6 aydan fazla olmuştur ben 4.takımdan ayrılalı...
Slm kizlar
Yesil cayimi icerken menumu yazayim dedim fazla kalamicam islerim war biraz..
1 bardak ilik suda iki kayisi hazirlamistim aksamdan kalkinca tukettim..
Kahwalti:
1 bardak sekersiz cay
Domates, salatalik
Light surme peynir
2 Dilim tam tahilli ekmek
4-5 yesil zeytin
Ara:
1 yesil elma
Oglen:
cok az yagli pisirilmis kiymali ispanak yemegi+1 bardak ayran
Ara:
Ceyrek greyfurt
Aksam:
(Daha yapmadim aslinda 1 bardak ayrana blenderda musli cekip ekleyip hazirlamistim) bugunluk yeter mi ki yoksa icsemm i bilemedim:44:
3 bardak yesil cay+2 bardak bitki cayi 3 lt su
islerim wardi sporu daha yapamadim ama kesin yapicam bugun, dun yapamamistim...
Kizlar cok merak ettigim bir konu gunde kac ogun yapilmali we ogunler arasi kac saat olmali,
kimisi 5-6 ogun diyor diyetisyenlerin daha bugun ogun arasi 5 saat olursa sindirim we zayiflama kolay olurmus diye okudum
hangisini dikkate alicaksak artik bizde sasirdik
hilal sadece cuma günü sporun dak sınımı yazıcaz bide günlük liste tabiki
kızlar ben kaçar bebişlerimle ilğileniyim ama dimi spoprda yaparım hem
Sağlıklı Beslenme İçin Sağlıklı Ara Öğün Seçenekleri
Kilo vermek için aç kalmanıza gerek yok, aksine sık sık beslenerek kilo verebilirsiniz. Sağlıklı beslenmenin temel kurallarından biri ara öğün yapmak yani günde 3 ana ve 3 ara öğün şeklinde beslenmek. İki buçuk 3 saatte bir beslenerek açlık hissetmeden, diyette olduğunuzu anlamadan, iştahınızı kontrol ederek sağlıklı ve kalıcı olarak kilo verebilirsiniz.
ARA ÖĞÜNLER NEDEN ÖNEMLİ? Günde 6 öğün tüketmek daha fazla enerji harcanmasına yardımcı olur. Sindirim sistemi her besin için ayrı ayrı çalıştığından, sık sık beslenmek besinlerin yakılmasını ve metabolizmamızı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur. Gaz ve sindirim problemi olan kişilerde sık sık beslenmek mide ve bağırsak sistemini düzene sokar. Ara öğün tüketimi kan şekerinizdeki dalgalanmaları kontrol altına alarak çabuk acıkmanızı, ve bir sonraki öğünde daha fazla yemenizi önleyecek ve tatlı krizlerini azaltacaktır.
ARA ÖĞÜNLERDE HANGİ BESİNLER TERCİH EDİLMELİ? Her öğünde olduğu gibi ara öğünlerde ne yediğimize ve ne miktarda yediğimize dikkat etmeliyiz. Öncelikle unutmamamız gereken; ANA öğün değil ARA öğün tüketiyor olmamız. 1 su bardağı yarım yağlı süt + ½ paket yağlı azaltılmış bisküvi 3 tane kuru kayısı + 2 parça ceviz 1 dilim beyaz peynir + 2 tane kepekli grisini 1 porsiyon meyve 1 su bardağı yoğurt + 3 tane kuru kayısı 1 su bardağı ayran + ½ simit 1 yemek kaşığı kuru üzüm + 6-7 tane badem 1 çay bardağı beyaz leblebi Beyaz peynirli yağsız tost + söğüş salata 1 su bardağı yarım yağlı süt + 3 yemek kaşığı kahvaltılık gevrek
Günlük koşuşturma içerisinde sürekli yemek yemeyi unutuyorum diyorsanız alarm kurabilir, yanınıza ufak besinler alabilirsiniz.
Teşekkür ederizz paylaşım için Ebruu ..
Afiyet olsun Gönül gayet güzel olmuş Menün.
Ben 3 öğünü ideal buluyorum öğünler arası en az 4 saat olmalı diyorum ama kişiden kişiye değişiyor görüşler o yüzden burada yorumlarıma yansıtmıyorum.
afiyet olsun arkadasım menün güzel hazırladığın seyler haf,if yiyebilirsin 6 da son diyoruz yemeğe fakat akşam yatmadan süt serbest oluyo senin hazırladığında sütten farksız olmuş yiyebilirsin aslında saat dah 8 bile değil
o sıksık az az yeme mi yoksa sabah kuvvetli yeyip akşamda hafif yeyip mideyi boş bırakmak mı ben de tam bilmiyorum 2 sinide denedim karataya göre 2 öğün sabah kuvvetlki kahvaltı yapıp akşama doğru hafif beslendiğim zaman çok hızlı verip sonrasında herseye saldırıp geri aldım am a sık sık yeyip az az tüketince daha az ama kilolar geri gelmeden veriyorum denedim benim bünyem böyle tepki verdi karatayı kötülemiyorum sadace ben uyamadım ondan yani yoksa çoğu bilgisinden yararlanıyorum bende canan hacanın zatende bilimde destekliyo
biraz bünye meselesi
kurallarınız okunmuş anlaşılmıştır...
öyleyse bende sizdenim artık...
bugünki menümü yazayım size
ilk değerlendirmeyi sunayım
sabah
2 dilim kızarmış ekmek
kk kadar beyaz peynir
4 zeytin
yarım domates
ara
1 mandalina
öğle
3-4 yk bulgur pilavı
1 bardak ayran
akşam
bir kase mercimek çorbası
3 yk barbunya
3-4 yk pilav
salata
2 lt su
20 dk spor
betül sana bişey sorucam benim kızım 01.01.2006 doğumlu 3 yıldır anasınıfına gidi,yo belgesi gayet iyiydi ama her yıl ilgi alanı farklı yazıyo artık kızımdan mı yoksa heryıl öğretmen değiştiğinden mi bilemedim. bide okuma yazmayı kendi söktü şimdi okuyo seniye bi sakıncası olurmuki bilemiyoreum cevap verirsen sevinirim
ilk yıl resme kabiliyeti vardı
2. yıl etkinliklere
bu yılda herseyde iyi kitaplara ilgisi var yazıyo
ben 4-5 yıl kadar resme yönlendirecektim kurslar falan düşünüyordum simdi beklemeye karar verdim
Aramıza hoş geldin canım. Ben Ebru. Menün güzel olmuşta o akşam yemeğindeki pilav sanırım pirinç pilavı. O biraz bozmuş gibi geldi.
Neydi HIlal senin dediklerin ?
Bu musli sutsuz yeniyor sanirim
Evdeki nesfit bitsin ikisinden birini alirim bi deneyelim bakalim musliyi de:))
Onlara da ben mi karar vericem :))
Onu nasil yapcaz
Haftayabir deneriz bakalim herkes kabul ediyor mu herkes spor dakikasini bana ozelle gonderecek cuma gunu
Ama bu cuma degil , bu cumadan sonra herkes not etsin .
Kacamaklari da yaziyoruz, telafi edilmeyen kacamaklar girsin ama bence listeye
Ogunler yerine canimizin cektigi bir seyi yemek veya canim istedi azicik ucundan aldim seklinde olanlar degil de bildigin ekstradan yenmis olanlari baz alalim. Onlari da menulere yorum yaparken karar veririz zaten
Aiyet olsun GUlcin
Hazir sen icli kofte demisken, normalde nasil yapiliyor tam bilmiyorum kizartma cesidi de var sanirim.
Icli kofte aksam yemeginde veya oglen yenmez mi bulgur ve kiyma sonucta, mesela 2 tane yense yaninda yine salata yogurt fln olur mu kizlar
Melek sen o ggun israrla yemiyim diye ozen gostermistin ya ondan soruyorum? Kizartma miydi sizinki?
bu arada ben kaçtım kızlar
hepinize iyi geceler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?