Merak ettim:) kac yas var aralarinda?Benim ilk bebegimde böyleydi o dört yaşına gelene kadar neler çektim sonra kardeş geldi şimdi abisi olmayınca durmuyo ona bırakıp lavabo yemek o işleri halledebiliyorum şükür Allah razı olsun oğlumdan :)
Bende 2. cocukla oglumun aradaki yas farkini ayni sizin gibi planiyorum. O yüzden yorumunuz ilgimi cektide sordum:)Büyük 5 yaşında küçük 1 yaşında 4 yaş var
Bence doğru peş peşe yapılan doğumlar kadını çok yipratiyor çocuklar içinde ayrı bi haksızlıkBende 2. cocukla oglumun aradaki yas farkini ayni sizin gibi planiyorum. O yüzden yorumunuz ilgimi cektide sordum:)
Insallah aradaki yas farki icin dogru bir tercih yapmisimdir:)
Canim sabret gecici bir donem emin ol dis donemi iyice miz miz oluyolarBenim oğlum 15 aylık benimkide mızmız bende çok ağladım bazen dahada çıldıracak gibi oluyorum şuan yürüyo ama ben wc ye bile gitsem kendini paralıyo ağlaya ağlaya, bugün yemek yaparken paçalarıma yapışmış bi şekilde yaptık bende dayanamayıp bağırıyorum ama onların suçu ne ki biz istedik şükürler olsun Rabbim aratmadı büyüyecekler inş bizde rahat edecez öyle telkin ver kendine
Ailem var canlar keske yanimda olsalardi. Destek olsalardi. Ama sadece isimleri var aile anne baba... beni babannem buyutmus anne baba sag beraber ama beni babanneme vermisler. Ben teselliyi hayat arkadasimda aradim baslarda oda hep yalniz birakti. Esim simdi simdi iyi cunku onun yasattiklarina karsilik ben ona hep destek oldum annesi en ufak biseyde defe koydu ben arka ciktim yaninda oldugumu gosterdim ve bu yuzden kazanan ben oldum simdi en ufak bi sikintisini annesine anlatmaz beraberde olsak ve ben onceki gibi degilim ne annesine ne kendisine.. Esimi cok seviyorum katlaniyorsam cekiyorsam ne cocuk nede has yuzu icin degil sevdiğim icin cunku her ne kadar herkezi var gibi gorunsede kimsesi yokeşin kafayı yemiş galiba, 3 aylık lohusa kadına temizlik için bu kadar baskı yapılır mı, sütü kesilecek noktaya kadar bunaltmak ne yani ?
şimdi bebeğin 11 aylık karnın burnunda 8 aylık, kimseden destek yok, burnundan soluya soluya yemek temizlik ğeşinde mi koşuyosun kucağında bebekle ? nazi kampı mı orası ? adolf hitlerle mi evlisin ? karabasan gibi anlattıkların, ailen, kimsen yok mu ?
:) saol canimİçime sıkıntı bastı. Benim de oğlum var 2,5 yaşında. Hiç kolay değil gerçekten ama zamanla kolaylaşıyor. Ancak stresi sürekli bebeğe yansıtırsan problemli bir çocuk yetiştirirsin. Sabret, bu günler geçecek diyemiyorum sen değişmezsen hiç birşey değişmez. Analı oğullu senin üzerinde çok baskı kurmuşlar. Kv kendine ölçü almayı, mükemmeliyetci olmayı bırak. Gerçekten boşver. Yapabildiğin kadar yap işi, pis diyen gelsin yapsın. Öncelikle uyu. Uykusuzluk insanı en çok yıpratan, zorlayan şey. Yavruyu al hergün yarım saat bir saat dışarı çık. Çok iyi gelecek. güvendiğin birine anlat ağla boşalt içini. Sen kendini topladıkça bebek de rahatlar. Dik durmaya başladıkça karşındakiler geri çekilir. Bu arada stresi yansıtmak için iyi bir adres var kv. :) Allah kolaylık versin, feraha çıkarsın...
Gercekten oyle tek sığınağım tek iyiki varsinim..Cnm bunlarda geçicek bende beraber ouruyorm yemek saatler sürer yerlerde sürünürüm herkes iş bekler vs.. dayan benimki 4yasnda istemedim aile baskısyla oldu ve iyi ki var dert ortağım..
Isteyerek yaparmiyim ki ben cok sabirli bir insanimdir hayatta yapmam ama diyorum ya son zamanlarda gercekten icimdeki bardak son dam son damla diye diye tasti ben evladimdan cikarmiyorum sadece cok bunaldim nefes alamaz hale geldim ve bunu kimseye anlatamiyorum ben hep boyleydim hep kendi icimde yasardim ve yine kendi icimde yasiyorumAslinda cok yanlis yapiyoruz, cocuklari biz isteyerek dogurduk. Doktor kapisini asindiran, yillar yili ugrasan kadinlar dogurunca sinirini cocuktan cikariyor..
Ama bebegi olmayan da anlamaz o sinir harbini, tukenmisligi ve yorgunlugu... İsteyerek de yapilmiyor ki.
İşte böyle böyle birbirinize destek olursanız cocuklarinizda huzurlu olur..kendine vakit ayır al oğlunu markete parka çık esinde gelsin, bunalımlı havayı at üzerinden.. İkinci bebek olduğunda emin ol daha yıpratıcı olacak, korkutmak istemem ama kendini buna hazirlaman lazım..oğlunun sorumluluğunu yavaş yavaş eşine ver oda alışır zamanla..beraber çıksınlar gezginler sende bebekle biraz olsun kafa dinlersin evde..herşeyi yapicam diye uğraşma, gelen giden olur lohusalikta bi kahve bi lokum ilk zaman tamam.. şahsen ben öyle yaptım ikincide kırkım çıkana kadarBugun daha iyiyim ve daha iyi olucam insaallah disari cikicam oglumla esimle parka uzak bir yerlere saatlerce donmek istemiyorum farkli insanlar farkli bir yer eminimki iyi gelicek... Burdan ayrildiktan sonra esim geldi yanima tabi aglamaktan helak olmus bi noktadaydimcocuk uyudu sarildik beraber uyuduk oglumla yatagina koydum disaro cikalim dedi bu saatte dedim evet dedi disari cikalim tamam dedim biraz bahceye indik gezdik mahallede eve gelmek istedim terasa ciktik sofra hazirlamis aksam yemegi yememistim ben stresten sikintidan yemek yedik kahve ictik biraz sohbet ettik... Bakin kizlar benim su hayatta annem babam var ailem var ama var sadece varlar benim tek dayanagim tek destegim oglumla esim oldu kv sallayin onunla bi ilisogim yok zaten ama bazen haksizliklara dayanamiyorum ben hep herkezi kendim gibi saniyorum ve bu yuDen kaybediyorum.. ben hamileyken 6 ay calistim belki biraz olsun kafam dagilir diye ama oglum icin geri ciktim ve esim gitgide zayifladigimi yeme icme kestigimi gorunce cikmami istedi bu evliligi egerki ben cekip cevirmeseydim yasanan onca seyden sonra kapiyi cekip ciksaydim iste ozaman bi sucluluk hossederdim cunku esimde benim gibi ailesi var ama sadece var... gec oldu ama anladi
cocukta enerjisini atmalı bi şekilde parka gidin yürüyüş yapın ev işlerine filan kayınvalide yardım etsin sen sadece cocuguna odaklan hem ev işi hem cocuk tabiki daha cok yıpratır canım yardım edende olmayınca zor bi durum sende yıpranmışsın doğal olarak bunalıyo insanKizlar meraba... Canim cok sikkin ve aglayrak yaziyrum her satirimiBenim oglum 11 aylik suanda onu cok seviyorum fakat bazen o kadar cok bunaliyorumki onunda mizmizliklari herseye aglar olusu bir araya geldigi zaman kendimi tutamiyorum vebazen cok azarliyorum yuzume bakip masum masum aglamaya baslayincad kahroluyorum. Evde kayinvalidemle oturuyorum evimiz dublex altli ustlu oturuyoruz. Hep kendim ilgileniorum evin isi olsun cocuk olsun bazen ayakta duramiyck hle geliyorumm. Kayinvalideme versem cocugu 5dk bksin dinleniyim diye oda cocuk elini biseye uztsa kiziyr yurutece bindiriyor ben bilmiyorum sanki yurutece bindirmeyi yurutecle televizyina vitrine gidiyor bagiriyor cocuga od agliyor dynmiyorum geri aliyorum babasina versen oda ayni 10 dk sonra durmuyr al cocugu diyer basliyor... bu siralar dha kotuyum maddi sikintilarimiz var bunaldim ck bunaldim oglumda dis cikaricak cok huysuz cok mizmiz herseye agliyor bu siralar thmmul edemeyip cok bagirip azarliyorum yine aklima geldi ve oturdum hickiriga boguldum hic yapmazdim kizlar hayatta bagirmam esimle kayinvlidem cok azarlyip bagirir icim parclanir bogacak dereceye gelirim onlar kizarim ama bu siralar cok kotuyum (( nolur bana bi akil verin cocuguma bagirdikca lanet ediyrum kendime ona rgmen gelip gozlerime bkip annem deyip sarilinca kahroluyorum ;(((
Haklisin ama esim o annesi konusunda o kadar anlayisli degil kizlar 8 aylik hamileyim ustelik onuda souleyim korundugum halde hamile kaldim karnim burnuma dayandi sirt agrilarim uykusuzluk yorgunluk hem beyinen hem bedenen bitmis gibiyim...asagi kendi otursdugu evi kayinvalidem temiliyor ben teras kattayim 2 oda tuvalet banyo mutfak onuda ben yapiorum, cocuk olmadigi icin kendisi tikir tikir bitiriyor ama ben cocukla 1 haftda bitiremiyorum bide gobek buyuk oldugu icin hic yapamiyorum. Bazen esimin gozunun icine bakiyorum yardim dileniorum ama malesef... kfayi yiycem artik herseyi kendime yuklemekten kafayi yiycem
Canim hakisin dogru soyluyorsun ama soylendigi gibi degil iste. Bak kv 3+1 evde otururken her allahin gunu temizlik yaardi. Yeni evlkyiz 5 6 aylik esim gelir ona sorarmis is yaptimi sana yardim ettimi diye aksam kv is yaparken gorunce beni yerin dibine sokardi bern her allhin gunu aglardim ;( bi olay olurdu ben haksiz duserdim beni azarlar bagirir rezil ederdi... kv nispet ypar gibi hep esimin gelecegi zmn is yapardi. O gunler cehennem azbi gibiydi3 ayliktim sutten kesildim sinr krizi gecirdim doldum doldum ve ptladim ;( olan yvruma oldu emziremedim ;( ayri ev kvgamiz oldu ben beraber oturmak istemedim. Borclarimiz bitsin 2 odada olsa gidelim istedim. Annemi birkamam dedi terk huzurum bozulmasin diye tmm dedim 10senelik borca giricez dedi 30 yasimdami bi evim olucak dedim agzimdan burnumdan geldi simdi 5+1 bir evde oturuyoruz. Merdiven boslugu kapali 2 ev gibi oldu iyi oldu hic degil esim kv yanunda kucuk dusjrup azarlamiyor... calistim 2 3 ay borclar icin 2. Hamileligimin ortalarinda ama yoruldum cok zayifliyordum ciktim evdeyim simdi 2g gune bir temizlik yapar kv esim onu yapiyir beni oturuyor gorece diye bu koca gobegimle ih mih is yapmay calisirim cocuga bakarim kucagimdan hic inmez azarladiklarini yjrutece birkip agladigi halder ilgilenmediklerink bildigim icin her isimi onunla veya uyurken yprim icim eziliyor aklima geldikce ona kizdigim aglamiycam kotuyum perisanim bitkinim ama aglamamak bi kriz daha gecirmemek icin sabrediyorum ;( bugun cok agladim ve kendimi topluycam insaallah duzelicek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?