Herkese merhaba. Sabah saat 8.30da 1 yumurta 2 dilim salatalık 2 dilim domates ve yarım dilim peynirle kahvaltı yaptım. Öğle 1.30da haşlanmış karnıbaharım ve yanında salata, yoğurt var. Şeker yok. Ekmek günde 3 dilimi geçmiyor. Hatta o 3 dilimde bazen bitirilmiyor. Bu kez başaracağım kızlar.
Merhaba,umarım sağlıklı bir şekilde kilolarını verir yaza kadar çıtır anne olursun.Bebeğini de güle güle büyüt :)
Bende 85 kilo ile hamile kalıp 110 kilo ile doğum yaptım.Doğum sonrası vermem gerekirken 117 kiloya kadar çıktım.Oğlum 1,5 yaşında.4 ay emzirdim 4 ay da makine ile sağarak süt verdim yani toplam 8 ay anne sütü alabildi.
Oğlum 8. ayını bitirdikten sonra diyete başladım ve yaklaşık 10-11 ayda 30 kilo vererek 87 kiloya düştüm.Şuan 86-87 arası gidip geliyorum ve motiveli bir şekilde devam ediyorum diyetime.Allah bozmasın inşallah.
Neler yaptığıma gelince,
Beyaz ekmeği tamamen hayatımdan çıkardım.Ucundan bile koparmıyorum hiç.Sabahları 2 dilim tuzsuz etimek,5 zeytin,1 parça peynir,domates,salatalık ve yeşillik türleri ile gün aşırı da 1 haşlanmış yumurta ile kahvaltı yapıyorum.
Ara öğün olarak 5 veya 8 adet badem yiyorum.
Öğlen yemeğim standart iş yerimde fazla alternatifim yok dışarıdan da yemek yiyemiyorum.Öğlenleri uno kepekli ekmeğe tost yapıp yiyorum.Bazen 1 ince dilim kaşarla bazen beyaz peynirli domatesli.Ara sıra da yanında 3-5 zeytin.
Akşam yemeğime gelince,oğluma kayınvalidem baktığı için akşam yemeklerimizi onda yiyip eve gidiyoruz.Yani belirli bir yağ tuz kısıtlaması yok.Ne pişirdiyse sebze et vs. ondan yiyorum ve bol kıvırcık salata bazen de yoğurt.
Ama hiçbir şekilde pilav,makarna,ekmek,etimek,kepek de olsa akşamları yemiyorum.
Yatmadan önce çok acıkırsam 1 kase yoğurdun içine 1 çay kaşığı pul biber ekeleyip yiyorum.metabolizma hızlandırıyor ve yağ yakıyor.
hiç kaçamak yapmıyor muyum tabi ki yapıyorum :) Mesala pazar kahvaltımdan hiç taviz vermiyorum.Tereyağımı balımı sucuğumu patates kızartmamı yiyorum valla.Eşimle çocuğumla birlikte kahvaltı yapabildiğim tek gün çünkü.Yada eşim bazen dışardan yemek istiyor yada kıramayacağım bir şey alıp getiriyor eve ona eşlik ediyorum.Kırk yılda bir de olsa poğoça börek kek yaptığımda 1 parça yiyorum.Ama kaçamak yaptığım günlerin ertesi günü sanki hiç bir şey olmamış gibi devam ediyorum diyetime.
Spora gelince geçen yaz eve giderken duraktan erken inip eve yürüyordum yarım saat kadar sürüyordu.Eve gidince de oğlumu alıp parka götürüyor yarım saat kadar da öyle yürüyordum.Ama kış gelip günler de kısalınca spor işi yattı.Sadece diyetle devam ama sporla verdiğim gibi olmuyor.Yakın zamanda yine başlarım inşallah.Ara sıra aklıma geldikçe evde leslie yapıyorum.
Günde 2-2,5 litre kadar da su içiyorum bu arada.Aklıma geldikçe de yeşil çay...
Canım yazım biraz uzun oldu sanırım kusuruma bakma umarım sana ışık tutan fikirler vardır ve yardımcı olur.Senin hikayen bana çok içten ve samimi geldi.Diyetini bırakmayacağından eminim.Allah yar ve yardımcın olsun.Yolun açık olsun inşallah...