Kızlar selam ben geçen aylarda nişanlımdan ayrıldım anlaşamadık ve bitti. Onunla birlikteykende kilom vardı fakat boyum uzun olduğu için ne giysem yakışıyordu yüzüm güzeldi. Kollarım bacaklarım zayıftı. Fakat bu ayrılık beni mahvetti çok kısa sürede 25 kilo aldım bünyem buna o kadar müsatki malesef

karantinada tamamen yemeye verdim kendimi etrafımdaki insanlarda hiçbişey demedi üzüntüden yediğimi bildikleri için. Gündüz akşam normal yiyordm fakat gece kalkıp yumurtalı ekmek bile yediğim oldu. Kırgınlıklarımı bu yolla kapanacağını sandım yedikçe şiştim şiştikçe mutsuz oldum daha gazla yedim. Gerçekten aşırı mutsuzum hiçbir kıyafetim olmuyor yüzüm gıdım değişik bir hal aldı bambaşka bi insan oldum. Mide ameliyatı bile olmayı düşündüm. Yemeyi durduramıyorum nasıl eski halime dönebilirim kendimi gerçekten durduramıyorum halden anlayan aklımı başıma getirecek benim durumumda olup olmayıp tavsiye vereceklere açığım
Canım, başlamak bitirmenin yarısıdır... Hemen şu dakika zayıflayacağına inanarak diyete başla..Diyet tamamen aç kalmak değildir, sağlıksız ve fazla beslenmek yerine, sağlıklı ve yeterli beslenmektir..
Ben de 6,5 ay önce 96.4 kiloyu görünce bu gidişatın sonu kötü diyerek diyete başladım, şuan önce Rabbimin yardımı ve verdiği irade ile 69 kiloyum çok şükür
Bu süreçte yaptıklarımı bi fikir vermesi açısından yazayım:
Kalori hesabı yaptım, yediklerimi, günlük kalori ihtiyacımdan 500-1000 kalori az tutarak sınırladım. İlk haftalarda günlük ihtiyacım kadar yiyerek, sonraki haftalarda da 100er 200 er azaltarak az yemeye vücudumu alıştırdım. Şuan günlük ihtiyacımdan 800-1000 kalori eksik yiyorum. Yediklerimin kaç kalori olduğunu hesaplayan farklı uygulamalar var, ben diyetkolik uygulamasını indirdim, tavsiye ederim.
Günde en az 2,5 bazen 3, hatta 3,5 litre su içtim ki bu da çok önemli.
Çoğu günler 1 saat yürüyüş yaptım, bazen dışarda bazen yürüyüş bandında.
Diyetimin 10. gününde burda cuma zayıflama yarışmasına , 13. Takıma girerek hayatımdaki en doğru işlerden birini yaptım, takım ruhuyla motivasyonum inancım, kendime güvenim arttı, diyet hakkında bilmediklerimi öğrendim. Halen de aynı takımın üyesiyim. Yarışmayı incelemeni ve istediğin bi takıma girerek motivasyonunu artırmanı tavsiye ederim, dilersen 13. Takıma da gelebilirsin..
İnşallah en yakın zamanda istediğin kilona, sağlıkla kavuşursun