13 aylık bebek ve atarax

Buarada benim kizim da surekli inleyen surekli uyanan bir bebek. dr bi sure calpol ver dedi yine de vermedim. duzelicek.elbet.

konu sahibinin atarax.ı ne kadar saçma ise sizin inleyen çocuğa calpol vermicem inadı da o kadar yanlış. belki diş ağrısı belki bir rahatsızlık bilemezsiniz. tamam uyumuyor die calpol verilmez ama bazı aylarda özellikle diş çıkarma zamanlarında calpol ile çocuk da süreci sakin geçirir.

konu sahibinin atarax.ı ne kadar saçma ise sizin inleyen çocuğa calpol vermicem inadı da o kadar yanlış. belki diş ağrısı belki bir rahatsızlık bilemezsiniz. tamam uyumuyor die calpol verilmez ama bazı aylarda özellikle diş çıkarma zamanlarında calpol ile çocuk da süreci sakin geçirir.
bebegim dis cikarmiyor biliyorum. sadece su aralar inlemeleri huy haline getirdi.

Yetişkinlerde bile refleksleri zayıflatan bir ilaçtır o... Prospektüsünde ilacı kullanım süresince araç kullanmayın der...
13 aylık bebeğe bu ilacı ver diyen arkadaşınız için uygun bir tanımlama kelimesi bulamıyorum...

onun bunun lafına göre ilaç almayın ya.
siz annesiniz. biraz bilinçli ve duyarlı olun.

benim endişe bozukluğum ve huzursuzluğum varken psikiyatrist bana vermişti atarax. ben bile kullanmamıştım yan etkilerinden korkup.
küçücük çocuğa ondan bundan duyup ilaç vermeyin lütfen. dr.a gitmek bu kadar zor olmamalı di mi? şaka gibisiniz.

merhaba arkadaşlar. Geçen de konu açmıştım kızım uyumuyor diye. Bir çok öneri geldi sağolun hemen hemen hepsini yaptım ama yok. Günde 1 kez öğlenleri uyuyor. O da yarım saat,40 dk, 1 saat bazende 1,5 saat oluyor. Ama geceleri yok. Mesala dün 11 de yattı ve 1 de kalktı sonra 6 da yattı ve sabah 7.30 da kalktı. Arkadaşım atarax diye bir hap söyledi. Doktorumuza soracam. Birazda googledan baktım. Siz ne diyorsunuz. İçim el vermiyor ilaç vermeye. Ne yapmalıyım...
O ilac banada psikiyatri verdi kullandim ama cok uyusturuyo benimde kizim aynen oyle gece uyksu yok asla asla uzun saatler uymaz ben hatirlama boyle gece uyanmadigin fitil var o cok iyi ben onu kullandim ve memnun kaldimmm sende onu kullan

Atarax nedir ya? O yaşta bir çocuğa atarax vermek çok acımasızca.... Vermeyin.. Eczaneye danışın size uyku çayı versinler.. Uyku çayı en azından bitkisel..

Uykusuzluktan çok çekmiş bir anne olarak yazıyorum
Önce kan tahlillerini yaptırın d vitamini ve demir eksikliği uykusuzluk yapıyor eksiği varsa ilaç kullanıp normal seviyeye getirin. Fiİksel olarak bir sorunun olmadığına emin olun oda ısısı, açlık durumu vb

Ne kadar geç yatarsa uykusu okadar az ve hafif olur (geç yatan geç kalkar durumu 7-8 yaş sonrası için geçerlidir.) Daha erken yatırınsiz de yatın ısıkları tvyi kapatın o odasına uyumaya gittiğinde bunlar burda oturacak daha diyedüşünmesin. Biz saat 21 debunları yapıyorsüduk 23 teanca uyuyordu.ama zamanla daha önceuyumayabaşladı

Enson çare ilaç , daha çok küçük ilaç vermeyin yanetkileri olabilir. Gündüz açıkhavada bol bol zaman geçirin açıkhava en iyi uyku ilacı :)

Eğer 2 yaşından sonra ve bunları yapmanıza rağmen uyku sorunu varsa psikiyatriste gidin
Uykusuzluğun altında başka nedenler olabilir

Allahım yarabbim,doktorrrluuukkkkk diye bir meslek var.ve ben bir doktorum,ve bilmem kaçıncı yüzyıldayız,uyumayan bebeğe atarax vermeyi düşünen bir anne,ya sabırrrr.başka da birşey yazmayacam size çok sinirlendim çok

İnternet araştırmasıyla,çevreden duyumla çocuğunuza sinir sistemini etliyecek bir ilaç vermeyi mi düşündünüz?!
Lütfen yapmayın.
yan etkileri yetişkinde bile oldukça fazlayken bebek üzerinde kimbilir nasıldır.

Elbette anlattığınız düzen oldukça zor ama bunun çaresi çevredeki yetkin olmayan bilinçsizce konuşan,internette kim olduğunu bilmediğiniz insanların rastgele sözlerinde değil.

Doktorunuzla konuşun,başka başka çözümler arayın lütfen.

yok artık ne olur şaka diyin :KK57: çocuğa uyumuyor diye atarax verilir mi yahu, bırakın uyumasın, uykusuzluğun verdiği zarar ataraxın vereceğinin yanında hikaye...
kaynım (çocuk doktoru) çocuğuna uyusun diye calpol veren anneler var demişti de inanmamıştım... atarax vermeyi öneren, ve bu öneriyi düşünen düşünen bile varmış :işsiz:

atarax antihistamanik yani alerji engelleyici bir ilaçtır. ancak diğerlerine nazaran bir tık daha ağır bir ilaçtır. antidepresan değildir. kişinin gerilimini azaltır, uykuyu arttır.
ihtiyaç dahilinde elbette kullanılabilir. bir doktor yazsa dahi bir kaç doktorla yada eczacı ile istişare edin kullanmadan önce..
sanki eski konunuza da yazmıştım; çocuğunuzun alerji, kulak problemi vs.. gibi problemlerini de kontrol ettirin diye...
küçükken bende kullanıyordum bu ilacı, çünkü alerjim orta kulak enfeksiyonu birleşince gece uykusu denilen şeyden bihaberdim. belli bir dönem kullandım doktor kontrolü ile..
sadece uyumuyor diye vermek doğru değil ama.

Neden oluyor bilmiyorum ama bi ara benim oğlum da inliyordu uykusunda..
Rüya görüyorlar belki.. Şiddetli bir ağrı olsa ağlar, uyumaz diye düşünüyordum.. Dr da ilaç hiç önermemişti zaten.
ruya goruyorlar bence de zaten ruyasinda ek cirpan kahkaha atan bir kizim var inlemelerini his girmeye basladim.:)

Ağır ve yaygın alerji nedeniyle dr yazdı bana o ilacı.Alerjenin ne olduğunu hala bilmiyorum bu arada.Uyku hali sersemlik yapıyor ama öyle böyle değil.Araç kullanamıyorum,dikkatimi toplamakta zorlanıyorum ve işin kötüsü uyursam kabuslar görüyorum.Sürekli yorgunum.2 günde alerjik reaksiyonun etkilerini yüzde 80 oranında düzeltti(Sinir sistemini nasıl etkiliyorsa artık) İkinci bir atak geçirme riskim var diye kutu bitene kadar kullan dedi dr ama o kadar dayanılacak gibi değil.
Uyku ilacı diye verildiğini hiç duymadım hemde bebeğe yani
Bu arada ben mecbur kalmasam antihistaminik kullanmam.Çok çarpıntı yapıyor ,korkuyorum kalbimin atış hızından ki kazık kadar kadınım yani.

İlaçla uyutmayın şu çocukları ya.
Yenidoğan fitil vereni biliyorum, demek ki ağrısı varmış uyuyor falan diyor bir de. Hayır ilaç bildiğin sızdırıyor. Uyku o değil
Uyku danışmanına başvurun. Online bile yardımcı olan var.
İçebileceği bitki çayı varsa araştırın.
Uyku rutini oluşturun. (Benim kızım bir saat suda oynuyor, sonra banyo yapıyor, öyle yorulup uyuyor yoksa uyumak istemiyor farkındayım)
Gündüz ve uyku öncesi yorabildiğiniz kadar yorun.

Atarax ım hap değil de şurubunu kullanabilirsiniz. O da bir çay kaşığı.Ağır değil kesinlikle.Hem iştah açıyor,hem uyku veriyor hem de sakinleştiriyor.Ben de oğluma vermiştim.
Profesör bir akrabam var.kendisi ilaçlara resmen düşman.Nezle ,grip vb durumlarda asla ailesine ilaç kullandırtmıyor.
Ama Atarax ı çocuklarına hep verdirdi.Zararsız olduğu kadar getirilerinin de olduğunu söylerdi.

Back
X