Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Günaydın kizlar son 3 gunum o kadar yogundu kiiiii gelemedim menude yazamadim ama bncr yazmasam daha iyi
Haftasonu edirnedeydim kpss ye girdegimde ogluma annem baksin diye gittim. Cuma kina cumartesi dugun pazar kpss ve mevlut canim cikti resmen

Ayy gülsem mi ağlasam mi bilemedim. Şu 8leri bir görsem bayram edeceğim artık bu hafta çok çok güzel olacak inşallah
Aklından asla ve asla sağlıklı beslendiğimizi çıkarma. Bir de bakacaksın ki 8 li rakamlar kendiliğinden gelmiş hatta bir süre sonra onu da beğenmeyeceksin. Tek önemli olan sağlıklı beslenmek.
Hımmmm inşallah kızmaz Ama yine de süper gitmiş. Ben ödem attın diye tahmin ediyorum. Aslında ben de denesem iyi olacak çünkü şu an tam kötü bir sınırdayım. Gerçi çalışırken yapmam çok zor. Ancak hafta sonu yapabilirim. Onda da bu hafta yarışta görevliyim. Sonrasında da tatile çıkıyoruz.
Doğum gününü çok güzel atlatmışsın canım tebrik ederim
Tamam canım arada olduğunda öyle çok sıkıntı olmaz ama sürekli tekrarlanırsa daha yavaş kilo verirsin.
Bu son cümlenden sonra daha iyi anladım ki sen bu işi şimdiden başardın. Maşallah 41 kere Sende kendimdeki azmi görüyorum.
Anneleri memnun etmek zordur hep Anladığım kadarıyla aktif olarak bisiklet sürüyorsun canım. Ben de çok seviyorum ve sürekli kullanmaya çalışıyorum. Süslü kadınlar bisiklet turunu duydun mu hiç?
Süpersin canım inşallah bundan sonra her şey daha güzel olacak Benim en büyük hayallerimden bir tanesi yaş aldıkça gençleşebilmek ve 50 li 60 lı yıllarıma geldiğimde de dinamik ve aktif olabilmek. O yüzden şimdiden yatırım yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde önce hayatımızı sağlıklı ve düzenli bir şekle sokmak lazım. İstersek yapamayacağımız hiç bir şey yok
Çok yazdım ama son :)

Yarın fotoda 10 aylık olan Kızım 10 yaşına girecek. Çarşamba da ben 40 :) üst üste iki doğumgünümüz var bu hafta.
Maşallah 41 kere. Zaman çok çabuk geçiyor. Geriye dönüp bakınca fark ediliyor. İkinize de kocaman musmutlu yıllar olsun.
Akşama kadar güzel gidiyorsun akşam cozutuyorsun. Bunun mutlaka bir nedeni olmalı. Ben onun nedenini de biliyorum. Ara öğün yapmıyorsun ve öğünleri hafif tutuyorsun. Bu da sana kaçamak olarak geri dönüyor. Önce gözünün sonra da karnını doyuracaksın öğünlerde. Kahvaltın çok güzel ama kahvaltıyla akşamın arası çok açık. O nedenle kan şekerini düzenleyebilmen için vücut senden her şeyi istiyor. Daha dikkatli olman lazım. Öğünlerin sağlıklı ve dolu dolu olsun lütfen.
Tatlım normalde menülerin çok ama çok sağlıklı ve mükemmel olmuyor. Hem kilonun normalden daha fazla olması, hem emziriyor olman hem de diyete yeni yeni adapte olmandan dolayı ince ayrıntıları yorumlamıyorum. Bu menün olmamış bunu sende fark etmişsindir zaten. Bal konusunda @solmez haklı. Bal sağlıklı bir yiyecek aynen öğretmeninin dediği gibi ama o eskilerin ballarıyla şimdinin balları arasında çok fark var. En saf dediklerine bile inanmıyorum ben artık. Onu da geçtik diyette yememen gerekiyor. Dediğim gibi emzirdiğin için ve yeni yeni adapte olduğun için sorun yok. Ama bundan bir 10 kilo sonra yavaş yavaş değiştireceğiz menülerini. Şu an için önemli olan senin diyete ve sağlıklı yaşama alışman. Hatırlıyor musun Türkiye' deki menülerini? Neler yiyordun neler. Bu menüler onların yanında çok güzel. Ama yine de o misafirliklerde yediğin ikramlara dur demen lazım. Merak etme kimse kırılmaz üzülmez. En fazla hastayım biraz canım istemiyor kusura bakma der atlatırsın. Aralarından kendine sağlıklı olan bir şeyler seçersin. Yani eğer istersen başarırsın ve lütfen iste. Bir kaç ay sonra çok ama çok mutlu edecek bunlar seni.

Günaydın kızlar hepimiz için kacamaksiz bir gün olsun inşallah
Pazartesi kilo bildirimini yapmayı unutmayalım
Cuma;88.2
Bugün:86.9
Fark 1300
Kabak kuru nedeniyle böyle ödem yani giden.
Günaydın, pazartesi aklımdan çıktı tamamen 68.2 kilom cuma 68.4 tü
-200 gram

Ya kaptanım zaten portakal suyu hariç yeterince sağlıklı değil mi menü zaten kaçamak hiçbirşey yapmadım ki ondan başka oda 1 çay bardağı yani su bardagiyla bile içmedim. Meyveler zaten biliyorsun kendi listemde günde 2 öğün meyve var akşam için 3 dilim kavun ya da karpuz var gündüz meyve yemedim ve akşam toplamda 4 dilim yemişim çok mu ki. Zaten diğer yediklerinin hepsi listede olan şeyler ve abartmadan yedim ama anlamadım hala niye böyle yorumlar geldi

Normalde kaçamak sayılır dediğim gibi ama emzirdiğin ve bebeğin henüz çok küçük olduğu için idare edilebilir. Ama seni asıl acıktıran o 1 yk pekmez olmuş. Çünkü sen pekmezi yediğinde vücut insülin salgılamaya başlıyor. Ve salgılanan insülün kan şekerini düşürüyor. Yeniden açlık hissetmene sebep oluyor. Kısır bir döngü yani yedikçe yiyesin geliyor. Bol bol su içersen bence bol bol da sütün olur. Ve bol proteinli beslenmeye çalış ki sütünde kaliteli olsun. Hem sana hem bebeğe faydan dokunsun.
Bal neden cıss tatlım
Biz balı en masum tatlı olarak öğrendik
Açıklamasını yaptım canım ben de ama alıntılamışım yine. Bir süre baldan uzak durmamız lazım.
Aynen canım haklısın
Haşlanmış mısır ve pide olmamış canım. Yazarken zaten fark ediyorsundur menünün farklılıklarını. Bir de bunlara dur diyebilirsek harika olacak. Su ve spor çok güzel
Yavaş yavaş azaltarak ara verebilirsin bence
Saatlerini eksik yazmışsın canım. Genel anlamda güzel olmuş menün. Fıstıkla bar olmamış onların haricinde güzel. Ama biliyorsun ki saatler önemli. Su ve sporu yazmamışsın.
Yaaa şimdi sanal gibi düşünüyoruz yaaa burayı. Ben öyle düşünmüyorum da bir çoğumuz düşünüyoruzdur mutlaka. Ama sen o kadar gerçeksin ki. Yazdığın her kelime de hissediyorum seni. Senin yazdıklarını okurken senden bana taaaa uzaklardan da olsa iyi bir enerji geliyor. Bir gün tanışalım mutlaka Ekmeksiz ciğer yersen sıkıntı yok ama dengele mutlaka yediklerini.
Menün güzel olmuş canım sadece akşamın saati geç. Ben de balığı yağda seviyorum yapacak bişey yok
Patates ve kurabiyeler olmamış canım. Tatilden sonra düzeni tam kuramadın henüz anlaşılan. Daha sık gel olur mu? Bu kadar ilerlemişken sakın bırakma kendini. Çünkü biliyorum ki takımdan uzaklaşıldığı zaman gidenler geri geliyor.
Hımmm teşekkür ederim canım aklımda bulunsun ama ben de şekerli şeyleri içemiyorum.
Sağlıklı bir tarif ama hiç masum değil dediğin gibi. Çocuklara yapılabilir. Tarifi kaybetmemek lazım. Sen denedikten sonra bize de yaz olur mu?
Cankız akşam yemğin bir harika olmuş. Uzun zamandır senden böyle bir öğün görmüyordum. Kahvaltı mı diyeyim öğle yemeğimi diyeyim o olmamış. Veeeeeeeee hala metabolizmana eziyet ediyorsun.

Menün zaten çok güzel onda sorun yok. Ama ara öğün yapmadığın için akşama yükleniyorsun. Sen farkında değilsin ama vücut istiyor. Portakal suyu normalde de sağlıklı görünüp sağlıksız olan bir içecek. Çünkü bir bardak portakal suyu çıkarabilmek için yaklaşık 4 tane portakal sıkmak gerekiyor. Sen bir de hazırını içmişsin. İçinde katkı maddeleri de var. Şöyle dışarıdan baktığın zaman 1 bardak portakal suyu çok masum geliyor ama resmen dünyanın kalorisini almış oluyorsun ki içindeki şeker miktarı çok fazla. Zaten bunun gibi yanlış bildiklerimizden dolayı kilo alıyoruz canım. Biliyorsun ki burada hep birlikte birbirimizin yanlışlarını düzelterek doğru yolu bulmaya çalışıyoruz. Yazdıklarım emojisiz felan olunca sana sert gelebilir ama öyle değil. Benim yazdıklarımı okurken gülerek yazdığımı düşün lüften

Hayır hayır kaptanım yanlış anlamadım sertte anlamadım sadece merak ettim o yüzden sordum daha dikkatli olacağım

Vee sonun da telefona kavuştum kızlar bundan sonra burdayım güzel bi kahvaltı ile başladım güne bol bol su ile . Şimdi nane limon salatalık üçlüsünü yapicam bi arkadaş önerdi bakalım nasil olacak. Sizler neler yaptınız

Kızlar belki sizde denk gelmişsinizdir
Geçen leslie nin 10+10 ard arda olan bi videosu var benim diz bağlarında sorun olduğu için her mil İ yapamıyorum.
Ve bayan leslie şöyle diyor. Kahvaltı öyle uzun uzadıya yapılacak birşey değil abartmaya gerek yok. İngilizce'de break ve fast kelimelerinden oluşuyor yani mola ve hızlı türkçe anlamları. Hızlı bir mola.
Düşününce bana mantıklı geldi. Kahvaltı önemli çünkü uyku halinden hayat koşuşturmaca sına geçerken hızlı bir mola verip vücuda hadi çalışmaya başla dercesine bir sinyal.
Ve bayan leslie diyor ki bir bardak süt veya yumurta gibi pratik ve faydalı besinlerle kahvaltı yapılmalı çok abartılmamalı.
Bizim kültürümüze bakınca tabiki o kahvaltı sofralarımızın tadına doyum olmaz ama sağlıklı beslenme için biraz tereyağlarmıza lezzetli peynir zeytinlere dikkat etmek gerek :)

Hoşgeldin canim yeniden

Günaydın kızlar

Günaydın canim

Bayan lesslie haklı. Bizim kültürümüzde ise çeşit çeşit secenek var. Zor tutuyoruz bu yüzden nefsimizi. Ama yapacak bir şey yok sağlıklı beslenmek zorundayız

Çok Teşekkür ederim canım.
Ben de sanal olduğunu düşünmüyorum. Bu ilk forum üyeliğim değil. Öyle samimi muhabbetlerimiz oluyordu ki... tanıştığım ara ara görüştüğüm arkadaşlarım da var. Açıkçası yazılan mesajlarda satır aralarında yazan kişiyi genelde hissediyorsun. Ama itiraf edeyim bazan hiç enetji almadıklarım da var. Senin de enerjin çok yüksek. Dobra, açık sözlü ve yaşam dolu olduğunu hissediyorum yazdıklarından. Asla sanal değilsin
Görüşelim bence de... antakyayı biliyorsun zaten
Kurabiye Tarifini deneyip fotoyla paylaşacağım ilk fırsatta

Ya evet yaaa... ben de 2 dilim kavun yiyorum... üstüne hemen papara geliyor
Boğazıma diziliyor mübarekler..
Az miktarda ve mümkünse erken saatlerde yemeye çalışıyorum ben. Akşamki meyveler direkt kilo yapıyor bende.

Sabah eşimle bankada işimiz vardı çıktım hem yürüdüm hem işimizi hallettik. Kızı da parka göturdum. Eşim bu aksam memlekete gidecek bi tarla işi var onun işlemleri için 1-2 gün kalıp dönecek. Bende aksam anneme geçeceğim.

Gorumcem hamile 37+1 haftalik. Kendi doktoru uzak bir ilçede. Yakındaki devlet hastanesine gitmiş nts çektirmek için. Doktor muayene de etmiş. Çocuğun bağırsaklarinda şişme görmüş. Eğitim Araştırma hastanesine git demişler. Doğum sonrası hemen ameliyat gerekebilir demiş.

Çok moralim bozuldu. Icime bişey oturdu çok üzüldüm. Ona moral vermeye çalıştım ama bilmiyorum ne kadar ise yaradı.

Kendi doktoruna gidecek yarın. Bakalım o ne diyecek. Doğum sırasında çocuk cerrahinin da olmasi lazim. Belki Sezeryana alırlar planlı olarak hemen çocuğu da ameliyata alırlar.

Onunla birlikte hamile kalanlardan ikisi düşük yaptı. Birinin ikizleri olacaktı 7 aylık karnında öldü. Bunlardan korkularindan ismini bile koymadilar. Hele bir doğsun da dediler. Inşallah sağlıcakla doğar kucaklarina alırlar ya

Allah şifa versin canım. Birşey olmaz, sağ salim alır kucağına inşallah bebeğini.

Cok
Çok çok geçmiş olsun,umarım usg de gördükleri gibi değildir. Bir de önceki haftalarda görülmemiş mı .

Kaptanım çok teşekkür ederim. Gerçekten zaman çabuk geçiyor.
Çocuklardan sonra aslında bisiklette çok süreklilik gösteremedim. Burası çok müsait, iyi bir aktivite oluyor. Bahsettiğin grubu duymadım, buluşup mu sürüyorlarmış?
Ben de 40 yaşına zayıf girmek istemiştim ama olmadı, neyse adım atmış oldum.

Allah şifa versin canım. Birşey olmaz, sağ salim alır kucağına inşallah bebeğini.

Amin inşallah canım

Cok

Çok çok geçmiş olsun,umarım usg de gördükleri gibi değildir. Bir de önceki haftalarda görülmemiş mı .

Yok görülmedi daha önce. Bebeğin bağırsaklarinda tıkanıklık olabiliyormus. Gebeliğin her hangi bir haftasında gözükebilirmış . Bende google dan okudum ilk defa duydum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…