11 Şubat 2021 Kova Burcunda Yeniay - Burcunuza Etkileri

tumblr_inline_p9tnwlQA9b1rhw9k4_500.jpg

Kova’da Yeniay: Oun, Olun, Olsun!​

“Açı doyurduğumda, hakareti affettiğimde, düşmanımı sevdiğimde… Bunlar güzel erdemler. Fakat ya dilencilerin en fakirinin, suçluların en gaddarının da kendi içimde olduğunu fark edersem? Ya şefkatime en muhtaç kişinin, sevilmeye en muhtaç düşmanımın kendim olduğunu fark edersem? O zaman ne olacak?” Carl Jung

Bu akşam 22:05’te Kova burcunun 23 derecesinde, Güneş ve Ay kavuşumu yani yeniay yaşayacağız. Gökyüzü Kova burcunda kümeleşen ışıklar ve gezegenler dolayısıyla Satürn ve Uranüs yönetiminde. Hem kolektif hem bireysel alanda boyut atladığımız bir dönemden geçerken, eski ile yeni arasında sıkışıp kaldığımız bir süreç içerisindeyiz her birimiz. Bu yüzden çok ama çok sıkışık hissediyoruz.

Bu sert, alabildiğine soğuk ve müdanasız atmosferde Merkür’ün Kova burcunda geriliyor olması, geçmişi hakkıyla temizlemeden geleceğe ulaşamayacağımızı anlatıyor olmalı. O yüzden şu an tezahür eden bitiş ve sonlanmalar Uranüs keskinliğinde gerçekleşiyor. Yeniay her ne kadar yeni başlangıçlar demek olsa da, bu yeniayın gücü eski defterleri tamamen kapatmak üzerine olacak. Merkür, ardımıza bakmadan ilerlemek istediğimiz bu yolda hem kalbimize hem zihnimize parmak sallıyor. İster istemez iki adım ileri atıyorsak dört adım geri geliyoruz.

Çünkü ilahi zaman, yaşlı ve yorgun dünyamız içinde kolektif bir sıçrayışla Kova Çağı’na doğru evrilmeyi hızlandırdıysa, bizim bir an önce kendi kapımızın önünü güzelce bir süpürmemiz gerekiyor. Hep beraber’i ve biz’i konuşmadan önce ben’i konuşmak gerek. Seni affetmeden önce kendimi affetmem gerek. Seni sevmek için önce kendimi sevmeye ihtiyacım var.

“‘Hoşgörü’ ile ‘horgörü’ arasındaki fark, tek bir harften ibarettir.” demişti üniversitede bir hocam. Seni hoşgören, affeden, alttan alan tarafım, sana üstünlük mü taslıyor, seni içten içe küçük mü görüyor? Merkür’ün Kuzey Ay Düğümüne keskin desteği, kendi bilinç düzeyimizdeki ezberlere ve kandırışlara son vermek için durmamızı ve yeniden düşünmemizi istiyor. Nitekim hoşgörü, anlayış, barış, şifa, birlik, bütünlük derken içimizdeki kibri yüceltiyor olabilir miyiz? Kendi dualitemizi yok sayarak başkasının dualitesine af dilemek… Ne kadar adil?

Kimimiz bu aciz insan formundan yükselerek guru, tanrı, bilirkişi, kurtarıcı, şifacı olmaya çalışıyor. Ne kadar çok ve ne çabuk olmaya çalışıyoruz. Güney Ay Düğümü Yay’da yolculuğunu tamamlarken bu safhalardan da geçip saflaşmaya başlayacağız. Tevazuyu hatırlatacak bu yol bize. Bu küçücük varlığımız içinde bize ait olan ama kaynağı biz olmadığımız o kocaman rengarenk ışığı keşfettiğimizde, koskoca kaynağı hatırlayacak ve tüm etiketlerden soyunarak o ışığın sularında saflaşıp berraklaşacağız. İşte tam orada kolektife uyanış başlayacak.

O zaman içimizdeki en fakir dilenciyi de, en gaddar suçluyu da sevip bağrımıza basabiliriz, birilerini hoş görme – affetme – kabul etme oyunu oynamadan, dürüstçe.

Bu yeniayda karmik hesaplaşmalar tamamlanacak. Bir kefaret varsa ödenecek, mesaj iletilecek ve oyundan çıkılacak. Güney Ay Düğümü-Juno kavuşumunun Jüpiter-Venüs kavuşumuna destek açısı, bana yeni palazlanacak masalsı aşklardan ziyade, geçmişten bugüne taşıdığımız, kapanmamış bir yara halinde duran kim varsa, onda kendimizi görüp üzerinden atlayıp geçebilme olgunluğunu anlatıyor. Aldatanı suçlarken kendi aldatan yanımızı, terkedeni düşünürken terkedip gittiğimiz kim varsa hatırladığımız, empati ve affın ötesinde, sıradan bir insan olmanın o kusurlu halini samimi şekilde görüp, kucaklayıp, hepimizin birbirimizin aynası olduğunu idrak ettiğimiz bir kalp bilgeliği…

Geçmişi silip atmak, üstünü örtmek, geçmiş için yazdığımız hikayelerle kendimizi kandırıp durmak, kurban psikolojisi, unutmak, affetmek, sevgi yollamak, kini, nefreti, öfkeyi bastırmak… Bunlar artık geçersiz, şu an artık işe yaramayacak. Geçmişin aynasına bakıp o aynada kendimizi gördüğümüz an, mucizevi şekilde affeden ve affedilen, acıtan ve acıyan, seven ve sevilen, öğreten ve öğrenen, hata ve ceza, hoşgörü ve horgörü dualitesi bulanıklaşacak, aramızdaki uçurumlar kapanıp, yollar birleşecek, bizler birleşeceğiz, geçmişin ağırlığından ve geleceğin kaygısından özgürleşecek, İnsan-ı Kamil olma yolunda önce bu aciz bedende bu kusurlu insanı sevip, anlayarak özgürleşeceğiz. Gerçek merhamet ve sevgi, kendi içimizdeki karanlık topraklardan bir çiçek gibi fışkıracak bir başkasının kalbine, yüreğine.

Sevilmeye en muhtaç düşmanımı, kendimi, olduğu gibi sevmeden özgürleşemem. Bırakın başkasını bağışlamakla cebelleşmeyi. Burada görülmeyi, anlaşılmayı, sevilmeyi bekleyen bir çocuk var.

Çocukluğumu, geçmiş karmalarımı, hatalarımı, suçlarımı, gaddarlığımı, adaletsizliğimi, yalancılığımı, kusurlarımı affetmeden, sevmeden, bağrıma basmadan, vazoyu kıran o küçük çocuğun elinden tutup ‘olsun olsun olsun!’ demeden… seni olduğun gibi nasıl sevebilirim?

O zaman bu yeniayın mottosu bu olsun, gece karanlığında aya doğru döndür yüzünü, aya, kozmik annene seslen, içindeki çocuğa, kusurlu varlığına, öz sevgine seslen:

Olsun, olsun, olsun!

Sevgiyle, ışıkla.



Ceren Ece Yalçın
 

5bfa91322184ee33f05750a7abe8dbc26a104949.jpg



💫 KOVA YENI AY I VE BURCLARA ETKILERI

Koç ve Yükselen Koçlar :

Sizler arkadaş ,sosyal çevrenizde ve kalabalık ortamlarda bu yeni ayı karşılayacaksınız.
Arkadaşlarınızla alakalı yeni kararlar alabilirsiniz.
Belki daha önceden planladığınız ve birlikte olmak istediğiniz durumlarınız var ise onlarla birlikte hareket edebilirsiniz.
Belki küs olduklarınız veyahut aranızda yanlış anlaşılan kişileriniz var ise bunları yaratıcı bir zekayla hızlıca çözebilirsiniz.

Maddi anlamda ise karşı cinse kızıp kendinizi alışverişe verebilir,maddi acıdan zorlanabilirsiniz.Sakın ha sakın onun size maddi destek olmasını beklemeyin çunkü bu çok zor gibi gözüküyor.Onun için düşünmeden harcama yapmak yanlış olacaktır.

Kariyerinizle alakalı uzun zamandır büyük bir değişim içindesiniz.Fakat bütün bunları uaşarken arkanızda da büyük bir göz yaşı seli bıraktığınızı unutmayın.Aile büyükleriyle anlaşamıyor oluşunuz sizleri onlardan uzaklaşmanıza neden olmuş olabilir.Bu da sizde kariyer hayatınızı başka yönlere çekmenize neden olmuş.
Fakat kardeş ve akrabalarlarınızla eski konuları konuşup buna çözüm bulmak isteyebilirsiniz.Arayı düzeltmek için bu çok büyük bir fırsat olacaktır.
Aileden ayrılmak size yara verirken ego ve grur yapmadan çoçuklarınızla ve eşinizle bu durumu siz isterseniz rahatlıkla çözebilorsiniz.

Sağlığınızla alakalı olarak da hijyene önem vermeye dikkat etmelisiniz.Ne kadar da kriz de çıkarsanız bu durumu sakın es geçmemeye dikkat edin derim.
Son olarak da ,belki sağlık ve hijyenle alakalı bir iş yapmak isteyebilirsiniz.









Boğa ve Yükselen Boğalar:
Sizler kariyer hayatınızda yaşıyor olacaksınız.
Bu anlamda kariyerinizde saygınlık kazanmak için yeni girişimlerde bulunmak isteyebilirsiniz.İşlerinizi büyütmek için sosyal medya ,internet ,reklam vs .gibi girişimlerde bulunabilirsiniz.
Şimdiden bunların planlarını yapıyorsunuz.
Fakat Merkür Retrosunu da unutmamak gerekir .
22 Şubat itibariyle aklınızda kurduğunuz planları bu tarihten itibaren yapmaya özen gösterebilmelisiniz.Aksi taktirde büyük bir hayal kırıklığı ve başarısızlığa neden olacaktır.Şimdiden yapmanız gerekenleri ve aklınıza takılanları okumak ,araştırmak ve bilgi edinmek isteyebilirsiniz.
Aceleci davranmadan ,öfkelenmeden ,etrafınızda ki kişilerden hırsınızı çıkarmadan ,küçümsemeden ,hatalarını yüzlerine vurmadan ve de kızmadan sakin olabilmeyi başarabilmelisiniz.
Arkadaşlarınızdan bu konuda destekler alabilir,onların önerebileceği pozisyonları düşünmelisiniz.
Yabancılar,yurt dışı ,uzak yollar ya da güçlü aile bireyleriyden maddi destek ve güç alarak kendinize de güvenerek harekete geçebilirsiniz.
Kendi iç dünyanızda evliliğinizle alakalı duygusal kırıklıklarınız ve yaralarınız var.Bazen bu durum ayrılık ve boşanmalara kadar giderken,işinize odaklanın ki bu durumu ancak kafanızı dağıtarak kendinizi toparlayabilirsiniz.
Sağlığınızla ilgili olarak,spor yapın,kendinize ve görünüşünüze önem verin ve üzerinizdeki enerjiyi dışarı atın ki rahatlayabilesiniz.








İkizler ve Yükselen İkizler:
Sizler eğitim,yurt dışı,yabancılar ,hak ,hukuk konularında yaşıyor olacaksınız.
Daha fazla insanlarla iç içe olabilirsiniz.Sosyal medya,internet,eski arkadaşlarınızı tekrar bulmak ve konuşmak isteyebilirsiniz.
Eskiden düşündüğünüz ve gerçekleştiremediğiniz kısa bir tatil planı bile hazırlayabilirsiniz.
İşlerinizi ,sosyal medya ve internet yoluyla yapıyorsanız ve yeni bir başlangıç için hazırlanıyorsanız 22 Şubat Merkür ün ileri hareketiyele.bu konuda girişim yapabilirsiniz.
Fakat içsel olarak kendinizi huzursuz hissedebilir ,ani tepkiler de bulunabilirsiniz. Belki kızdığınız ve öflelendiğiniz bayan düşmanlarınızdan dolayı öfkenizi bu anlamda büyütebilirsiniz.Hatta bu konuda kimsenin size yardım etmiyor oluşu da sizleri zor durumda bırakabilir.
Ayrıca bayanların bu kadar sosyal medyada kendileriyle ilgilenmeleri de sizleri içsel olarak rahatsız edebilir.
Fakat bütün bunları geride bırakmanız için kariyerinizde çalışmak,maddi olarak birikimlerinizi yapmak ve hayallerinizi gerçekleştirmek için odak noktanızı burada toplayabilirsiniz.
Ayrıca çoçuk sahibi olmak için tedavi görenleriniz var ise sonuçlarını büyük bir heyecanla bekliyorsanız bunun için sevinç gözyaşı dökebilirsiniz.
Maddi anlamda ise ailenize yapacağınız maddi destekleriniz onların yapmak istediklerini gerçekleştirmesine neden olacaktır.Sızler de bu anlamda aklınız onlarda kalmazken içsel huzuru ve mutluluğu yakalayabileceksiniz.
Yalnız onlara karşı öfkenizi de içinizde yaşadığınızı hatırlatmak isterim.
Son olarak sağlığınız açısından ise, kendinizi koruma altına almalısınız.Kurallara uymalı ve kendi çapınızda önlemlerinizi almaya muhakkak dikkat etmelisiniz.
Aksi taktirde sizler anlamadan gizlice bununla mücadele ediyor olabilirsiniz.






Yengeç ve Yükselem Yengeçler:
Sizler mal,mülk,miras nafaka vs.gibi durumlarda yaşıyor olacaksınız.Burada üzerinizdeki toplumsal baskıyla ilgili yeni bir karar verebilirsiniz. Daha önceden anlaşamadığınız miras,nafaka vs konularınız var ise hemen karar vermeyin ,anlaşma ve yazışmalarınızı iyi okuyup ,stabilize ettikten sonra 22 Şubat itibariyle de imza ve anlaşma yoluna gidebilirsiniz.
Hatta arkadaşlarınız ve etrafınızda olan kişiler sizleri bu anlamda sinirlendiriyor olabilir.Onları kırar incitir ve eski yaptıkları hataları yüzlerine vurabilirsiniz.
Evlilik ve birlikteliğimizde güçlü bağlarla bağlananlarınız var ise,maddi manevi onlardan büyük bir güç ve destek alabilirsiniz.Ve bununla birlikte işinize odaklanır,hizmet eder,işinizi takip ederek çalışır ve kolaylıkla toparlayabilirsiniz.
Maddi açıdan ise ,kendinize güvenin ,çalışın ,hemen ayrılık kararı almayın,öfkelenmeyin,ego yapmayın ve de duygusal davranmayın ki ruhsal olarak kendinizi geri planda hissetmenize izin vermemiş olursunuz.
Son olarak ,kendinizi suçlamak yerine ,sağlığınız acısından açık havada vakit geçirin,gezin tozun ,neşeli olun,tiyatrolara gidebilirseniz gidin ya da kısa tatiller yapın ve rahatlamaya çalışın.






Aslan ve Yükselen Aslanlar:
Sizler evlilik,birliktelik ve ortaklıklar alanında yaşıyor olacaksınız.Burada daha önce almakta cesaret edemediğiniz kararlar alacaksınız.
Yeni insanlarla bir arada olacak ve onlarla birlikte hareket edebilirsiniz.Sosyal medya da iş yapmak ve yapacaklarınız var ise daha fazla insanlarla birlikte olacaksınız.
Belki daha önce size ulaşamayan kişiler var ise bu zamanda onlarla buluşabilirsiniz.
Belki yeni bir iş yapmaya karar verirken bunu 22 Şubat 2021 den sonra yapabilirsiniz.
Kariyerimizle alakalı olarak ;
sizler çalışmak , yükselmek ve para kazanmak isterken evli olanlar bunun için aralarında tartışma çıkarırken,eşlerinin bu konuda onlara destek ve yardımcı olmamaları onları strese sokarken zor durumda kalabilirler.
Ya da işyerlerinde etraflarında anlaşamadıkları kadınlar var ise ,onlara karşı sakin olmalarını önerebilirim.
Yoksa bu birlikte çalıştıkları kişiyle aralarında soğuk savaş çıkmasına neden olacaktır.
Mal,mülkmiras,kredi,nafaka gibi durumlarında ise netleşemeyen durumlar var ise problemlerinizi çözebilir,maddi konularda anlaşmış olabilirsiniz.
Maddi konularda ise,sahip olduklarını korumak için en ince hesapları yapacaklardır.
Hatta bu kariyerindeki maddi güçle bunu sağlamlaştırarak kendine de yatırım yapacaklar.
Son olarak sağlığınız acısından ise,ailenizde yaşlı kişiler,çoçuklar var ise ,onların dişleri,kemikleri,dizleriyle alakalı sorunlar yaşayabilirsiniz.







Başak ve Yükselen Başaklar:
Sizler günlük iş rütininizde yaşıyor olacaksınız.
Daha çok sosyal medya da iş yapmak isteyebilirsiniz.Belki kardeşlerinizle daha önceden konuştunuz ve cesaret edemediğiniz işleriniz var ise bu zamanlarda tekrar konuşmalar yapabilir ve iş yapmaya kalkabilirsiniz.
Yalnız işlerinizi online üzerinden ve şehir dışı yurt dışına yapacaksınız hesap ,kitap işlerinizi çok daha dikkatli yapıyor olmanız lazım.
Bu anlamda da çok daha fazla kitlelere ulaşacaklardır.
Sağlığınızla alakalı ise kalabalık ortamlardan uzak durmalı kendinizi koruma ya almalısınız ,aksi taktirde yüksek ateşten serum yiyebilirsiniz.
Kariyerinizde ise,kendinize bir yer edinmeniz için okumalı ve bilginizi genişletmeniz gerekir .Bunu başaramadığınız zaman ise ,kendinizi suçlar yaralanabilirsiniz.
Maddi anlamda ise ,parayı kazanmak istiyorsanız ,bütün enerjinizi öğrenmeye ,araştırmaya ve kendinizi geliştirmeye çalıştığınız taktirde ,kazanma ihtimaliniz yüksek olacaktır.










Terazi ve Yükselen Teraziler:
Sizler aşk,çoçuk ve hobiler alanında yaşıyor olacaksınız.
Çoçuklarınızın sosyal medyada arkadaşlarıyla zaman geçirmeleri ve durumu abartmalarından dolayı yeni kurallar koymak isteyebilirsiniz. Belki daha önce konuştuklarınızdan bir anlam çıkaramayanlarınız var ise ,yine tekrar tekrar hatırlatmak zorunda kalabilirsiniz.
Yada eski arkadaşlarınız ve sevgilileriniz sizi sosyal medyadan bularak sizlere mesaj atabilirler.Bu da sizlerin aklını karıştırırken çok iyi bir karar vermelisiniz.Bana kalırsa 22 Şubat sonrası çok daha akıllı davranarak kontrolü sizler ele geçirebilirsiniz.
Ayrıca yeni bir hobi edinerek,yaratıcılığınızı ortaya çıkarırken sosyal medyada ünlenebilirsiniz.
Fakat mal,mülk,kredi ,faiz ve miras gibi konularda maddi anlamda zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Alışverişlerinizi abartmadan bütçenizi de aşmadan yapmaya muhakkak dikkat etmelisiniz.
Kariyerinizle alakalı olarak da ,işyerinde çalışan kişilerin aile şirketi ve bir arada çalışmalarından dolayı ,hep bir tedirgin bir durum içerisinde olabilirsiniz.
Fakat ne kadar da sıkıntı yaşasanızda maddi anlamda sizleri tatmin etmelerinden dolayı bazı olayları unutamıyor olsanızda üzerinizdeki zırhla güçlü olmaya çalışıyorsunuz.
Son olarak ,sağlığınızla alakalı olarak,bazen gün içinde dalgın olabilirsiniz.Çok fazla yürümek,gezmek dolaşmaktan dolayı ayaklarınız ve sinir sisteminiz hassaslaşabilir sizde bu durumu partnerinizden çıkarabilirsiniz.
Kendinize dikkat edin !








Akrep ve Yükselen Akrepler:
Sizler ev,aile ve köklerinizle bir arada bulunabilirsiniz.Ya da onlarla sosyal medyadan çok fazla görüşerek eski günlerinizi özlemle yaad edebilirsiniz.Belki bu aralar içe çekilerek ,eski fotoğraflara,albümlere merak sarmış olabilirsiniz.
Ayrıca evlilik ve birlikteliğinizde ise eşinizin bayan akrabaları sizlere huzur vermediğini düşünerek aranızda tartışma çıkarabilir,huzurunuzu kaçırabilirsiniz.Buda sizin onlardan nefret etmenizi de birkez daha sağlayabilir.
Aşk ve çoçuk konularında ise kendinizden bir türlü emin olamıyor ve rahatınızın maddi manevi bozulacağını hissedebiliyorsunuz.
Kariyerinizde ise ,bütün herşeyinizi ortaya koyarak dikkat çekmeye ve başarılı olmaya adamışsınız.Zihniniz ve aklınız hep burda.
Fakat egonuzu yendiğiniz taktirde içsel olarakta bu durumu hazmedebilirseniz,tekamülünüzü tamamlayarak kendinizi teslim ederek anca rahatlayabilirsiniz.
O fark edilememeniz sizleri inanın ki çok zor durumda bırakıyor.Rahat olun ve karma yaratmamaya muhakkak dikkat edin.
Hatta kesinlikle iş yerinde kadınlarla çalışanlarınız var ise ,sakın onların ahını almayın diyebilirim.
İstemeseniz de ,içinizden gelmese de yardımcı olmaya muhakkak özen gösterin.Emin olun bonkörlük yapamak, davranmak yanınıza kâr kalacaktır.
Aksi taktirde siz kendi sağlığınızdan olmayın.









Yay ve Yükselen Yaylar:
Sizler iletişim ,akraba ,kardeş,eğitim,kısa seyahatler ve yakın çevrenizde yaşayacaksınız.
Bir arada olup eski günlerinizi konuşmak ve sohbet etmek isteyebilirsimiz.
Ya da uzun zamandır aklınızda olan bir kitap ,ya da almak istediğiniz bir eğitim var ise bunu bu Merkür Retrosunda yapmanız çok daha iyi olacaktır.
Ayrıca,akraba ve kardeşlerinizin yanına gitmek kısa bir tatil yapmak isteyebilirsiniz.Bir arada olduğunuz zamanlarda yapmak istediğiniz planlarınızı ,askıda kalmasını istemiyorsanız 22 Şubat sonrası gerçekleştirebilmelisiniz.
Günlük hayatınızda sizleri sinirlendirecek ,iş arkadaşları bunlar daha çok bayanlar olurken huzurunuzu kaçıracaklardır.Şimdiden her duyduğunuza ve her haber aldığınıza, inanmayın,sosyal medya aracılığıyla bu daha aktif olurken, kimse size yardım etmez ve karşı cinse çok daha fazla nefret besleyebilir isyan edebilirsiniz.
Sınirlerinizi ve kontrolunüzü sakın kaybetmeyin .
Sağlığınız acısından ise,boyun ve boğaz bölgenizi mutlaka korumaya dikkat edin.
Son olarak,kariyerinizde ise,planlı ,proğramlı ve bir çok şeyden fedakarlık yaparak çalışıyor ,çabalıyorsunuz.
Bazen bu çalışmalarınız krizli olsa da ,kendinizde gücü ve sorumluluklarınızı çok iyi bildiğiniz için pes etmiyor,kendinizi de aştığınızı da bilerek ağır ağır da olsa pes etmeden o saygınlığa gelmeyi hedefliyorsunuz.
Gökyüzü sizi bu anlamda desteklerken ,kendinizle gurur duyarak her ne yapıyorsanız devam edin.
Sonunda kendinize şaşıran ve şok olan da siz olacaksınız.







Oğlak ve Yükslen Oğlaklar:
Sizlerde maddi konularda yaşıyor olacaksınız.
Finansal anlamda savaşmak ve mücadele etmeniz gerekecek.Belki ödemediğiniz faturalar,kredi kartları ve de eskiye ait trafik cezalarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.Bu dönem bunları ödeyebilirsiniz.
Yalnız yeni bir şeyler almak için değil de eskileri bu dönem eksiltmeye çalışmanız sizler için çok daha iyi olacaktır.
Belki parayla ilgili sosyal medya işleri,arkadaşlarınızla birşeyler yapmak isterseniz maddi olanaklarınızı güçlendirmek için 22 Şubat Merkür Retrosunun bitimi sizlere çok daha hayırlı gelecektir.
Ayrıca bu aralar çocuklarınızın masrafı,sevdiklerinize yaptığınız harcamalardan dolayı isyan edebilirsiniz.Faturaları görmekten nefret edecek noktaya gelmişken ,bunu kontrol altına almayı öğrenmelisiniz.
Sağlığınız açısında ise,kimseye güvenmiyor konuşamuyor ,o içinizde susmayan tarafını anlatamıyor oluşunuz ,sizde içsel olarak psikolojik ve duygusal yaralanmanıza sebep oluyor.
Bu durumunuzu ancak güvendiğiniz eski arkadaşlarınızla sohbet ederek atlatabilirsiniz.
Son olarak kariyer hayatınızda ise,ilişkilerimizi muhakkak dengelemek zorundasınız ,ego yapmadan uyum sağlamayı, karşı tarafı anlamayı ve idare etmeyi bilmeniz gerekir .Bunu başardığınız an ise maddi manevi rahatlıyabilirsiniz.







Kova ve Yükselen Kovalar:
Sizler Kova stelyumuyla hayatınıza yön vermeye ve resmen büyük bir savaşı kazanmak için çabalıyorsunuz.
Belki bu dış görünüşünüz,işiniz,eskiden yapmak istediğiniz her ne ise bu ^^ Yeni Ay ^^ la birlikte net bir karar vermek isteyebilirsiniz.Ama bütün bu planları 22 Şubat itibariyle yaparsanız kendinizdeki o büyük ve aykırı değişimi çok daha fazla hissedebileceksiniz.
Tabi bunları yaşarken de ev ,aile ve köklerinizle anlaşmakta onları bu radikal değişime inandırmakta zorlanabilirsiniz.
Sizleri bu anlamda zorlarken, yaralayacak,sinirlerinizi bozacak ve de onlara tepki göstermenizi sağlayacaktır.
Bu süreç tabiki kolay olmazken ,bir de ailenin bayanları olayları daha da büyüterek sizlerin aklını bulandıracaklardır.
Sizlerde çoçuklarınız yada partnerinizle konuşarak ,belki bir tatile gidip ,orada bütün enerjinizi atarak rahatlayabilirsiniz.
Sağlığınızı korumak istiyorsanız bu aralar ailenizle çok fazla yüz göz olmamaya muhakkak dikkat edin.
Kariyerinizde ise,hırslısınız,pes etmeden ilerliyorsunuz.
Ama öfkelisiniz,bazı şeyleri , gizliyor oluşunuz,o içinizde ki binbir kabuğu değiştirerek ne kadar da canınız yansa ve üzülüyor olsanız bile asla bunu dışarı yansıtmıyorsunuz.Bazı durumlarda bir konu üzerinde çok takıntı yapıyor da yapıyorsunuz.
Fakat maddi anlam da çalışmak ve para kazanmak bu sizi rahatlatırken,unutmuyor ama bunun için de yapmak istediklerinizden ,hayallerinizden vazgeçmiyorsunuz.
Pes etmeden yola devam.









Balık ve Yükselen Balıklar:
Sizler kendi iç dünyanızda yaşıyorsunuz.Düşünüyor ve nereden başlayacağınızı planlamakta zorlanıyorsunuz.
Belki bir tatil,belki bir iş ,sosyal medya vs.gibi girişimler yapmak istiyor ama ilerlemekte zorlanıyorsunuz.Zaten bu fikirleri sizler daha önceden planlamış ve düşünmüş olmalısınız.22 Şubat Merkür Retrosunun sonlanmasıyla birlikte harekete geçip tanınmak ,fark edilmek için ani bir hamle yapabilirsiniz.
Birde ,çok çevreniz olduğunuzu düşünürken yalnız çalışmak,okumak,insanlara sosyal medyadan,yardımcı olmaya çalışmakve de onlara bakarak resmen sessizliği kabul etmişsiniz.
Kendinizi bu durumdan çıkarmak ve manevi olarak rahatlamak isteyenler için ,yazılar yazsın,düşüncelerini saklamasın, kendini doğru bir şekilde ifade etmeleri gerekecektir.Korkmadan ortama onlar da artık bizler de varız diyecekler.Ama ne zaman 22 Şubat itibariyle.
Fakat bu sıralar onları kızdıran ,kıskandıran ,sinir eden kız arkadaşları etraflarında olurken onlarda umursamamayı öğreneceklerdir.
Yolda trafikte ,araç kullanırken,dikkatli olmalarını ,ani hızdan uzak durmalarını öneririm.
Sağlıkları açısından ise,kalplerini çok yormasınlar ve sağlıklarına dikkat etsinler.
Ayrıca,kimseyi küçük görmeden ego yapmadan ve de karma yaratmadan şükredebilmeleri gerekir.
Son olarak kariyer hayatlarında ise,
( ^^ KARMA ^^ bir yorum yaptırdı harita bana )geçmişte yaptıkları hatalardan dolayı ,suçlanmış ve kaçmak gibi bir hata yapmış olabilirler.
Şimdi bu durumda toparlanmakta ve kariyer hayatlarında kendi istedikleri pozisyonda olmakta zorlanıyorlar.
Bu durumdan çıkmak ve başarılı olmak için ilk önce hatalarıyla yüzleşmeleri gerekir.Daha sonra da kendilerini insanlara yeniden kazandırmak , tanınmak başarılı olmak için de ev ve ailesiyle olan yaralarını ve karmasını temizleyerek kendini bu durumdan çıkarıp ,onlarda dikkatleri üzerlerinde toplayacaklardır.





👑
Sevgi ve Saygılarımla
Astrolog Berçem Ulutaş
 
Yeniay Terazi, Kova, Ikizler, Yay ve Koç burçlarına yararken;
Boğa, Aslan ve Akrep'leri zorlayacak.



Yeniayin yükselen burçlara etkisi 👇💫💫💫


♈ KOÇ: yeniay arkadaşlık, sosyal çevre, gelecek hedefleri ve işten gelen ek kazançları anlatan evinizde olacak. Arkadaş çevreniz genişleyebilir. Baskalarinin sorumlulukları artabilir. Sosyal çevre destekleri artarken kazanclariniz da artabilir. Eski bir arkadaşınızla yakınlaşma vb durumlar da oluşabilir. Eskiden gerceklestiremediginiz projeleri de gerceklestirebilirsiniz.

♉ BOĞA: yeniay iş, kariyer ve toplumsal duruşunuzu anlatan 10.evinizde olacak. Daha önce basvurdugunuz bir iş yerinden aranabilir, epeydir başvurmak istediğiniz bir kuruma başvuru yapabilirsiniz. Istediginiz iş konuları için mücadele etmeniz gereken bu dönemde fırsatlara da açık olacaksınız. Eski müşterilerinizi arayabilir eskiden yarim kalmış projelere de başlayabilirsiniz. Bu aralar esnek olun.

♊ IKİZLER: yeniay yayıncılık, akademik konular, yolculuklar, yabancilar, yurtdışı, hukuk, hayata bakış acinizi anlatan 9.evinizde oluyor. Hayata bakış açınız yeniden yapilandiracaksiniz. Yukardaki tüm konularla ilgili daha önce düşünüp başlayamadiginiz şeyleri artik baslatabilirsiniz. Seyahatler de gundeminize gelebilir. Yeni bir egitime de başlayabilirsiniz.

♋ YENGEÇ: yeniay krediler, ödemeler, borçlar, dönüşümler, krizler, ameliyatları ve mirasları anlatan evinizde oluyor. Kredi basvurusu yapabilirsiniz. Giderlerinizin de çok artacağı bu dönem kontrol dışı ödemeler de çıkabilir. Eşin ya da ortagınızın kazançlarında da olumlu gelişmeler olabilir. Ek gelirleriniz de artış olabilir

♌ ASLAN: yeniay ikili ilişkiler ve ortaklik alaninizda olacak. Bu alanda yeni gelişmeler yaşanabilir. Eskiden yarim kalan bir ilişkide canlanabilir. Is ortaklığı düşünüp baslamadıysanız bu yeniayi kullanabilirsiniz. Ticaret vb işiniz varsa musterileriniz artabilir

♍ BAŞAK: yeniay iş ve sağlık alaninizda olacak. Is konularinda yenilik bekleyebilirsiniz. Satürn' de bu alanda olduğu için bu konularda yeniden yapilanma icindesiniz. Eskiden başvurdugunuz bir işyerinden aranabilirsiniz. Para hanenize de olumlu yansıyacak yeniay size daha çok para kazandirabilir

♏ AKREP: yeniay ev, aile ve ebeveynler anlatan 4.evinizde oluyor. Ev alabilir, tasinabilir, yer değiştirebilirsiniz. Tadilat, tamirat vb işler de olabilir. Ebeveynlerin sorumlukları artabilir. Ailenizin sorunlara çözüm bulacağınız bu yeniay sizi zorlayabilir.

♐ YAY: yeniay kardeşler, yakın çevre, yakın arkadaşlar, eğitim, iletişim ve yolculukları anlatan evinizde oluyor. Uzun zamandır istediğiniz bir eğitime başlayabilirsiniz. Uzun süredir isteyip gidemediginiz bir yere gidebilirsiniz. Yakın çevrenizle iletisiminiz artabilir. Yeni şeyler öğrenmek için bu yeniayi kullanabilirsiniz.

♑ OĞLAK: yeniay maddi konular hanenizde olacak. Yeni bir yatırım yapabilir birikim kararı alabilirsiniz. Satürn para evinde sizi yeniden yapilandiriyor. Jupiter de orada size para kazanma fırsatları verecek. Böylelikle ozguveniniz de artacak.

♒ KOVA: yeniay sizin burcunuzda oluyor. Bireysel olarak hayatınız da çok önemli bir dönem başlayacak. Ikili ilişkilerden başlayarak hayatinizda yapmak istediginiz değişiklikleri yapabilirsiniz. Daha çok bireyselleseceksiniz. Yalniz Satürn' de burada olduğu için kendinizle ilgili sorumluluk da almanız gerekecek. Yeniden duzenlenme donemi gelmiş.

♓ BALIK: yeniay gizli saklı konuları anlatan 12.evinizde olacak. Sizden gizlenen şeyler birden bire ortaya çıkabilir. Siz de bazı şeyleri gizlemek isteyebilirsiniz. Ruhsal ve psikolojik konulara ilginiz artabilir. Kontrol dışı faktörler öne çıkabilir. Harcamalar da dikkatli olun. Gizli düşmanlarınızla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz.






Nafiye Mutlu
 
5bfa91322184ee33f05750a7abe8dbc26a104949.jpg

Yükselen burçlara göre;

#koç Arzu ettikleriniz ve sosyal çevrenizle ilgili bir atılım gerçekleştirmek isteyebilirsiniz.
#boğa Kariyer hayatınızda,pozisyonunuzda veya sosyal statünüzde değişiklikler olabilir.
#ikizler Uzaklarla ilgili bir iş veya birliktelik ayrıca hayat felsefenizde yenilenmeler olacaktır.
#yengeç Kredi,finans,vergi konularında revize yada bir ameliyat söz konusu olabilir.
#aslan Birliktelikler çok fazla vurgu yapıyor.Artık ilişkilerinizle ilgili önünüzü görmeye başlıyor olacaksınız. Sözleşme ve evlilik konusu gündemde.
#başak Sağlığınızla ilgili yapmanız gerekenler,çalışma hayatınız veya günlük işlerinizde yoğunluk var.Evcil hayyan besleyenler küçük dostların sağlıklarına dikkat etmeli.
#terazi Aşk hayatınızda gelişmeler olabilir yada siz bir karar alıp başlangıç yapabilirsiniz.Tutarsız olmayın.
#akrep Aileniz ve ev-emlak konuları vurgu yaparken bazı düzenlemelere gitmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz.
#yay İletişiminizi,görüşlerinizi dile getirme biçiminizi yada ifade tarzınızı değiştirmenin size katkı sağlayacağı bir yeniay.Yazmak, konuşmak,öğrenmek için hevesli olabilirsiniz.
#oğlak Gelirlerinizi toparlamak,daha iyi nasıl olur diye düşünmek ve bunun için girişimde bulunmak söz konusu.Yeniyıla yorgun girmiş oğlaklar ne kadar değerli olduğunuzu bilin ve ilişkilerinizle ilgili korku duymayın.
#kova Adeta mücadeleyle küllerinizden doğmaya çalıştığınız bir yeniay.Evlilik ve ilişkilerde karar zamanı.
#balık Sağlıkla ilgili kontrolleriniz, psikolojinizle ilgili bir yeniay.Güneş sizin için doğacak.Enerjiniz yükselecek




AstroHanım
 
312aa4e258c49ef2d4f70fda36112316f67e6176.jpg

♈️Koç ve yükselen Koç Hayalleriniz,umutlarınız,arkadaşlar ve sosyal çevre konularında şanslı fırsatlar💫
♉️Boğa ve yükselen Boğa Kariyeriniz,mevkiniz,evlilik konularında şanslı fırsatlar💫
♊️İkizler ve yükselen İkizler Yayıncılık,iletişim,eğitimler,yurtdışı ile ilgili konular ve seyahatler konusunda şanslı fırsatlar💫
♊️Yengeç ve yükselen Yengeç-Ortak para,bankalar,ailenin parası,miraslar ve şans oyunları konularında şanslı fırsatlar💫
♌️Aslan ve yükselen Aslan-İlişkiler,ortak yapılan işler ve evlilik konularında şanslı fırsatlar 💫
♍️Başak ve yükselen Başak-İşiniz,çalışma alanınız,günlük rutinleriniz,eviniz düzeni konusunda şanslı fırsatlar 💫
♎️Terazi ve yükselen Terazi-Aşk,çocuklar ve hobi gibi yapılan işler konusunda şanslı fırsatlar 💫
♏️Akrep Yükselen Akrep-Ev,aile,gayrimenkul,alım-satım konularında şanslı fırsatlar 💫
♐️Yay ve yükselen Yay-iletişim,anlaşmalar,sözleşmeler,eğitimler ve akrabalar konusunda şanslı fırsatlar💫
♑️Oğlak ve yükselen Oğlak-maddi yönden şanslı fırsatlar,para,para,para 💫
♒️Kova ve yükselen Kova-Hayatınızın her alanında yepyeni şanslı fırsatlar 💫
♓️Balık ve yükselen Balık-Başkalarına yardım ve hizmet etme,bilmediğiniz yerlerden gelen güzel gelişmeler ve sağlık konularında şanslı fırsatlar 💫



💫ASTROVEGA⭐
 
X