benim oğlum da 18 aylık anneannesi bakıyor şuan . ama ben de 3 yaşına gelince haftada 3 gün kreşe vermek istıyorum. tek çocuk olunca birde anneanne her istediğini yapınca paylaşmayı öğrenemiyor malesef. zaten bu ara her şeyi ağlayarak yaptırma derdinde
tatlım sarmısak ve zeytinyağını karıştır dökülen yerlere sür biraz bekle sonrada yıka baya etkili oluyor
Sarımsak ezilmiş mi olacak?
evet ezilmiş sarmısak ve biraz zeytinyağı hem besliyo güçlendiriyo hemde saç bile çıkarıyo
kolay gelsin kuzum....kızlar yüklük ve kileri döktüm çok pişmanım temizle topla bitmio valla
adımsayarım geldi ama çalışmıyor. içinde de bişeyler sallanıyor bi parçası kopmuş gibi. zaten hap kadar bişey(
Canım 0-6 yaş olarak alıyorlar ama senin kızın zaten 1 yaşında ben oğlumu 22 aylıkken vermeye başladım şu an 30 aylık oldu teyzesi :)
Masallah canim ben ilcede oturuyorum kres sehirde bana uc yas dediler canim kresden sen buyuk sehirdesin galibao yuzden
hangi şehirdesin mine? ben eskişehirdeyim birkaç kreşte oyun grubu varmış netten araştırdığım kadarıyla ama yaz döneminde çok gerekli gelmedi. zaten bütün gün parktalar. birde 2yaşdan önce kabul etmıyorlar.Benim oğlumda tek çocuk dediğin gibi paylaşımı bilmiyordu birde akraba falan fazla yok çocuk evde yalnız yalnız büyüyordu o yalnızlığı atsın paylaşımı öğrensin diye yolladım.Önce oyun gurubuyla başladık sonra yarım gün şimdi tam güne geçtik çok şükür oda memnun bende..Konuşmuyor diğer çocuklardan geri diye psikiyatriste götürdüm biraz yaşıtlarından geri çıktı öğrendikleri bakımından hala cümle kuramıyor belirli kelimeleri söylüyor şimdi haftaya dr.la randevumuz var eğer fazla kelime öğrenemediyse konuşma terapisini yönlendirecek..İnşallah yakın zamanda konuşur bülbül kesilir pamuk helvam :))
güzel haberlerini beklıyoruzkolay gelsin kuzum....
geçmiş olsun cnm ya
kızlar, ben doktora gidiyorum, çıkıcam birazdan.. çok heyecanlıyıııımmm
akşam haber veririm size
hangi şehirdesin mine? ben eskişehirdeyim birkaç kreşte oyun grubu varmış netten araştırdığım kadarıyla ama yaz döneminde çok gerekli gelmedi. zaten bütün gün parktalar. birde 2yaşdan önce kabul etmıyorlar.
konuşma konusunda benim de sıkıntım var. 18 aylık olmasına rağmen 9-10 kelime kullnıyor. bizim söylediklerimizi tekrar ediyor bazen . birde kullndığı kelimeleri çok yuvarlıyor ağzında. biz hal ve hareketlerinden ne istediğini anlıyoruz ama başka birisinin anlaması çok zor. acaba bende mi bir uzmanla görüşsem. annemler daha erken her çocuk bir olmaz diyor ama benim kafamı kurcalamıyor değil. aslında sürekli konuşuyor bıdı bıdı ama kuş diliyle
güzel haberlerini beklıyoruz
Ben İstanbuldayım canım.Yaz döneminde pek gerekli değil neticede dediğin gibi havalar güzel parkta bahçede zaman geçiyor önemli olan kışın bence..Seninkinin gene konuşması iyiymiş bizimki o yaşlarda sadece dede diyordu şu son zamanlarda biraz biraz açıldı.2 yaşından sonra baktın konuşamıyor yada ilerleme görmedin o zaman gösterirsin..
daha erken diyorsun yani. benim kuzenim okadar geç konuştu ki. söylediklerini anlamaya başladığımızda 4-5 yaşlarındaydı hiç abartmıyorum. liseye giderken bile bazı kelimeleri ağzında yuvarlayıverirdi. mesela keliem içinde geçen 'su' hecesini 'şu ' şekilnde hafif peltek söylerdi. sonra ne oldu biliyor musun? üniversiteyi kazandı hem de türkçe öğretmenliği bölümünütüm akrabaların makara konusu olsu konuşmayı 5 yaşında söken adamdan türkçe öğretmeni mi olur diye. ama oluyormuş. şuan samsunda öğretmenlik yapıyor. bu bahsettiğim kuzneimin yeğeni de(ablasının kızı) 2,5 yaşında hala çok az kelime kullnıyor. dayısına çekmiş diyorlar. acaba dedim 2. kuşaktan benim oğlum da ona çeker mi çekmez demi
tmm canım çok saol en kısa zamanda deneyeceğim.Mis gibi sarımsak kokuları arasında gezerim artık evde hehehehe
kolay gelsin kuzum....
geçmiş olsun cnm ya
kızlar, ben doktora gidiyorum, çıkıcam birazdan.. çok heyecanlıyıııımmm
akşam haber veririm size
13. takımın güzelleri nasılsınız :) çok özledim sizikoruma dönemim pek parlak gitmiyo mezun olduktan sonra biraz abarttım bu hafta toparlamaya çalıştım ama yine de çok iyi değil sanki.
ebrucum tavsiyelerine ihtiyacım var ne yapsam bilmiyorum :26: bu hafta ki listeye bi bakayım merak ediyorum :)
13. takımın güzelleri nasılsınız :) çok özledim sizikoruma dönemim pek parlak gitmiyo mezun olduktan sonra biraz abarttım bu hafta toparlamaya çalıştım ama yine de çok iyi değil sanki.
ebrucum tavsiyelerine ihtiyacım var ne yapsam bilmiyorum :26: bu hafta ki listeye bi bakayım merak ediyorum :)
hoşgeldin emoşum bu hafta da bomba gibiyizzzz sen nasılsınnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?