Uyku düzenine keşke daha küçükken başlamış olsaydın...ben 2.5 aylıkken başladım. O ay'a kadar hep salladım, sallamayi kesince kendini kasarak ağlardi. Öyle ayağımda da değil beşiğinde salladım sabahlara kadar koca beşiği... Sallamaya da ben alıştırmadm , hiç istemedim ama çok bilmiş akrabalar ellerine bı aldı çocuğu salla babam salla çocuk alıştı tabi uykusunda bile beşiğini bırakmadılar. En sonunda herkese rest çektim. 2.5 aylıktı yarım ve çok sikmadan kundak yaptım yanında durdum emziği ağzına verdim ilk bir saat ağladı her ağladığı zaman kundağından çıkarmadan kucağıma aldım sustugu gibi tekrar yatağa koydum o gün öyle öyle çok çabaladm, sonunda 2. Gün kendisi uyumaya başladı. Hatta uykum var emzigimi ver mizirtilari çıkardı anladım uyumak istediğini. Her gün bir rutin tutturduk, özellikle duş. Duştan sonra hemen uyur. Duş yatma saatleri vs hepsi her gün aynı saat haline geldi. Bu sefer akşam uykulari duzene girmeliydi...
Akşam 7 olunca bir saat oynarım severim konuşurum, kulağına güzel şeyler fısıldarm dinler beni... Saat 8 oldu mu karnını doyurur biraz daha konusurum, 20.30da uyuması gerektiğini bilir ve uyur. Kolay mı oldu asla... Ve erken uyuduğu için mama saatini uyusa bile asla sasmam. Karnı tok çocuk uykuya devam eder. Şimdi iyiyiz ama diş çıkarma evresinde beni neler bekliyor hiç bilmiyorum. Naçizane yaptıklarımı paylaştım belki yardımcı olur.