11 aylik bebegim ve ben :(

Canim, herkes çocuk sahibi oluyor herkes sıkıntılı dönemden geçiyor. Kocası yanında olan destek gören kadın mutlu oluyor. Kocası destek vermeyen, kendi ailesinden destek buluyor falan öyle ilerliyor

Senin durumunda kocan destek vermediği gibi köstek de oluyor. Annen baban yok, kv kendi derdinde. Ee sen bitip tukenmeyeceksin kim tukenecek. Suyunu sıkmıslar senin. Ama bir insan bu kadar sorumlulugun üzerine yığılmasına nasıl ve neden müsade eder. O da geçmişinde saklı bence. Anne babanın seni babaannene vermesi falan seni derinden etkilemiş olmalı.

Canim burada kısıtlı şeyler yazıyorsun hani çok detayıni bilmiyorum ama sen bu kadar iyi naif olduğun icin kime yaklaşırsan seni baş tacı eder zaten. Yani kocami kazandım falan deme. Ben seni kaybeden gördüm her türlü tek kazanan var o da kocan. Senin gibisini nerde nasıl bulacak. Ev harcligindan para biriktirip kocanin eline sayacak kadin. Ahh ahh mümkün değil. Baskasi olsa hem kocayi hem kv yi kapı dışarı ederdi şimdiye.

Yazik cok uzuldum, kac yasindasin? Kendini cok ezdirmissin, yasadiklarinin tek sebebi bu. Ev islerine bakmasan bebeginle ilgilensen 2 nizde rahatlayip mutlu olacaksiniz.biliyorsun di mi? Ya devamli temizlik mi yapilir? Napiyosunuz ki evde o kadar da kirleniyor?

Sen kocana, kv.ne sesini cikarip bu ise bi dur diyebilirsin ama bebegin bisi yapamaz. Yazik yavrucuga ya hepiniz bagiriyorsunuz. Cok uzuldum cok. Ozellikle kv bagirmasina cok sinir oldum, uyar onu hakkaten samar oglani olmus.
Sen gerildikce o da geriliyor farkindasindir.

Gercekten esini kazandigini mi dusunuyorsun? Cok iyi niyetlisim ve maalesef iyi insanlari hep kullaniyorlar.
Kendimden biliyorum.
Bi laf vardir , esek olursan semer vuran cok olur diye. Kusura bakma benzetme agir oldu ama durum boyle.

allah yardımcınız olsun. anne olmayan anlamaz gerçekten ben de çok bunalıyorum 2 yaşına gelmek üzere. devamlı hastalık, yememe sorunu, uykusuzluk gece elli kere uyan, sabah kalk işe git,o kadar zor zamanlarım oldu ki. bebeğim için bir süre kv ile yaşadım hep oğlumu suçladım içten içe senin yüzünden bu insanlarla yaşamak zorunda kalıyorum diye kafayı yemiştim resmen psikiyatra gittim, emzirirken ilaç kullanamazsın dedi. oğluma her yemek yedirmede sinir krizi geçiriyorum asla asla yemiyor yutmuyor. hastanede yattık bir hafta rezillikler çektik. çalıştığım için devamlı anneme ya da kv me muhtaç durumdayım ev işi desen bitmiyor. eş desen ne kadar yardımcı olsa da zor. geçen hafta eşim göreve gitmişti yemin ederim daha rahattım en azından ev dağılmıyor fazla yemek yapmak gerekmiyordu, allahım dedim yokluğunu gösterme ne kadar bunalmışsam artık... allah yardımcımız olsun bu çocuklar büyüyecek ama nasıl büyüyecek bilemiyorum...

hepimiz o raddelere geliyoruz. bazen benim de kızıma bağırdığım olur ve aynen kahrolurum. siz bir de yalnızsınız zor tabi ama azaltın bağırmaları ve babası ile kvniz hiç bağırmasın lütfen. yazık yahu 11 aylık yavruya neden bağırılır. siz onunla daha çok zaman geçiriyorsunuz ama onlar 1-2 dakikada bağırmasınlar lütfen.

Kizlar hepiniz haklisiniz canimsiniz saolun derdime ortak oldunuz kimseye icimi dokup konusamadim ama o kadar iyi geldiniz ki Allh sizden razi olsun desteginiz icin saolun

20 yasindyim... ve eminolunki oyle seyler yasadim ki ailemden evliligimden umdugum sirtimi dydigim herkez oyle bir yiktiki beni simdi iyi seylerde olsa kendime gelemiyorum...

11. aylık bebeğin nesine neresine bağrıyorsunuz yahu adam akıllı soruyorum?

15 aylik ikizlere tek basıma bakıyorum şükürler olsun onları verem Rabbime evet bazen dayanılmaz oluyor ama o sorumluluk size ait koca da babannede bakmaz havalar isininca ben parka cafe te atiyorum kendimi çocuklara da iyi geliyor tavsiye ederim

ne yasıyor olursan ol yahu konuyu okudum 11 aylık bacak kadar cocugun neresıne bagrıyorsunuz anlayamadım
Anlayis beklemiyorum sizden burd bu kadar insan okuyup anladiysa sikintimi ve hala siz bun yazabiliyorsanix ben bisey demiyorum benim sikintim bana yetiyor zaten suclyan insanara ihtiyacim yok (

Anlayis beklemiyorum sizden burd bu kadar insan okuyup anladiysa sikintimi ve hala siz bun yazabiliyorsanix ben bisey demiyorum benim sikintim bana yetiyor zaten suclyan insanara ihtiyacim yok (

Söyle ki senin 11 aylik bir bebeğe bagirmani bebek anlayıp kendine çeki düzen veremez. Sen orada çocuğa sadece bağırarak kendi kişisel bir rahatlama yaşıyorsun. Öfkeni çocuğundan cikariyorsun. Çocuğun senin bu durumunda anladığı tej hissettiği şey annem bazen beni sevmiyor. Annem bazen bana kötü davranıyor. Ya da işte çok sık yapıyorsanız annem bana kötü davranır gibi bir çıkarımda bulunuyor. Tabi bu bilinç düzeyinde değil. Duygusal olarak. Dolayısıyla sizin çocuğa bagirmam iz onunla olan ilişkinizi zedelemekten başka hiç bir ise yaramaz.

Koca ve kv böyle diye gidip çocuğunuzla olan ilişkinizi niye bozuyorsunuz. Ne işe yarar hiç bir işe yaramaz. Sonrasında vicdan azabı çekmenizin sizden başka kimseye faydası yok.

Yetişkin kadınsiniz. Esas problemi belirleyip onun çözümüne yönelik hareket etmeniz lazım. O da bence Kocaniz. Kendinizi bu kadar ezdirmeyin, kiz siz ezdiyiryorsunuz. Sonra da siz gidip minik bebeği ezip kendinize manevi olarak yer aciyorsunuz.

Canim kendini ne kadar paralarsan parala ev isi cok nankordur hic bitmek nedir bilmez...
Ben simetri takintisi olan biriydim hersey yerli yerinde dupduzenli olacakti benim icin...
Velhasil ilk oglum olduktan sonra saliverdim ev islerini sadece ogluma odaklandim...
Kendi kendimi tedavi etmisim meger :)
Hastalik derecesinde bir takintiydi cunku...
Simdi ikinci oglum oldu sukur...
Benim onceligim onlar ...
Ev isi mi oda ne
Yeteri kadar temizliyorum yetiyor :)

Sakin ol
Geçecek
O büyüdükçe bu dünyaya, sende ona alışacaksın
11 ay geçmiş bile hatta, artık eskiye göre daha iyi olduğunuza eminim
Eskiyi düşünde şükret
Bugün hava soğuk iyi günlerde çocuğunla beraber hava almaya çık
Senin negatifliğin bebeğe yansıdıüı için daha çok ağlıyordur annesi, sakin ol ki o da olsun

Ya ben cocuga bagiriyorum dediysem ciglik atiyorum demedim yuksek sesle bgiriyorum demedim ki bunu surekli yapmiyorum yapmafim yapmamda sadede bu sirlar iyi degilim kimseden hirsimi cikarip rhatlama yatigimda yok ben esim cocuga host dese ustune yuruyup girtlagini sikcak hale gelen bir insanim ki kendim yni seyi 1 2 sefer yaptigi icin kahroldum sadede sikintimi anlamaya buyuklerim olarak yol gostermeye calisin lutfen ben yeteri kadar azp cekiyorum zaten (

Pazar günü mesela
Kuaföre aylardır gitmedim de çık evden
Ver kocana baksın bebeğe
Bi nefes almış olursun sana iyi gelir
Eşinde bebek bakmanın ne demek olduğunu kendi görür, sana duacı olur halinden anlar

Tesekkur ederim canim onerilerinizi dikkate liyorum ki zaten cok sbirli bir insnim ne ogluma nede bir bask cocuga bagrilmasina tahammul edemem bu kim olurs olsn 7 kat yabancida olsa orda rezil ederim onu cunku cocukla anlasmanin tek yolu konusmak ve ne itedigini anlamaktir. Bu siralar hayir evet ve yasak kavramlarini yeni yeni ogrendgi icin onun zrarli seyleri guzelce kousrak anlatirim asla bagirmam kizmam hayir elleme yapma etme demem sadede maddi sikintilarin evin baskisinin verdigi psikolojiyle oglumu biraz uzdum ve pisman oldum ama imdi dha iyiyim cunku digerleri gibi elestiren degilde anlayisla yaklasio nasil dvranmam ne yapmam gerektigini bilen insanlar var sizin gii...

Canım seni anlıyorum. Bunalıyosun hayvan gibi bi kv ve eşe sahipsin. Minicik bi bebeğin varken yeni bi bebeğe daha hamilesin. Herşey üst üste gelmiş. Ama sana çok rica ediyorum bebeğine bağırma. Anlıyolar. Öyle herşeyi kaydediyolar ki minicik kafalarına şaşar kalırsın...
Benim de oğlum var Rabbim bana bağışlasın 9 aylık. Hastaneden eve gelip alttan dikişli halimle ev temizledim he o zaman bana yap diyen yoktu ama evde kv ve yengesi vardı esimin bizi bekliyolardı sözde yani iki kadın olmasına rağmen o eve yenidoğan bebek gelicek olmasına rağmen kimse yapmamış temizlik, bi süpürge açmamıştı.. bebeğim 3.5 aylıkken işe döndüm eşim tek bir şeye bile yardım etmedi evde. Hala da öyle. Ben her gece 2 saatte bir uyanıp bebek emziriyorum bazen uyumuyo ağlıyo mesela diş sıkıntısı oluyo 1 saatlik uykuyla her sabah 6da kalkıp kahvaltı hazırlayıp öyle uyandırıyorum bebeğimin babasını, c.tesi pazar evdeyim c.tesi temizlik yapıcam diye yırtınıyorum yapamadığım yetişemediğim vitamin kaybedip herşeyi unuttuğum için de kavgalar etti benimle misal.. kendi de pirüpak evden gelme değil kv aşırı titiz temiz bi kadın değil yani ama bnmki sorun yaratmak için kavga ediyodu benimle..
Bebeğim bir aylıktı daha 3 ay devam eden kolik belasından çektim sonra göğüs ucu yaralarından ağlaya ağlaya emzirdim ateşlenirdim iki günde bir sonra süt azalıcak endişesinden anam babam eşim dahil kimsem yok düşüncesinden tut da neler neler...
Boşanma noktasından döndüm hatta geçen cuma. Konustuk düzeltilecek şeyler olduğunu ve devam etme yolunu seçtik. Herneyse,
ama bi kez olsun sesimi yükseltmedim evladıma... o yolu seçmedim. Aksine onunla dertleştim anlattım hala da öyle yapıyorum... bi o var bana kalan çünkü.. 24 yaşındayım bunu anladım yani şu koskoca hayatta...
Diyeceğim o ki.. seni anlıyorum çok zor ama sinirini bebeğinden çıkarma... lütfen.. anlat ona konuş.. kardeşine hazırla onu mesela.. anlamadığını düşünme... çok zeki bu yeni nesil bebbeler :)

İnsanız hepimiz zaman zaman bunalıp yanlışlar yapabiliriz
Benimde kızım 1 yaşında
Evdeyken daha çok bunalıyo insan, iznim bitti çalışıyorum ben
O yüzden sana da hava almayı önerdim
Hep evde olup kendine zaman ayıramamak, ağlayan bi bebek, dağınık bi ev zaten çok hoş bi durum olamaz
Havalar düzelecek, giyin süslen yavrunu da cici bici giydir gidin bi parka simit yerken diğer çocukları izleyin
O bile iyi gelir
Dönüşte bakkaldan boş koli iste, eve gelince falçatayla irili ufaklı yuvarlaklar aç. Havuz topları oluyo ya her yerde var hani 50 kuruşmu ne, ondan bikaç renk vardır yoksa da al. Koliyi ters çevir o deliklerden atmayı öğret
Böyle böyle farklı oyunlar gördükçe oyalanacak hatta oynarken gülecek, 11 aylık olmuş artık anlar böyle şeylerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…