Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Misafirede yapma en temizi. Ben sağlıklı besleniyorum diyip, az kalorili seyler yap. Bir de sakın ben diyetteyim yemiyorum deme. Ya bu Kadınlar yok mu aslin dusmanimiz kendi cinsimiz. Birine diyetteyim desen daha çok yemen icin uğraşır.

Ay gerçekten oyle. Benim is yerindeki abla ben diyete başladıktan sonra sabah kahvaltıya hamur kizartmalarimi akitmalar mi getirmedi . Ogle yemeklerinde bol hamur isli seyler tatlilar yapmaya basladi. Sanki sirf inadina :D yemicem dedikce gozume sokuyor

Bu spora baklava olmassa sasarim zaten :) masallah diyorumm
Gobegim iyice kuculdu ve yagli olan bolge gevsedi daha sinirim bozuldu acikcasi, sert bir karin bolgem olsun istiyorum, goyuslerimdeki emzirme sarkmalari gitsin istiyorum..

Ben cok tezcanliyim bir seyi istedigimde hemen olsun istiyorum.. en hizli nasil elde edebilirim onu arastirir gece gunduz kanalize olurum yapana kadar.. ama bu uzun surecege benziyor :KK35:

Günaydın canlar cumadan beri kardeşimi yollatmanın stresi cumartesi yolculuk derken doğru düzgün bir şey yiyemedim tartı da karşılığını gördüm
Cuma:66.7
Pazartesi:66.3
Fark:-400

Biz hala oturuyoruz aslında yatmıştık ama oğlum uyandı ortamıza aldık kalkmak istedi kaldırdık oyuncaklarıyla oynadı şimdi tekrar salliyorum:)
Kiyamam ben 3gundur benimkini sabah 8-9da uyandirdim sonunda dun gece hedefime ulastim 9da yatti hala uyuyo 45dakika sonra yine kaldirixam :)

Gobegim iyice kuculdu ve yagli olan bolge gevsedi daha sinirim bozuldu acikcasi, sert bir karin bolgem olsun istiyorum, goyuslerimdeki emzirme sarkmalari gitsin istiyorum..

Ben cok tezcanliyim bir seyi istedigimde hemen olsun istiyorum.. en hizli nasil elde edebilirim onu arastirir gece gunduz kanalize olurum yapana kadar.. ama bu uzun surecege benziyor :KK35:

İnan bende oyleyim. Bir gecede gayet skinny bi vucuda kavusayim basenler kalca gitsin . Selülitler yok olsun gobek dumduz olsun istiyorum :D ama malesef biraz emek ve sabir gerektiriyor.

sen şimdi tüm bunları daha önce anlatmışsındır ama bana bir özet geç ya.. merak ettiğim bu değerlere nereden erişiyorsun, senin için bu besinlerin iyi olduğunu bir yerden mi aldın, yani doktor kontrolünde mi? ketojenik diyet gibi bu değil mi?
bir program mı kullanıyorsun.. aydınlat beni nolur.. :)

.
öncelikle kalori ve makrolar (karbonhidrat,yağ, protein) için bir uygulama kullanıyorum. fatsecret adı. bu konudaki bence en iyi uygulama.
nisan ayında diyetisyene gittim. önceleri bende zayıflamak için çok az yemek gerektiğini proteinin cok önemli olmadığını sananlardandım. bir sürü garip diyet denedim. hatta bir sürü yağ yaktırı zayıflatır dedikleri ürünlerden. fazla kilom yoktu ama her zaman yazın 60 olur sonra kışın 64lere dayanırdım. ilkbaharda diyet yap (açlık ve tatlı krizleri yeme bozuklukları vs) kilo ver sonra kışın geri al.
bir diyetisyene gideyim dedim. bu baharda kilo vereme çabalarım sonuç vermeyince. bana basit bir liste verdi. ya dedim ben bunları yersem kilo alırım.
liste şu;

sabah
1 dilim ekmek (25gr)
kibrit kutusu peynır (30gr)
1 hş yumurta
booool yeşillik

ara
1 meyve (100 gr)
2 ceviz veya 10 fındık veya 10 badem

öğlen
1 kalçalı but veya
1/2 tavuk gögüs veya
1 orta boy balık veya
15 kuşbaşı veya
160 gr kutu süzülmüş tonbalığı
boooool yağsız salata

ara
1 dilim ekmek (ekmek dönüşümlerinden daha önce bahsettim)
1 peynir (30 gr)
veya
1 meyve
1 su bardağı süt veya yoğurt veya kefir (200gr)

akşam
7 yk sebze yemeği (susuz)
1 ekmek veya 1 kepçe çorba veya 2 yk pilav veya 2 yk makarna (yine ekmek dönüşümü)
1 su bardağı yoğurt 200gr

ara
1 meyve (2 kuru kayısı veya 10 kuru üzüm veya 1 kuru incir veya 1 kuru hurma)
2 ceviz veya 10 badem veya 10 fındık

1 saat yürüyüş.
not :akşam öğlen yer değiştirebilir

bu klasik bir liste. genel olarak tüm diyetisyeler ilk başta size buna benzer bir şey verir sonra durumunuza göre değiştirirler.
tabi ki benimkini değiştirdi. ben kilo verdim, tatile gittim kilo aldım sonra yeniden verdim falan. çok ciddi fitness yaptım. günde 2 saat oldukça ağır bir program.
ekim ayında en son 55 gördüm beni koruma programına aldı. korumaya 2 hafta devam ettim bu arada işe başladım sporu bırakmak zorunda kaldım. eve yorgun döndüm. yemeğe saldırım (ama yinede sağlıklı şeyleri yedim fazlaydı ama sağlıklıydı) sonuç geri alınan 2,5 kilo ve motivasyon kaybı. hızlıca vermeye çalışırken yine yeme atakları tatlı krizleri vs....

sonuç olarak diyetisyenin bana kazandırdıkları;
1- çok az yiyerek kilo verilmez
2-metabolizma hızının altında kalori alırsanız vücut bir süre sonra kendini kıtlık durumuna sokar ve duraklama dönemine girersiniz. daha fazla kalori alımını azaltırsanız psikolojiniz bozulur sonuç yeme krizleri.
3-kilo vermek önemli değil önemli olan kasları koruyup kilo vermek

benim kendime kazandırdıklarım;
1-
paketleri gıdaları tamamen hayatımdan çıkarmak (glikoz şurubu, plam yağı) bunları içeren hiç bir şeyi yaklaşık 1 yıldır yemiyorum. bu konuda en küçük bir tavizim yok. benim için sağlıklı olmadıklarını düşünüyorum. yasak oldukları için değil. bu bakış açısını kazanın.

2-
daha fazla etiket okuyup sağlıklı ürünler bulmak

3-
rafine şekerden mümkün olduğunca uzak durmak

4-
sporun sadece kardiyo olmadığının ağırlık kaldırmanın vücut şekillendirmede son derece önemli olduğunu. ağırlıkların sizi zorlayarak kaldırabileceğiniz kadar ağır olması sizi erkek gibi kaslandırmayacağını ama kasların daha az yer kaplağı için giderek inceleleceğinizi. bacaklarım 6-7 cm inceldi.

5-
diyetlerin sürdürülebilir olması gerektiği, yaşam tarzı haline gelmedikçe başarılı olamayacağını; misafirim geldi kızartma yapayım değil, biz evde kızartma yapmıyoruz size de sağlıklı şeyler ikram edeceğiz moduna geçmeniz gerektiğini.
ben rafine şeker tüketmediğim için misafirlerime şekeriz tatlı yapıyorum. kendi sağlıksız bulduğum bir şeyi başkasına neden yedireyim.

6-diyetlerin pazartesi başlanıp cuma sonlanan bir şey olmadığını haftasonları yiyeceğiniz her şeyin sizi sonradan mutsuz edebileceğini, özellikle fazla karbonhidratların ödem yaptığını

7-her yerde her zaman sağlıklı bir alternatif bulabileceğimi hatta bulamama ihtimalim olduğunda yemeğimi yanımda taşıyabileceğimi, (AV fastfood katında evden getirdiğim börülce yemeğini yedim ben)

8-öğünlerimi her zaman planlamam gerektiğini, yanıma ara öğün almanın hiçte zor olmadığını (kuruyemiş sağlıklı grisini, 20 gr lık hazır dil peynirleri var)

9-oturduğunuz yerden bizi yağ yaktıracak hiç bir ürün olmadığını, hiç bir gıdanın tekbaşına yağ yaktırma özelliğinin olmadığını

10-ve en önemlisi ne kadar yediğinizden çok ne yediğinizin önemli olduğunu öğrendim.

son olarak senin tam sorularına gelirsem.
ketojenik diyet değil bu, aslında meyve yemem lazım ama son zamanlarda meyve veya fazla karbonhidratlı şeyler beni yeme krizlerimi tetikliyor.
insan bazı şeyleri doğru öğrendikten sonra kendi vücuduna iyi geleni bilir.
mesela bazı insanlar 2 öğün yemek yiyor bu sağlıksız değil hatta oldukça iyi bir şey ama benim yaşam tarzıma uymuyor.
diyetiniz hayatınızı değiştirmesin siz diyetinizi hayatınıza adapte edip hayatınızı sağlıklı hale getirin. yani misafirliğe gidince başka bir insan evde başka insan olmayın.

şu an diyetisyen kontrolünde değilim. son randevumu iptal ettim çünkü o beni korumada sanıyor. bu 2,5 kiloyu verip biraz korumaya alıştıktan sonra gideceğim.
ama öğrendiğim başka bir şeyde yağdan kilo vermek istiyorsanız günlük makro alımlarınızının dağılımını
ilk başta protein
sonra yağ
en son karbonhidrat olarak yapmalısınız.
ve en önemlisi spor spor spor...

NOT: epey uzun oldu tecrübeleri paylaştım. yanlış bir şey yazdıysam çok bilmiş gibi davrandıysam kusura kalmayın..

Kizlar bu dokuzlu bitki çayı işe yarıyor mu ? Nette kilolar şıpır şıpır gidiyor falan yazılı. Ama ne kadar dogrudur ki
hiç bir çay yağ yakmaz. ödem attrıyor içinde sinemaki var, ishal oluyorsun ve bağırsaklarında besinler doğru düzgün emilemiyor. yani gelecekte o verilen sözde kilolar kesin geri döner, sonrada yetersiz vitamin mineral almaktan hasta olursun.
Ay gerçekten oyle. Benim is yerindeki abla ben diyete başladıktan sonra sabah kahvaltıya hamur kizartmalarimi akitmalar mi getirmedi . Ogle yemeklerinde bol hamur isli seyler tatlilar yapmaya basladi. Sanki sirf inadina :KK70: yemicem dedikce gozume sokuyor
ya ya hep derim kadının düşmanı yine kadın. diyet yaptığınızı kimseye söylemeyeceksiniz.

baş:73
cuma:70
bugün:71
+1 kg
bu ne ya şimdi sinir oldum..tamam cumartesi biraz fazla kaçırdım ama bu kadar da değil ya:kızgın::kızgın:
karbonhidrat ödemi olmasın iki güne düşer. bence çok sık tartılma.

hiç bir çay yağ yakmaz. ödem attrıyor içinde sinemaki var, ishal oluyorsun ve bağırsaklarında besinler doğru düzgün emilemiyor. yani gelecekte o verilen sözde kilolar kesin geri döner, sonrada yetersiz vitamin mineral almaktan hasta olursun.

ya ya hep derim kadının düşmanı yine kadın. diyet yaptığınızı kimseye söylemeyeceksiniz.

Anladim canım cok sagol bilgilendirdiğin için

İçindekileri bi okuyun. Sinemaki, stevia, aroma vericiler onlar hazır çayları almayın. Sinemaki bagirsak floraniza zarar veriyor, bagirsak tembelliği yapıyor asla içmeyin. Stevia bir bitki ama bitki hali degil epey sentetik hale getirilmiş hali kullanılıyor. Orijinal stevia yaprakları zararlı degil ama bu çayların içinde o yok. Aroma vericiler zaten yapay olarak üretiliyor. Kimyasal formülle yapılan bir seyi içmek istemezsiniz degil mi?
Bitki cayı diyip geçmeyin icindekileri okuyun lütfen.

Bagirisaklarina iyi gelmiyor tembelleştiriyor bırakınca.

Misafirede yapma en temizi. Ben sağlıklı besleniyorum diyip, az kalorili seyler yap. Bir de sakın ben diyetteyim yemiyorum deme. Ya bu Kadınlar yok mu aslin dusmanimiz kendi cinsimiz. Birine diyetteyim desen daha çok yemen icin uğraşır.
En mantiklisi :)

İnan bende oyleyim. Bir gecede gayet skinny bi vucuda kavusayim basenler kalca gitsin . Selülitler yok olsun gobek dumduz olsun istiyorum :KK70: ama malesef biraz emek ve sabir gerektiriyor.

Bu yaz bodrumda hersey farkli olacak, ona kanalize ettim kendimi :))) gidecegim otel bile belli :KK70:

inşallah öyledir canım...bugün tartı günü diye tartıldım

ve diyetisyenden geldim 84.1 di 83.1 olmuş giden bir kilo ama 300 gram yağ gitmiş sadece anlayamıyorum ya okadar dikkat spor yağ çok direniyo ya

cınımlar naptınız, ben pazar günü kızlar arasında gün vardı, bir güzel yedim. 2 günde telafi edeceğim nasipse :) bugün spor iştiması var biline sporunu paylaşanlar mutlaka beni etiketlesin ki takibi kolay olsun :)

Back
X