10yaşındaki kızım

kendini keşfetme dönemleri ama
çocuğunuzu utandıracakcak veya çok sorgulayarak değilde nasıl bunu keşfettiğini sorun
güzel bir dille bunu herkesin içinde yapılmaması özel bir durum olduğunu belirtin
size tavsiyem her ne olursa olsun her hangi bir bilinç altında farklı nedenler olabileceğinden bir psikiyatriye başvurun
Zaten anlatiyorum çok sakinim kesinlikle hiç kızmadim .baskalarinin yanindq yapmamasi gerektiğini söyledim

Bu yaptığı kesiften öteye geçmiş , normal değil , alışkanlık yapmış kızınizda.

Madem her şeyi konuşuyor sizinle sizde bu kadar önünü açık bırakmayın konunun.

Bunun hastalık getirdiğini, psikolojik detayları olduğunu anlatın. Ve bir terapiste gitmeniz gerektiğini söyleyin.

Kendi halinde bırakılacak bir yaşta değil.

Kendini keşfediyor sonuçta ama uyarmak için enfeksiyona açık bir bölge olduğunu ve yapmaması gerektiğini söyleyebilirsiniz. Yasaklamak, kızmak doğru olmaz diye düşünüyorum. Belki zamanla unutur.

Kendini çok güzel ifade ediyor dokunmaktan hoşlandiğini böyle bir titreme geldiğinden bahsediyor kendini sıktığını söylüyor .hem böyle net ifade ediyor zaten özgüveni yüksek birde herseyi anlatir .ama bir taraftan da anne niye bu his bende var acaba diğer çocuklarda da varmi diye soruyor ?utaniyor sanirim.
Yani bunu bu şekilde yasamasi ve anlatabilmesi normal mi gerçekten bilmiyorum.

Bir yerden duymuş da yapıyor olma ihtimali veya birlikte olurken birini görmüş olma ihtimali geldi aklıma.

Bu yaşta orgazm mi oluyor titreme falan?
Günümüzde hala orgazm nasil olur diye konu açan evli hanımlarımız varken bu durum bana bayağı garip geldi.

Kendini keşfetmesi olağan, ama titreme falan bilemedim. Hele bu yaşta daha alışkanlık olursa genç kizlikta çok zorluk çekmez mi ki :/

Ay ne zor işler ya.
Sadece anlayışlı davranın ki öyle görünüyordunuz.
Ben şimdi bile kızım bezini açınca eliyle oynuyor onda bile kendimi kötü hissediyorum,elini çekmesini istiyorum..halbuki bilinçsiz.
Neyse unutacaktır zamanla.
Bizimki de oyle kasiniyor heralde. Onca zaman havasiz cisli falan dura dura..kasiniyordur diye dusunuyorm. Daha farkinda olmazlar heralde oyle seylerin.. ama dediginiz gibi ben de bi urkuyorum nedense..

Hanımlar mastürbasyon sıkıntı oluşturacak, evlilik hayatında zorluk yaşatacak bir konu değil. Bir çok uzman orgazm olmayı sadece erkeğe bırakmayın. Kendiniz nerden nasıl orgazm olduğunuzu bilin, partnerinize yol gösterin diye söylüyor.
Bir çok kadın orgazm olamıyor o nasıl olsun denmiş ya bu nedenle olamıyor işte kadınlar. Anomali harici kadın zaten doğurmak üzere programlanmış bi canlı. Döllenme doğadaki her canlı gibi gerçekleşmeli. Peki niye vajinusmus vakalarını okuyosunuz burda hep? Onca yıl kadın kendini tanımamış dokunmamış orgazm nedir bilmez. Sonra imzayı atınca reset atıcak kocası onu çok mutlu edecek gibi hissediyo ama öyle olmuyor.
Sık sık yapmasın yok efendim alışkanlık olmuş vs bırakalım bu konuşmaları. Kendini keşfedene kadar yapıcak sık sık. Sonra aşık olucak başka şeyler olacak cinsellik babında vs. Şimdiki gibi günde 3 değil haftada 1 yapıcak belki. Belki toplum öyle bir işleyecek ki kafasına bu zamanlarını pişmanlıkla anıp hiç dokunmayacak bir daha. Sonra kocasının insafına yeteneğine kalmış olacak.
Pedagogdan yardım alın bence konu sahibi. Nasıl bir kadın yetiştirmek istediğinizi düşünüp ona uygun bir konuşma yapın. Ya açıklayın ya ayıp günah deyin bitirin.

10 yaşında bir çocuğun hislerini ve yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlatması bana garip geldi. 6-7 yaşındaki bir çocuk anneyle bu denli açık konuşabilir diye düşünüyorum.

Şöyle örnek vereyim; 10 yaşındaki bir erkek çocuğu düşünelim, bebeklikten itibaren ona banyo yaptıran annesini artık istemez, annesinden utanır. İstek geldi demesi, her şeyi çok detaylı anlatması garip.

Ben öğrenilmiş bir davranış olduğunu düşünüyorum, bir yerden duymuş olabilir. Merak etmiş olabilir. Okul ortamında, arkadaşlarından duyduğunu düşünüyorum. Kendi haline bırakın diyenler olmuş ben buna katılmıyorum. Öncelikle bir psikologa gidip konuyu anlatmanızı tavsiye ederim.

Kendini çok güzel ifade ediyor dokunmaktan hoşlandiğini böyle bir titreme geldiğinden bahsediyor kendini sıktığını söylüyor .hem böyle net ifade ediyor zaten özgüveni yüksek birde herseyi anlatir .ama bir taraftan da anne niye bu his bende var acaba diğer çocuklarda da varmi diye soruyor ?utaniyor sanirim.
Orgazm oluyor annesi kızınız

Ben ilk 17 yaşından kizinizin dediklerini keşfetmiştim şimdi benim bir kızım var ve ne yapacaksınız merak ediyorum çok zor işler ya

Pek bilgi sahibi olmasam da edindiğim bilgiye göre çocuklarda 2 yaş ergenliği olabilir ve bu yaşta organ keşfi, isteklere karşı gelme, karar alma isteği olabilirmiş. Ancak 10 yaşındaki bir kız çocuğunun organını keşfetmiş olması çoktan gerekirdi zaten ama bu durum öteye geçip ergenlikte ki göstergeler haline dönmüş. Mutlaka bir yerden görmüş, duymuş ve erken sezinlemiş ancak yinelemek gerekirse bu yaşlarda bu ileride hasara neden olabilir dediğiniz gibi naif bir kızsa psikolojik olarak etkilenecektir.
Bence kızınızdan önce doğru adım atmak adına siz bir psikologla görüşün, gerekli görürse doğru yönlendirmeyle kızınızı pedegoga götürün. Hakkınızda hayırlısı.

Çok normal karşılanmis ama konu sahibinin kızı henüz 10 yaşında. Bu tür keşifler için çok erken. Hatta erken ergenlik denilebilecek kadar erken.
Kizinizin haberi olmadan en kısa sürede bir pedegogla görüşün. Bu arada da size önerim kızınızı yalnız bırakmayın. Uyumadan önceki süreci kitap okuma zamanı ya da başka bir sürece çevirin alışkanlığı degissin. Ben bu yaştan sonra siz birşeyler yapmazsanız kendi kendine geçecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Artarak devam edecektir. O yüzden mutlaka uzman yardımı alın. Burada söylenenleri dikkate almayın. Uzmanla görüşün.

Bir arkadaşımın kızı 6 yaşında başlamıştı. Pedagoga götürdüklerinde bu senin özelin, odanda yap diyeceksiniz demiş. Misafir varken bile koltuk kenarında yapıyormuş.

Bir arkadaşımın da 2 yaşındaki kızı mama sandalyesine oturunca orasını sürtüyormuş. Doktorları dikkatini dağıtın sandalyeden hemen alıp demiş. Zamanla unutmuş şimdi kızı 12 yaşında ve öyle bir şey yapmıyor bildiği kadarıyla.

Sonuç olarak orgazmı hazzı keşfetmenin yaşı yok. Ben de 10-11 yaşlarında keşfettim. Ayıp olduğunu düşündüğüm için kimsenin yanında yapmazdım. Hiç anneme de söylemedim. Şimdi kendi bedenini tanıyan ve cinselliği keyfiyle yaşayan biriyim.

Verecek tavsiyem yok, ne yapılmalı bilmiyorum. Sadece normaldir demeye geldim. Bir uzmana kendiniz sorun, o getirin derse çocuğu götürün derim.

Yani bana garip gelmedi ben de o yaşta keşfetmiştim. Ama annemler günah vs dediklerinden kimseye anlatmadım kendi kendime takıldım
Daha sonraki yıllarda azaldı
Sonra zaten cinsel olarak aktif olduğum dönem başladı.

endise etmeyiniz. bu durum gayet dogaldir. ancak bunu annesiyle paylasan cocuk azdir. sizin ki paylasmis iletisiminizin baya iyi oldgunu dusunuyorum. ancak bu durum cocugunuzun genel hal ve huyunda degisimlere, problemlere yol aciyorsa pedagog yardimi alabilirsiniz.

10yaşindaki kızım cinsel organına karşı meraklı,normalde pamuk gibidir.sosyal uyumlu bir cocuktur.çocuk kalbi herseyi de anlatir.bana yalniź kaldiğinda özellikle gece yatarken istek geldiğini günde 3 4 kere oynadığını söýlüyor .kızmıyorum görmezden geliyorum.ama bir taraftanda rahatsız oluyorum.ne tavsiye edersiniz

Normal bir keşif, çocuklarda ergenlik yaşının 9 a kadar düştüğü düşünülürse normal. Ancak yaptığı tarif, bunu sizinle paylaşabilmesi bana bilgi aldığı bir kaynak olduğu izlenimini verdi. Tabi ki vücudunu keşfetmesi güzel bir şey ama her şey zamanında yaşanmalı, bir pedagog desteği alın ve arkadaşlarıyla, internetle olan ilişkilerini gözden geçirin bence. Sizinle iletişimi olması çok güzel bir durum bunu pozitife çevirin bir uzman yardımıyla

benım kızımda 10 yaşında

küçük küçük tüyleri çıktıgı için kaşınıyor diye eli devamlı orada oluyordu ,
annecim orayla böyle devamlı oynanmaz ellerin kirli olur orası mikrop kaparsa çok ağrı yapar falan dedim ,
ama inanin sizin kız gibi şeyler anlatsa ne yaparım bilmiyorum ,

mümküm oldugunca yakın ve samımı davranmaya çalışıyorum , benden başkasına gidip anlatmasın bir yanlış yapmasın diye ,

lütfen dr gittiğinizde burayada yazarmısınız , bizim burada çocucuk pedagog falan yok ,
elim kolum bağlı kala kaldım

Olay normal de anneye anlatması anormal :)
10 bu işler için biraz erken ama artık ergenlik yaşı düştü. Bence telaslanacak hicbirsey yok.
Ergenlik döneminde insanın kendini keşfetmesini yararlı buluyorum ben. En azından büyüyünce cinselliği tek erkeklerin sevdiği,kadınlarınsa görev gibi gördüğü milyonlarca kadından olmaz, kendi bedenini seven kadın.
Ben buna inanıyorum.
Terslememeniz iyi olmuş .. ergenlik hafizamda şey hatirliyorum. Bastırılmış bir toplum olduğu için vicdan azabı falan çekerdim mast. sonrası. Bir gün go girl mi, hey girl mi ne..bir ergen dergisi bu konuya değinmiş, mast.un sağlıklı bir cinsel hayat için öneminden bahsetmişti. Ve okuyunca gerçekten çok rahatlamıştim.
Bence ergenlikte cinsellikle ilgili bir kitap alin,ortaya koyun. Gitsin gelsin okusun :)
Anneye anlatması anormal demişsiniz.
Sizin bu durumu anormal karşılama sebebinizi merak ettim.
Eleştiri anlamında değil gerçekten merak ettiğim için soruyorum, mesleki bir merak olarak değerlendirin lütfen. Bu tip konular üzerinde çalışıyorum.

Psikoloğa götürmeyi bende düşündüm.acaba bunu yalniş bişey olarak mi düşünür dedim çünkü cocuğum bana anlatirkende kötü bişey yapmış gibi mahcup anlatıyor
bence şöyle yapın sizin stresli hissettiğinizi söyleyip bir psikiyatriste gidin önce siz girin durumu anlatın sonra konuşurlar onlar uygun dille zaten çocuğu elinden tutup götürüyor gibi değil kendiniz stresten baş ağrım var doktor iyi gelir deyip gidin bence
hatta ilaç verirse benim de baş ağrıma vermiş filan diye normalleştirip kandırabilirsiniz
çünkü çocuğun kendini bu durumlarda tuhaf hissetmemesi önemli bence
ama ortada etkilenilerek öğrenilmiş farklı bir durum var gibi keşfetmek ayrı istek gelmesi ayrı

Back
X