Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

kızlar ben geçen sene diyetisyene gittiğimde bana asla form çay içirmemişti o zamanla sindirim sistemini yavaşlatıyor demişti.vücüt alışkanlık haline getiriyormuş bırakmaman gerekirmiş asla.ben zaten içemiyorum form çayı.midemi bulandırıyo

hadi ya ilk dfa duydum. kafam karıstı:44:

slm kızlar nasılsınız???
ben çok şükür iyiyim havanın soğukluğuna rağmen geziyorum
yiğenimin gelmesi çok ii oldu :)) açıldım valla hep evde uyumaktan kurtuldum...hoş hala vakit buldukça uyuyorum ama olsun
sizler nasılsınız?? durumlar nasıl özel bi olay var mı??
geçmişi okuyamadım umarım hepiniz iyisinizdir...haftaya kadar misafirim burda giremeyebilirim hepinizi çok öptüm

günaydın arkadaşlar dünkü menumden başlayayım
sabah kalkarkalkmaz 1 bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi 1 2 damla limon sıkıp içtim.
sabah 8.00 yarım kase k flakes
ara 10.00 bir dilim ekmek biraz peynir (büroda yedim. açıkmıştım ara öğün oldu) 1 fincan yeşilçay
öğlen 12.30 3 kadınbudu köfte 1 kaşıktan az bulgur pilavı 2 kaşık kadar salata(marul havuç mor lahanadan oluşan)
ara 1 fincan yeşilçay
ara 1 saat sonra falan yıne 1 fincan yeşilçay
akşam 3 çok minik kuru patlıcan dolması 1 kase yoğurt.( dolmalar tenceredekı en miniklerden seçildi)
gün içinde 1,5 litre su içtim.malesef iki litre olmadı.
akşam temizlik yaptım . yatak odasındakı dolapları baza altını falan temizledim. oturma odasının kanepelerını çekerken baya bı kalori yakıyorum zaten eşek ölüsü gibiler :1:

günüm böyle geçti. meyvve yemeye fırsatım olmadı hiç. hatta bı ara yemek yemeği bile unutmuşum.

ama bu sabah uyuyakalmışım. buroda olmam gereken saatte daha dolmuş beklıyordum ben :17:
oyuzden kahvaltım da elma sirkeli suyumda kaldı . akşam yatmadan önce içerim elma sirkeli suyumu artık.
kahvaltı nıyetıne yaşil çay ve portakallı bisküvü yıyorum . ama 3 biskuvu kestı. galıba bu yeşilçay cidden tok tutuyo. üstelik ben sallama olanları kullanıyorum . büroda bu daha pratık oluyo.
afiyet olsun canım. dünkü menün güzel. biraz fazla bulgur içerikli oldu ama kötü değil.
yeşilçay iştahı dizginliyor. ben de ne zaman çok yiyecekmiş gibi hissetsem yeşil çay içiyorum.
bu arada miktara dikkat etmek gerekiyor evet. günde 2 kupa/fincan içersen yeterli olur.
ben form çayı da içiyorum bazen, değişiklik olsun diye. adaçayını çok seviyorum yalnız öneririm. o da güzel oluyor.

:44: erkenden kalktım kızlar genel cerrah buldum bir tane bayan randevu aldım kadın doğumcumu aradım ondan da randevuyu öne çekin dedim oğluşumu arkadaşa bırakıp 11.30 da randevuma yetişicem ben dayanamadım ve sabah tartıldım çok hoşuma gitti :52:
aceleyle 3yk kellogs tam tahıllı koydum içine yarım çay bardağı soğuk süt ve ham ham yedim:56:
dışarda olacağım ama birşey yemeyeceğim saat 2 gibi hafif birşeyler tercih edebilirim arkadaşlar malum dışardayım en kalorisizinden seçeceğim.bol bol su içerim diyemiyorum sürekli wc çıkarım sonra perişan olurum yollarda :86:
gelince görüşürüz :58:
sana kolay gelsin canım. hastane işleri uğraştırıyor. inşallah güzel haberlerle dönersin.

yaa neden? zararlı mı fazlası? form çayım da var onu içerim ozman :26:
antioksidan etkisi var canım, çok içersen böbrekler zorlanabilir. sen ne kadar içiyorsun ki şimdi?

günaydın kızlar diyete devammmmmmmm
evet diyete devamm:81:

canlar nasılsınız.
ben çok şükür iyiyim sadece birazcık mide ağrım ve baş ağrım var.oğlumda dün gece ateşliydi. bu sene ne oldu bize anlamıyorum ama sanırım kar yağmadan bu mikroplardan kurtulamıcaz. bilgisayarım hala gelmedi. oynak pc başındayım ve şükürki şuan oynamıyor.:)) kendi pcm inşallah bugün gelecek yada pzartesi gelecek. işyerinde işlerimde birikti biran önce gelsede halletsem.
bildiğiniz üzere bugün saat 3 de paydos ediyorum.
pazartesi günü eşimin doğumgünü var,iş çıkışı hediye bakıcam. aslında ne alacağıma karar verdim ama hangi markayı alacağıma karar veremedim. biraz zorlanıcam anlayacağınız. asıl istediğim marka yeni sezon gelmiş ve çok pahalı, diğer bir marka onun yarı fiyatına. ama onu alırsam üstünede birşey alabilirim. neyse bakıcaz artık.
ya kızlar doğru dürüst geçmişe bakamadım. biraz geçmişe bakıcam, hızlıca okucam inşallah yetiştirebilirim. önce son sayfaları okuyayım hemen daha eskileri hızlıca geçicem. şimdilik buralardayım. öpüyorum canlar.
geçmiş olsun asumancım ya. karın yağmaması çok önemli bir sebep ve ayrıca eşimle ben bu sene de bir salgın olduğunu düşünmeye başladık. etrafımızdaki çoğu kişi hasta ve hastalık halinden kurtulamıyor. kbb bölümü salıya kadar randevu bile vermiyor. bence millet telaşlanmasın diye söylemiyorlar ama bir salgın var. oğluşa şifa versin rabbim. sen de dikkat et canım.

slm kızlar nasılsınız???
yiğenimin gelmesi çok ii oldu :)) açıldım valla hep evde uyumaktan kurtuldum...hoş hala vakit buldukça uyuyorum ama olsun
geçmişi okuyamadım umarım hepiniz iyisinizdir...haftaya kadar misafirim burda giremeyebilirim hepinizi çok öptüm
oy oy dosbam gelmiş:))
ankara fatihi dosba, gez bakalım:)
özel bir olay yok canım, bildiğin gibiyiz:) yeni arkadaşlar var. güzel gidiyor takım çok şükür.
ben de seni öptüm, iyi eğlenceler.

geçmiş olsun asumancım ya. karın yağmaması çok önemli bir sebep ve ayrıca eşimle ben bu sene de bir salgın olduğunu düşünmeye başladık. etrafımızdaki çoğu kişi hasta ve hastalık halinden kurtulamıyor. kbb bölümü salıya kadar randevu bile vermiyor. bence millet telaşlanmasın diye söylemiyorlar ama bir salgın var. oğluşa şifa versin rabbim. sen de dikkat et canım.

çok sağol hayatım. dikkat etmeye çalışıyorum işte ama yinede geliyor bir şekilde.
kar yağmamasının ne demek olduğunu bu sene öğrendim. inan ben bu kadar hasta olmazdım,şimdi biri bitmeden biri başlıyor. haktana sanırım babannesinden grip geçti. birimizde başladı ya artık arkası kesilmez hepimizi sıradan geçirir. diğer hastalıklarıda geçirdik hepberaber. salgın olayına kesinlikle katılıyorum,artık endişelenmeye başladım. Rabbim hayırlısını nasip eylesin dilerim. mübarek karı korkutmadan yağdırsın biranönce dilerim.
geçmişe hala bakamadım. ne yapacağı belli olmuyor bu pc nin.

afiyet olsun canım. dünkü menün güzel. biraz fazla bulgur içerikli oldu ama kötü değil.
yeşilçay iştahı dizginliyor. ben de ne zaman çok yiyecekmiş gibi hissetsem yeşil çay içiyorum.
bu arada miktara dikkat etmek gerekiyor evet. günde 2 kupa/fincan içersen yeterli olur.
ben form çayı da içiyorum bazen, değişiklik olsun diye. adaçayını çok seviyorum yalnız öneririm. o da güzel oluyor.

antioksidan etkisi var canım, çok içersen böbrekler zorlanabilir. sen ne kadar içiyorsun ki şimdi?

anladım canım .ben 3 fincan içiyordum 1inin öğle yemeğinden önceki arada birini de yemekten sonraki arada içerim artık. form çayının zararlı olduğunu bilmiyordum ama :50: ada çayını düşünebilirim ama dediğim gibi büroda sallama içiyorum onlarda ne kadar sağlıklı ve yararını gösterir bilmiyorum.

slm kızlar nasılsınız???
slm dosbikim.
ben idare ediyorum hayatım çok şükür, yazına bakılırsa şükür ki sende iyisin.sevindim hayatım.yiğeninle bol eğlenceler. özletme kendini balım,dikkatli ol çok öpüyorum.
kızlar slm bugunumu yazıyım sizlere.. gün içerisinde yazamadıgım için aksam topluca yazıorm
sabah müsli ve yourt yedim.. arada tahl barı. öglen makarna sonra arada yine tahl barı. aksamda corba ve sonra meyveli yourt. bugun spor yapmadım ama yrn mtlaka yapıcam.. hepinize sevgiler ve iyi haftasonları :)))
slm tatlım. yenilenler az görünüyor ama sen doyduysan sorun yok. afiyet olsun.:))
günaydın arkadaşlar dünkü menumden başlayayım
sabah kalkarkalkmaz 1 bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi 1 2 damla limon
günüm böyle geçti. meyvve yemeye fırsatım olmadı hiç. hatta bı ara yemek yemeği bile unutmuşum.kahvaltı nıyetıne yaşil çay ve portakallı bisküvü yıyorum . ama 3 biskuvu kestı. galıba bu yeşilçay cidden tok tutuyo. üstelik ben sallama olanları kullanıyorum . büroda bu daha pratık oluyo.
slm seyyahım. öncelikle dünkü uyarıyı yaptığın için teşekkürederim. ne olduysa bu pc yüzünden oldu. neyseki düzelttik. sadece başlangıç kilonu düzeltmek kaldı.
öğünlerin güzel olmuş,dünü güzel atlatmışsın afiyet olsun hayatım. sirkeli su olayınasende başlamışsın(yoksa yapıyormuydun zaten:))) bugünkünü akşam içsen sanırım telafi etmiş olursun. yeşilçayı uzmanlar günde 3 fincandan fazlasını uygun bulmuyorlar,bende pratik olduğu için sallama kullanıyorum (epeydir içmedim)poşeti 2 dk fazla bekletme fincanda hayatım.
:44: erkenden kalktım kızlar genel cerrah buldum bir tane bayan randevu aldım kadın doğumcumu aradım ondan da randevuyu öne çekin dedim oğluşumu arkadaşa bırakıp 11.30 da randevuma yetişicem ben dayanamadım ve sabah tartıldım çok hoşuma gitti :52:
aceleyle 3yk kellogs tam tahıllı koydum içine yarım çay bardağı soğuk süt ve ham ham yedim:56:
dışarda olacağım ama birşey yemeyeceğim saat 2 gibi hafif birşeyler tercih edebilirim arkadaşlar malum dışardayım en kalorisizinden seçeceğim.bol bol su içerim diyemiyorum sürekli wc çıkarım sonra perişan olurum yollarda :86:
gelince görüşürüz :58:
slm ayyıldız, sanırım bir sıkıntı var.geçmişe yazmışsındır belki anlarız ozaman. ama inşallah önemlibir şey yoktur geçmişolsun canım.
kızlar ben geçen sene diyetisyene gittiğimde bana asla form çay içirmemişti o zamanla sindirim sistemini yavaşlatıyor demişti.vücüt alışkanlık haline getiriyormuş bırakmaman gerekirmiş asla.ben zaten içemiyorum form çayı.midemi bulandırıyo

form çayının tadını bende sevmiyorum ama arada içmişliğim olmuştur. sanırım katkı maddesi falan katıyorlar içine.

çok sağol hayatım. dikkat etmeye çalışıyorum işte ama yinede geliyor bir şekilde.
kar yağmamasının ne demek olduğunu bu sene öğrendim. inan ben bu kadar hasta olmazdım,şimdi biri bitmeden biri başlıyor. haktana sanırım babannesinden grip geçti. birimizde başladı ya artık arkası kesilmez hepimizi sıradan geçirir. diğer hastalıklarıda geçirdik hepberaber. salgın olayına kesinlikle katılıyorum,artık endişelenmeye başladım. Rabbim hayırlısını nasip eylesin dilerim. mübarek karı korkutmadan yağdırsın biranönce dilerim.
ankaraya çok şükür geçen hafta kar yağdı. hastalığın ardından biz de çok sevindik yağmasına. rabbim hayırlı yağışlar versin. kar olmadan mikroplar temizlenmiyor.
geçen yıl domuz gribi kırmıştı insanları bu sene de keçi gribi diyorlarmış canım. keçi gibi inatçı bir virüs olduğu için:1:özellikle çocuklar çabuk etkileniyor. haktancığım inşallah grip falan değildir de çabuk atlatır. grip emareleri gösterirse beklemeden hastaneye git canım. çünkü doktorlar da endişeli sanki. bence onlar durumun farkında. normal değil bu kadar insanın bu derece hasta olması.
canını sıkma canım, öyle çok önemli bir şey olsa ben sana iletirdim, pazartesi falan inşallah azar azar okursun geçmişi.

anladım canım .ben 3 fincan içiyordum 1inin öğle yemeğinden önceki arada birini de yemekten sonraki arada içerim artık. form çayının zararlı olduğunu bilmiyordum ama :50: ada çayını düşünebilirim ama dediğim gibi büroda sallama içiyorum onlarda ne kadar sağlıklı ve yararını gösterir bilmiyorum.
3 fincan normal bence canım, ben büyük kupayla 2 içiyorum. senin fincan benim kupadan küçüktür:)) bir de sallama içiyorsun sen, biz dökme içtiğimiz için daha yoğun olabilir.
açıkçası ben form çayı zararlı diye duymadım. abartmamak koşuluyla içebilirsin bence. neticede bazen sırf can sıkıntısından bir şeyler içiyoruz:)) bir şey yiyemeyince içecekler alternatif oluyor.

sabah kalktım 3yk kellogs yedim yarım çay bardağı süt ile sonra 10:00da evden çıktık oğlumu arkadaşa bıraktık ve tobb hastanesine gitti git git bitmiyo eşimde acemi şöför hop hop yürekle vardık genel cerrah saat 11:30 da aldı beni içeri baktı omzumun altında çıkan şeye bu beze değil dermalog görsün dedi sonra gögüs muayenesi kol alt muayenesi oldum kist vs varmı diye çok şükür temiz çıktı ama yinede ultrason ile de bakalım dedi 19.şubata randevu aldım radyolojiden sonra dermaloga geçtik doktor dedi bu beze değil sana bir pomad vericem 2 hafta kullanıp geliceksin dedi tamam dedim çıktım sonra neyse ordan da kızılaya doğru hareket ettik saat 12:45de kocatepe caminin yanındaki begendik mağazına girdik gezdim gezdim dolaştım 1 saat kadar yürüdüm yani ama canım hiç birşey istemedi sonra dr aradı geldin ofise nerdesin dedi kadın doğumcum tabi sonra neyse çıktık yürüyerek ordan 10dk da ayla hanımın ofisine girdik ultrasonla muayene oldum sonra gebelik öncesi tetkikler diye yazdı çizgi anam sonra ordan çıktık gidiceğimiz labaratuara da 10dk yürüdük vardık neyse ben tabi korkuyom ya iğneden falan maşallah 4 tüp kanımı aldılar :84: sonra ordan çıktık eşim dürtükledi durdu birşeyler ye kan olsun falan :50: canım istemiyodu oğluşum durmuyo diye sonra gittim alışveriş yaptım mamalar falan aldık çıkktık yola sonra yolda bir tane light çikolata kaplı bisküviden yedim zorlayarak kendimi 1litre su tükettim yol boyunca gittik oğlumu aldım eve geldim arkadaşlar akşam yemeği hazırladım.
2 adet peçete büyüklüğünde tavuk pane yedim ama eşim kepçap ve mayoneze batırırken bende batırdım bol salata yedim ve 6 çatal ile geldiği kadar yarım yağlı yoğurt yedim .
şuanda çok halsizim bilmiyorum neden :59: kan verdim diye değil ama çok yoruldum 10da çıkıp eve 4bucukta geldim ya ondan dır .spor yapmıcam dostlar bugün bir fincan 5,1 yerde çay içicem sonra su içerim günü kapatırım .

Son düzenleme:
slm kizlar dün giremedim gec geldim , yorgundum, dünki menümü yazayim önce:

sabah
3 dilim kepek ekmegi
1 kasik recel, biraz peynir, biber
0,5 litre su

ögle
1 armut
1 fincan yesil cay
0,5 litre su

sonra arkadasla 1 bardak taze sikilmis portakalsuyu ictik

aksam
balik, domates sos ile
2 dilim kepek ekmegi
0,5 litre su

ara
2 hurma, 1 kuru kayisi

toplam: 2 litre su ictim

spor: 40 dk yürüyüs
....

bugün geceden beri terledim, sifayi kaptim anliyacaginiz.. sabah kalktigimda agzim burnum bogazim kapanmis bi halde, annemi cagirdim annemde hap verdi biraz terle dedi.. bende öyle yaptim ama 4'e kadar kalkamadim, kalktigimda ise su gibi terlemissim, hemen dusa girdim, annem mis gibi karnabahar corbasi yapti acili acili onu ictim 1 kase ve 1 litreye kadar su ictim ve hala iciyorum.. saat 5'de 1 hurma, 1 kuru kayisi ve 1 kivi yedim.. biliyorum cok sagliksiz bi beslenme oldu bugün ama erken kalksam bile yataktan kalkamadim.. biraz sonra 1 kase corba daha icerim ve 2 litre su icerim, malum cok su kaybi olmustur :)) suan iyiyim ama nezliyim grip olmussum kizlar..

hepiniz iyisinizdir umarim, sizleri öpemiyecem bu sefer, sizide hasta etmiyeyim:2::2::2:

Son düzenleme:
kanatsız melek çok geçmiş olsun ortalıkta hep salgın herkes hasta :59: en kısa zamanda iyileşirsin inşallah canım menün gayet güzel beğendim ben afiyet olsun .

geçmiş olsun canım ben de kara bağlıyorum bu hastalığı :34: geçen sene hiç hasta olmamıştım diyorum :52: acil şifalar diliyorum canım.

günde 4-6 fincan yeşil çay içimi mide,özefagus,kolon,meme,sindirim sistemi kanseri riskinde azalma sağlıyor hıımmm demekki günlük tüketim en fazla 6 fincan olmalı anlaşıldı bunu yazan prf.dr.sevinç yücecan mış :51: hmm arttırmak lazım o vakit :41:

selüliti yok eden çay
2 yemek kaşığı elma sirkesi, 3 tane karanfil, 1 tatlı kaşığı süzme bal, 1 bardak su. Suyu bir demliğe alın ve kaynatın. Altını kapatın. Kaynamış suyun içine diğer malzemleri de ilave edip demlenmeye bırakın. Ilındıktan sonra her sabah kahvaltıdan 1 saat önce aç karnına 1 bardak için.

kızlar bunu denesemmi sizcee?:82:

günde 4-6 fincan yeşil çay içimi mide,özefagus,kolon,meme,sindirim sistemi kanseri riskinde azalma sağlıyor hıımmm demekki günlük tüketim en fazla 6 fincan olmalı anlaşıldı bunu yazan prf.dr.sevinç yücecan mış :51: hmm arttırmak lazım o vakit :41:
bakın bir ekstra bilgi daha buldum
Yeşil çay vücut için faydalı mineral ve vitaminleri bünyesinde barındıran bir bitkidir. Günlük ortala 3-5 bardak yeşil çay tüketilmesi vücudumuzun sağlıklı çalışmasına yardımcı olmak adına oldukça yararlı olacaktır. Tavsiye olunan yeşil çayın yapraklarını kaynamış suya atarak demi çıkıncaya kadar3-4 dk kadar beklemek suretiyle tüketimidir, ancak marketlerde satılan hazır ekstratlardan kullancaksanız sayıyı 3 ten fazla tüketmemeniz tavsiye olunur.

Yeşil Çayı Demlemenin Püf Noktaları

* Yeşil çayı kesinlikle kaynatmayınız yeşil çayın üzerine kaynamış su ekleyerek demleyiniz,
* demlenme süresi 2 dakikadan az 6 dakikadan fazla olmamasına özen gösteriniz zira fazla kaynatmak mineral ve vitamin kaybına sebep olabilir.
* İçerisine şeker koymayınız, özellikle kilo vermek isteyenler kesinlikle şeker ilavesinde bulunmasınlar (şekersiz içemeyenler ekleyebilir)
* Şeker yerine bal koyabilirsiniz ayrıca yeşil çayınıza nane ya da zencefil de ekleyebilirisiniz.
* Yemeğin hemen üstüne yeşil çay içmekten sakınınız,
* Yeşil çayı sabah aç karınla ve yatmadan önce aç karınla içerseniz çok faydalıdır.

Son düzenleme:
kızlar iyi geceler hasta olanlara acil şifalar.kızlar ben çok grip olurdum.ayda 1-2 kere muhakkak grip geçirirdim.ama bu yıl ilk defa grip aşısı oldum ve daha hiç grip olmadım.çok faydasını gördüm.artık her sene olucam.bu günkü menüme gelince.
sabah:1 k.k. beyaz peynir,maydanoz,2 dilim tam buğday ekmek
öğle :dışardaydım hiçbirşey yemeğe fırsatım olmadı
akşam:közlenmiş patlıcan salatası,1 dilim tam buğday ekmeği,bir kase yoğurt
ara:2 porsiyon meyve
bol bol su içtim
bütün gün alışveriş yaptım ama tabi bu spor sayılmaz.ama en kısa zamanda düzenli yürüğüşlerime başlıycam

iyi geceler kızlar, saat geç oldu. menümü yazıp kaçıcam:)

kahvaltı: 2 orta boy sigara böreği(fırında pişmiş), 4 zeytin ve 1 küp helva.
ara: 1 armut, 1/2 elma
öğle: 1 dilim somon, 4-5 patates (fırında)
ara: 2 kupa yeşilçay

dışarı çıktık, dışarıda 1 elma yedim ve 1 küçük boy starbucks kahve, şekersiz.

eve gelince: 4-5 kaşık havuçlu salata
ara: 1/4 muz, 1/2 elma, 1/2 portakal ve 1 dilim ananas

akşam yemeğini atladığım için meyve ağırlıklı oldu. 4 lt falan da su içtim sanırım:78:yuh diyebilirsiniz:))

merhaba kızlar,bugün mecburiyetten biraz kaçırdım,abimin nişanı vardı...

sabah:1 bardak yeşil çay arkasındanda 1 bardak şekersiz nescafe
öğlen:1 elma(kızlar bu arada benim karnım niye acıkmıyor sizce,hem acıkmadığı için birşey yemedim hemde kendimi akşama sakladım)
akşamüstü ara;3 kaşık taze fasülye,5 kaşık prinç pilavı
akşam(saat 8 gibi nişanda)1 dilim su böreği,2 kaşık böğrülçe salatası,4 tane yaprak sarma,2 bardak şekersiz çay,1 çatal kek,yarım dilim yaşpasta,1 tane çikolata.sizce çokmu kaçırmışım kızlar yaaa,ne yapayım yedim işte,offf şimdide pişmanlık duyuyorum.neyse bu hafta yok abimin nişanı,yok eve misafir geldi,biz misafirliğe gittik,yok doktor derken kendimi salıverdim gitti.ama yarından itibaren tekrar kendimi toparlama zamanı,sporada başlamalı yavaştan,birde su içmenin ne olduğunu hatırlamam lazım sanırım,en iyisi yarım litrelik su şişesini doldurup sürekli elimde taşımak.

Son düzenleme:
cnm bnce dene sonucta doal bişi zararı olcgnı znnetmiorm :)))

selüliti yok eden çay
2 yemek kaşığı elma sirkesi, 3 tane karanfil, 1 tatlı kaşığı süzme bal, 1 bardak su. Suyu bir demliğe alın ve kaynatın. Altını kapatın. Kaynamış suyun içine diğer malzemleri de ilave edip demlenmeye bırakın. Ilındıktan sonra her sabah kahvaltıdan 1 saat önce aç karnına 1 bardak için.

kızlar bunu denesemmi sizcee?:82:

Back
X