Premature Bebekler 126 gün önce 29 hafftalık doğan CAN'ımız artık evimizde.

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bizim ailede zaten damar tıkanıklığı genetik. dedem,ananem,babam,kardeşim.hepimizin kanı koyu kıvamda.ama işte ben bunun hamileleiğe etki edeceğini bilmiyordumki. basıma geldikten sonra buhastalık neden kaynaklandı diye arastırırken farkettim.bizdeseniöptük grsrz..

gebelik fikri oluşunca mutlaka araştırmalarını yaptır ona göre tedavisini yaptırırsın görüşürüz canım

sevincini 29 haftalık doğum yapmış biray küveez de yavrusunu seyretmiş biri olarak okadar iyi anlıyorum ki benim kzıım 1700le evine geldi oakadar minikti ki şubat ayıydı pamuklara sardım sarmaladım emme refleksi yoktu biberonla 20cc yi nerdeyse bir saatte içirirdim şimdi doğalı tam 4 ay bitti cop cop hemen tüketiveriyor sıpa 90cc yi :)) nerden nereye allah yardımcınız olsun hijyene çok dikkat edin sağlıklı günler..

Son düzenleme:

can çok iştahsız az kilo alıyor.doktorumuzun tavsiyesiyle sma+fantomalt kullanıyorduk. severek içmiyordu.belki daha çok sever diye mamayı değiştirdim aptamil prematil aldım. fantomalt katıyoruz yine.45 cc içiriyorum. gündüz 2 saatte bir.fakat akşam 7 gibi bir uyuyor gece 3 e kadar.bu sırada zorla 1 kere uykusunun arasında içirebilirsem içiriyorum.bütün vaktimizi mama yedirmeye çalısarak harcıyoruz.ben şikayetci değilim ama keske yeteri kadar içse.mamaysallah bebeğinize umarım hep sağlıklı olur.hangi mamayı kullanıyorsunuz?dün düzeltilmiş 3 aylık oldu can. günde toplam 315 cc içiyor çok az

oncelıkle hayırlı olsun.. Benım kızımda asırı ıstahsız senı cok ıyı anlıorum ınsan sınır oluo uzuluo ama yapıcak bısı yok.. Benımkı 1 yasında 8 kılo.. Sıkma canını sen öyle bır buyurkı 2 ay sonra sen bıle sasırıcaksın suan kac kılo bebegın

BİZ anne sütüne eoprotin kattık ilk aylar daha sonra PDF kullandık milupanın şimdi conformil kullanıyoruz.başka birşey vermedi doktor..gunestrgn sakın skıma canını dedim ya bende ilk zamanlar 20c yi nerdeysse bir saatte içirebiliyordum sonra sonra düzeldi adaptasyonla ilgili birşey sanırım geçiyormuş gerçekten bu sıkıntılı günler birazsabır..berentos doktor gelişimi ile ilgili birşey söylüyormu ideal kilo boy oranı hakkında vs?

Son düzenleme:

seylagazi canımmm facebooktan yazsana bosunamı ekledık anacım kızımı nasıl buldun cokmu zayıf sence

Ama genede sölım kılosu zayıf boyu fena deıl dedı norolojık olarak gayet ıyı ama duzeltılmıs ayına gore orantılı yarın sabah dr. Gıdıcez 1 yaş aşımız var bakalım kg su boyu nekadar oldu 1.5 ay soncekı kafa boyuyla bu ayınkı aynıydı buyumemıs uyuz oldum;> allahım buyudumu kafada sıvı var derız buyumez dert ederız anlamadım kı

sürekli yedirmek için uğrasıyorum inşallah zamanla iştahı açılır.2650 ile taburcu olduk 1bucuk ay oldu şimdi 3300 civarı..

sürekli yedirmek için uğrasıyorum inşallah zamanla iştahı açılır.2650 ile taburcu olduk 1bucuk ay oldu şimdi 3300 civarı..
merhaba gunestrgn canım bayağıdır yazamadım sana maşallah kocaman delikanlı olmuş yerim ben onu prematüre bebekler hep böle iştahsızmı oluyor yaaaa aynı dertten ölüyorum zorla yedirsem kusuyo 1 yaşına kadar böle oluyolarmış malesef neyse canları sağolsunda biz zor yollardan geldik buna şükür canım varsın zayıf olsunlar sen demir damlasıyla dvit 3 damlasını sakın aksatma prematüre bekeklerde kemik gelişimi sıkıntılı oluyor iştahsızda oldukları için dvit 3 damlayı özellikle sakın aksatma çok öptüm seni canı yerime öp olurmu görüşürüz

büyüyor teyzesi gezmelere bile başladı.mamasını değştirdik şimdi biraz daha iyi yiyor aman nazar değmesin. devit3 aksamıyor sverek alıyor ama ferro dan nefret ediyoruz. can tadından bıktı ben bıraktığı lekelerden. ilk hafta tüm kıyafetlerini lekeledim.deneyimkazanınca şimdi kıyafete değdirmiyoruz.:)çok öptüm.

Merhaba..benim oglumda hastaneden üç hafta önce taburcu oldu çıktığımızda 2640 kg di. Suan 3 kg 400 gr içtiği mamayi kendisini zorlayarak sesler çıkararak yediğini çıkarıyor. Nomalmi bu sizlerde yasadinizmi.

merhaba türkiyem endişelenecek bişey yok benimkide hep kusuyodu ilk başlarda fazlasını kusuyor bebekler benimki fışkırtıyordu hatta fazla geliyo diye azalttım şimdide midesi küçüldü gibime geliyo bana herkes aa neden kusuyo diyodu ama normal bence doymayı bilmiyolar çok küçüklerya sonra midesi küçülür sen böyle vermeye devam et benimki kusarken ayda 1 kg almıştı sonra kusmadı az yedi iştahsız oldu şimdi ayda 400 gr alsa seviniyorum.

Sağol canimya aynen benimkide fiskirtarak kusuyo nasıl beceriyorsa söylediğin iyi oldu azaltiyim diyordum,ozaman devam edeyim bu şekilde ,biraz daha toparlansaydi rahatliyacqm.

gunestrgn canım ne yaptın hiç sesin çıkmıyor can ne yapıyor büyüdümü bizim damat :))) benimki hala çok iştahsız zayıfta takılıyoruz öyle baya hareketlendi iki dişi çıktı çok zilli sen ne yaptın merak ettim kilo almaya başladımı başladıysa yöntemlerini yaz banada

allaha şükür iyi sayılır sorunlarımız oluyr tabi. havalara devam. sol kasık fıtığı çıktı. hırıltısı old için anestezi ameliyata onay vermedi. iştahı maalesef yok( az yiyor. daha 5200 gr. inşallah zamanla toparlar. bebelac nenatal iyi kilo yapıyr. bu kadarcık kilosunuda ona borçluyuz. çok tatlı bişey oldu::)) oooo diş ha allah tamamına erdirsin. ek gıdalara başladık epeydir. bazen çok iyi yiyor bazen yemiyor. reflüsü var kusuyor maalesef. belkide kusmasa iyi kilo alacak. çok memnun oldum yazdığını grünce. kader arkadaşlığı bu demekk...bebişinde güzel anesini de öptüm..

44 gün önce preeklemsi denilen rahatsızlığımdan dolayı 29+5 günlük doğum yaptım, kızım şuan solunum cihazına bağlı ve oturduğum ilden farklı bir ilde küvezde .... yaşadığımız ilde boş küvez olmadığı için helikopter ambulansla götürülmüş , sürekli sık sık göremiyorum tabi, benim gibi sorun yaşayanların yazılarını okudukça bebeklerine kavuşanlar için çok sevindim umarım Rabbim kızımı bana ,bize bağışlar,şuan sabırla iyileşmesi için dua ediyorum ,sabretmek çok zoorrr ama elimden bişey de gelmiyor dua etmekten başka , en azından solunum cihazından hayırlısıyla bir çıksa , sanki yavaş yavaş şifasına kavuşacak gibi geliyor bana ....doktorlar da doğru düzgün bişey demiyorlar , aranızda bebeği solunum cihazında bağlı kalan varmı,varsa ne kadar süre kaldı acaba ?

10 yıl sonra gelen mucizem , Rabbim bir mucize daha nasip et ne olur evladıma ve şifa bekleyen tüm bebeklere şifa eyle .....Amin.

bebeğiniz hayırlı olsun allah uzun ömürler versin ona. inşallah bir an önce kavusur kucaklasırsınız. zaman çok zor geciyor ama elden dua etmek ve sabretmekten baska bişey gelmiyor. benim oğlumda ilk 50 gün solunum cihazındaydı.güzel haberlerinizi bekliyorum. yardımcı olableceğim birsey olursa elimden geleni yaparım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…