kızlar, ben kendi kullandığım sonuçlara göre önerilerimi yazayım. evlenecek arkadaşlar istediklerini dikkate alsın...
tencere takımınız kesinlikle kaliteli ve çelik olsun derim. orta kaliteliler bile zamanla bozuluyor, içi bir tuhaf oluyor. cif'leyince bile düzelmiyor. bende farklı markalardan setler aldım. esas takımım karaca, en çok ondan memnunum. esse'den aldıklarım orta kaliteli diye nitelendirdiklerim. ondan da 3 lü set almıştım, memnun değilim. teflonları çok dikkatli kullanmak gerekiyor, makinede güzel yıkanmıyor. 1 tane güveç gibi yaparsanız, 1 tane de pilav için olmak üzere alabilirsiniz. tefal in teflon tavaları bir numara. yıllarca kullandım.
misafir yemek takımı; çok kaliteli olmasın. ya da kaliteli olsun ama çok para vermeyin :)
misafirlere kullandığım takım, bıçak kullanırken sert kullandıkları için, büyük servis tabakları hep çizik oldu

bende orta kalite bir takım daha var, artık özensiz misafirlerime o tabakları kullanıyorum. yemek takımında farklı markalara da bakın. köşeli takımlar da pek tavsiye edilmiyor. makineye yerleştirmesi zor ve dikkat etmeyince köşeleri hep kırılıyor(çarpınca)
çatal kaşık takımı, 1 tane misafirlik şık takım alırsınız. günlük kullanıma toplamda 18-24lük olacak şekilde 2 takım ayarlayın. hep kaşık çatal elde yıkamanız gerekir yoksa...
nevresim takımlarınız mutlaka kaliteli olsun. az ve öz alın. 2-3 takım yeterli, abartmayın. gerekirse evlendikten sonra alırsınız. misafir için olanlarda marka pek önemli değil bence. desenleri güzel olsun, pamuklu olsun yeter...
ne alırsanız alın, az alın. sonradan koyacak yer bulamazsınız evde.
nerede yaşayacaksınız bilmiyorum ama , istanbul gibi yerdeyseniz, evlerin mutfakları hep küçük. fırın alışverişini eve göre yapın.
mobilyaları büyük modellerde almayın(koltuklar hep kocaman mobilyacılarda, işiniz zor)... sonra eşyaya göre ev arayıp duruyorsunuz...
bunlar benim tecrübelerim.
mutluluklar dilerim.