Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Tamam kaptanım sen beni izne ayır ben bu hafta bildirimimi yaparım.

yazdıkların o kadar samimi gelmişti ki öyle demek geldi içimden. benim adım da Seval
canım geçen senenin yanlış hatırlamıyorsam 10 haziranından beri diyetisyene gidiyorum ama daha bugüne kadar listeme hiç uymuşluğum olmadı ve spor namına hiçbir şey yapamadım haftada 4 gün 45 dk spor yapmam gerekiyor

bu karantina muhabbetlerinden 1 hafta önce diyetisyenime ara vermek istediğimi yaz sonuna kadar gelemeyeceğimi söylemiştim maddi sıkıntılar sebebi ile

nisanın son haftası kendisine yazdım yeniden beraber yol alalım diye ama sınavlarım falan vardı 3 gün oldu başlayalı diyebilirim geçen sene 129.8 ile başladım ilk 4.5 ayda 10 kilo verdim ama sonra memlekete falan gittim derken kopmalar oldu yılbaşı girdi raya ben baya bi verdiğim kilonun yarısını öyle geri aldım şimdi 124.8 kiloyum

spor haftada 1 gün molalı yapmak istiyorum ama en kötü ihtimalle haftada 4 gün 1 saat leslie yapıcam.. diyetisyenime ilk yazdığımda ramazandan önceydi 3 gün kadar yapmıştım sonra ramazan sınavlar falan araya girince koptum. ben zaten diyete başlamayı da hiç beceremiyorum sürdürmeyi de.. ramazandan 3 gün önce diyete ve spora başladım ve aöf vize sınavlarım vardı gerçekten şaka gibiyim.. diyetisyenimle de beraber sınavlardan sonra başlamaya karar verdik ve böyle başladık bakalım.

başladığımdan beri de kötü gidiyor yarın tartı günüm ve benim artı göreceğim net! hem 3 gündür çok sağlıksız menüler (dünkü hariç) oldu hem de bugün anneler günü aile yemeği var menü gene hafif bir menü değil hafif atlatmaya çalışıcam sadece.. ama ben bunu da kabullendim ben ne zaman diyete başlasam standart giden yemek düzenimin ortasına bomba konur ya misafir gelir ya biz gideriz ya özel bi gün olur ve ben bozarım diyeti sonra başlayana kadar gene homiligırtlak gene kiloları al tam derim ki ya ben diyet yapayım, başlarım diyete, ömründe nutella yememiş eşim 1 kilo nutella ile falan gelir eve!! böyle saçma şeyler ben her diyete başladığımda olur bunda da olacaktı zaten biliyordum sakinim bu sefer ben kendimi bırakmayacağım

ilk gün luppo N**** (Siyahi) probis çoko prens ne varsa toplamış gelmişler yemedim ikinci gün kısır poğaça falan yapalım dediler ki çok severim yaptık ben poğaça yemedim kendime karatay böreği yptım ama sahurda poğaçayı yedim bu sefer.. bugün kayınvalidemler yemeğe gelecek lahmacun yaptık yani yok olmuyor benimkaderim kilolu olmak dediğim nokta burası oluyor işte herşey üstüste geliyor soyutlanamıyorum kendimi izole edemiyorum bu beni geriyor gerildikçe yiyorum şu an o kadar şişim ki size anlatamam

ama bu sefer ben yenilmicem benim kaderim bu değil bugünü de atlattım mı haftaiçi benim yediğime kimse karışamaz temiz temiz yerim oh miss

Canım inşallah kolaylikla veririz.kilolarimizi bizimde bazen hayatın zorladığı zamanlar.oluyo yani kaçamak yapıyoruz ama sonrasında devam etmemek lazım iftarda yedim dün misafirim vardı sahura yoğurt yedim sadece

Sevalcim benim de sürekli gelenin gidenin olur. Ama biraz da biz tavizkarız.
Yemeyen yemiyor. Ben de dayanamıyorum.
Biraz da bu konuda kararlı olmak gerekir
Biraz da işi kafada bitirmek gerek.
Zayıf olanların hepsinin bünyesinden değil.
Yemedikleri için kendini tuttukları için zayıf.
Çevreni düşün. Benim çevremdeki bayanların 5 te 4 ü böyle. Teyzemin kızı 36 beden ama akşam 6 dan sonra ağzına lokma almaz. Gün içinde yediklerini dikkat eder.
Okulda çok arkadaşım zayıf ama ikram edilen 1 çubuk krakerin kalorisini düşünüyorlar.
O yüzden zayıflar.
Ben şahsen peşpeşe 3 - 4 abur cubur yiyordum.
Eve taneyle çikolata almayız. Kutuyla alırız.
Artık kestim onu.
Benim fikrim kararlı olmak gerekiyor.
Ben de şuanda 3 gündür böyle yapmaya çalışıyorum.

İyi akşamlar kızlar
Sabah 11.00; 2 h.yumurta
1 domates
Peynir
Ara öğün 15.00; 1 avuç çiğ kuruyemiş
Sade türk kahvesi
Akşam 17.00; 5/6 kaşık kadar ev yapımı tavuk döner
2 dilim ekmek
Salata
Ara öğün 20.00; 5 erik, 2 dilim elma
Su 2 litre
40 dakka eliptik, 20 dakka bölgesel hareket çalışması

Cok güzel bir menü canım afiyet olsun sporunda harika

Bende menümü erkenden yazayım ki daha birşey yemiyim :))

Sahur 3.30
4 yk pırasa
1 dilim ekmek

İftar 20.15
4 yk tavuk sote
2 dilim ekmek
3 yk hoşaf (pekmezli)
Bol salata

Yatana kadar 1.5 litre su
100 ip atlama
bı hafta takımca toparlıcaz galiba genelin menüsü iyi iki gündür

Tüm samimiyetimle yazıyorum sevalcim, seni anlıyorum..
Bana göre diyet bazı şeyleri tamamen yasaklayarak, hep belli şeyleri yemek değil.. mesela bugun lahmacun mu var, hiç yememek olmuyor ne yazık ki, ama ben mesela eskiden 4 lahmacun yerdim bi oturuşta, şimdi ise 1,5 yada 2 yiyorum, yanına az yağlı bol salata yiyorum ve doyuyorum, şimdi lahmacun yedim diye diyetim bozulmadı.. başka yiyecekler içinde bu geçerli, kalorisi yüksek olan şeylerden mümkün olduğunca uzak duruyorum ama ola ki çok canım çekti, ya da ortam onu gerektirdi, o yiyecekten az yiyip diğer öğünlerimi hafif tutarak dengelemeye çalışıyorum.

Diyetkolik diye bi site var, onu TLF indirdim, yediklerimi tek tek oraya girerek kalorisini hesaplıyorum. günlük kalori ihtiyacımı da hesapladım, onun 500-800 kalori altında yiyerek günde 1 saat yürüyüşle de destekleyerek verdim kilolarımı. Sana da tavsiye ederim, bi bak beğenirsen devam edersin..

Günlük kalori ihtiyacından 500 kalori eksik beslenmek ve sporla yakmak haftada yarım kilo zayıflatıyor, günlük ihtiyacından 1000 kalori eksik beslenmek yada sporla yakmak haftada 1 kilo verdiriyor..Ben yediğim ve yaktığım kalorilerimi hergün hesaplayarak zayıfladım..

İlk çocuğumdan sonra kendim yiyeceklerin kalorisini hesaplayıp liste oluşturarak 16 kilo verdim, sonra 2. 3. çocuk derken fazlasıyla geri almıştım, şimdi diyetkolik le daha kolay hesaplayarak kendimi kontrol altında tutabiliyorum..

Ne güzel, diyetisyene de gidiyorsun, onun yönlendirmeleri ve senin de iradenle başarırsın sen bu işi.. günde en az 2.5 litre su iç, yapabiliyorsan yarım saat yürüyüşle başla, yediklerini benim gibi hesapla, sonrası çorap söküğü gibi gelecek inan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…