde bir türlü bırakıp gidemiyordum kendi annesi babası bile biliyor onun ne olduğunu kızıyorlar ama onlarıda dinlemiyor onlarada birşey diyemiyorum sen herşeyi söylüyorsun diyor onlara söylesende ben aynıyım diyor kimseyi takmıyor çokta seviyorum ama dün evi terk ettim mektupta bıraktım telefonumu da annemde kaldım ama buğün aradı iş telefonumdan bu akşam eve geliyorsun bütün herşeyini alıyorsun daha bu eve giremzsin çok gururludur baştan gidersen almaya gelmem sende gelemzsin diyordu biliyordum ama yine burnu sürtsün istedim ama tanıyorum kocamı gelmez sorarsan o haklı dedim ben kimin için çalışıyorum kötü birşey olsa ben 6 senedir çalışmam evlenmeden öncede bı,urdaydım biliyordun...o zaman çalışmım bak bana dedim en sonunda kırılır diye söyleyemiyordum bakamam evimiz olsa çalıştırmazdım dedi eee ben ne yapım hem çalış hem benim dediklerimi yap herdediğini yaptıkça istekleri bitmiyor..inanın ev kadınları benim yaptığımı yapmıyordur boşanma davasını çacakmış çok seviyorum diyor ama dediğim dedik ne yaptımda gidiyon diyor bir ekmek yüzünden bende dedim bir ekmek yüzünden demmedğin laf kalmadı küçücük olay yaa ben ne yapım arkadaşlar eve dönsem değişmeyecek böyle çekecem ayrılsam onu hala çok seviyorum o evi kurmak için ne emekler döktüm annem babamdan yardım görmedim herşeyimi ben yaptım oda bekarken yemiş hep parasını babasıgil yaptı çok rahata alışmış ben beakerken aileme bakıyordum şimdide çalışıyorum kimin için bizim için ben nerde hata yapıyorum ...

Bebeğinize çok üzüldüm, zor bir durum. Eşlerin değiştiğine dair çok şey duyuyorum, evlenince farklı bir sahiplenme oluyor sanırım. Herşeyi kadından bekliyorlar. İnsan ayrılma aşamasında en çok verdiği emeğe ve yıllarına üzülüyor. Eğer seviyorsanız ve sizi evdiğine inanıyorsanız birllikte evlilik terapistine gidebilirsiniz. Arada iletişimle ilgili bir sorun varmış gibi duruyor, bencillik yaparak rahat davranıyor. Belki o zaman sorunu saptayabilirsiniz.

Canım benim doğru olanı yapıyorsun. Her şey aşk sevgi değil. Bir yerde senin ruh sağlığınıda bozacaktı. Sakın dönme geriye derim ben tabi değişmeyeceğine inanıyorsan. Yuva kurmak kolay değil. Bende 10 aylık evliyim yaşadıklarını yaşasam senin yaptığını yapardım. Yolun başındasın. Allah yardımcın olsun.

aslında kayınvalideme gitmeyi çok düşündüm sonanda anneme gitmeye karar verdim..haklısın cnm erkeklik egoları yokmu evliliğimiz bitecek haberi yok ama ben yinede istemiyorum çok seviyorum ama dönemiyorumda kayınvalidemleri ben aramasam haberleri olmaz o kadar sırcıdır kimseye birşey belli etmez bende ararsam kızar daha çok bilmiyorum ne yapacağımı böyle çekilmez bebeğimin acısı içimde birde böyler yapıyor söylüyorum bebeğimi kaybettim ne acılar çektim hastanede görmüyormusun az vicdanlı ol diyorum sen içerde çektiysen bende dışarda çektim diyor o kadar çok peşimde koştuki inandım ona hep beni kafesleyene kadarmış ...ne yapacağımı bilmiyorum..konuşulacak biri değil dediğin gibi herkes ona tavır alsa belki anlar hatasını ama ona göre ben haksızım dediğini yaparsam sorun olmayacakmış...

Bebeginiz için üzüldüm ama belki de sizler için böyle olması daha iyiydi.
Zira daha çok yeni evlisiniz ve bu ortama bir bireyin katılması çok da iyi bir durum olmasa gerek...

Siz boşanmayı düşünmüyorsunuz, burnu sürtsün istiyorsunuz,
fakat geri bir araya geldiğinizde yaptıklarından daha fazlasını yapacagını biliyorsunuz degil mi?

kusura bakmada anlattıklarına göre bu adamdan sana koca olmaz..sorumusz,kıskanç en basit bi şeyden bile olay yaratan birisi...
sen evi terk edince bile seni almaya geleceğine tavırlarına bak...!!!gururmuş gurur insanı mutlu mu eder??
bak herşeyin hayırlısı ama rabbim bizi bizden daha iyi tanıyo biliyo...bebeğin için üzüldüm ama doğsaydıda böyle bi ortama doğacaktı güzel olur muydu sence??
allah sana sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah ...

Bebeginiz için üzüldüm ama belki de sizler için böyle olması daha iyiydi.
Zira daha çok yeni evlisiniz ve bu ortama bir bireyin katılması çok da iyi bir durum olmasa gerek...

Siz boşanmayı düşünmüyorsunuz, burnu sürtsün istiyorsunuz,
fakat geri bir araya geldiğinizde yaptıklarından daha fazlasını yapacagını biliyorsunuz degil mi?

evet cnm biliyorum evet daha fazlasını yapacak değişmeyecek hep değişir umuduyla baktım oda benim değişmemi istiyore en büyük sorunumuzda konuşamamak ben direk başlıyorum ağlamaya o zamanda haksızsında ondan ağlıyorsun diyor aslında onun haklı tavırlarının önüne geçemekten ağlıyorum nasıl böyle olur tüm evlilikler böylemi bu kadar bencil olurmu insan ..dün kolum ağıyordu hastaneye gittim yoktur birşeyin diyor doktor emal çektirmmemi söyledi boyun fıtıgından şüphelendi hala yoktur birşey diyor sen doktormusun diyorum doktorum diyor bir indan bukadar bencil olur

Ya bu erkekler dominant ve güçlü karekter bayanlardan daha çok tırsıyorlar.Ama sindirecek kişiliğe sahip insanlarıda sindirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Sizin ağlamanız onun için çaresiziliği ifade ediyor sanıyorum.Bu yüzdende inatlaşma youna gidiyor.Ama şuna inanın insanlar kolay kolay değişmiyor.

evet değişmiyor beni kaybetmeyi bile göze alıyor niye erkeklik gururu yokmu o tavırlarını kardeşine bile davranışları annesine babasına öyle ben büyüğüm havasında ama böyle hiçbirkimseyi kazanamaz kaybeder ben bile bu kadar yaptıklarına ragmen hala bir özür dilese affetmeye razıyım neden böyleyim ben kendimi inatcı zannederdim sırf huzursuzluk olmasın diye barışan ben oldum neden böyle yapıyor ben onun düşmanı değil eşiyim anlayamıyorum çıkmaz yoldayım işten ayrılsam ki istemiyor bu seferde maddi yönden kavga edeceğiz

"sana güveniyorumda yanındakilere güvenmiyorum" En nefret ettiğim sözdür!! Bu kadar ucuz bir yalan olamaz!! Allah hayırlısını nasip etsin.. Zor valla.. İşte evlenince düzelir diye bir şey maalesef yok! Bunu en zor şekilde tecrübe etmişsin.. Bir şey de diyemiyorum.. Hayırlısı..

canim anlattiklarina gore esin bu saatten sonrada degismez artik hani sen onu ikna edip eve dönsen barissaniz bile bundan sonra eskiye gore daha cok degismis olacak evlenince degisir tabiri bence dogru degil degismiyorlar maalesef ve bebegini kaybetmende bu yonde hayirli olmus senin icin ortada çocuk kalacakti hakkinda hayrlsi olsun

herkes karsısındakıne saygı duysa oldugu gbı kabullense
boyle sorunlar olmayacak aslında :50:

kadın calısıp para getırsın !!! mecbur ya sankı
eve gelıp ıs yapsın ! cunkı onun canı yoktur herseyı yapmak zorunda ya !
adam ustune sukredip tesekkur edecegıne bıde begenmemezlık yapsın :47:
aslında ıcımden cok sey soylemek gelıyor neyse...

Back
X