Vaaaaay maşallah canım o halde çok sevindim senin adına. Diyetini merak ile izleyeceğim.
Olsun U dönüşü yaptığın sürece geçmişe takılmak çok zararlı :)
venüzzzzzzz tuttum bu lafı

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Vaaaaay maşallah canım o halde çok sevindim senin adına. Diyetini merak ile izleyeceğim.
Olsun U dönüşü yaptığın sürece geçmişe takılmak çok zararlı :)
vayyy harika moral olmuştur sana canım bravo
wuhuuuuu, süpersin Burcuuuuu!!!!biz de isteriz di mi kızlar, ha gayret bize
![]()
çok güzel bi duygu olmalı tebrikler bravo canım :)
buseb araştır canım bence de.dukanı ben tam anlamıyla uygulayınca sağlıklı bulmuyordum bu yüzden kendime göre uyarlamıştım yağı ve tuzu uygun olacak ölçülerde kullanıyordum vs.yine de çok güzel kg verdim.şimdi ise aradığımı buldum içim rahat karnım tok ve kaçamaklar aklımın ucuna bile gelmiyor var mı ötesi![]()
Buse önerilerini dikkate alıcam yumurta erken uyanırsam haşliyorum tok tutuyor suyu sevmiyorum ya onuda zamanla arttırıcam :)
ne sandın busiiiii menüler düzeliyor
bende vize çaışıyorum ya bayılcam artık kamburum çıktı
sağol canım bnm
sağol canım![]()
eveeet işte bu :) çok beğendim akşamları kahvaltı tadında geçirmeye ben de bayılıyorum :)
venüsüm sorun aşksa zaten salla gitsin zamana bırak. ben bıraktım zmanında sonucu 3 yıldır devam eden ilişkim oldu. ve hayatıma mutluluğa getiren ilişkime kavuştum :) sen sadece kendine güvenini kaybetme :) insan kendine güvenince yapamayacağı şey olmuyo :)
kolay gelsin tatlım :) benimde haftaya yetişecek ödevim var ama bugün başlamıcam:) öpüldün venüsüm :)
buse ya Allah canını almasınben o aradaki e yi görememişim
bende diyorum noldu bu kıza karamsar olmuş diyodum
tatlım bak benim yaptığım yöntemi uygulayabilirsin: sabah uyanır uyanmaz ocağa koyuyorum yumurtayı o haşlanırken de üzerimi giyiyorum lavaboya gidiyorum işim bittiğinde hazır oluyo domates peynir ıvır zıvırı da akşamdan kahvaltılıklara hazırlıyorum hemen yiyip çıkıyorum çok vaktimi de almıyo. eğer hiç yapamıyosam da activia kahvaltı zmanı alıyorum mısır gevrekli oluyo inanılmaz doyurucu oluyo otobüste falan yiyorum ben onubu aradaa tadı biraz garip gelebilir ilk yerken ama çok faydalı özellikle benim için :)
Kesinlikle haklı olduklarını düsünüyorum busecim cünkü benim gögüslerim aslında küçükmüş kilodan dolayı göğüslerm varmıs ve su an cok cok kücüldüler sütyenlerim resmen büyük geliyor bedenime göre yeni sütyen aldım cok cirkin duruyor bende hatlarımı kaybetmek istemiyorum ama su durumda kaybetmis haldeym sorunum mide ve göbek 55 olsamda gitmeyecek 1.5 kilo neyi farkettiricek göbektee tek care spor ama artık evde yaptıklarımda ise yaramıyor gibi geliyor benimde ic bacagı yok etmem gerekiyor nasıl bir spordan söz ediyorsun bende yapmak istiyorum istersen birlikte karar verelim sıkı spora baslayalım ve hergün paylasalım belki böyle iyice gaza geliriz normalde benim boyumda bu kiloda olanlar incecikler ama ben göbekten ve üst bacaktan dolayı öyle görünmüyorum bunu halletmem gerekiyor ama yüzümde ise burnum cok cıktı megerse burnumda kemikliymis(
Ahh kuzucum yaaa insallah darısı sana ve benim diger 8 sınavımaaa :))) bugün acılısı güzel yaptık :)
busecim bu hafta mesaj sayılarını sana mı atıyoruz yoksa ebruya mı yine?
Emossss cıkma dur resimlerime bak :)
Günaydın Ayşe'cim hoş geldin canım.
Tebrik ederim Venüs'cümkaçamak derken yazdın mı o kaçamağı merak ettim şimdi. Geçmişin o kısmına bakamamıştım ama sırf senin kaçamağın için bakacağım.
Bu arada öyle kendini kaybedip kaçamak yapman gerçekten küçük bir durum. Bu konuda diyetisyenle beraber birde psikologdan yardım alsana? Yanlış anlama sakın hani ihtiyacın olduğu için söylemiyorum sadece o psikolojik açlık denilen olaya en başından el atabilmen için diyorum. Çünkü böyle her üzüldüğünde yemeğe saldırırsan eğer bir ileri iki geri yaparsın. Sonuç hüsran olur. Bu konuyu bir düşün derim.
Eskiden sen varken aynen senin dediğin gibi yapıyorduk Ayşe'cim. Sonra bi baktım bu durum suistimal ediliyor, Üye bir iki hafta izin alıyor iki kilo alıp dönüyor. Eeee doğal olarak kilosu listeyi azda olsa etkiliyor takımdaki diğer arkadaşların yüzdelerini etkiliyor. Sonrasında gelen bütün üyeleri ayrılış kilolarında kabul etmeye başladım takıma. Ama şöylede bir durum var izinden dönen üyelerin en az bir hafta paylaşımlarını takip ediyorum. Eskisi gibi paylaşımları ve menüleri yeterli olursa kilo almış dahi olsa listeye almaya çalışıyorum. Senin içinde böyle düşünebiliriz.
Oooooooooo çok almışsın Ayşe'cim yaaaakeşke dikkat edebilseydin. Senin için çok iyi olurdu. Çünkü 62 ile hedefe çok yaklaşmışsın. Şimdi çok gerilere gittin.
Yukarda söylediğin gibi yapalım canım. Bu cuma değilde haftaya cumaya paylaşımların yeterli olursa eğer alalım seni listeye.
Bencede doğru ve yerinde bir karar. Sen doktorunla şu spor olayını bir görüş. Gerekirse profesyonel bir spor hocasından yardım al derim.
Tatlım ben seni takıma çağırdım ama kaç gün oldu gelip, iki mesaj yazıp çıkmışsın sonrasında hiç uğramamışsın. Böyle aramıza katılman çok zor canım. Umarım geldiğinde bu mesajımı okursun. Çünkü burda bol paylaşım önemli.
Ayşe'cim afiyet olsun, bir dukancımız vardı şimdi karataycımız oldu. Menün güzel olmuş canım. Afiyet olsun ama bana bir çaybardağı ceviz çok geldi. Her ne kadar karatay için ceviz çok önemli olsada dün Taylan KÜMELİ yağlı tohumlardan bahsederken yağların cinsinden de bahsetti. O nedenle cevizin miktarı çok göründü sadece.
Ben Canan Hoca'yı Doktorum programında izledim ve söylediklerinden sonra beyaz ekmek yemez oldum. Mümkün olduğunca ekmek yememeye çalışıyorum. Aslında ben hem dukandan hem karataydan bana uygun olanları alıyorum kendime göre bir beslenme şekli çıkıyor ortaya. Çokta iyi oluyor benim için. Ben sizin gibi asla rutin şekilde yapamam sanırım bu diyetleri. :26:
Bak artık menünün olmadığını sende farkediyorsun. Bu çok ama çok güzel bir olay Zeliş'cim. Bunun için tebrik ediyorum seni. Evet ekmeğin çok olmuş karbonhidrat ağırlıklı bir menü olmuş ama senin yavaş yavaş azaltman lazım. Ama öncelikle akşamları kesinlikle ekmek yemeni istemiyorum. Kahvaltıda iki dilim (beyaz ekmek harici) Öğlen bir dilim. Akşamları yemek tabağını yemeğine göre bol tutarsın yanında salata ve yoğurtla ekmeksiz yemeye çalışırsın. Dene bakalım yapabilecek misin? Ama kahvaltı bahanesi istemiyorum simit olmamış. Bir daha menünde simit te görmek istemiyorum. Evden çıkarken iki dilim ekmeğin arasına biraz peynir, biraz domates, biraz salatalık yada herhangi bir kahvaltılık koyup götürebilirsin. Ama asla ve asla simit yeme. Kızarım![]()
Bence de boyle kal busecim, kendini en iyi sen biliyorsun, simdiden sonra vucudunu hareketlerle bicimlendirmeye bak canimcim :)
Hosgeldin canim:)
Zeliscim bence ekmegi sabah yiyip aksami ekmeksiz atlatmalisin, gunde iki ikibucuk dilim iyi olur senin icin
Afiyet olsuun menun super:)
Ay ya kolay gelsin benimde vizeler haftaya, buraya gelislerimde azalma olucak oyuzden
Activia kahvalti zamani nasil bise canim?
Busecim ya cok guldum burnumda kemikliymis demene:)) ben de ikinci dogumumdan sonra ya benim burnum kuculdu diyordum, meger yanaklarim sistiginden burnum ortada minik kalmis:))
Mesajim 4 tane olmus
Bu arada dun alintilamistim telefonla yine aksilik oldu yazamadim, busecim sen yazmistin birisi daha yazmisti benim okulda yemek yemekle ilgili, ya ben yanimda yemegimitasimam cok zor, bircok nedeni var:) seni tebrik ediyoum bu acidan:) ben en iyisi okulda yiyip akdami hafif atlatayim bakalim bu yontem islenezse degistirir baska biseler dusunuruz artik...
kızlar öksürük şuruplarından bazılarına bakanlıktan uyarı gelmiş topik bu bi bakın
http://www.kadinlarkulubu.com/genel...uruk-suruplarini-icmeyin-bakanlik-uyardi.html
canım öldümü açıklamamışsın ama başın sağolsun dicem. Ama lütfen üzüntüleri diyete yansıtmayalım. Son ra başladığımız yere geri döneriz..
yoğurt yoğurt yoğurt diyosun yani. yaşasın yoğurt yemeeeeeeeeeeeeeeeeekkkkkk....
harikasın buse yaaaaaaa bende bende bendeeeeeeeeeeeee
canım allah tamamına erdirsin . Sakın hamileyim diye yemekleri kaçırma hedefine ulaşamadan hamile kaldın unutma
sorma canım yaaaa
hafta sonu giremedim. Dünde inan çok yoğundu işlerim. Cumartesileri çalışmadığım için birikiyo işler pazartesileri çok yoğun oluyorum. Açtım burayı bi ceeeee dedim gittim ama geçnişi okudum iyi kaynatmışsınızBende özledim sizle sohbeti
bende armut deyip çıkamadım resmen ortaya
bencede canım boyuna göre iyisin sen. Korumaya geçebilirsin
hoşgeldin canım aramıza. Ama kaptanın dediği gibi kendini tanıtıp gitmişsin bidaha gelmemişsin. Biraz daha çoğaltmalısın paylaşımlarını yoksa adapte olamazsın buraya...
Ben kendimi tanıtayım. Adım ebru 28 yaşındayım evliyim 2 yaşında oğlum var hedefim 53 inş. Seninde hedefin güzel boyuna göre inş. En kısa sürede ulaşırsın.
canım ben hafta sonu giremiyorum int. Yok çünkü tamir olmadı bizde üzerinde durmuyoruz taşınıcaz 2 aya kadar. Zaten çok fazlada giremiyodum int. çünkü oğlumu hafta sonları alıyorum annemden o yüzden bütün hafta sonumu onunla geçiriyorum. Temizliğimi bile hafta sonuna bırakmıyorum. Ama hafta içi elimden geldiğince buralarddayım gelmesemde geçmişi mutlaka okuyorum. Dünde çok yoğundum gelemedim yani öyle canımcım. Bu arada senin azmine hayranım. çok iyi gidiyosun resmen sıfır kaçamak.![]()
karatay sık sık yemeğe ve ara öğün yapmaya kesinlikle karşı çıkıyor.sebebi ise insülin direncimiz sürekli yükseltmesi.yemek yedikten 2-2,5 saat sonra insülin direncimiz düşmeye başlıyor.eğer biz zaman içrisinde ara öğün yaparsak insülin direncimiz tekrar yükseliyor ve artmış olan kan şekerini yağ olarak depoluyor.kg vermemizde en etliki hormon leptin hormonu kızlar ve kg vermek için bu hormonun düzgün çalışması gerekiyor.öğünlerimizin arası 4-5 saat olursa leptin hormonu çalışmaya başlıyor ve depo edilmiş yağları yakarak enerjiye dönüştürüyor.
peki 4-5 saat nasıl tok kalacağız? tabiki düşük glisemiks endeksli gıdaları tüketerek bu ne demek sağlıklı karbonhidratlar+protein.bu şekilde beslenince inan 5 saat bile açıkmadan duracağınızı göreceksiniz.
yememiz gereken sağlıklı karbonhidratları ve proteinleri gelince yazacağım arkadaşar şimdi çıkmam lazım
Kızlar ben şimdi malum günümdeyim. Bitsin öyle başlıcaktım ama eşim yarın seminer için ankaraya gidiyo hafta sonuna kadar yok. Ben yarın ayran detoksuna başlamak istiyorum. Napsam bilemedim bitincemi başlasam yoksa yarın başlasammı: Busseeee sen başladınmı kuzum naptın? Hadi yarın beraber başlayalım...![]()
afiyet olsun canım güzel olmuş.
canım sakın kalorisine aldanma kan şekerin yükselti şimdi daha fazla açlık hissedeceksin ve o 80 kalori görünen dondurma kan şekerini yükseltti ve vucutta artan şeker yağ olarak depolandı.artık kg verme sürecinde bu tür kaçamakları kesmelisin belki 15 günde bir kendini sevdiğin bir şeyle ödüllendirebilirsin ama bunu sık sık tekrarlarsan sonuç alamasın.benim sende gördüğüm problem bu tatlı menülerini sıkı takipteyim haberin olsun ama sen de gerçekte bu işi beyninde bitirecek ve kendine inanacaksın anlaştık mı?
tebrik ederim canım.bunu dünya sağlık örgütü de kabul etmiş hele meyve suları çok tehlikeli..istediğin kgya düştükten sonra abartmadan yersin cnm 1 tane erken saatlerde.kaçırırsanda 5 km yürümen gerekiyorki o şekeri yağa dönüşmeden yakabilesin![]()
Evet kaptanim haklisin , eve gelince kocise yemek hazirla, ye, kaldir , is uzadi.. Bi de aslinda dra gittim, bir benimi gostermeye, cok begenmedim alalim falan dedi , ona da aklim takildi , oolece oturdum anlayacagin ;( simdi de tlfdan yaziyorum, ne zormus yaa, gecmisi okuyup, donucem, bu arada yrn ayran detoksuna baslicam ki cuma yine guzel bi rakamimiz olsun)
herkesin faydası var takımda bu arada verdiğin 500 gr için tebrik ederim canım :)
Lafraise senin resimlerini goremiyorum bennarkadas olduk ama
Dünkü Menüm
sabah 10.30
dukan krep
üçgen peynir
hindi füme
ara 12.00
yoğurt
öğle 14.30
soya soslu tavuk
yoğurt
akşam 18.30
soya soslu tavuk
yoğurt
ara 21.30
2 yk yoğurt
3 kupa yeşil çay
2,5 lt su
popo ve bacak egzersizleri 15 dk
kız cereeen ben buseeeesağ ol tatlım, size de böyle şeyler olacak inşallah, biraz kilo alın diyenleriniz olacaak
sağ ol kuzucuum, evet süper bir duygu yaa![]()
bu aradaaaaaaaaa bugün tardı 52.500 gösterdi :26: vee dışarda öğle yemeğim bugün hiç iyi olmadı. yakınlarda yengemin evi diye ona geçtim orda hemen kendime yumurta yaptım, birazda peynir yedim. 2 yumurta yeyince iyice doydum ama dışarda ne suyum düzgün oldu ne de yemeğimsabah apar topar çıkınca tabi yemeğimi hazırlayıp yanıma alamadığım için böyle geçti günüm. ama akşam yemeğiyle telafi ettim gibi :26: fakat yeşil çayı 1 kupa içebildim bugün
yarına Allah kerim
![]()
o gada kusur kadı kızında da olurharikasın canım. ben de z.yağı ve az miktarda tuz kullanıyorum. zaten her gün 1 tatlı kaşığı z. yağı öneriliyor dukanda.
su olmadan asla olmaz, derhal arttır zeliş
yaa yaa düzeliyorkaçamak yapmışsın okumadım sanmaa kuru hava yapmaaaa
karamsar olur muyum hiçolurum tabi de şu sıra değilim emoş
ay canım benim burnum zaten ortasonda basket topu yedi ve kendini şaştıızayıfladım iyice kötü görünüyor artık yüzüm küçüldüğü için
yaptırcam zaten yakında burnumu inşallah cesaret edebilirsem. çok kötü değil şuan ama kemik var işte.
bu spor konusunu da özel bir şey bilmiyorum işte bacak açma hareketleri falan düşünüyorum :26: ama kendime yüklenip yoramam yani, ağır ama kararlı olmayı düşünüyorum. hergün düzenli bir şeyler yapmalıyız, yoksa bacaktan kurtulamayız ve tabi göbüşten dee
kaptanımıza gibi görünüyor şuan
ya ben göremedim
sporu dert etmiyorum aslında. yürüyüş yapamıyorum ama zaten yürümeyi de sevmem. ben kardiyo çalışıyordum hoplama zıplama asıl derdim bunlar açıkcası. gitmem gerek doktora ama çok ihmal ettim cidden :26:
evet canım vücudu şekle sokmak en güzeli
peki tubacım seni izliyoruz
zaten kullanmıyordum neyse kisağ ol emooş
eveet yoğuurrttttt50 de durcam evet ebrucum
iyimiiş
ben dukana uygun şekilde 1 gün yapcam canım. perşembe yapcam. sen başla yarıın ben sana yetişiriim
çok güzel açıklamışsın ayşecim, ellerine sağlık
5km mi
ebruda başlıyor, perşembe ben de yapcam. başlayın kızlaar
ben de tebrik ederim cerencim, gördüm ama alıntılamayı unutmuşum
ben de göremedim tuba yaa, kaldırmış sanırım![]()
Bugünkü Menüm
sabah 10:00
dukan krep
1 bardak süt
1 çeri domates
1 tatlı kaşığı biber salçalı sos
1 dilim hindi füme
ara 15.00
100 gr danone light yoğurt
öğle 17.00 (yengemlerdeydim)
2 yumurtadan peynirli maydonozlu omlet
2 çeri domates
akşam 19.15
tavuk
yoğurt
ara 22:00
2 yk yoğurt
1 kupa yeşil çay
2 lt su
spor yok, tüm gün ayaktaydım, bacaklarım ağrıyor hatta
Diyetiayenime bir sorayım canım. Dukan da çok mantıklı geliyor. Bütün gün peynir yumurta yada köfte yiyerek beslenebilirim mesela... Araştıracağım bakalım :)izleme katıl canım![]()
Teşekkür ederim Ayşeciğimafiyet olsun canım güzel olmuş
Ay maşallah Buseeeeeeeğkizlaar bugun magazada tezgahtar bana siz biraz kilo alin bunlar size buyuk. gelir dedii cook mutlu oldum yaaa
Tempolu yürüyorsan çok iyi canım :)Venüs burun ısırmasını hakettim bencedefırında tavuk patates yemeğindeki patateslerden biraz aşırdim okula yürüyerek gidip gelmeye başladım ya o yüzden sporum hep böyle 1:30 saat :)
Ben her yemekten önce 2 bardak içiyorum canım. Bu taktikle belki sen de suyunu düzenlersin :)bugünkü menüm:
Sabah(08:00)
2dilim çaydar ekmeği + labne peyniri
Ara(11:00)
2 ceviz
Öğle(12:00)
4 köfte+1 top kepekli ekmek (2 dilim eder heralde) + yoğurt
1/2 kase tavuk suyuna çorba
Ara(15:00)
1 light sütlü neskafe
Ara(16:30)
1 elma + 1 ceviz
Akşam(19:45)
ızgara et + yoğurt
1lt su , spor yok malesef.. (su az biliyoruuum, yatmadan 1 lt daha içmeye çalışıyorum)
Hihihih slogan sayılır değil mivenüzzzzzzz tuttum bu lafı![]()
Afiyet olsun EmoşummBUGÜNKÜ MENÜM
sabah09:00)
1 haşlanmış yumurta
5 zeytin
2 çeri domates
1 dilim kepekli ekmek
ara10:30)
2 kuru kayısı
öğle12:30)
1 kase mantar çorbası
1 kase salata
1 bardak yoğurt
ara15:00)
1 activia sade
akşam17:30)
4 ızgara köfte
1 ayran
1 kase salata
3 lt su, 3 fincan yeşil çay,2 fincan sade nescafe,2 bardak şekersiz çay
30 dk yürüyüş 30 dk egzersiz
Dünkü Menüm
sabah 10.30
dukan krep
üçgen peynir
hindi füme
ara 12.00
yoğurt
öğle 14.30
soya soslu tavuk
yoğurt
akşam 18.30
soya soslu tavuk
yoğurt
ara 21.30
2 yk yoğurt
3 kupa yeşil çay
2,5 lt su
popo ve bacak egzersizleri 15 dk
Aslında düşününce Dukan çok da zor gelmemeye başladı gözüme yahu. Menü sınırı yok ve hepsi keyifle yenilebilecek şeyler. Afiyet olsun canımmmBugünkü Menüm
sabah 10:00
dukan krep
1 bardak süt
1 çeri domates
1 tatlı kaşığı biber salçalı sos
1 dilim hindi füme
ara 15.00
100 gr danone light yoğurt
öğle 17.00 (yengemlerdeydim)
2 yumurtadan peynirli maydonozlu omlet
2 çeri domates
akşam 19.15
tavuk
yoğurt
ara 22:00
2 yk yoğurt
1 kupa yeşil çay
2 lt su
spor yok, tüm gün ayaktaydım, bacaklarım ağrıyor hatta
Tok tutuyor mu canım bu karışım?Kızlar, ayran detoksuna başladım.
sabah 76,7 çıktım, cuma son durumu bildiricem artık.
Sabah(08:00)
1 haşlanmış yumurta
1 dilim light beyaz peynir
2dilim kepek ekmeği (küçük dilimlerdi)
salatalık-maydonoz-taze nane
2 kuru kayısı
gün içinde light ayran ve bulgur-nohut-mercimek karışımını içeceğim..
arada başka bi şey yoktu sanırım...
Hepinize günaydın bu gün okula gitmedim evdeyim daha yeni uyanıyorum![]()