100 kilo oldum

cilekliturtaam34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
132
156
33
Kızlar selam ben geçen aylarda nişanlımdan ayrıldım anlaşamadık ve bitti. Onunla birlikteykende kilom vardı fakat boyum uzun olduğu için ne giysem yakışıyordu yüzüm güzeldi. Kollarım bacaklarım zayıftı. Fakat bu ayrılık beni mahvetti çok kısa sürede 25 kilo aldım bünyem buna o kadar müsatki malesef :( karantinada tamamen yemeye verdim kendimi etrafımdaki insanlarda hiçbişey demedi üzüntüden yediğimi bildikleri için. Gündüz akşam normal yiyordm fakat gece kalkıp yumurtalı ekmek bile yediğim oldu. Kırgınlıklarımı bu yolla kapanacağını sandım yedikçe şiştim şiştikçe mutsuz oldum daha gazla yedim. Gerçekten aşırı mutsuzum hiçbir kıyafetim olmuyor yüzüm gıdım değişik bir hal aldı bambaşka bi insan oldum. Mide ameliyatı bile olmayı düşündüm. Yemeyi durduramıyorum nasıl eski halime dönebilirim kendimi gerçekten durduramıyorum halden anlayan aklımı başıma getirecek benim durumumda olup olmayıp tavsiye vereceklere açığım 😞

Yemeği kesmediğiniz sürece mide ameliyatı da olsanız kilo veremezsiniz, o ameliyat kendi kendine kilo verdiren bir şey değil, çok katı bir diyet yapılıyor beraberinde.

Yeme probleminiz belli ki psikolojik, vakit kaybetmeden psikologla görüşün, telkin yöntemlerini deneyin. Psikolojinizi düzeltmeden duygusal yeme probleminizi çözemezsiniz...

Kızlar selam ben geçen aylarda nişanlımdan ayrıldım anlaşamadık ve bitti. Onunla birlikteykende kilom vardı fakat boyum uzun olduğu için ne giysem yakışıyordu yüzüm güzeldi. Kollarım bacaklarım zayıftı. Fakat bu ayrılık beni mahvetti çok kısa sürede 25 kilo aldım karantinada tamamen yemeye verdim kendimi etrafımdaki insanlarda hiçbişey demedi üzüntüden yediğimi bildikleri için. Gündüz akşam normal yiyordm fakat gece kalkıp yumurtalı ekmek bile yediğim oldu. Kırgınlıklarımı bu yolla kapanacağını sandım yedikçe şiştim şiştikçe mutsuz oldum daha gazla yedim. Gerçekten aşırı mutsuzum hiçbir kıyafetim olmuyor yüzüm gıdım değişik bir hal aldı bambaşka bi insan oldum. Mide ameliyatı bile olmayı düşündüm. Yemeyi durduramıyorum nasıl eski halime dönebilirim kendimi gerçekten durduramıyorum halden anlayan aklımı başıma getirecek benim durumumda olup olmayıp tavsiye vereceklere açığım 😞
Önce piskolojini düzeltmelisin sonra Sağlıklı beslenip sıporla destekleyip verebilirsin mide ameliyatını pek sağlıklı bulmuyorum sen elinizden geleni yap sonuç alırsın

Gecmis olsun. Su korona doneminde ben de kilo aldim. 25 kilo degil ama. Kilo vermek eskiden benim icin kolaydi simdi anladim ki belli bir yastan sonra zor oluyormus. O kilolar oturmadan spora ve diyete baslamalisiniz. Sabirla. Spor hem ruh sagliginiza da iyi gelir. Ben kendimce instagramdan birisini takip edip evde hergun yapiyorum. Iki hafta oldu. Henuz daha veremedim ama birakmamak gerkiyormus. Sporu yasam tarzi haline getirnek gerekiyormus. Tavsiyem once bir diyetisyen ya da doktora gidin. Sonra da bir uzman esliginde spora yazilin. Mide ameliyatini doktor onerusi olmadan yaptirmayin ya da baktiniz sporla diyetle olmuyor o zaman dusunun.

Kızlar selam ben geçen aylarda nişanlımdan ayrıldım anlaşamadık ve bitti. Onunla birlikteykende kilom vardı fakat boyum uzun olduğu için ne giysem yakışıyordu yüzüm güzeldi. Kollarım bacaklarım zayıftı. Fakat bu ayrılık beni mahvetti çok kısa sürede 25 kilo aldım karantinada tamamen yemeye verdim kendimi etrafımdaki insanlarda hiçbişey demedi üzüntüden yediğimi bildikleri için. Gündüz akşam normal yiyordm fakat gece kalkıp yumurtalı ekmek bile yediğim oldu. Kırgınlıklarımı bu yolla kapanacağını sandım yedikçe şiştim şiştikçe mutsuz oldum daha gazla yedim. Gerçekten aşırı mutsuzum hiçbir kıyafetim olmuyor yüzüm gıdım değişik bir hal aldı bambaşka bi insan oldum. Mide ameliyatı bile olmayı düşündüm. Yemeyi durduramıyorum nasıl eski halime dönebilirim kendimi gerçekten durduramıyorum halden anlayan aklımı başıma getirecek benim durumumda olup olmayıp tavsiye vereceklere açığım 😞

tek vereceğim tavsiye iradene hakim ol ve yeme olabilir. nasıl zor geldiğini anlayamıyorum bunun. hep şöyle duşunurum sevdiğim bir giysinin içine girmek butun tatlılardan daha guzel. ben 55 kilo oldum bu halimle bile kendimi zor gezdiriyorum rutinimden 3-5 kg fazlayım o bile batıyor bana. kendine bu kötuluğu yapma lutfen.
bu arada kesin bunu beğenmeyenler olacaktır, ne yazık ki acı olsa bile kilo vermenin tek yolu o boğazı tutmak.

Valla bende düğün stresinden 10 kilo aldım 70 kiloyum düşün bide gelinlik giyecegim yani o daha kötü inanki :) istiktarli olman lazim üzgünüm iyi seyler zorlukla elde edilir gece yemegini sekeri ekmegi kesmelisin baska yolu yok malesef

kesinlikle önce psikolog.
o sizi hazır olduğunuzda diyetisyene yönlendirecektir zaten.
ama psikiyatriste gitmeyin çünkü ilaçlık bir durumunuz yok. hem ilaçlar da kilo aldırıyor
sizi anlayabilecek saatlerce dinleyip farklı bakış açıları sunabilecek birine ihtiyacınız var şu an.

kızlar çook teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. insan içine çıkmaya utanır oldum artık. odamdayım ve sürekli tıkınıyorum. bu psikoloi insana o kadar berbat hissettiriyor ki. artık beni kimse beğenmeyecek hissine kapılıyorum. hayıflanmak yerine direk işe koyulmak gerekli haklısınız. ama olmuyor işte o boğazı tutamıyorummmmmmmmm :(

100 kilo bence ameliyat olacak kadar fazla değil, boyunuz da uzunmuş. 25 kilo almışsınız. önleminizi erken almaya bakın. ama bir süre daha devam ederseniz buna bir 25 kilo daha eklenecek onu düşünün. emin olun yerken yemeyi durduramayacakmışsınız gibi geliyor. ama bir diyetisyene gidin bu konuda bir adım atın. gaza getiren mutlu neşeli şarkılar dinleyin. evet şimdiye kadar üzüldünüz bu normaldi, ama yas zamanı bitsin artık, şurada ne kadar yaşayacağız . böyle değersiz şeylere üzülüp ömür geçiremezsiniz. tek başına olmaktan keyif alın.
“Yalnız olmak bir başkasına ihtiyacın olduğu anlamını taşıyor; tekbaşınalık ise tamamen kendi içine döndüğün, kendine odaklandığın anlamına geliyor. Sen kendi kendine yetiyorsun.”

Kızlar selam ben geçen aylarda nişanlımdan ayrıldım anlaşamadık ve bitti. Onunla birlikteykende kilom vardı fakat boyum uzun olduğu için ne giysem yakışıyordu yüzüm güzeldi. Kollarım bacaklarım zayıftı. Fakat bu ayrılık beni mahvetti çok kısa sürede 25 kilo aldım bünyem buna o kadar müsatki malesef :KK43: karantinada tamamen yemeye verdim kendimi etrafımdaki insanlarda hiçbişey demedi üzüntüden yediğimi bildikleri için. Gündüz akşam normal yiyordm fakat gece kalkıp yumurtalı ekmek bile yediğim oldu. Kırgınlıklarımı bu yolla kapanacağını sandım yedikçe şiştim şiştikçe mutsuz oldum daha gazla yedim. Gerçekten aşırı mutsuzum hiçbir kıyafetim olmuyor yüzüm gıdım değişik bir hal aldı bambaşka bi insan oldum. Mide ameliyatı bile olmayı düşündüm. Yemeyi durduramıyorum nasıl eski halime dönebilirim kendimi gerçekten durduramıyorum halden anlayan aklımı başıma getirecek benim durumumda olup olmayıp tavsiye vereceklere açığım 😞
Canım, başlamak bitirmenin yarısıdır... Hemen şu dakika zayıflayacağına inanarak diyete başla..Diyet tamamen aç kalmak değildir, sağlıksız ve fazla beslenmek yerine, sağlıklı ve yeterli beslenmektir..

Ben de 6,5 ay önce 96.4 kiloyu görünce bu gidişatın sonu kötü diyerek diyete başladım, şuan önce Rabbimin yardımı ve verdiği irade ile 69 kiloyum çok şükür

Bu süreçte yaptıklarımı bi fikir vermesi açısından yazayım:
Kalori hesabı yaptım, yediklerimi, günlük kalori ihtiyacımdan 500-1000 kalori az tutarak sınırladım. İlk haftalarda günlük ihtiyacım kadar yiyerek, sonraki haftalarda da 100er 200 er azaltarak az yemeye vücudumu alıştırdım. Şuan günlük ihtiyacımdan 800-1000 kalori eksik yiyorum. Yediklerimin kaç kalori olduğunu hesaplayan farklı uygulamalar var, ben diyetkolik uygulamasını indirdim, tavsiye ederim.

Günde en az 2,5 bazen 3, hatta 3,5 litre su içtim ki bu da çok önemli.

Çoğu günler 1 saat yürüyüş yaptım, bazen dışarda bazen yürüyüş bandında.

Diyetimin 10. gününde burda cuma zayıflama yarışmasına , 13. Takıma girerek hayatımdaki en doğru işlerden birini yaptım, takım ruhuyla motivasyonum inancım, kendime güvenim arttı, diyet hakkında bilmediklerimi öğrendim. Halen de aynı takımın üyesiyim. Yarışmayı incelemeni ve istediğin bi takıma girerek motivasyonunu artırmanı tavsiye ederim, dilersen 13. Takıma da gelebilirsin..:KK25:

İnşallah en yakın zamanda istediğin kilona, sağlıkla kavuşursun🤲

Back
X