• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11 aylık orizm olabilir mi ?

ezgiozka

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2023
11
3
16
27
Arkadaşlar bebeğim çamaşır makinesi çok izliyor ellerini çok sallıyor ismine arada bakıyorum bazen bakmıyor işaret parmağını ve orta parmağını üst üste koyuyor arada bunu niye yapıyor anlamış değilim oyuncakları böyle üst üste falan dizemiyor daha sadece yere atıyor eline ne geçerse bunlar tabi sadece otizm belirtileri olamyabilir belki ama kuşkuya düşüyorum. Göz teması var sosyal gülümsemesi de var ablasıyla da oynamayı seviyor çok bağırıyor birde de de da da diye

Arkadaşlar bebeğim çamaşır makinesi çok izliyor ellerini çok sallıyor ismine arada bakıyorum bazen bakmıyor işaret parmağını ve orta parmağını üst üste koyuyor arada bunu niye yapıyor anlamış değilim oyuncakları böyle üst üste falan dizemiyor daha sadece yere atıyor eline ne geçerse bunlar tabi sadece otizm belirtileri olamyabilir belki ama kuşkuya düşüyorum. Göz teması var sosyal gülümsemesi de var ablasıyla da oynamayı seviyor çok bağırıyor birde de de da da diye
aşkım kötü düşünme bence daha küçük benim kızım 2 yaşında daha doğru düzgün oyuncakları ile oyun oynayamiyor bir doktor a git için rahat etsin

aşkım kötü düşünme bence daha küçük benim kızım 2 yaşında daha doğru düzgün oyuncakları ile oyun oynayamiyor bir doktor a git için rahat etsin
Ya sürekli sosyal medyada işte böyle yaparsa otizm şöyle yapılsa otizm olabilir psikolojim bozuluyor artık sağlıklı çocuğundan bile şüphe ettiriyorlar

Bu aralar ne kadar çok konu açılıyor. Ekran sıfırlayın bol iletişim halinde olun. Daha çok küçük

Bu aralar ne kadar çok konu açılıyor. Ekran sıfırlayın bol iletişim halinde olun. Daha çok küçük
Oğlum çok ağlayan bir çocuk tek başıma iki çocuk bakıyorum kocam yok keşke vermesem vermesem ne bana iş yaptırıyor ne de diğer kızımla ilgilenmeme fırsat veriyor inanın isteyerek vermiyorum

Oğlum çok ağlayan bir çocuk tek başıma iki çocuk bakıyorum kocam yok keşke vermesem vermesem ne bana iş yaptırıyor ne de diğer kızımla ilgilenmeme fırsat veriyor inanın isteyerek vermiyorum
İşte maalesef sonucu da böyle oluyor. Eşiniz neden yok vefat mı etti boşandınız mı? Aile büyükleri yardımcı değil mi?

Gözlem altında tutun ama önerebılecegım en buyuk sey sıfır ekran..Çocuk oyun parkları,doğa,kalabalık ortamlar...

Evde de beraber vakit geçirin..Mesela ben ayakkabılarını gıydırırken hergün dısarı cıkarken bu ayakkabı diyordum..Birgün ayaklarını gosterıp ayaaaaa dedi..

Şimdi ki çocuklar gercekten eskiye yani kendi neslimizi kastedıyorum daha hassaslar ve daha cok dıkkat etmek gerekıyor sanırım..

Oğlumda da camasır makınesıne bakma egilımı olmustu... Hatta o çocuk dahı olmayan ıssız semtten tasındım ve hergün parka goturdum...Şükür ki o olayları bıtmıstı..

Eşim yurt dışında çalışıyor aile büyüklerinde yok maalesef
Anladım Allah yardımcınuz olsun çok zordur elbet. Ama işinizi süper yapmayın, dört dörtlük olmasın her şey. Bebeğin gelişimi inanın çoo çok daha önemli. Lütfrn. O ekranı açmayın asla görmesin yazık sonra çok daha uğraşırsınız.

Gözlem altında tutun ama önerebılecegım en buyuk sey sıfır ekran..Çocuk oyun parkları,doğa,kalabalık ortamlar...

Evde de beraber vakit geçirin..Mesela ben ayakkabılarını gıydırırken hergün dısarı cıkarken bu ayakkabı diyordum..Birgün ayaklarını gosterıp ayaaaaa dedi..

Şimdi ki çocuklar gercekten eskiye yani kendi neslimizi kastedıyorum daha hassaslar ve daha cok dıkkat etmek gerekıyor sanırım..

Oğlumda da camasır makınesıne bakma egilımı olmustu... Hatta o çocuk dahı olmayan ıssız semtten tasındım ve hergün parka goturdum...Şükür ki

Ekranı sıfırlayın 0-3 yaş gormemsi gerekir . İşler olmasada olur beraber vakit geçirin. Ağlasın canı sıkılsın sıkılsın ki birşeyler uretsin düşünsun oynayacak birşeyler bulsun. Mutfakda tahta kaşık kap ver karistirsin vursun, parka çıkarın hava kötü de olsa 15-30 dk .
Oturtun ekranın önüne işinizi yapıyorsunuz fakat işten daha önemli çocuğun beyni nerde pasif siyah kutuda. Haliyle beynide pasif iletişim kuramayan kutuya dönüyor. Su aylar görüp ogrenecigi aylar duyup konuşacağı sizin soyledigininizi yaptığınızı taklit etme zamanı sarkilar söyleyin dans edin eğlenceye dökün . Çünkü iletişim kurmasini öğreten yok. Şimdi ablasida izledi biseyi yok diyebilirsiniz her çocuk bir değil işte. Sonra daha çok ugrasiliyor bu güzel çocuklarla yaşıtlarıni yakalaması için. Bu arada bu konular çok şık açılıyor bencede nedeni genelde ekran . Eski konulara bakın göreceksiniz anneler anlatıyor.

Son düzenleme:
Sizinle göz teması kuruyor mu? Mesela emzirirken biberondan mama süt içerken nasıldı ya da şu an nasıl? Siz gülümseyince güler mi? Konuştuğunuzda gözlerinizin iiine bakar mı? Kendini düzenleyemeyen çocuklarda da bu davranışlar görülebiliyor. İyi düşünün, iyi olsun.

Sizinle göz teması kuruyor mu? Mesela emzirirken biberondan mama süt içerken nasıldı ya da şu an nasıl? Siz gülümseyince güler mi? Konuştuğunuzda gözlerinizin iiine bakar mı? Kendini düzenleyemeyen çocuklarda da bu davranışlar görülebiliyor. İyi düşünün, iyi olsun.
Evet göz teması var gülümseyince de gülüyor

Back
X