Ablacım size açıklamasını yazdım önceki mesajımda bunun nasıl bir psikoloji olduğunu
Size göre durum gayet basit, o zaman cahildim reddettim diyip geçersiniz. İyi güzel de, o adamın hayatında o iş hiç bu kadar basit değil. Adamın hayatından, gençliğinin en güzel zamanlarından yıllar acıyla ıstırapla ziyan olmuş. Siz bunun nasıl bir ızdırap nasıl bir yıkım olduğunu bilmiyorsunuz. İnsanın içinde acıdan, kederden, umutsuzluktan, çaresizlikten bir şeyler ölüyor.
O adam sizi hala seviyordur. Yüzünüze de senden başkayı kimseyi sevmedim demiş. Doğrudur, insan hayatta 1 kez aşık oluyor bence o da olursa. Bu adamın size aşkı özlemi bitmez, net söyleyeyim. Bu tip büyük aşklar kara toprakta biter. Lakin adamın şu anda sizin için düşündüğü şey oh olsun, benim hayatımı mahvetti kendininki de mahvolsun şeklinde şeyler.
Aşka sevgiye değecek, karşılık verecek bir insan değilsiniz bence. Ama bu sefer adam olucam derseniz, çok istiyorsanız yanaşın adama. Ben adamın sizi sevmediğini düşünmüyorum. Yavaştan, açıkça bir şeyler demeden yaklaşın. Adamın duyguları depreşir, beriki kızı da sallar. Misal, yarın öğlende işyerine ziyarete gidin ama kısa tutun sadece kendinizi göstermeye. Sevdiğini bildiğiniz bir yiyecek varsa çikolata, kurabiye vb götürün verin bunu sevdiğin aklımda kalmış eski günlerdeki gibi diyin. Her gün bahane bulun bir şeyler uydurun gidin görün 10dk 15dk yüzüne, gözlerine bakın kalkın. Yalnızken yüzünü okşayın, keşke bunu 10 yıl önce yapsaydım diyin. Konuşarak bu iş olmaz, adamın duygusal tarafına hitap edin. Daha ne yazayım bunca akıl verdim mantıklı takılmayın duygusal yaklaşın dedim gerisi size kalmış :) Tutarsa tutar, tutmazsa da üzülmicekseniz bu işe girin derim.