Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hilalcim domatesleri rendelersin kaynatırsın suyunu çekip kıvam alana kadar altını kapatmaya yakın sarımsak ve baharat atarsın.sos hazır
Kızlar menüme ekleme yaptım peynir çubukları, cips gibi oldu canım cips istedi de birden.
Tarifini de vereyim ..
Eki Görüntüle 401446
Çubuk malzemeleri
[*=center]1 yumurta
[*=center]3/4 su bardağı rendelenmiş light kaşar peyniri
[*=center]1 yemek kaşığı light labne
[*=center]1,5 yemek kaşığı mısır unu
[*=center]2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Sos malzemeleri
[*=center]1 yemek kaşığı light yoğurt
[*=center]1 yemek kaşığı light labne
[*=center]3 tatlı kaşığı hardal
[*=center]1 diş sarımsak( Mısır ununu 1 kaşık kullandım canım çok istedi de .. )
Hazırlanışı
Yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, light labne, mısır unu ve kabartma tozu bir kapta güzelce karıştırılır. Teflon tavaya biraz zeytinyağı konur, peynirli karışımdan parçalar alınarak el ile çubuk şekli verilmeye çalışılır. (Hamurun ele yapışmasını önlemek için elinizi biraz ıslatabilirsiniz.) Çubuk şeklini verdiğimiz hamurlar teflon tavada iki yanı kızarıncaya kadar döndürülür.
Sos için ise hardal, yoğurt, labne ve sarımsak birbirleriyle özdeşleşene dek karıştırılır.
Kızaran peynir çubukları, sosa batırıla batırıla afiyetle yenir.![]()
Meyveli yoğurdu sadece light ise yiyebiliyoruz reyhan abla.
Sadelerinden yiyebiliyoruz diye biliyorum ama bunun cevabını yine de bir bekleyelim emin değilim.
MENÜM
Sabah
1 kk beyaz peynir
4 tane yeşil zeytin
1,5 dilim tam buğday ekmeği
Öğle
1 tabak sebzeli köfte
Salata
2 dilim tam buğday ekmeği
Ara
2 tane kuru kayısı
2 tane kuru incir
Akşam
1 kase sütlü nesfit
2,5 litre su + yeşil çay
Menum:
Kahwalti
2 yumurta (haslama)
2 siyah zeytin
cok az beyaz peynir
1 dilim cavdar ekmegi
Ara:
2 bardak nescafe
Aksam:
Rezene yemegi
Tavuk gogsu
1 kase yulafli corba
3 lt su ..
1 fincan yesil cay
Afiyet olsun çok güzel gidiyorsun Reyhan abla, yürüyüşün ayrı bir güzel ..
Yuruyus ne guzel olmus oyleafiyet olsun ..
Reyhan abla ilk başladığında 76 kg değil miydin buraya ?
Hilal ailenle mi yaşıyosun yoksa bunları pişiremezsin dimi öğrenci evi falan olsa..
tatlım 76 diyodum düz hesap:))) 200 gr da fazlam vardı.
Yok ailemle değilim Reyhan abla yurt- apart arası bir yerdeyim
Hemen listeyi düzenliyorum o zaman.
TAKIM İÇİ DERECELERİMİZ
angelic2 : 4.33 %
Mumu85: 2.30 %
Eski_bir_masal : 1.38 %
Elmaliturta: 1.35 %
UcukMavi : 0.93 %
Mutedeyyin: 0.88 %
UZAYIM : 0.75 %
TadLi :0.52 %
LaydLiNe: 0.28 %
Chika : 0.08 %
ee bütün kızlar toplanıyodur başına gene ne pişiriyon diye dimi..mutfaklarınız ayrı ayrı mı? çok soruyom ama napayım merak ediyoumm..
hahah listenin en başına oturmuşum bennn..süper yaa.ablanız kurban olsun size...![]()
Mutfak her katta 1 tane var reyhan abla fırında yapılacak şeyleri orada yapıyorum odada elektrikli ocak var yemekleri onda yapıyorum kalabalık olunca mutfak ben rahat edemiyorum bol hareket yerim olmalı rahat etmem için.
Genelde de oda arkadaşım yer yaptıklarımı çok içli dışlı değil yurttakiler merhaba merhaba tarzında ama oda arkadaşım bayılıyor her seferinde hatta iltifat mı bilmem annem bile bu kadar güzel yapamıyor deyince bir şımarıyorum sorma.
ee biz evde kalırken öğrenciyken hazır çorba makarna yerdik en fazla.kimse öle girip uğraşmazdı mutfakta.sen ne güzel değişik şeyler yapınca hoşlarına gidiyodur.bu arada olan senin yulaf kepeklerine oluyo..
Öyle bir giriş yaptın ki maşallah Reyhan abla, bir de sen benden önce mezun olurmuşsun.
2 haftada tam dolmayacak haftaya reyhan abla ondan kilon 2'ye bölünmez muhtemelen bireysel derecelerde olacaksın hatta 1. olursun diye bekliyorum ben ..
öyle yapmaya çalışıyorum ama beni her gören delirme daha ne kadar zayıf olacaksın sende mi rejim yapıyon biz ölelim o zaman deyip kafamı allak bullak ediyorlar
Canım benim son 2 kilom ve biliyorum pat diye veremeyeceğim 2'sini birden ben de yarışlarda çok gaza geliyorum veremeyince sinir oluyorum o yüzden canımı sıkmak istemedim ama ben seni yine bol bol gazlarım ..
Bak sen 57 kg iken ben 63 falandım ona göre düşün yani bence bırakmatamöam hilal
Afiyeyt olsun canım bu arada çileği sormuştun saf protein şeklinde yapacaksan etkiler kesinlikle en ufak menü dışı şey etkiliyor ama zaten gerçekten dukan yapmayacaksan saf protein değil protein ağırlıklı beslen yoksa çok alıp vermelerin oluyor.
saol hilal
Dünküler Ebru'ya bugünküler Melek' e ..
Kolay gelsinn ..
saolasın tatlım bizde seni seviyoruz*** 13. Takım 255. Etap ***
Chika ( 95.5 / 92.7 / 0.08 / 0.08 ) 220.etapta ayrılan üye geri döndü. Kilosu 35'e bölündü.
Elmaliturta: ( 66.8 / 65.9 / 0.9 / 1.35 %)
Eski_bir_masal : ( 57.8 / 57.0 / 0.8 / 1.38 % )
LaydLiNe: ( 70.4 / 70.2 / 0.2 / 0.28 % )
Mumu85: ( 74.2 / 72.5 / 1.7 / 2.30 % ) Yeni üye hedef : 57
Mutedeyyin: ( 68.1 / 67.5 / 0.6 / 0.88 % )
TadLi : ( 57.4 / 57.1 / 0.3 / 0.52 % )
UcukMavi ( 64.3 / 63.7 / 0.6 / 0.93 %)
UZAYIM ( 67.1 / 66.6 / 0.5 / 0.75 % )
13. Takım Ortalaması : 0.94 %
Kızlar bu haftaki yorumları yapayım ..
Eda; daha menülerini göremediğim için yorum yapamıyorum bu hafta ama çok güzel gideceğine inanıyorum.
Turta ; Kırdın sonunda direncini kaçamaksız bir haftayla aynı şeyleri bekliyorum senden.
Ebru ; Bu hafta kilonun az gitmesinin nedenini çiğköftelere bağlıyorum bu hafta uzak dur olur mu ?
Mumu ; Genel olarak güzel kilo verdin ama bundan sonra umarım menülerinde hiç kaçamak olmaz az da spor eklesen daha güzel sonuçlar alacağına inanıyorum.
Melek ; Bu hafta evde olmadığın günler olmasına rağmen iyi vermişsin Melek ama bırakma kendini bu hafta lütfen ..
Gönül ; O kaçamaklardan sonra iyi gitmiş kilo ama lütfen bu hafta aynı şey olmasın, menülerinde hiç kaçamak görmek istemiyorum ve lütfen yemekleri aklından çıkar o bu diye düşündükten sonra oldu bu unutma.
Ayşe ; Hiç kaçamaksız çok güzel bir hafta geçirdin hastalığının etkisiyle vücudun da biraz ödem olduğunu düşünüyorum önümüzdeki hafta daha güzel bir sonuç alacağına inanıyorum ödemini atıp.
Hatice ; Gerçekten çok güzel menülerle çıktın karşımıza, yemediğin pasta ve tabağında olmasına rağmen hayır dediğin pilav ve düzenli sporun için tebrik ederim seni. Vücudun seni zorlamasına rağmen böyle güzel kilolar veriyorsun
Reyhan abla ; Dukana çok güzel bir şekilde başladın ve gerçekten çok güzel kilo verdin inanıyorum ki bu hep böyle gidecek ve kendini bile şaşırtacak kilolara düşeceksin.
Gülçin ; Senden beklediğim şey bir gün hiç bir şey yemeyip sonra kaçamaklara yüklenmemek. Bunu yaparsan güzel sonuçlar alacağına inanıyorum .
Kızlar yorumların böyle, herkesi ayrı ayrı tebrik ederim 3. yüz ama yüzdemiz çok güzel ve hiç kilo alan yok daha güzel sonuçlar almak dileğiyle.
Hepinizi seviyorum
afiyet olsuntebrikler kızlar herkes kg verdi dereceye girdik yine haftaya inş. yine hepimiz güzel kglar veririz.ama bu hafta herkes gayet iyiydi menülerde.
bugün ne yedim
sabah
biraz yumurta
2 küçük dukan krep
peynir
akşam
1 küçük dukan krep peynir
dukan puding ( ben de başladım tatlılara bide aldığım toz tatlandırıcı harika şekerden farkı ve prebiyotik lifli bağırsaklarıma da iyi geldi)
ebrucum tatlılara devam canım acayip dondurma istiyor sever miyim bilmem ama şu dukan dondurmayı yapacağım en kısa zamanda daha doğrusu markete gidip salep aldığımda.canım evden çıkmak istemiyo![]()
eline sağlık ebru26 NİSAN MESAJ SAYILARI
eski_bir_masal : 27
elmaliturta : 11
UZAYIM : 27
aysecig : 10
chika : 0
UcukMavi : 13
angelic2 : 0
LAydLiNe : 18
MuMu85 : 0
mutedeyyin : 5
tadli : 0
afiyet olsun ebruMENÜM
Sabah
1 kk beyaz peynir
4 tane yeşil zeytin
Öğle
1 tabak sebzeli köfte
Salata
Ara
2 tane kuru kayısı
2 tane kuru incir
Akşam
1 kase sütlü nesfit
2,5 litre su + yeşil çay
afiyet olsun gönülMenum:
Kahwalti
2 yumurta (haslama)
2 siyah zeytin
cok az beyaz peynir
1 dilim cavdar ekmegi
Ara:
2 bardak nescafe
Aksam:
Rezene yemegi
Tavuk gogsu
1 kase yulafli corba
3 lt su ..
1 fincan yesil cay
afiyet olsun reyhan ablaiki saat kadar yürüdüm kahvaltıdan önce
sabah
bir parça peynir
(1.5 kaşık yulaflı) 1 peynirli poğaça
çay
öğle
tavuk(haşladım önce.sonra yoğurt, süt ,az soya sosu, az baharatı karıştırdım tavukların üzerine döküp yağsız tavada kavurdum.güzel oldu.
.yağsız ayran
ara
1 tane sade actıvıa
maden suyu
akşam(bunları daha yemedim şimdi yicem)
dana kuşbaşı
yoğurt
afiyet olsun turtibu arada hilalim tebrik ederim cnm![]()
benim de bugün kü menütom
sabah
2 dukan krep
peynir
domates
zeytin
akşam
1 kaşarlı simit
1 bardak sütlü nescafe
spor : 40 dk
iyi geceler hilalKızlar herkese iyi akşamlar biraz sevdiceğimle konuşup uyuyabilirsem erken uyumaya çalışacağım yorgunum bugün ..
Hilal ailenle mi yaşıyosun yoksa bunları pişiremezsin dimi öğrenci evi falan olsa..
tmm canım saol..
afiyet olsun canım..
rezene pazarda gördüm satıyolardı .afiyet olsun.bi ara denicem bende..
mucksssss..
tatlım 76 diyodum düz hesap:))) 200 gr da fazlam vardı.
öyle yapmaya çalışıyorum ama beni her gören delirme daha ne kadar zayıf olacaksın sende mi rejim yapıyon biz ölelim o zaman deyip kafamı allak bullak ediyorlar
saol hilal
saolasın tatlım bizde seni seviyoruz
afiyet olsun
eline sağlık ebru
afiyet olsun ebru
afiyet olsun gönül
afiyet olsun reyhan abla
afiyet olsun turti
iyi geceler hilal
kızlar deli gibi 1 sattir telofon da kocamla konuşuyorum öğlen de nerden baksan 5 kere aramışızdır
dedim ki tayin çıkıp ayrılacakmıyız ne içine mi doğdu durmadan arıyorsun diyorum yazık canım ağlıyacaktı hemen çocukları istedi telefona şu erkeklere bazı zaman çok kızıyorum bide bakıyorum çocuk gibi oluyo sonrası allak bullak oluyorum
ders çalışamadım çok uykum var o güzelim lokmaları reddettim ayran puding
keske şenliğe gitmeseydim aklımdan çıkmıyorlar
çok da uykum var ne yapsam en iyisi yatıyım kafam birsey almaz şimdi
turtinin dr da merak ettim bir bakıyım bali
tünaydın kızlarrrr
hayırlı cumalarrr
bu sabah tartıldım 65,7 çıktım geçen hafta 66,6 idim hadi bakalım yavaştan gitsin artık şu kilolarrrrr
kızlar kilom 67.5
ebru dün mesaj sayım 5 idi.özelden mesaj atamadım.bu aralar giremeyebilirim.izin istemiyorum geçici bir e durum.görüşürüz
Herkes kilo vermiş ne güzel.İnşallah hep böylr devam ederiz.*** 13. Takım 255. Etap ***
Chika ( 95.5 / 92.7 / 0.08 / 0.08 % ) 220.etapta ayrılan üye geri döndü. Kilosu 35'e bölündü.
Elmaliturta: ( 66.8 / 65.9 / 0.9 / 1.35 %)
Eski_bir_masal : ( 57.8 / 57.0 / 0.8 / 1.38 % )
LaydLiNe: ( 70.4 / 70.2 / 0.2 / 0.28 % )
Mumu85: ( 74.2 / 72.5 / 1.7 / 2.30 % ) Yeni üye hedef : 57
Mutedeyyin: ( 68.1 / 67.5 / 0.6 / 0.88 % )
TadLi : ( 57.4 / 57.1 / 0.3 / 0.52 % )
UcukMavi ( 64.3 / 63.7 / 0.6 / 0.93 %)
UZAYIM ( 67.1 / 66.6 / 0.5 / 0.75 % )
13. Takım Ortalaması : 0.94 %
Afiyet olsun canım.Bundan sonra çikolata,pasta vb dukan menülerine hiçbirşey demem vallaKızlar menümü yazayım biraz saçma sapan oldu ama yiyesim gelmedi.
Sabah :
- 1 minik dukan çikolata ( ağzıma atıp çıktım hemen )
Öğle :
- 1 fincan rom aromalı türk kahvesi
- 3-4 tane dukan çikolata
Akşam :
- 3 tane minik kabak dolması
- 1 kase yoğurt
Sıvı :
- 1.5 litre su ( daha içerim gece )
- Yeşil çayla maden suyu gece içerim diye tahmin ediyorum.
Spor :
- Yarım saat yürüyüş
Afiyet olsun Gülçin güzel olmuş.Hatta akşam çok az olmuş.menüm
-sabah-
-1 bardak tarçınlı süt
-yarım kibrit kutusu peynir
-1 yumurta
-öğle-
-köfte
-yoğurt
-akşam
-2 tane çilekle dondurulmuş yoğurt
-sıvı bolca
-akşam 45 dak yürürüm
-2 bardak yeşil çay
-2 tanede maden suyu
Afiyet olsun Ayşe çok güzel olmuş.tebrikler kızlar herkes kg verdi dereceye girdik yine haftaya inş. yine hepimiz güzel kglar veririz.ama bu hafta herkes gayet iyiydi menülerde.
bugün ne yedim
sabah
biraz yumurta
2 küçük dukan krep
peynir
akşam
1 küçük dukan krep peynir
dukan puding ( ben de başladım tatlılara bide aldığım toz tatlandırıcı harika şekerden farkı ve prebiyotik lifli bağırsaklarıma da iyi geldi)
ebrucum tatlılara devam canım acayip dondurma istiyor sever miyim bilmem ama şu dukan dondurmayı yapacağım en kısa zamanda daha doğrusu markete gidip salep aldığımda.canım evden çıkmak istemiyo![]()
Afiyet olsun Ebrucum menün çok güzel.MENÜM
Sabah
1 kk beyaz peynir
4 tane yeşil zeytin
Öğle
1 tabak sebzeli köfte
Salata
Ara
2 tane kuru kayısı
2 tane kuru incir
Akşam
1 kase sütlü nesfit
2,5 litre su + yeşil çay
Afiyet olsun Gönül.Rezene yemeğini ilk kez duydum.:44:Menum:
Kahwalti
2 yumurta (haslama)
2 siyah zeytin
cok az beyaz peynir
1 dilim cavdar ekmegi
Ara:
2 bardak nescafe
Aksam:
Rezene yemegi
Tavuk gogsu
1 kase yulafli corba
3 lt su ..
1 fincan yesil cay
Afiyet olsun.güzel olmuş.iki saat kadar yürüdüm kahvaltıdan önce
sabah
bir parça peynir
(1.5 kaşık yulaflı) 1 peynirli poğaça
çay
öğle
tavuk(haşladım önce.sonra yoğurt, süt ,az soya sosu, az baharatı karıştırdım tavukların üzerine döküp yağsız tavada kavurdum.güzel oldu.
.yağsız ayran
ara
1 tane sade actıvıa
maden suyu
akşam(bunları daha yemedim şimdi yicem)
dana kuşbaşı
yoğurt
Afiyet olsun Turtam.bu arada hilalim tebrik ederim cnm![]()
benim de bugün kü menütom
sabah
2 dukan krep
peynir
domates
zeytin
akşam
1 kaşarlı simit
1 bardak sütlü nescafe
spor : 40 dk