Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

bunlarda altın çileğin faydalarıymış

DÜNYANIN EN ZENGİN LİF ORANINA SAHİP MEYVESİDİR.

KİLO VERMEYE SON DERECE FAYDALI BİR MEYVEDİR.

DİYABET ( ŞEKER) HASTALARINA FAYDALIDIR.

ANTİOKSİDAN ORANI YÜKSEKTİR.

KALP,VEREM VE İDRAR YOLU HASTALIKLARININ TEDAVİSİNDE KULLANILIR.

C,B1,B2,B3 VE KEROTEN GİBİ VİTAMİN VE MİNERALLER BAKIMINDAN ÇOK ZENGİN BİR MEYVEDİR.

POTASYUM DEĞERİ ÇOK YÜKSEK BİR MEYVEDİR.

KALSİYUM DEĞERİ AŞIRI ZENGİN OLDUĞUNDAN OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE ÇOK ETKİLİDİR.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR.

KAN DOLAŞIMINI DÜZENLER.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜ ÖZELLİĞİ VARDIR.

KALORİSİ AZ DIR.

SİNDİRİM SİSTEMİNDEKİ PARAZİTLERİ YOK EDER.

İLAÇ SANAYİİNDE KULLANILMAKTADIR.

AROMA VE MAYHOŞ TADINDAN DOLAYI PASTACILIK, DONDURMA AROMASI OLARAK VE MARMELAT YAPIMINDA KULLANILIR.

MEYVE SALATALARINDA, TATLILARDA VE TURTALARDA KULLANILIR.

REÇELİ SON DERECE LEZZETLİDİR.

CİLDİ GÜNEŞTEN KORUR VE CİLT KANSERİNİ ÖNLER.

DERİ GERİCİ ÖZELLİĞİ OLDUĞUNDAN YAŞLANMAYI GECİKTİRİR.

KANDAKİ FAZLA ÜRİK ASİTİN ATILMASINA YARDIMCIDIR.

İÇERİSİNDE 8 AYRI ALKOLİD BULUNMAKTADIR.BU ALKOLİDLER BİTKİSEL KÖKENLİ İLAÇLARIN YAPIMINDA KULLANILMAKTADIR.

KANI ARINDIRMAYA YARDIMCI OLUR. GÖRME SİNİRLERİNİ YAPILANDIRMAYA YARDIMCI OLUR.

PROSTAT VE BOĞAZ HASTALIKLARININ TEDAVİSİNDE OLUMLU ETKİLERİ OLDUĞU GÖZLENMİŞTİR

afiyet olsun canım. sadece bu kadarsa iyi bence. günün geri kalanı mühim:112:
umarım abartmam ara olarak 1/' elma
ogle yemegı olarak 5 yk ıspanak 1 dılım ekmek yogurt akşamada aynısını yerım

ben ızgarada yagsız yemenı tavsıye ederım gercı somon zor secımdır :)
yagda kızararak pısen 2 katı fazla kalorılı oluyor

gebelık oncesı mutlaka kılo ver ve demır eksıklıgını tamamla vudundakı demır depolarını doldur demır eksıklıgı ebekte zeka gerılıgı yapıyormus ben 7-8 ay gebelık oncesı demır ılacı ıctım

ben bu bastacını fazla abartıyorum hepsını cok sevıyorum onemlı olan dur demek helekı badem e bayılıyorum
doktoruna guvenmen cok onemlıı
bende gazıye aydan hanıma gıtmıstım dogum esnasında verdıgı sozu tutmadı parasınıda aldı
esım sancı cekerken yanıma gelecektı onu almadılar odaya 1 kere geldı 1 sefer halımı sordu sonra da taburcu oldum senın adına svınıyorum hamılelık surecınce cok ıyıydı

Çok çenem düşmüş,ne çok yer kaplamışım ,kusura bakmayın :))
olurmu bızler sayende bılgı sahıbı oluyoruz

ayyy yapaılene ımrenıyorum ama ama bnım tarzım degıl :)

geç anne olmak konusunda görüşler çeşitli. kimisi üstün zekalı olur diyor kimisi de olası olumsuzlukları sayıyor. neticede Allaha havale etmekten başka bir çözüm yok elimizde. O'nun hayırlısını vereceğine inandıktan sonra korkmayın bence.
pko'lusun yani. ben bu kavramı ilk bu forumda duydum ve şaşırtıcı olan şu ki çok yaygın olduğunu farkettim. yalnız bu durumun kilo vermeye engel teşkil etmediğini bir arkadaş söylemişti. sağlıklı tatlı alternatifleri bulun kendinize bence. evinizde tatlandırıcı ile veya az şekerle yapılmış sütlü tatlınız olsun. her gün yemeyin onu da tabi:) ama forumlarda diyet tatlı diye aratırsanız alternatifler var.
ben de lisedeyken o hataya düştüm. hiç ekmek yemedim. sabahları domates, salatalık yedim. öğlenleri ki okul çıkışı oluyor süt, elma ve etiform yiyordum ki okuldan çıkmış biri için çok az. ha çok güzel kilo verdim. ama aynen geri aldım çünkü bu yaptıklarımı yaşam biçimi haline getirmemin yolu yoktu. ve dahası diyet yapmaktan da nefret ettim. bu önyargılarımı şimdi şimdi yıkabiliyorum.

canlar geldim ama kalamıyorum. patron çoluk çocuk hepsi burda içeride birşeyler yiyorlar heen yazayım istedim.
dosbacığımın geldiğini görmüştüm.
canım hoşgeldin.
aslında kalbimden çokşey geçiyor sana söylemek istediğim ama sen zaten biliyorsun diye düşünüyorum. gönlü temiz insansın,Rabbim gönlüne göre versin dilerim.

fırsat bulursam tekrar gelicem çok öpüyorum canlar.

Çok güzel bilgiler bunlar,çok teşekkür ederim :)) Hatta okurken o kadar dalmışım ki akşam yemeği için hazırladığım pırasanın altını yaktım (
Afiyet olsun.Hem faydalı hem tadı güzel besinler.

ETKİLERİ OLDUĞU GÖZLENMİŞTİR
Tazesi değil ama kurusu biraz pahalıymış , değil mi?TV'de haberi çıkmıştı ya. Kilosu kaç liraydı hatırlıyor musunuz?

ben ızgarada yagsız yemenı tavsıye ederım gercı somon zor secımdır :)
yagda kızararak pısen 2 katı fazla kalorılı oluyor

gebelık oncesı mutlaka kılo ver ve demır eksıklıgını tamamla vudundakı demır depolarını doldur demır eksıklıgı ebekte zeka gerılıgı yapıyormus ben 7-8 ay gebelık oncesı demır ılacı ıctım

ben bu bastacını fazla abartıyorum hepsını cok sevıyorum onemlı olan dur demek helekı badem e bayılıyorum

doktoruna guvenmen cok onemlıı
bende gazıye aydan hanıma gıtmıstım dogum esnasında verdıgı sozu tutmadı parasınıda aldı
esım sancı cekerken yanıma gelecektı onu almadılar odaya 1 kere geldı 1 sefer halımı sordu sonra da taburcu oldum senın adına svınıyorum hamılelık surecınce cok ıyıydı

olurmu bızler sayende bılgı sahıbı oluyoruz

ayyy yapaılene ımrenıyorum ama ama bnım tarzım degıl :)[/QUOTE]
Ben de ilk doğumumu Gazi'de yapmıştım.Hiç memnun kalmadım.Asistanlar sürekli bizim yanımızda tartıştı.Oda özel olmasına rağmen pisti.Çarşafımı değiştirmemişlerdi...vs.Hamileyken doktor muayenesi de problemli.Ultrason farklı odada.Bir oraya bir buraya...(
PKO 'nun yan etkilerinden biri şişmanlık.Ama şöyle güzel bir tarafı var.Zayıflayınca bu hastalıktan kurtulmak mümkün.İşte zayıflamamın benim açımdan bir faydası daha :)

Kolay gelsin :)

doktorun ismini yazdığın için teşekkür ederim canım. web sitesini de gezdim sağlık merkezinin. zannediyorum doğum yaptırmıyorlar. düzenli takip ettikleri hastanın doğumuna gittiklerini yazmışlar. ben şimdilik arayışlardayım. 2. bebek öncesi rutin muayeneleri bir hastaneye yaptırıp sonra hamilelik durumuna göre mi baksam karar veremedim.
yenimahallede ne tarafa düşüyor canım burası?

Çok çenem düşmüş,ne çok yer kaplamışım ,kusura bakmayın :))
ne kusuru ya keşke herkesin böyle çenesi düşse:)

ben de böyle bir şeyler alınca acayip motive oluyorum. geçen balık ve salata malzemesi almaya çıktık annemle. o güzel yeşilliklere bakması, seçmesi hepsi ayrı zevk.
kuruyemişlerin hayırlı olsun canım. iran hurmasını bilmiyorum. ben kudüs hurması alıyorum, güzel oluyor. iran'ı da sen bizimle paylaşırsın.
altın çileği bir ara dosbam da kullanmıştı sanırım. ben daha önce yemedim.

evde kalın bence de:) kaçamak falan yapmayın. çocuk olunca biz evde kalamıyoruz, ufaklık sıkılıyor. çıkınca da bir kaçamak muhakkak oluyor.

metabolizmayı hızlandırıyormuş. sen bir tüket de biz de bakalım.

şimdilik güzel gidiyorsun canım. nazar değmesin
ben etlik lokman hekimdi doğum yaptım. eşim, annem hep yanımdaydı. yalnız başıma olduğumu düşünemiyorum.

yaban mersınıne altın cılek denılıyor demı ?
ben ramazanda yaban mersını yedım 1 avuc mıde bulantısı bas donmesı halsızlık ölüyordum az kalsın [/SIZE][/FONT]
yok tatlım, yaban mersini ayrı altın çilek ayrı.

Son düzenleme:
kolay gelsin sana canım. etrafın kalabalık anlaşıldı.

PKO 'nun yan etkilerinden biri şişmanlık.Ama şöyle güzel bir tarafı var.Zayıflayınca bu hastalıktan kurtulmak mümkün.İşte zayıflamamın benim açımdan bir faydası daha :)
inşallah hem zayıflar hem de pko'dan kurtulursun canım. bir de hayırlısıyla bebiş, tamamdır.

yok gülüm ben zekai tahire hiç gitmedim ama orada çalışıyor bir de orası çok kalabalık sanırım devlet hastanesi sanarsam .bu özel haftasonları açıyor ofisini 3-4 saat sonra gidiyor doğumlara falan giriyor özel hastalarının onun haricinde haftaiçi hastanesinde oluyor tahliller için ben düzen labaratuara gidiyorum gülüm.ben sıra olayı vs pek olmadığı için tercih ettim.
bu arada etlik lokman hekimde elif terzi var oda çok iyi benim arkadaşım doğum yaptı onda çok metetti gidebilirsin onuda googlede araştır .

amanın dişleri dökülmesi sanırım vücuttaki bir eksiklikten mide rahatsızlığıda varmıydı ki .benim bir tane bekarlıktan dolgu olacak vardı kanala cevirdi doğumdan 2 hafta sonra hemen kanala gitmiştim

canım yaşında hiçbirşey yok oğlun 7 yaşındaki normal bence millet 40 dan sonra evleniyor ona göre değerlendir ama yaştan daha mühimi kilo onu hallet inşalah gerisi gelir.bu arada başın sağolsun meleklerini kaybetmişsin rabbim sabır versin.

afiyet olsun seyyahcım ay hamilelik moduna girmiş bende giricem dur kanki olaacaz senle rabişide bekliyoruz acilenn

kızlar bu hafta yarışalım kendi aramızda
asuman ve rabiş takım başkanları olsun eleman seçsin başabaş yarışalım lütfen
eminim göreceğiz faydasını rabia demişti başka takımlarda yapıyor diye
hem belki cuma günü takım olarak derecede yaparız belli mi olur.
benim kendi fikrim daha zinde oluruz azim lazım bize.
bende kızlar gibi kendime bir liste hazırlamayı düşünüyorum çok isabet olur herkes ister eminim.

bugünkü menüm..
sabah
1 dilim çavdar ekmeğine 1 kk peynirle yarım yeşil biberli tost..yeşil çay..1 çy kaşığı tahin pekmez..
ara yok annemlere gittik kaldı.
öğlen az bir makarna ve bol yeşillikli salata..
ara yine yok..
akşamda iki kaşık kıymalı patates yemeği 1 çb kaşığı yoğurt..
2 litre su ..bu sefer çocuğu gece uyksuna yatırınca spor yapmayı deneyeceğim. ..bana şans dileyin ya uyur rahat ederim yada yine koşturmaca telaş olur..

hehe korkutma kız benii

evet gerçekten hızlı kilo verildiğinde sağlıksız olduğundan hem sağlık gidiyo hemde normal beslenmeye dönüldüğünde fazlasıyla geri alınıyo.bende bi aralar şok diyetlerden yapayım dedim kendini aç bıraktığın için tansiyon düşüyo hemen.bi hafta yapıyodum 3 4 kilo gidiyodu ama 2.hafta dayanamıyo artık insan bozuyo bu sefer fazlasıyla geri alınıyooen iyisi haftada 1 kilo en sağlıklısı herşeyden ye iç ama abartmadan ve kilo ver

bu arada bugünkü menüm:
sabah 1 yumurta 1 kk peynir 3 zeytin 1dilim ekmek
ara 1 fincan türk kah ve ada çayı
öğlen 2 gibi dünden kalan taze fasulyeden 5 6 kaşık pilavdanda 3 4 kaşık birazda yoğurt
arada yine ada çay
akşam hiç bişi yiyesim yok meyve yicemm 1 elma yiyem olmazsa bakarım yine 1 elma daha yarın pazar tatill ne kaaaa güzel yaaa

güzel ama akşam sankim biraz ağırmı olmuş ne patates zaten karbonhidratlı kıymada yağlı ya hanim o bakımdann:44:inşş çabuk uyurdaa rahat edersin ablacıkk

afiyet olsun idareli olmuş bence ama akşam az olmuş bana göre akşamdan sonra elma ye bence.

sabahtan sonraki aranda çay ya da kahve iç yanında bisküvi ye bacım iki sıvı olmamış bence
akşam aç kalma 1 elmadan yemek olmaz salata yapıver bari .
ben yazıcam menüyü görceniz kıs derken yumurtaı teke düşürmen yeterli anamm ya sağlığından olacaksın dikkat et bu seferde.

ben doğumdayken eşimde her saniye yanımdaydı ve hatta bebek doğduğ saniye videoya çekti
benim dokturum demişti eşinde girsin sana destek olsun diye gerçi doğumda çok bağırıp çağırmadım epidural anestezi ile normal doğum yaptım. sürekli başımın dibindeydi benle konuştu elimi tuttu morel verdi sonra doğurayım tabi ya öte git bebek doğsun sonra laflarız dedim az cabaladım doğru enes paşam
kızlar yarışma yapıcaz mı ya :18:

Tekrar Merhaba,
Bugün yediklerim : (rejime çok sadıktım )
Sabah : 60 gr light peynir,4 siyah zeytin,2 ceviz,yeşil çay,45 gr tam tahıllı ekmek
Ara : 1 kuru incir
Öğlen : Yaklaşık 100gr tavuk göğsü,ayran,yarım portakal
Ara : 1 çay bardağı beyaz leblebi,130 gr tarçınlı muz ( sizin tavsiyelerinizle yaptım,gerçekten tarçınla güzel oldu.),1 light süt
Akşam : Bol marul salatası,5 yemek kaşığı pirinçsiz yanık :)) pırasa,1 light yoğurt,50 gr kepek ekmeği

Bu saatten sonra birşey yemeyi düşünmüyorum.45 dakika yürüyüş yaptım.

Size sormak , fikrinizi almak istediklerim var:
*Sabah aç karna elma sirkesi içmek gerçekten işe yarıyor mu? Mideye zarar verebilir mi?
*Et'le beraber meyve tüketiyor musunuz yoksa 1 kaç saat ara mı veriyorsunuz?

İyi akşamlar :))

Hangi hastane? Ben ilk doğumumu Gazi'de (hiç memnun kalmadım) diğerini Akay'da yaptım.Akay'da doktorum ve ekibinden memnun kaldım.

ara öğün için ideal ürünler..çeşit yapmışsın oda ayrı güzel..ye ye afiyet olsun yarasın gitisin kilocukalrın..
güzel ama akşam sankim biraz ağırmı olmuş ne patates zaten karbonhidratlı kıymada yağlı ya hanim o bakımdann:44:inşş çabuk uyurdaa rahat edersin ablacıkk
ağır olmasın diye ekmek yemedim..patates olduğu için..
ablacık olarak bana diyorsan ok tatlım..ama bebekcike diyorsan kendileri küçük beyefendi .
işi riske atmadım uyumadan yürüdüm..:)))
aslında bugün hiç meyve tüketemedim...ya elma yada süt dedim.tarçınlı süt içmeye karar verdim..

elam sirkesi işe yarıyor göbecik baya baya eriyor..ama miğde rahatsızlığın varsa ballı tüketmelisin..
et veya başak yemek te yense en az iki saat sonra meyve tüketmelisin..miğde 2 satten sonra boşaltıma başlıyor yemek üstü meyva yenirse miğdede bu süreçte çürüyor zararlı oluyor...

35 dkcık yürüyüşümü yaptım...duşumuda aldım..tarçınlı sütte tamam günü kapattım ama azcık ekmek peynirde yedim..(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…