13 aylık bebek ve atarax

Uykusuzluktan çok çekmiş bir anne olarak yazıyorum
Önce kan tahlillerini yaptırın d vitamini ve demir eksikliği uykusuzluk yapıyor eksiği varsa ilaç kullanıp normal seviyeye getirin. Fiİksel olarak bir sorunun olmadığına emin olun oda ısısı, açlık durumu vb

Ne kadar geç yatarsa uykusu okadar az ve hafif olur (geç yatan geç kalkar durumu 7-8 yaş sonrası için geçerlidir.) Daha erken yatırınsiz de yatın ısıkları tvyi kapatın o odasına uyumaya gittiğinde bunlar burda oturacak daha diyedüşünmesin. Biz saat 21 debunları yapıyorsüduk 23 teanca uyuyordu.ama zamanla daha önceuyumayabaşladı

Enson çare ilaç , daha çok küçük ilaç vermeyin yanetkileri olabilir. Gündüz açıkhavada bol bol zaman geçirin açıkhava en iyi uyku ilacı :)

Eğer 2 yaşından sonra ve bunları yapmanıza rağmen uyku sorunu varsa psikiyatriste gidin
Uykusuzluğun altında başka nedenler olabilir
Dediğiniz tahlilleri 2 hafta önce yaptırdık çok şükür bir sıkıntı yok. Günlük parka gidiyoruz. Bakalım artık hayırlısı

Ağır ve yaygın alerji nedeniyle dr yazdı bana o ilacı.Alerjenin ne olduğunu hala bilmiyorum bu arada.Uyku hali sersemlik yapıyor ama öyle böyle değil.Araç kullanamıyorum,dikkatimi toplamakta zorlanıyorum ve işin kötüsü uyursam kabuslar görüyorum.Sürekli yorgunum.2 günde alerjik reaksiyonun etkilerini yüzde 80 oranında düzeltti(Sinir sistemini nasıl etkiliyorsa artık) İkinci bir atak geçirme riskim var diye kutu bitene kadar kullan dedi dr ama o kadar dayanılacak gibi değil.
Uyku ilacı diye verildiğini hiç duymadım hemde bebeğe yani
Bu arada ben mecbur kalmasam antihistaminik kullanmam.Çok çarpıntı yapıyor ,korkuyorum kalbimin atış hızından ki kazık kadar kadınım yani.
Allah acil şifalar versin. Yok vermicem zaten

Ablam lavanta oda spreyi sikiyordu odaya. Rahatlatici etkisi varmis. Ozel yastik spreyi olarak geciyor.
Ama abartmamak lazim kokuyu yinede dikkat.

Harika anneler iş başında.

Konu sahibi eczaneden ilaç aldım, elimde kaşık sizin yorumlarınızı bekliyorum dememiş, doktorunuza soracağım sizin fikriniz ne demiş.

Allah yardımcınız olsun, inşallah düzene girer.
Doktorunuza direkt ataraxı sormaktan ziyade durumu anlatın, bitkisel bir şey önerir muhtemelen, bilmiyorum denediniz mi.

İnşallah yardımcınız vardır, uyumayan çocuk çok zor, sizinki de çok çok azmış gerçekten.
Çok teşekkür ederim. Dr götürdük tahlillerini yaptırdık hamdolsun bir sorun yok. Biraz huy biraz diştendir dedi. Bitki çayı,banyo,masaj,açık hava vs çok şey denedim. İlaç verme taraftarı değilim zaten.

Sacmalamayin yaaa. Ne demek ağır bir ilaç değil. Ben 16 yaşındaydım ve sınav stresi yüzünden bunun surubunu içiyordum . Bi hapı var bir de şurubu. Bir gün kardeşim yanlışlıkla mi bilemiyorum hapını içmiş benim ilaçlarımin arasından. O gün okulda sıradan atlayıp öleceğim demiş. Derste saçma sapan konuşmuş. Öğretmenler sarhoş zannetmiş . Akşam iki tane arkadaşı getirmişti eve. Ve lise 1 e gidiyordu siz düşünün. O gün boyunca kardeşim kardeşim değildi.
Her ilaç farklı etki yapar bünye meselesi.
Bana da sadece sersemlik ve aşırı uyku yapıyordu.
Ama zararlı bir ilaç.
Eltimin üst komşusu doğduğundan beri vermiş bebek uyumuyor diye. Nasıl sinirlenmistim.
Vermeyin hanimefendi lütfen. Uyumazsa uyumasin. Cocugunuzun sağlığından daha mi değerli

Bi ara ablam da kızına kullandı bu ilacı. İki gece normale yakın uyudu. Uyudu da denmez ona bildiğin çocuk baygın gibi ağlıyor ağlıyor gözünü açamıyordu. Üçüncü Gün etkisi geçti Allahtan ablam da bıraktı hemen. Geçen konuşurken söyledi bi arkadaşı da ikizlerine kullanmış bunu ve ikisinde de zeka geriliği oluşmuş. Onuncu ayına kadar her şeye tepki veren çocuklar 3-4 sonra kötüye gitmeye başlamış. Tabi herkeste aynı etkiyi yapacak diye bir şey yok aman ben olsam asla vermezdim şahsen. Bir de zamanla düzeliyorlar gerçekten sabır lazım. Ne yaşadığınızı çok iyi anlıyorum ablamda gördüğüm için ama biraz daha sabredin.
Teşekkür ederim Rabbim sağlık sorunu vermesin zamanla düzelir inşallah sabır ediyorum

merhaba arkadaşlar. Geçen de konu açmıştım kızım uyumuyor diye. Bir çok öneri geldi sağolun hemen hemen hepsini yaptım ama yok. Günde 1 kez öğlenleri uyuyor. O da yarım saat,40 dk, 1 saat bazende 1,5 saat oluyor. Ama geceleri yok. Mesala dün 11 de yattı ve 1 de kalktı sonra 6 da yattı ve sabah 7.30 da kalktı. Arkadaşım atarax diye bir hap söyledi. Doktorumuza soracam. Birazda googledan baktım. Siz ne diyorsunuz. İçim el vermiyor ilaç vermeye. Ne yapmalıyım...
Küçücük bebeğe ne atarax ı? Buyuk insana veriliyor o ilaç. Bebeklere bunun için şurup satılıyor eczaneye sor.

Bu dönemdeki bebeklerin çoğu böyle sanırım artık neden diye düşünmeyi bıraktım,ben bir zombiyim.Oğlumda buna benzer uykusuzluk hat safhada 15 aylık oldu hala bi değişiklik yok.üstüne gündüz uykusu yapmadan gecede uyumuyo uykusuzluk tan vücudun adrenalin salgıladığını dahada uykusuzluk getirdiğini söyledi doktorumuz,birde dişlerin bizdeki en büyük etken olduğunu.Umarım farklı bir sıkıntısı yoktur .İlaç konusundada kimyasal sonuçta ve bu tür ilaçlar için çok küçükler bence.Allah hepimize güç kuvvet versin çok dertliyim bu konuda :)

Bu dönemdeki bebeklerin çoğu böyle sanırım artık neden diye düşünmeyi bıraktım,ben bir zombiyim.Oğlumda buna benzer uykusuzluk hat safhada 15 aylık oldu hala bi değişiklik yok.üstüne gündüz uykusu yapmadan gecede uyumuyo uykusuzluk tan vücudun adrenalin salgıladığını dahada uykusuzluk getirdiğini söyledi doktorumuz,birde dişlerin bizdeki en büyük etken olduğunu.Umarım farklı bir sıkıntısı yoktur .İlaç konusundada kimyasal sonuçta ve bu tür ilaçlar için çok küçükler bence.Allah hepimize güç kuvvet versin çok dertliyim bu konuda :)

Ben yazacaktım siz yazmışsınız

Uyku anı geçince adrenalin ve diğer böbrek üstü bez salgıları devreye giriyor kortizol vs galiba o kadar bilemiyorum adını

O nedenle daha da dağılıyorlar

Yani çocuğun atıyorum 9 da uykusu geldi uyumadı ise 9.15 te yeni bir güne yetecek kadar enerjisi oluyor

Daha haşin saldırgan atlayıcı vs oluyor

Çözüm önerisi de düzen asla şaşmayacak her gün aynı şeyler yapılacak yani bugün yemek yarım saat geç kaldı yarım saat sonra uyusun olmayacak

Uyumuyorsa da gece ışık kapalı bırakılacak ağlarsa da pışpışlanacak ama muhabbet oyun vs yok gerekirse birlikte bir süre yatılıp sakinleşmesi beklenecek

Bir süre devam etmeli bu tabii ki akşamdan sabaha çözüm olmaz

Çok teşekkür ederim denicem tavsiyenizi. Eşim dayanamıyor ağlamasına. Apartmandakiler rahatsız olur diye çekiniyor. Yoksa bana kalsa uyku eğitimi şart.
Valla benim eşimde dayanamiyordu ama ben inat ettim sonra 20 dakikada sustuğunu görünce ve diğer günlerde 10 dakika da uyuduguna şahit olunca hak verdi bir dahada işime karışmadı. Bunu bebeğinin ve kendinin iyiliği için yapmalısın. Sinirli bir anne ve uykusuz çocuk daha tranvatik oluyor. Allah kolaylık versin canım. Bu arada benim iki küçük bebeğim var ve ikiside 8.30 da uyudular her gün ki gibi ve sabaha kadar uyuyacaklar inşallah. Tecrübe ile söylüyorum:halay:

Uyku düzenine keşke daha küçükken başlamış olsaydın...ben 2.5 aylıkken başladım. O ay'a kadar hep salladım, sallamayi kesince kendini kasarak ağlardi. Öyle ayağımda da değil beşiğinde salladım sabahlara kadar koca beşiği... Sallamaya da ben alıştırmadm , hiç istemedim ama çok bilmiş akrabalar ellerine bı aldı çocuğu salla babam salla çocuk alıştı tabi uykusunda bile beşiğini bırakmadılar. En sonunda herkese rest çektim. 2.5 aylıktı yarım ve çok sikmadan kundak yaptım yanında durdum emziği ağzına verdim ilk bir saat ağladı her ağladığı zaman kundağından çıkarmadan kucağıma aldım sustugu gibi tekrar yatağa koydum o gün öyle öyle çok çabaladm, sonunda 2. Gün kendisi uyumaya başladı. Hatta uykum var emzigimi ver mizirtilari çıkardı anladım uyumak istediğini. Her gün bir rutin tutturduk, özellikle duş. Duştan sonra hemen uyur. Duş yatma saatleri vs hepsi her gün aynı saat haline geldi. Bu sefer akşam uykulari duzene girmeliydi...

Akşam 7 olunca bir saat oynarım severim konuşurum, kulağına güzel şeyler fısıldarm dinler beni... Saat 8 oldu mu karnını doyurur biraz daha konusurum, 20.30da uyuması gerektiğini bilir ve uyur. Kolay mı oldu asla... Ve erken uyuduğu için mama saatini uyusa bile asla sasmam. Karnı tok çocuk uykuya devam eder. Şimdi iyiyiz ama diş çıkarma evresinde beni neler bekliyor hiç bilmiyorum. Naçizane yaptıklarımı paylaştım belki yardımcı olur.

2015 ekim anneleri grubunda okumuştum. Bir bebek vardı gün içinde de çok huysuz gecenin bir vakti kalkıp yatağında oturan uyumayan sizin kızınızdan biraz daha küçük olabilir ve doktoru atarax vermişti.
İşe yaradı mı bilmiyorum.
Ama bem işe yarasa da vermemeyi tercih ederdim.
Siz annesi babası olarak uykuyu sever misiniz?
Ya da o yaşlarda uyku düzeniniz nasıldı?

Ben yazacaktım siz yazmışsınız

Uyku anı geçince adrenalin ve diğer böbrek üstü bez salgıları devreye giriyor kortizol vs galiba o kadar bilemiyorum adını

O nedenle daha da dağılıyorlar

Yani çocuğun atıyorum 9 da uykusu geldi uyumadı ise 9.15 te yeni bir güne yetecek kadar enerjisi oluyor

Daha haşin saldırgan atlayıcı vs oluyor

Çözüm önerisi de düzen asla şaşmayacak her gün aynı şeyler yapılacak yani bugün yemek yarım saat geç kaldı yarım saat sonra uyusun olmayacak

Uyumuyorsa da gece ışık kapalı bırakılacak ağlarsa da pışpışlanacak ama muhabbet oyun vs yok gerekirse birlikte bir süre yatılıp sakinleşmesi beklenecek

Bir süre devam etmeli bu tabii ki akşamdan sabaha çözüm olmaz
Canım çözüm önerisi dediğin kısındaki her şeyi yapıyorum ama neden olmuyor anlamıyorum

2015 ekim anneleri grubunda okumuştum. Bir bebek vardı gün içinde de çok huysuz gecenin bir vakti kalkıp yatağında oturan uyumayan sizin kızınızdan biraz daha küçük olabilir ve doktoru atarax vermişti.
İşe yaradı mı bilmiyorum.
Ama bem işe yarasa da vermemeyi tercih ederdim.
Siz annesi babası olarak uykuyu sever misiniz?
Ya da o yaşlarda uyku düzeniniz nasıldı?
Babası da bende uykuyu çok seviyoruz ama bizde bebekken böyleymişiz maalesef

Uyku düzenine keşke daha küçükken başlamış olsaydın...ben 2.5 aylıkken başladım. O ay'a kadar hep salladım, sallamayi kesince kendini kasarak ağlardi. Öyle ayağımda da değil beşiğinde salladım sabahlara kadar koca beşiği... Sallamaya da ben alıştırmadm , hiç istemedim ama çok bilmiş akrabalar ellerine bı aldı çocuğu salla babam salla çocuk alıştı tabi uykusunda bile beşiğini bırakmadılar. En sonunda herkese rest çektim. 2.5 aylıktı yarım ve çok sikmadan kundak yaptım yanında durdum emziği ağzına verdim ilk bir saat ağladı her ağladığı zaman kundağından çıkarmadan kucağıma aldım sustugu gibi tekrar yatağa koydum o gün öyle öyle çok çabaladm, sonunda 2. Gün kendisi uyumaya başladı. Hatta uykum var emzigimi ver mizirtilari çıkardı anladım uyumak istediğini. Her gün bir rutin tutturduk, özellikle duş. Duştan sonra hemen uyur. Duş yatma saatleri vs hepsi her gün aynı saat haline geldi. Bu sefer akşam uykulari duzene girmeliydi...

Akşam 7 olunca bir saat oynarım severim konuşurum, kulağına güzel şeyler fısıldarm dinler beni... Saat 8 oldu mu karnını doyurur biraz daha konusurum, 20.30da uyuması gerektiğini bilir ve uyur. Kolay mı oldu asla... Ve erken uyuduğu için mama saatini uyusa bile asla sasmam. Karnı tok çocuk uykuya devam eder. Şimdi iyiyiz ama diş çıkarma evresinde beni neler bekliyor hiç bilmiyorum. Naçizane yaptıklarımı paylaştım belki yardımcı olur.
Maşallah süphanallah nazar değmesin kuzucuğa. İnan dediklerinin çoğunu bende yaptım ama benim ki ilk 6 ay kolikti ve sonra diş vs bu günlere geldik çok şükür. Ne bileyim Allah'ın izniyle düzelir inşallah uykuları

Canım çözüm önerisi dediğin kısındaki her şeyi yapıyorum ama neden olmuyor anlamıyorum

Olmasın bir süre

Gece uyanınca ne yapıyorsunuz mesela

Meme mi emiyor mama mı yiyor agucuk mu yapıyor

Ağlıyor mu

Üstü terli oluyor değişiyor musun

Uyanınca tekrar dalamıyor galiba

Oda aydınlık mı evde ya da dışarıda ses mi var

Valla benim eşimde dayanamiyordu ama ben inat ettim sonra 20 dakikada sustuğunu görünce ve diğer günlerde 10 dakika da uyuduguna şahit olunca hak verdi bir dahada işime karışmadı. Bunu bebeğinin ve kendinin iyiliği için yapmalısın. Sinirli bir anne ve uykusuz çocuk daha tranvatik oluyor. Allah kolaylık versin canım. Bu arada benim iki küçük bebeğim var ve ikiside 8.30 da uyudular her gün ki gibi ve sabaha kadar uyuyacaklar inşallah. Tecrübe ile söylüyorum:halay:
Maşallah süphanallah kuzulara. Yaa size zahmet olmazsa tam olarak nasıl bir uyku eğitimi verdiğinizi ayrıntılı yazar mısınız bana. İnan işe yararsa hep dualarımda olursaun. Yaramazsada Allah razı olsun

Back
X