akşam yemek işlerini bende kesmeye çalışıyorum.belki böyle daha kolay verebilirim kilocukları.
Öğle yemeğim 1 kase domates çorbası, 2 parça peynir ve 1 dilim ekmek. Akşamları da hafif yemek istiyorsan çorba güzel gidebilir canım. Tabi tek başına yetmeyebilir. Yanında kıymalı ya da kıymasız sebze yapabilirsin. Sonra 9-10 gibi de meyve mesela zemuszemus
evet akşam 6-7 gibi kesmek gerekiyor yemeyi adcım.
nachtigall biz eşimle bir sene çok güzel kilo vermiştik akşamları hep tek tip yemekle. Çorba varsa sadece çorba doymadıysak 2 kase, yemekse 1 çeşit 8 kilo vermiştim 5 ay içinde çok güzeldi.
Takımım da buradaymış. Seviniverdim. Kızlar, bugün programımıza harfiyen uyalım. En zoru haftasonu. Evde oluyoruz, mutfak işleri vs. Bu haftasonu tuzağına düşmeyelim
Hiç duymamıştım. Gerçekten güzel kilo vermişsin.
evet hafta sonu kaçırırsak onları toparlamak 2-3 günümüzü alır ve sadece 2 gün kalır cumaya hafta sonunu kaçamaksız geçirelim ki hafta içi ne de olsa geçiyor. canım evet bir kere daha böyle kilo vermiştim onda da ingilteredeydim neler yedim hep menüm aynıydı sadece kendime yemek yapmayı sevmediğim için. sabahları 1 lavaşla bal peynir öğlen 1 sandviç arasına peynir domates marul sandviç akşam: ya çorba koca tabak, ya tavuk yanına haşlanmış sebze yoğurtlu ya da salata, ya sadece yoğurtlu makarna, çok nediren de sulu yemek yaptım ama pek sık değil. çok meyve yedim çünkü gider gitmez bir grip oldum ölüyordum neredeyse kimseyi de tanımıyordum yeni gitmiştim doktor yok ilaç yok 2 gün yattım. Kırmızı et hiç yemedim 6 ay tiksinmiştim ama sonuçta kansızlıkla geri döndüm (zaten düşüktür kanım, peşine hamile kalınca doktorum zor toparladı beni). yani 6 ayda 8 kilo verdim ama biraz dengesiz oldu tabi ama ben kilo vermek için yapmamıştım yine gitsem yin öyle beslenirim herhalde çünkü kendime yapıp yemeyi hiç sevmem.
amaaan şu boğazımıza hakim olsak sorun kalmıcakta yapmak mesele zaten. mafoldumben
bu arada benim eşlerim nachtigall ve melis sizlermişsiniz.
meliscim mümkün olan en erken saatte yemek yemeği bırakırsak karamanlım gibi bizde faydasını görürüz belki.yada tek tip beslenirsek dediğin gibi.gerçi sen eşinle faydasını görmüşsün.
amaaan şu boğazımıza hakim olsak sorun kalmıcakta yapmak mesele zaten. mafoldumben
Bendeki problem eşim yemeyi acayip seviyor ve hep şölen şeklinde yapar. Herşey salata falan hiçbir şey eksik olmaz mutfakta yemez salona taşırız örtülerimizi sereriz falan misafir gibi hergün böyle ve çok çeşit yapıyor bir de karşına geçip yiyorki nasıl canın istiyor ben çok yemeyi sevmem evlenmeden de hep zayıftım eşim kilo aldırdı bana.
Çarşamba günü kahvaltıda bugün sadece bir tostmu yesek bir de yumurta yaparız dedi gözlerim yaşardı inan.
ABD'nin Chicago Üniversitesi'nden Fred Turek ve ekibinin yaptığı araştırma, "kahvaltı altın, öğle yemeği gümüş, akşam yemeği bakırdır" sözünü bir kez daha kanıtladı.
Bilim adamları, 4 yıl önce saat adı verilen bir genin değişime uğramasına bağlı olarak biyolojik saatin ritminin bozulduğu farelerin düzensiz saatlerde beslenmeye ve şişmanlamaya meyilli olduğunu gösteren Turek'in araştırmasından yola çıktı.
Yemek yeme saatleri ve kilo arasındaki ilişkiye yoğunlaşan araştırmacılardan Deanna Arble, fazla kilolu olma eğilimi gösteren gece çalışanlar örneği üzerinde durduklarını ve işlerinin bu kişileri vücudun doğal ritmine aykırı saatlerde yemek yemeye zorladığını, dolayısıyla bu durumun kendilerine, yanlış saatte yemek yemenin şişmanlamayı kolaylaştırıyor olabileceğini düşündürdüğünü belirtti.
Bunu kanıtlamak üzere bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırmada, geç vakitte (uyuma zamanı) yemek yemenin kilo aldırabileceği ortaya çıktı.
Deneyin detayları...
Bilim adamları, fareleri 2 gruba ayırdı. Her iki gruptaki fareler aynı besinlerle (yağ bakımından zengin) beslendi.
Ancak ilk gruptaki fareler normalde uyumaları gereken zamanda (gündüz), diğer gruptaki fareler ise doğal uyanma sürecinde (gece) beslendi.
6 hafta sonra ilk gruptakilerin kilosunun yüzde 48, ikinci gruptakilerin yüzde 20 arttığı görüldü.
Aşırı kilolu olmaktan kaçınmak için sağlıklı beslenmek gerektiğini ancak doğru zamanda yemek yemenin de çok önemli olduğunu vurgulayan araştırmacılar aşırı kilolu olmak istemeyenlere gece yarısı değil de akşam 18.00'de akşam yemeğini yeme önerisinde bulundular.
meliscim paylaşımın için sağol hayatım. ben saat 11 yada 12 gibi yatıyorum.8- yada 9 da yemek yemek bana kilo olarak döner diye düşünüyorum çünkü bünye müsait. akşam yemeğini saat 6 yada 7 gibi yemeyi denicem,ama bir sorun var.akşam saat 6 da çıkıyorum 7 de evdeyim. 8 de yemek yemek istemiyorum. evden yemek getirip saat 5 gibi işyerinde bişeyler yersem sanırım sorunu halledebilirim. denemek istiyorum.
meliscim sanırım eşinde kiloluydu.aslında oda bir diyet programı uygulasa fena olmaz. hani senin açından diyorum,bu sayede seni çok fazla etkilemez ama bu nasıl olcek onu bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?