Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

ben bazi diyetleri denemistim.kahvaltida hicbirsey yenmiyordu.aksama kadar sabrediyodum.gece dayanamayip yiyordum.dikkat etmek gerekiyor gercekten.

Demek istediğim şeyi çok iyi anlamışsın canım. Burda zayıflayalım derken metabolizmamızı iyice bozmayalım. Yalan yanlış kulaktan duyma her bilgiyede inanmayalım.

Ayrıca burda ben birinci amaç olarak hiç bir zaman zayıflamayı düşünmedim. Amaç ve hedef sağlıklı beslenmeyi öğrenmek, bunu öğrenirkende zaten fazla olan kilolarımız kendiliğinden gidiyor. Aklınızdan diyet kelimesinide tamamen çıkartın. Aslında şuan yaptığımız tamamen sağlıklı beslenmek. Önemli olanda doğru yolu bulup hayatımız boyunca o yolda gitmek. Yoksa şok şok diyetler yapıyorlar aradan iki ay geçmeden verdikleri kiloların iki katını tekrar alıyorlar. Şuan uzun uzun yazamadım. Ama anlatmak istediğim şeyi büyük ihtimal herkes anladı.

ben bazi diyetleri denemistim.kahvaltida hicbirsey yenmiyordu.aksama kadar sabrediyodum.gece dayanamayip yiyordum.dikkat etmek gerekiyor gercekten.

msj 4

ben de şok diyetler yapamıyorum ..zaten birçoğu su ve kas kaybı yapıyor ..önemli olan yağ yakmak ..şok diyetlerden sonra insan daha çok alıyor ..tabi morale ihtiyacımız oluyor . bir an önce tartıda kilo kaybı görmek istiyoruz...ama en güzeli sağlıklı ve hayatında her zaman uygulayabileceğin bir beslenme düzeninin olması ..

menum

sabah domates salatalık yogurt yedım

ara kıvı

oglen kuru fasulye bı kase salata..

ara elma yedım..

aksam sadece yogurt salata ve tam bugday ekmegı 1 dılım

su 1.5 lt 2 bardak yesıl cay.....

msj 5

güzel bir liste olmuş , ben de yarın öğlen okulda kalacağım ..ne yesem diye düşünüyorum ..

msj 2

bugün yediklerimi yazayım ,

önce 1 su bardağı ballı sirkeli su içtim
sabah geç uyanınca kahvaltı yerine 1 kase çorba

öğlen
ızgara tavuk , salata , yoğurt ve 1 dilim ekm

ara 1 portakal

akşam
yeşil mercimek çorbası , salata , az yağda çevrilmiş kırmızı biber ..

1.5 lt su ( yarım sa dışarıda yürüyüş )

Sabahları çorba içmek çok ama çok güzel oluyoorrr ara sıra denenebilir :16:
Salata her iki öğünde de var çok güzel. Kırmızı biber yağ yakmada etkili diye biliyorum az yağda kızartmışsınız ama bşy olmaz heralde o kadarından. Ender Saraç'ı dinlemiştim bi kere, biberleri tost makinesinde ya da ekmek ısıtmak için kullanılan demirden bşy var ya adını hatırlayamadım şimdi, onda ısıtıp yenebileceğini söylemişti. Biberle pek aram yok ama olsa iyi olur sanırım.
İyi bi gün geçirmişsiniz bence.

tebrikler tugbacim.belirli bir düzende gidiyorsun.

Bunları duymak güzel teşekkür ederim. İnsan kendini ölçüp değerlendiremiyor çünkü tam manasıyla. Buranın en büyük faydalarından biri de diğerlerinin fikirlerinden istifade edebilmek.

Ayrıca burda ben birinci amaç olarak hiç bir zaman zayıflamayı düşünmedim. Amaç ve hedef sağlıklı beslenmeyi öğrenmek, bunu öğrenirkende zaten fazla olan kilolarımız kendiliğinden gidiyor. Aklınızdan diyet kelimesinide tamamen çıkartın. Aslında şuan yaptığımız tamamen sağlıklı beslenmek. Önemli olanda doğru yolu bulup hayatımız boyunca o yolda gitmek. Yoksa şok şok diyetler yapıyorlar aradan iki ay geçmeden verdikleri kiloların iki katını tekrar alıyorlar. Şuan uzun uzun yazamadım. Ama anlatmak istediğim şeyi büyük ihtimal herkes anladı.

Aynen öyle. Ve bi de şu, "diyet" kelimesini akıldan çıkarma olayını ben ilk kez yine kk'de okuduğum bi başarı öyküsünde anlamıştım. Çoğunuz biliyorsunuzdur belki o öyküyü.. Diyet yapıyorum dedikçe, yiyecekler üstünüze üstünüze geliyor, siz kaçıyorsunuz onlar kovalıyor. Ve bi yerden sonra pes edip, kendinizi tıka basa yerken buluyorsunuz gibi bi tespiti vardı. Çok ama çok doğru bi tespitti.. Hiç bu yönden bakmamıştım o yazıyı okumadan önce.

Allahım hayalet olmak ne zorrrrrrrrr imdatttttttttttttttt 3 saatir sessiz çığlıkşarımı duyan yok,site sifremi kabul etmedi 3 saattir sormadığı amcam,dayım kalmadı yine de giremedim deli oldum szi uzaktan okudum bir de tartı günü diye yeni hesap açtım bir de onunla uğrastımmmmmmmm çok yorgunum deli etti bu pc beniiiiiiiii yeni adımla geldim asağıda hayalet gibi duruyorum gören yok cevap yazıcam onay yokkkk hemen menümü yazayıö çıkayım gözlerim kalandı çok hepinizi öpüyorummmmmmmm

menüm sabah :kahvaltıda oldupum için biraz karışık ama fena değil

öğlen :çok az tavuk

ara:hurma,fındık,keçiboynuzu ,ceviz az az

akşam :ıspanaklı yumurta,yoğurt

maydonoz suyu...

Bugünkü menüm;

Kahvaltıdan önce elma sirkesi-bal, nane limonlu yeşil çay

Sabah: 1 dilim tam buğday ekmek
1 haşlanmış yumurta
4 zeytin
1 kbrit kutusu kadar peynir
1 yemek kaşığı kadar domates

ara yok---------------------------------------------

Öğle: 1 dilim tam buğday ekmek
1 kase pul biberli yoğurt
2 yemek kaşığı kadar yağsız kuşbaşı tavuk

ara yok---------------------------------------------

Akşam: 1 kase bol limonlu mercimek çorbası
1 kase pul biberli yoğurt

+ yaklaşık 2.5 lt su
+ 1 bardak yeşil çay (bitane daha içerim birazdan, bi de yatmadan önce)

işte böyle :34:

msj 6

Tuğba bu düzenle yemek yersen gerçekten çok çabuk istediğin kiloya ulaşacaksın..tebrikler ...yarını merakla bekliyorum ..ben de bir haftadır tartılmadım, tartıya sık çıkmak iyi olmuyor , veremeyince çabuk moralim bozuluyor..

Allahım hayalet olmak ne zorrrrrrrrr imdatttttttttttttttt 3 saatir sessiz çığlıkşarımı duyan yok,site sifremi kabul etmedi 3 saattir sormadığı amcam,dayım kalmadı yine de giremedim deli oldum szi uzaktan okudum bir de tartı günü diye yeni hesap açtım bir de onunla uğrastımmmmmmmm çok yorgunum deli etti bu pc beniiiiiiiii yeni adımla geldim asağıda hayalet gibi duruyorum gören yok cevap yazıcam onay yokkkk hemen menümü yazayıö çıkayım gözlerim kalandı çok hepinizi öpüyorummmmmmmm

menüm sabah :kahvaltıda oldupum için biraz karışık ama fena değil

öğlen :çok az tavuk

ara:hurma,fındık,keçiboynuzu ,ceviz az az

akşam :ıspanaklı yumurta,yoğurt

maydonoz suyu...

Baya uğraşmışsın canım ya geçmiş olsun :\ Kahvaltıda da çok abartmamışsındır bence. Biraz aşırıya kaçtıysan bile baksana öğlen dengelemiş gibisin. Zaten her gün böyle olacak değil ya.. Dışarda yemek gerçekten dengeyi bozuyor gibi ama öyle günlerimizi de bu şekilde tolere etmesini öğrenmemiz lazım. Güzel güzel..

msj 6

Tuğba bu düzenle yemek yersen gerçekten çok çabuk istediğin kiloya ulaşacaksın..tebrikler ...yarını merakla bekliyorum ..ben de bir haftadır tartılmadım, tartıya sık çıkmak iyi olmuyor , veremeyince çabuk moralim bozuluyor..

İnşallah hepimiz yarın mutlu olacağız tartıdaki sayıyı görünce :16: Sık tartılmak bence de çok kötü. Tartılmak başlı başına bi özen gerektiriyor zaten bence. Sbahları aç karna, mümkün mertebe aynı kıyafetlerle, aynı saatlerde tartılmak lazım ki, yanıltıcı bişey gördüğümüz zaman keyfimiz kaçmasın. Tuvalete gitmeden önceki ve sonraki ölçüler bile farkettiğine göre hassas olmak lazım.

şimdi ben çıkıyorum, uyumadan önce geri döneceğim inşallah. Hepiniz Allah'a emanet olun.. :3:

Sabah:
2 etimek,peynir,domates,salatalık

Öğle:
1 dilim kepek ekmeği,bir kase yoğurt

Akşam:
2 dilim kepek ekmeği,yarım kase yoğurt,salata,herhangi bir sebze yemeğinden 8-9 kaşık.

baska bir bölümden buldum bu listeyi.yarin tartidan sonra yeni bir listeye baslamak istiyorum.sizce bu liste nasil?

msj 7

Kadriye ben 2 yıl önce diyetisyene gittim , bulunduğum ilde yok , trabzon a gittim , ama hafta sonu çalışmıyor bayan . ben de hafta içi okul var diye tekrar gidemedim . onun verdiği diyet listesinde her öğüne 1 veya 2 dilim ekmek vermişti ( tost ekm büyüklüğünde ) ama değişim listesi vardı . mesela 1 kase çorba içersen 1 dilim ekm çıkarıyorsun gibi..tamamen ekmeksiz bir diyet önermiyorlar . genellikle sabah kahvaltısında tercih etmek gerekiyor.

msj 8

diyetisyen beni tarttı ve 20 kilo fazladan yağ var dedi ..en çok kalça ve bacaklarda birikmiş ...hatırlar mısınız Dr.mehmet öz tv de kadınları küvete oturtup üzerlerine 5 kg yağ bidonlarını döküyordu ..bunları fazladan taşıyorsunuz diye ..şimdi o aklıma geldi ..gerçekten kendimize işkence ediyoruz ..onun için diyetisyenin tartısında tartılmak iyi oluyor , yağ mı gitmiş yoksa kas mı hepsini söylüyor ..ama istikrarlı olmak gerekiyor her konuda ..önce beyinde bitmeli herşey ...ben bu kez kararlıyım ..Nasip olursa tatil dönüşü en az 3 kilo vermiş olmalıyım ..

afiyet olsun kızlar menüler süper :)

ooo maşallah sen bunların hepsini kullanıyorsan 1 aya kalmaz inersin zaten 70 e:)

msj 9

Haklısın Nermin ... hepsini kullanarak bilinçli yapılan spor çok faydalı , bir de vücut çok sıkılaşıyor..bu aletlerin çoğu ben de de var ama mesele kullanmak , ben de her hafta tozunu alıyorum , her an kullanıma hazır ...:52: plates topu ile çocuklar basket oynamaya çalışıyorlar ...baktılar benden hayır yok bari biz kullanalım ..:52:

msj 10

Herkes gitmiş , nerelerdesiniz dizi mi izliyorsunuz ...tekrar görüşmek üzere ben de çıkayım ..yarın takımımız için başarılar diliyorum , bu azimle 13. takım hep 1. olacak eminim ...
ben de sabah bildirim yaparım ..bakalım 70 in altına kaç gr düşeceğim ...:52:

Kızlaarr geldimm gecmise dalmadan menümü yazayımm

Sabah
1 yumurta
1 d. Ekmek

Ögle
Bi kutu pul biberli naneli yogurt

Aksam :17::17::17::17:
3 kasık mantı
3 ısırık gözleme

Ama vallahi baska yicek bisey yoktu gözlemeciye gidince cogunluk böyle oldu hatta kendime yemek söylemedim bile arkadaslarımınkine ortak oldum :( coook acıkmıstımm :17::37:

Bi gün ben de bu yüzden sinir olcak mıyım cnm acaba :) inşallahh :)))

Ahhh olacaksınn hemde nasıll :) biraz sabır gerektiriyor yeter ki pes etme önünde zor sabır gerektiren bir sürec var ben inanıyorum sende kendine inan

allah zihin açıklığı versin canım kolay kolay verirsin hepsini inşallah:)

kız niye üzülüyorsun bellerine lastik takıverirsin :1: 55 olunca da baştan aşağı yenilenirsin:)

Ayy nerde 55 olayımda biiir anneme vericem kıyafetlerimi bir elden gecirsinnn ben o kadar maharetli degilim yaaa hahahah :)
Sagolll canımm

tamammen düşüyorsa ecem 1 -2 parça al büyük alışverişi 55 kiloya bırak

aaaaaaahhhhhhhhhh sen mi ben mi betül bu hafta ayran detoksu da yaptm yediklerimde ortada öyle aman aman kaçamakda yapmadım kilo almışım hemde 1.5 kilo regl olacağım ondan mı bilemedim
kolay gelsin canım akşam görüşürüz o zaman

1 pantolon alıcam en cok ihtiyacım olan su an birazda dar alayım diyorum
Yaaaa bnde de aynı sorun varr gercekten gecen cuma 61 dim tam ctesi 61.2 oldum sonra 61.4 detoksu yaptımmm harfiyen uyguladım baska bisey yemedm yarın sonucu görücez :))

Hadi bakalım iyi yerlerde görürüz seni inşallah. Hedeflerin ne kadar zor olursa olsun gerçekten istersen ulaşırsın. Pes etme sakın. :34:

Pes etmem oldugu yere kadar allahtan keremde cok destekliyor cok kaymakamla görüstürdü beni belediye baskanıyla herkes 4 bir elden cabalıyor hahhaahah :) kısmetimde ne varsa o olur aama hedeflerm dogrultusunda ilerleyecegim insallah

balsız içince midemi ağrıtıyor..aslında çokta etkili bende mi başlasam..:)

başarılar..

Tesekkkuuurrrleeerrrr

Allahım ben de sinirden ağlamak istiyorummmmm: :nazar:

İnsallah hedefine ulastıgındaaaa sevincten aglarsın :)

Kuzuu iki sinav arasi gelip gecmisi de okurmus. :nazar:

Takımımımaaa cok sadıgım :)) bu performansım gözden kacmamalı kacırtmam sayın kaptanım ve kaptan yardımcımmmm hahahahaah

Eki Görüntüle 601119 Eki Görüntüle 601119

sanirim oldu
h&m den aldim
eger hala bu kiloda bu beden olduma inanamiyorsaniz ne deyim ki
bir seyleri ispat etmeye calismaya uzuldum demek ki guven verememisim
umarim okunuyordur
zine ekleyebilirimde okunmadinda

Masallah de kendine bence ben 76yken 42ydimmm hatta bazı kot kesimlerinde 44 alıyordum yapısal sanırım

Bence 55 i bekleme canım. 59,9 da sen kendine bir iki parça bişey al. Hatta dar al ki zayıfladıkça bollaşsın. Çünki biliyorum ki bol kıyafet insanın moralinide bozuyor. Sıkıyorda.

Bakarsın bu hafta 59,9 cıkarmısımdaaa hemen dedigini yapar giderim alısveriseeee daha tartılmadm süprizz olsunnn

Akşama bekliyoruz ama mutlaka :9:

İsteeeee gelldiiiimmmmm buurdaaayımmmm :)

Son düzenleme:
ıyı aksamlar hanımlar cocukları yatırdım geldım ...
bugun cok yorgun hıssedıyorum kendımı halbukı dıger gunler daha yorgundum mesela...menumdekı suyu artırmak ıcın ara ogunlerımı tursuyu katsam bısey olurmu yanı tursu kılo bakımından zararlımı kızlar..........

ıyı aksamlar hanımlar cocukları yatırdım geldım ...
bugun cok yorgun hıssedıyorum kendımı halbukı dıger gunler daha yorgundum mesela...menumdekı suyu artırmak ıcın ara ogunlerımı tursuyu katsam bısey olurmu yanı tursu kılo bakımından zararlımı kızlar..........

Tursu cok susatıyor bi onu biliyorum :)) tursu tuzlu ama ödem yapabilir

bende menumu yazayim
sabah
1 kase corba
ara yok
ogle
kucuk bir tabak haslama ispanak ve yogurt
ara
3 ceviz
aksam
4 tane kofte
bol salata

bol su ve cay ictim
45 dakika yuruyus

onun ıcın ecemım sırf su ıcmek ıcın yesem dıyorum ama kılo bakımından zararı varmıdır hıc bılmıyorum...

yasak .
turşu ( bolca tuz ve tuzlu sudan yapıldıgı için ve tuz vucutta su tutmaya neden oldugu için ) yasak ..

Boyle diyorlaarr canım tursu icin

Back
X