• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 yilim dugune 10gun kala bitti...

Esas soru neydi ki? Adamın sizden ettiği şikayet az buz değil. Altın para merakı olması, ailesinin dırdırını etmeniz, onun başını yakacağınızı düşünmesi... Sorun sizin dobra olmanız değil. Sorun çok daha büyük. Eski nişanlınızın çok geçerli sebepleri var ayrılmak için. Benim çıkarımım bu. Ayrıca ben ektim, başkası biçecek olayı anlamsız. Ne alaka? Kimse sizin gelinliğinizi, aldığınuz eşyanızı alıp evlenmeyecek yani. Herkesin kısmeti kendine. Siz anlaşamadıysanız ayrılıp kendinize uygun insanlarla ilerde tekrar denemeniz dünyanın en doğal olayı.

+1

Sizin gibi insanlarin var olmasi hayata tutunmam icin bir neden oldugunu dusunuyorum. Cok tessekkur ederim yaziniz icin. "Simdi o kinadan banada yolla eslik edeyim" yazmissiniz ya gozlerim yasardi. Keske olsaydiniz icim acirken beraber yaksaydik ve biraz gulumseyip aglayip gecseydi. 25 yasindayim, cocuklugum gencligim her animi gecirdigim insana gecirdigim hayata hoscakal dedim. Yepyeni bir hayat icin belki ilk defa bukadar dusdum...
Üzülme asla evlilik son değil ki aslında herseyin başlangıcı. Ve emin ol evlendikten sonra dönmek daha zor. Ve asla bittim tükendim deme . Keşke senin gibi nisanliyken cesaretimi toplayabilseydim. Suan ailemin yanında mutlu huzurlu olacaktım. Ben cesaret edemedim ve bunun cefasını çekiyorum. Bi şeyler yolunda gitmiyorsa bir yerde durmalısın demektir . Keşke deme asla iyi ki de . Suan özgürsün . Klişe gelecek ama bekarlık sultanlık gerçekten. Değerini bil. Doğru insanla evlenirsen ancak o zaaman kraliçe olursun.

Üzüntüsünü gerçekten içten hissettiğim konulardan biri oldu. Şu an anlatılan hiçbir mutluluk senaryosu içine su serpmiyor biliyorum. O yüzden sana sezen abladan iki üç kelime bırakıyorum dostum

Zaman, sadece birazcık zaman... :KK66:

Sizin gibi insanlarin var olmasi hayata tutunmam icin bir neden oldugunu dusunuyorum. Cok tessekkur ederim yaziniz icin. "Simdi o kinadan banada yolla eslik edeyim" yazmissiniz ya gozlerim yasardi. Keske olsaydiniz icim acirken beraber yaksaydik ve biraz gulumseyip aglayip gecseydi. 25 yasindayim, cocuklugum gencligim her animi gecirdigim insana gecirdigim hayata hoscakal dedim. Yepyeni bir hayat icin belki ilk defa bukadar dusdum...

Şimdi olmuyor diye üzüldüğün şeye inan bi süre sonra iyiki olmamış allah korumuş diyeceksin bunu yaşayarak görenlerdenim başka türlü eğer o iş hayırlı olsa böyle uzamazdı hiç üzülme evlenip kucağında çocuğunla gitmiyosun ne ilk nede sonsun bu şekilde ayrılan hayatına bak ve silkelen ben tüm hayatımı sadece bi kişi üzerinemi kurdum diye ya evlendikten sonra anlasaydın o zaman eyvah ne yaptım demeyecekmiydin allaha sığın gerisini boşver.

Üzülme asla evlilik son değil ki aslında herseyin başlangıcı. Ve emin ol evlendikten sonra dönmek daha zor. Ve asla bittim tükendim deme . Keşke senin gibi nisanliyken cesaretimi toplayabilseydim. Suan ailemin yanında mutlu huzurlu olacaktım. Ben cesaret edemedim ve bunun cefasını çekiyorum. Bi şeyler yolunda gitmiyorsa bir yerde durmalısın demektir . Keşke deme asla iyi ki de . Suan özgürsün . Klişe gelecek ama bekarlık sultanlık gerçekten. Değerini bil. Doğru insanla evlenirsen ancak o zaaman kraliçe olursun.
Bekarligi hayatim boyunca hic tatmadimki sultanligini bileyim. Belkide oyledir. Suan tek hisettigim icimin yarasi gun gecdikce dahada batiyor kapanmiyor

Üzüntüsünü gerçekten içten hissettiğim konulardan biri oldu. Şu an anlatılan hiçbir mutluluk senaryosu içine su serpmiyor biliyorum. O yüzden sana sezen abladan iki üç kelime bırakıyorum dostum

Zaman, sadece birazcık zaman... :KK66:
O zaman denen merhem biran once gelsinn..... Bu hafta sonu dugunum olucakdi benim calicak sarkilara kadar ayarlamisdim

Bugun dugunumun iptali ese dosta akrabaya yayinlandi sosyal medya uzeri, gorunce ellerim titredi yuregimm hopladi ama GECICEK BEN KENDIME GUVENIYORUM...

Bazen sevgi yeterli olmuyor biseyleri dzeltmek icin olmayinca olmuyor eger onca yaotgin fedakarligi sadakati hice sayiyorsa birak gitsin

Bekarligi hayatim boyunca hic tatmadimki sultanligini bileyim. Belkide oyledir. Suan tek hisettigim icimin yarasi gun gecdikce dahada batiyor kapanmiyor
Sen çünkü hayatını ona adadın. Kimse kimsenin son şansı değil unutma. Daha kotu ihtimalleri düşünsene. Ya evlenseydin 3 5 ay sonra sorunlar çıksaydı. Ya bir evladın olsaydı. Kendi başına acını bile yaşayamazdn. Hem onunla sürekli muhatap olmak zorunda hemde unutmak zorunda olacaktın. Ve sürekli gördüğün görmek zorunda olduğun bi insandan vazgeçmek de onu unutmak da daha zordur. Kim bilir o eklenecektir başkasıyla senin evladını alıp o insanla yaşadığı eve götürecekti. Aklın almıyor belki verdiğim örnekleri. Ama emin ol bunları birebir yaşayanlar var . Şükür et dua et. Allah a sığın. İnşirah suresi çok güzel bir sure. Onu oku için ferahlayacaktr.

Sen çünkü hayatını ona adadın. Kimse kimsenin son şansı değil unutma. Daha kotu ihtimalleri düşünsene. Ya evlenseydin 3 5 ay sonra sorunlar çıksaydı. Ya bir evladın olsaydı. Kendi başına acını bile yaşayamazdn. Hem onunla sürekli muhatap olmak zorunda hemde unutmak zorunda olacaktın. Ve sürekli gördüğün görmek zorunda olduğun bi insandan vazgeçmek de onu unutmak da daha zordur. Kim bilir o eklenecektir başkasıyla senin evladını alıp o insanla yaşadığı eve götürecekti. Aklın almıyor belki verdiğim örnekleri. Ama emin ol bunları birebir yaşayanlar var . Şükür et dua et. Allah a sığın. İnşirah suresi çok güzel bir sure. Onu oku için ferahlayacaktr.
evet sukrediyorum, bukadar istenmedik bir ailede 2 yil nisanli kalmak bile fazlaydi belki cok daha oncesinde bitmeliydi. Ileride kimbili nelwr yasiycakdim. Ama iste insan mantikli dusununce mutlu oluyor duygusal dusununce sabah uyanmak bile istemiyorum...

konumu takip eden var miydi bilmiyorum.. icimden geldi yazmak istedim... ayrildim evet cok buyuk cokuntuler yasadim suan uzerinden 1 yil gecti.. COK DAHA GUCLUYUM. Cokk daha mutluyum. Hatta yaZdiklarima bakip neler gecirmisim diye de dusundum... COK SUKUR... gecti gitti bitti... Insan yasadiklariyla olgunlasiyor gercekten.. simdi yeni yila umutla bakiyorum.. umarim herkesin istedigi gonlunce olur... mutluluk bir kisiden ibaret degilmis.. azda olsa ayrilanlara suan yuregi aciyanlara umut olsun...

konumu takip eden var miydi bilmiyorum.. icimden geldi yazmak istedim... ayrildim evet cok buyuk cokuntuler yasadim suan uzerinden 1 yil gecti.. COK DAHA GUCLUYUM. Cokk daha mutluyum. Hatta yaZdiklarima bakip neler gecirmisim diye de dusundum... COK SUKUR... gecti gitti bitti... Insan yasadiklariyla olgunlasiyor gercekten.. simdi yeni yila umutla bakiyorum.. umarim herkesin istedigi gonlunce olur... mutluluk bir kisiden ibaret degilmis.. azda olsa ayrilanlara suan yuregi aciyanlara umut olsun...

Aynı yerde yaşıyoruz profilini inceledim de .. Seni çok takdir ettim 10 yılı silip atmak dile kolay.. Kimbilir neler yaşadın. Burda atlatman daha zor olmuştur diye düşünüyorum gurbet sonuçta yalnızlık çekmişsin dir.. Ben 1 buçuk yıllık ilişkiyi eğer biterse (bu aralar bozuguz da) nasıl atlatıcam Bidaha tekrar nasıl nefes alırım nasıl devam ederim hayatıma diye düşünürken .. Beterin beteri var ve bir kez daha anladım ki ölümden başka herşeyin çaresi var . Hayat devam ediyor ve klasik olacak ama öldürmeyen acı güçlendiriyor.. Senin adına çok sevindim canım yaşadklarını atlatmana, şuan iyi olmana.. Allah daha hayırlı insanlar çıkartır insallah karşına..

Aynı yerde yaşıyoruz profilini inceledim de .. Seni çok takdir ettim 10 yılı silip atmak dile kolay.. Kimbilir neler yaşadın. Burda atlatman daha zor olmuştur diye düşünüyorum gurbet sonuçta yalnızlık çekmişsin dir.. Ben 1 buçuk yıllık ilişkiyi eğer biterse (bu aralar bozuguz da) nasıl atlatıcam Bidaha tekrar nasıl nefes alırım nasıl devam ederim hayatıma diye düşünürken .. Beterin beteri var ve bir kez daha anladım ki ölümden başka herşeyin çaresi var . Hayat devam ediyor ve klasik olacak ama öldürmeyen acı güçlendiriyor.. Senin adına çok sevindim canım yaşadklarını atlatmana, şuan iyi olmana.. Allah daha hayırlı insanlar çıkartır insallah karşına..
Valla canim aynen oyle oldurmeyen aci guclendiriyor... tabi ki neler neler atlattim. Ailemle yasiyorum yalniz degilim ama o donem cok dengesiz atlattim. Tek tavsiyem bitmesi gerektigi yerde aslaaa korkmaa.. kimse kimseyi kaybetmiyor tam tersi cok sey kazanip hayatina devam ediyorsun. Umarim hakkinda hayirlisi olur..

Konuyu tam bilmiyorum ama damat adayi tarafinin ailesi cok doldurmus cocugu sana karsi srni istememisler sanirim 10 yillik emegim diye de dusunme evliler bile ayrilabiliyor neler oluyor neler o bakimdan evlensen bile bunlarin daha agirini yasarfin gene konu acardin burda hakkinda hayirlisi olsun

Valla canim aynen oyle oldurmeyen aci guclendiriyor... tabi ki neler neler atlattim. Ailemle yasiyorum yalniz degilim ama o donem cok dengesiz atlattim. Tek tavsiyem bitmesi gerektigi yerde aslaaa korkmaa.. kimse kimseyi kaybetmiyor tam tersi cok sey kazanip hayatina devam ediyorsun. Umarim hakkinda hayirlisi olur..
bazen olamdı diye üzüldüğün şeye sonradan sevinirsin olmadı ama ben şimdi daha mutluyum diye hayatına bu şekilde devam etmene çok sevindim

:nazar:

Tabii acı çekeceksin ama GEÇECEK.
Emin ol geçecek.
10 yıl çok uzun süre ve sen yazdıklarına bakacak olursak emeklerine acımışsın.
Çok emek verdim bari evleneyim demişsin.
Ama karşında evlenilecek bir insan yok ki.
Çok emek verdin diye bu adama ve bu evliliğe katlanmak zorunda mısın?
Yapma etme....
Bak sana bişey söyleyim yine seveceksin, deli gibi aşık olacaksın...
Evini misler gibi dizeceksin bak gör.

Benim eşim de benden önce 9 yıldır biriyle berabermiş ve nişanlıymış.
Evlilik tarihleri falan hep belliymiş.
Sordum 'neden nişan attın?' diye dedi ki '9 yılda yıpranmışız. Aramızda ne saygı, ne aşk, ne sevgi kalmıştı. Sadece o kadar emek verdiğimiz için evlenmemiz gerektiğini düşünmüştük. Ama ortada emek de yoktu. Yalnızca idare ediyorduk, mutsuzduk, agresiftik. İyi ki olmadı. Hayatımı karartırdım, ölürdüm mutsuzluktan.' dedi.

Sizin de öyle olacaktır. Aradan iki ay geçmeden ben çıktım karşısına. Tereddüt ettim 'acaba yara bandı mıyım?' diye. Ama hayır değildim. Onun için ben gerçek aşktım.
Yani kalbi tuz buz olan adamın kalbini ben onaracakmışım meğer. Evlendik, her rüzgar bizden yana :)

Zamana bırak. Ve evlenseydin yaşayacağın kötü günleri düşün.
Kimseyi dinleme, dırdırlara kulağını kapat.
İnan her şey yolunda gidecek.
Seni el üstünde tutacak, ailesi düzgün, agresif ve bencil olmayan o kadar erkek var ki etrafta.
Hiç endişemelenme. Geçmişe dönme ve geleceğin için heyecanlan.
Hayal ettiğinden çok daha güzel bir hayatın olacak çünkü çok deneyimlemişsin, hataları biliyorsun :)
Yeni mükemmel hayatını şimdiden kutlarım :)

Peki 10 yil sen onu bekledin de sen kendine ne kattin? Ne okudun? Ne ogrendin? Nerelerde calismak icin ugrastin? Hayatini ona odaklamadan once kendi hayatini kurtarmanin pesine dustun mu? Eger hicbirsey yapmayip hayatini evliligin uzerine kurmussan yazik gercekten. Sene 2017 hala kendi ayaklari uzerinde durmak icin cabalamayan kadinlari gormek ne buyuk aci. Belki de sen onlardan degilsin. Eget oyle ise hayatinda dah cok firsatlar cikacak onune merak etme.

Back
X