o önermedi bunu ben önerdim. yaş farkı çok kötü sözler duymak istemiyorum çok dalgalanıyor ruh halim
evet ama yalan soylemis oluyorsun ve bu elbet ortaya cikacak ve sen yasindan utandıgin icin yalanci konumuna geleceksin. daha mi hoş?
hic soylemeseniz daha iyiydi yalan soylemektense.
ayrica siz bile bunun utanc verici oldugunu düşünüp yalan soylemissiniz. onlar da tabii ki bu konu uzerinden size laflar edebilirler. çünkü bu size gore de anormal.
ben de aileme anormal gelen bir evlilik yapacağım, yalan soylememek icin hic bilgi vermedim, bulusunca tanisirsiniz dedim. sifir onyargiyla olsunlar diye (hos annem parcalari birlestirip olayi cozdu ama olsun)
sonra da hep arkasinda durdum, "evet öyle ama ben onu sectim" diye. hic kırılıp bükülmedim yani oyleymis boyleymis diye - ki oyle yapsam isteyen istediği lafi etme hakki bulurdu.
hatta daha yeni, bayramda akrabalarima bahsettim, davet ettim falan nişana. kınar gibi "Müslüman oldu mu?" diye sorana "yoo, yalandan kizla evlenmek icin kelimei sehadet getirse musluman mi olacak, Allahi kandirmaya calismak degil mi bu?" diye dik dik cevap verdim "mutluluklar kizim" diyip gectiler ki benim sulalem mezhep farkina bile tonla tantana yapan insanlar. ama ben dik durunca kimse bir sey diyemedi. Evlendigim kisinin arkasinda durmasam, kendim utanip ezilip büzülüp olayi carpitsam "insallah olacak" falan, sulalemin dilinden kurtulamazdim.
boyle seylerde tek çözüm dik durmak.
ananemler de babami istememis pekcok sebepten. annem dik durup "biliyorum, biliyorum saydiginiz seyleri. ama ben onu sectim, onunla evlenecegim" demis, kimse bir sey diyememis evlenmis ve mutlu. ama "biliyorum ay haklisiniz da soyle böyle de" falan dese bin kere ayirirlardi ya da bin pisman ederlerdi.
siz yaptiginizin arkasinda durmamissiniz. bence bu yas farkindan coook daha büyük bir sorun. ben kendimden on yas kucuk adamla evlenirdim ama benden on yas küçük oldugu icin utandığım adamla evlenmezdim. ya da şimdi gayrimuslim biriyle evleniyorum ama gayrimüslim olduguna utandigim bir adamla asla evlenmezdim.
bence yanlisiniz burada