Bebek Beslenmesi 10aya giren bebeklerde uyku

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
senın paylastıkların moral oluyor bızede sagol canım.bende bır kac gundur rejım yapıyorum ınsan kılosunu veremeyınce bırde mızmız bır cocugu olunca daha asabı oluyor sankı.uyanık oldugu saatlerde oyun havuzuna koyuyorum bende.hemen aglamaya baslıyor almam ıcın.bende bıraktıgım gıbı odadan cıkıyorum.benı gormeyınce oyun oynamaya baslıyor.bazende ısrarla aglamaya devam edıyor.dayanamayıp aldıgımda oluyor tabı.cok dogru soylemıssın ıpler onun elınde zırıl zırıl aglayan cocuk daha kucagıma aldıgım anda kıkır kıkır gulmeye baslıyor

canim ya ayni benim gibiymis durumun ben uere birakip kapi disari cikamiyordum miz miz vallahi Allah gunah yazmasin kendimi annelikten soguttum bir ara cildirma noktasindaydim anneligimi sorgulamaya basladim o kadar vahimdi yani birde yazmayi unuttum dr bu alistirma evresinde yataga uyutmadan birakin ki olayin farkina varsin dedi bak bugece benimkini sadece yataga biraktim kendi uyudu rejimide birakma sakin eminim verirsin anne olmak guzel ama formda hos bir anne olmak daha guzel
 
canim ya ayni benim gibiymis durumun ben uere birakip kapi disari cikamiyordum miz miz vallahi Allah gunah yazmasin kendimi annelikten soguttum bir ara cildirma noktasindaydim anneligimi sorgulamaya basladim o kadar vahimdi yani birde yazmayi unuttum dr bu alistirma evresinde yataga uyutmadan birakin ki olayin farkina varsin dedi bak bugece benimkini sadece yataga biraktim kendi uyudu rejimide birakma sakin eminim verirsin anne olmak guzel ama formda hos bir anne olmak daha guzel

sana katılmamak eldemı.ben bu sıkıntılardan annelıgı kabullenememıstım hatta burda bır topık acmıstım anne hıssedemıyorum kendımı dıye gercı cogu arkadas benı tuhaf karsılamıstı ama yasayan belkı anlar halımı.neyse o gunler artık gerıde kaldı dımı:)sımdı bebegıne asık ve formda bır anne olmaya calısmak daha ıyı ve guzel
 
sana katılmamak eldemı.ben bu sıkıntılardan annelıgı kabullenememıstım hatta burda bır topık acmıstım anne hıssedemıyorum kendımı dıye gercı cogu arkadas benı tuhaf karsılamıstı ama yasayan belkı anlar halımı.neyse o gunler artık gerıde kaldı dımı:)sımdı bebegıne asık ve formda bır anne olmaya calısmak daha ıyı ve guzel

kimse tuhaf karsilamasin bende bir ara oyleydim zor gunlerdi canim seni cok iyi anliyorum zamanla hersey daha iyi olucak uyumasi duzene girdimi sende dinleneceksin rahatliyacaksin merak etme umarim bir an once uyku sorununu asarsin
 
Herkese merhabalar. Benim kızımda iki gün sonra 9 aylık olacak. Aynı sizin anlattığınız gibi benim kızımda gece 12-1’den aşağı uyumuyor. Hatta 12-1 arası zorla uyutuyoruz ayağımızda sallayarak. Uykusu çok az bir bebek. Gündüzde fazla uyumuyor. Toplasam gündüz uykusu 3- 4 saat falan. Gece geç uyuduğu için bende akşam 8den sonra uyutmuyorum. Uykusu gelsinde erkenden yatsın gecede uyanmasın diye ama yine de yok. Uyumuyor. Yine zorla uyutuyorum 12de. Çalışan bir anneyim. Hafta içi Saat 8 de iş başı yapıyorum. Çok zor oluyor. Gecede o kadar sık kalkıyor ki. Bazen yarım saat arayla kalkıyor. Sabahları da 7,5 – 8 gibi kalkıyor. Tekrar ayağımızda sallayıp 9’a kadar uyutmaya çalışıyoruz.
Nuray arkadaşımın anlattığı yöntemleri okudum. Uygulamak istiyorum. Ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Çok nazlı çok huysuz bir bebek. Tuvalete dahi göndermiyor insanı. Değil 8,5 saat 10 da uyusa yine razıyım. 12 – 1’ e kadar ayakta sallamak çok yorucu. Aptamilde içmiyor. Emiyor ama sütüm yeterlimi bilmiyorum. Gece yatarken kaşık maması veriyorum. Emziriyorum. Gazlı da bir bebek. Reflüsü mü var bilmiyorum. Bazen uyuttuğumda ağlayarak kalkıyor ve ağzından gaz çıkarıyor yani geğiriyor. Kilosuda 8,5 kg. görenler zayıf diyor. Aslında gayet sağlıklı maşallah. Koltuklara tutunup ayağa kalkıyor bu ara. Her gün yeni bir şey yapıyor yaramaz. Varmı tavsiyeleriniz. Biraz uzun oldu ama sorunum çok napayım.
teşekkürle rsenağlama
 
Benimde yakında 10 aylık olacak bir oğlum var.Yaklaşık aynı sıkıntıları yaşıyorum Buket82 arkadaşım ile.Tek farkımız bizim kilomuz biraz daha yüksek.Bende bikaç kez denedim kendi kendine uyuma olayını.Ama şu var ki benim bebeğim de meme emerek uykuya dalıyo ve sanırım gece de bu emme isteği ile uyanıyo.İşte ben gece uyanmalarında onu nasıl susturacağım konusunda ne yapabilirim onu bilmiyorum.Gecenin her saat başı kalkıyor ve ben her kalkışında ona su versem bile o yine de memeyi emmeden uykuya dalmıyor.O saatlerde de ağlatmak biraz zor .Yani apartman dairesi olmasa yaparım ama bu bana engel oluyor.Valla emzirmenin verdiği bir sıkıntı bu bence.Çünkü 3 çocuk büyüttüm hepsi de çok düzenli kendi kendilerine alıştırılıp uyku düzeni olan çocuklardı.Ama bu sefer dediğim gibi 10. aya kadar emzirebilme şansım olunca bunun dezavantajını da yaşamış oldum.Bende ne yapabilirim nasıl yapabilirim bilmiyorum.
 
Bide şu var ki benim oğlum artık biberon da mama da istemiyor.Evdeki hipp mamaları muhallebi vs ile yediriyorum ama gece asla biberonla mama içmiyor.Kaşık mamaları çok şükür seviyor .Nerdeyse her çeşidini seviyor.Belki gece mama içse daha uzun uyurdu çünkü çok bol sütü olan bir anne değilim.Bu aya kadar hep biberon destekli büyüttüm .İşte bundan sonrası nasıl olacak onu bilmiyorum.İnşallah bende en kısa zamanda uyku düzenini kurabilirim bebeğime.
 
oğlum 10,5 aylık oldu uyku yönünden 1 haftadır biraz rahatladım diyebilirim :nazar: :nazar: sabah 10 nda yatar 1 - 1,5 saat kadar uyur sonra 2 veya 3 gibi uyur ve en fazla 30 dk uyur. sonrasında akşam 8 - 9 gibi yatar ve 10 - 11 gibi kalkar mamasını içer. o uyanmazsa eğer ben ayağımda sallayarak uykusunu bölmeden mamasını içiririm. sonra gece 1 kez uyanır sütünü ılıtıp içiririm . Ve sabah 7 veya 8 gibi uyanıyoruz . Allah ım uykusuz çook geceler çektim inanın dişlerim hala ağrıyor . İnşallah bundan sonra daha da düzene girer. :emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek:
 
Bir babanın bakış açısıyla yazılmış çok güzel bir blog yazısı. Okumanızı tavsiye ederim. Gülümsetiyor.
Uyku sorunu bir baba gözüyle çok güzel anlatılmış. Okurken keyif veriyor ve gülümsetiyor.

Uykusuz Babanın Kaleminden Bebeklerde Uyku Sorunu


Uykusuz Babanın Kaleminden Bebeklerde Uyku Sorunu


Bebeklerde Uyku Sorunu

BEBEK UYUT-ama-MA – Uykusuz Babanın Kaleminden
Aslında her şey 1903 yılında Rus Psikolog İvan Pavlov’un öğrenme konusunu araştırma amaçlı köpeği üzerinde yaptığı “klasik koşullanma” deneyiyle başladı. Deneyin amacı et görünce salya salgılayan köpeğin zil sesine veya ışığa koşullanarak et verildiğinde yaptığı gibi aynı tepkiyi vermesini sağlamaktı. Başardı da!

Psikolojide deneyler, hukuki ve ahlaki nedenlerden dolayı öncelikle hayvanlar üzerinde gerçekleştirilir; insanlarda da aynı doğrultuda karşılığı olduğu öngörülürdü. Bu görüşün ne kadar doğru olduğunu çocuk büyüten anne-babaların korkulu rüyası olan bebeklerini uyutamamalarına bakarak görebiliriz.

Klasik koşullanma ile bebeğin uyutulamaması arasındaki ilişkiye bakmadan önce BEBEK UYUT-ama-MA YÖNTEMLERİ’ne bir göz atalım:

  • Bebeğin en sevdiği ve gelişimi için favori yöntem olan emzirerek uyut-ama-ma
  • Ayakta sallayarak uyut-ama-ma
  • Kucakta gezdirerek uyut-ama-ma
  • Poposuna hafifçe vurup pışpışlayarak uyut-ama-ma
  • Beşik veya günümüzdeki park yatakta sallayarak uyut-ama-ma
  • Daha ileri boyut olan çarşafta sallayarak uyut-ama-ma
Bunun gibi ebeveynlere özel birçok yöntem sayılabilir. Bebeği yeni doğan bir anne bebeğini emzirerek uyutmaya başladıktan sonra bebek emerek uyumaya alışacaktır. Yani anne-baba neye alıştırırsa bebek öyle uyur. İşte bu yöntem klasik koşullanmanın ta kendisidir. Çünkü bebeğin alıştırıldığı bu yöntemle tanışması tamamen anne-babası sayesindedir. Dünyaya gözünü açtığı ilk günlerde ‘Aman uyusun da nasıl uyursa uyusun’ mantığını güden anne – baba çocuğun uyuması için her şeye razıdır. Bu uğurda her yol mubahtır. (Bakınız yukarıdaki liste)

Emme Biter Bebeklerde Uyku Sorunu Geri Gelir!
Bebek büyüdükçe, uykular biraz olsun düzeldikçe anne – babanın da düzeni ve keyfi yerine gelir. Ama durum böyle devam etmeyecektir. Bebeğin emmeyi bırakacağı dönem geldiği zaman uykusuzluk sorunu yine baş gösterir. Çünkü artık bebeğin uyuması için başka bir yol aranmalıdır. Mesela sallamak gibi. Ayakta, beşikte daha da gözünüz karardıysa çarşafta… Yani bebek emme alışkanlığından vazgeçirilerek bu sefer de sallanmaya alıştırılır. Bu kısır döngü böyle devam eder diye korkmayın. Ya da korkun! Ama korkunun uyumaya faydası yok.

Günümüz ebeveynleri bebek bakımı üzerine pek çok kitap okuyarak veya sosyal paylaşım sitelerinde tecrübelerini birbirlerine aktararak bilinçlenmektedir. Ancak iş uygulamaya gelince ne yazık ki kitaplarda anlatılanlar gerçek hayatla çok da örtüşmüyor. Belki de yapılması gereken şey; İvan Pavlov’a kulak verip daha filmin başında yani bebek doğduktan hemen sonra gerekiyorsa bebeğin uzun ağlamalarına katlanmak pahasına kendi kendisine uyumasını sağlamaktır. Aksi taktirde günümüz ebeveynlerinin kronik uykusuzluğuna yakalanabilirsiniz
 
Son düzenleyen: Moderatör:
benimki 11 aylık olcak akşam 7de uykusu gelmeye başlar uykusu olunca bir şey yemez anca süt yatırırım uyumaz bu böyle 9 9 buçuğa kdr devam eder sonra dayanamayıp kendi uyuduğu zamanlar oluyo eğer karnı doymamışsa gece uyanır sütünü içer uyur doymuşsa sabah 5 buçukla 7.00 aralarında uyanır bende bunu düzene sokamadım hep böyle çok nadiren 11de fln uyur sabah geç kalkar sabahları birazcık daha uyumak istiyorum bende :mad:
 
Back
X