Bende hemen yanıtlıyorum.
ESKİ ÜYENİN DÖNÜŞ UYGULAMASI
1) İzinli Üyenin Dönüşü
a- İzinden kilo alarak dönen üye, izin döneminde aldığı kiloyu verene kadar takım listesine giremez.
Ekstrem durum:
1) Üyenin izin döneminde hamilelik veya sağlık koşulları nedeniyle kilo aldıysa, bu kural uygulanmaz. "Yeni üye" gibi işlem yapılır.
2) 6 aydan daha uzun süreli izin döneminden, kısa sürede verilemeyecek bir kilo (yarışmacının kilosunun %5 ve üstü) alarak dönen yarışmacıya da bu kural uygulanmaz. B maddesindeki gibi hesaplama yapılarak, üyenin aldığı kilo izin dönemine bölünür.
b- İzinden kilo vererek dönen üye için aşağıdaki işlem uygulanır.
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : Yarışmadan ayrıldığı kilo
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Yarışmadan ayrıldığı kilo ile güncel kilo arasındaki fark, üyenin yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına(*) bölünecektir..
(*) İzinli üyenin, yarışmadan ayrı kaldığı "etap sayısı" nasıl hesaplanır?
Örneğin 260.etapta ayrıldı 266.etapta döndü:260. etap listesinde verdiği/aldığı kiloyu bildirmeden "izinli"olarak yazdıysam, 266.etap'ın listesini paylaşırken takımda bulunuyorsa---- 265-260=5etap+1(izinli yazılan etap)=6'ya bölüyorum. Çünkü 260.etapta herhangi bir kilo bildirimi yapmadık.
Biraz yorum gerektiriyor. Bence aldıklarını verip 100 gr bile olsa hesaplama yapılacak kadar bir değişim olması gerekli gibi geldi.
Şuan tam ayrıldığın kilodaysan kilosu sabit diyip etap sayısına bölünce sıfır çıkar. Yani pek doğru olmaz gibi geldi ama bilemedim.