- 9 Nisan 2014
- 2.861
- 3.614
- 133
- Konu Sahibi Eowynn_arwn
-
slm hanımlar...10 yaşında bir kızım var.bugün akşam üstü iç çamaşırında kahverengi lekeler gördüğüni söyleyip odasına çağırdı.çamaşırına baktığımda adetin ilk gününde sökülmeye benzer bi durumla karşılaştım.kana dönüşmek üzere gibi.pıhtı halinde ama kahverengi.korktum panik yapmamaya çalıştım.daha önce bu konuda kzımı bilgilendirdiğim için fazla korkmadı.ama bayağı ağladı ben daha çok küçüğüm diye...sizde kızım regl mi oluyo yardım lütfennnnn !!!
evet canım ilk belirtiler gelmeye başlamış telaş yapma
bünyeye ve genetiğe bağlıdır bu durumlar
eğer gelişken bi kızsa normaldir
bi kaç ay bir daha gelmeyebilir belli olmaz sonrasındada düzenli bi şekilde başlar zaten
hadi genç kız annesi oluosun hayırlı olsun canım
tşk ederim canım ilgilendiğin için...ewet kızım son bir yılda çok gelişti.göğüsler çıktı tüylenmeler basladı.hatta 2 aydır genital bölgeye ağda uyguluyoruz.bu aralar bende böle bişi bekliyodum ama seneye falan olur die düşünüyodum.akşam jınekoloğumu aradım.bana türkiye genelinde kızların 11 12 yaş olduğunu söyledi.daha erken kızın için dedi.yarın muayene olmaya gidicezz bakalım yumurtalıklarla veya hormonlarda bişi olabilir dedi korktum.sizlerdende yardım ve fikir almak istedim
bence herşey yolunda canım ben 15 yaş erkek çocuk annesiyim ama aynı yaşlarda oğlumun kuzenide (KIZ)elimde büyüyor.ordan biliorum
bizde erkenmi filan derken gereksiz endişe yapmışız herşey yolunda.eminim seninkide öyledir
anlıyorum peki kuzeniniz kaç yaşında oldu.umarım bizde bişi yoktur.kzımda bu konuda bilinçli olduğu için korkmuyo ama ben panik yaptım..bana heyecan bastıyarın dr ne dicek bakalım.. :44:
Cocuk endokrolojiye götürün istanbuldaysaniz çok iyi Dr tavsiye edebilirim
oda aynı yaştaydı canım.önce tarfindeki gibi oldu.sonra aylarca olmadı sonra yine tekrarladı kesildi.sonrada düzene girdi
anlıyorum canım sağol..bende erken oldum sayılır ama 6.sınıfa baslamak üzereydim..benim kzım daha küçücük yada ben mi abartıyorumm.pedi nasıl koycağını gösterirken nasıl utandı çekindi kıyamam ben kuzumaaa
oy canım benim kıyamam ona
canım ergenlik için tüm belirtileri mevcut söylediğine göre ben 9 yaşında olanıda gördüm ama maşallah koca bi kızdı gelişkendi o.
bence boşa evham yapıosun demişti dersin.yine de bi dr götür için rahat etsin
inş.normaldir.dr da gidelim rahatlarım bakalım.çok sağol canım...şimdi rahat bi uyku çekebilirim.benim kzımla aramızda bi karış bile kalmadı.çok hızlı büyüyolar.devir çok değişti.şimdi kzım genç kız olacak ay zaman ne çabuk geçiyorrrrr
aynen öyle canım benim oğlum boyumu geçti artık yaşlanamaya başlıorum sanırım :2:
aman onlar sağlıklı mutlu huzurlu olsunlarda başka ne isteriz...ah biz anneler...ilerde torunlarımın falan olcağını düşünüyorumda...ay ben iyice duygusala bağladım yani..
cnm benm kardeşimde dün olmuş:)) ama bnmki 14 yaşında:/
ahaha git yat bacım sen iyice duygusala bağladın ağalıcan şimdi
valla öyle biraz daha uyanık kalırsam nerelere bağlıcam konuyu bilmiyorummm
valla canım bende normali o die düşünüyorum o yüzden korkup panik yaptımmm.kızım çok fazla gelişti ama bu durumu önümüzdeki yıllarda bekliyodum.bakalım yarın drmuz ne dicek...:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?