Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

bugün ki menüm
sabah bol yeşillikle kahvaltı
ara 1 hurma
öğle 6-7yk kaşığı erişte üzerine peynir
ara 1 yeşil çay 1 bisküvi
ara 10tane çilek
akşam 2 tane enginar minicik bi lokma ekmek

bundan sonra ki ara ne olur bilmiyorum ama eşim haftasonu yakşaltı ya ayarları bozulmaya başladı
telefonda sana börek alayım dedi hayır dedim
çiğ köfte hayııır
sütlü tatlı hayııırrr
çikolata dedi ve ben telefonu kapattım
sabrımı ve nefsimi deniyor
neyse ki benden korkmuş almadan gelmiş
çilek ve kuruyemiş almış
akşamda son ara olarak çilek yerim kuruyemişi de çok dengelemeye çalışırım
yarından korkmuyorum ama pazar nolur bilmiyorum:(( eşim plan yapıp duruyo kısmet tabii (Allah izin verirse)

sabah
2 kuru kaysı..2 bardak su.
kahvaltı.
2 tam buğday ekmeğine tost
3 zeytin
1 domtes
1 bardak süt..
ara
2 ceviz..
öğle
ayran çorabsı..
ara
yeşilçay
ara
1 kuru kaysı..
minik peynir.
1 dilm ekmek..
akşam
3 kıvrıcık yaprağı üstüne bir tane ton balığı..
yarın limon..
su 3 litre..
spor yok
uykusuz vede yorgunum
oğlum rahatsız olduğu için yarım saat uyuyp kalktı ve be hala ayakta dirnemekle meşgulum..
şimidede gözünün içine bakıyorum yatsa en geç 9 da bende yatarım..(aslında hemen yatarım ama malum ikinci çocuk var henüz yemek yemedi ve eşim 8 de geliyor:(((...)

Son düzenleme:
sabah
kahvaltı.
3 zeytin
1 domtes
1 bardak süt..
ara
2 ceviz..
öğle
ayran çorabsı..
ara
yeşilçay
ara
1 kuru kaysı..
minik peynir.
1 dilm ekmek..
akşam
yarın limon..
su 3 litre..
spor yok
uykusuz vede yorgunum
oğlum rahatsız olduğu için yarım saat uyuyp kalktı ve be hala ayakta dirnemekle meşgulum..
şimidede gözünün içine bakıyorum yatsa en geç 9 da bende yatarım..(aslında hemen yatarım ama malum ikinci çocuk var henüz yemek yemedi ve eşim 8 de geliyor:(((...)

canım çok hafif beslenmişsin :nazar: menünü çok beğendim
ahhh şu eşlerin geç gelmesi yok mu??
biz 6:30 da yiyoruz benimkide spor yapacakmış sonra yiyelim dedi itiraz ettim ben çok acıktım diye aslında acıkmak değilde ne kadar erken yersem o kadar ii oluyor
oğluşun nasıl bugün inş. daha ii uyursun

bugün ki menüm
sabah bol yeşillikle kahvaltı
ara 1 hurma
öğle 6-7yk kaşığı erişte üzerine peynir
ara 1 yeşil çay 1 bisküvi
ara 10tane çilek
akşam 2 tane enginar minicik bi lokma ekmek
çok güzel maşallah:nazar:
ben de enginar yedim bugün. gayet güzeldi:56:

bundan sonra ki ara ne olur bilmiyorum ama eşim haftasonu yakşaltı ya ayarları bozulmaya başladı
telefonda sana börek alayım dedi hayır dedim
çiğ köfte hayııır
sütlü tatlı hayııırrr
çikolata dedi ve ben telefonu kapattım
sabrımı ve nefsimi deniyor
neyse ki benden korkmuş almadan gelmiş
çilek ve kuruyemiş almış
akşamda son ara olarak çilek yerim kuruyemişi de çok dengelemeye çalışırım
yarından korkmuyorum ama pazar nolur bilmiyorum:(( eşim plan yapıp duruyo kısmet tabii (Allah izin verirse)
ah ah senin eşin de düşünceli de çok düşünceli:1:bizimki hiç sormuyor böyle şeyler:44:iyi mi kötü mü artık bilmiyorum:1:
çilek alması çok iyi olmuş, sen seviyorsun sanırım:69:haftada bir gün belki hoşgörülebilir canım. sen dengeleyebiliyorsun ve "hayır" diyebiliyorsun.

sabah
kahvaltı.
3 zeytin
1 domtes
1 bardak süt..
ara
2 ceviz..
öğle
ayran çorabsı..
ara
yeşilçay
ara
1 kuru kaysı..
minik peynir.
1 dilm ekmek..
akşam
yarın limon..
su 3 litre..
spor yok
uykusuz vede yorgunum
maşallah deryacım, menü güzel. çok yorgunsun bu belli. inşallah eşin bir an evvel gelir ve diğer kuzucuğun da yemeğini yer ve güzel bir uyku çekersin:97:

neysecim sana da afiyet olsun
enginar çok hafif ve güzel oluyor... eşimin en severek yediği sebze :))
bi de karaciğerin kış yorgunluğunu atması ve temizlenmesi için gerekliymiş... 40 tane yemek lazımmış..
ben dolaba da atıyorum kısmetse bu bahar 40 tane yemeyi planlıyorum (inş)
eşime gelince benim ki makul değil :)) eve gelirken hiç sebze lazımmı diye sormaz :))
hiç eve yeşillik sebze patate soğan alıp geldiğini görmedim
ya et yada cici boğaz :(( bu nedenle senin ki almıyorsa bi bayan kafasına göre takılır ve mutfağını çok sağlıklı gıdalarla doldurur diye düşünüyorum...zaten alışverişi ben yapıyorum ama benim ki bişi bulur gelir :)) arkasından çok konuştum canı sağolsun :))

temem o zaman kaçamak yazsam yeterli.ben bugün kaçamak yapmıcam hiç :27:
listede olmasamda yüryüşe başlıcam önümüzdeki ay.

:37: hele diyom bir fazla bir eksik noluyo demek ferdicim tartıyı ellemiş birşeyler etmiş :27:
yok ablan seni bırakmaz merak etme kuru kalabalık etmicem ama önceden pek yavaştı ama şimdi yeni gelenler kızlar pek bir hızlı ondan ayak altında dolanmim :1:
yaaa sen misin bırakmak isteyennn:1::1:bozarım işte ölee
senın zaten kılonda kalmadıkı cnm 60 ilk hedefınmı devam etcekmisin mesala benım ılk hedefım gorunen :) gözüm korkmasın dedim

balımm senin boy kaç kızz:27:

bugünkü menüü
sabah 4yk pulbiberli yoğurt 3 günkurusu
1simit
öğlen 4 yk barbunya 4yk pilav 2yk yoğurt
ara 1 günkurusu
akşam 3yk barbunya 3yk pilav 5gibi yedim 1.5 lt su su az oldu ama :69:susadımmm gidemde su içemm:9:

ay markete gittim ucuz atlattım doğrusu :) regl günlerim tatlı ataklarım oluyor neyse bugun tutmalıyım kendımı yarına dondurma gelicek :) pengui varya süt dilimi az kalsın ondan alıyordum :) baktım almamalıyım dıyorum bı yandan ama tatlı krızım var bide :) tam penguinin olduğu dolabın yanında ton balığı gördüm :D hemen onu aldım :)) öğlen çok az yedim çok acıktım ton balığımı yedim 0 puan süper oldu

süpersin yaaa. iradene hakim olabilmen harika. hem de adet dönemi tatlı krizindeyken. maşallah bu gün sen de bir nazar boncuğunu hak ettin . bir de sınavlar için şimdiden tebrik etmek istedim seni.:nazar:

ay kıyamam canım ya:70:Allah sabır ve kuvvet versin sana.:97:

çok güzel bir başlangıç yaptın:nazar:

:74::74:
tebrik ederim canım. çok güzel verdin.

ee bak tartı güldürmese de başka bir yerden gülmüşsün.:nazar:tebrik ederim, bence bu netle haydi haydi geçersin.

menün de güzel daha nolsun:nazar:

çayları yeşil çay yap, eğer seviyorsan.

tebrik ederim divacım.:46:

herşey için teşekkü ederim kaptanım. ben böle bir birincilik beklemiyordum . daha acemilik dönemindeyim caylağım daha. ne yazabilirim ki paylaşım alanına hiç bilmiyorum. 1 haftadr sizlerle kilo vermeye çalışıyorum. en gayretli günüm de bu gündü. yani önceki günler bana göre pek de başarılı değildim kaçamaklar falan.... bilemiyorum..

yeşil çay az sonra yapacağım ama türk usulü kara çayı da çok seviyorum. akşamları 1 demlik bitiriyoruz eşimle okulda da çok içiyordum bi haftadır su içmekten pek tüketemesem de yine 1 bardak içiyorum. aslında bıraksam çok iyi de bilemiyorum. belki zamanla

evet arkadaşlar patronum ve aşçı beni delirtmeye devam ediyorlar.

patronum az önce bana bisküvi almış, kremalı hemde. rejimdeyim diyince alası geldi galiba. hiç itiraz etmedim aldım. teşekkür ettim. yemicem tabi rejimde olmayan bir arkadaşa vericem.

aşçı ise belden aşağı vurmaya başladı. yanıma gelip sen diyet yapma dedi. neden dedim. yüzünden vermişsin, yakışmamış, çirkin oluyorsun dedi. içimden "sen merak etme, k..ımdan da veriyorum" demek geldi ama diyemedim tabi ayıp.

evde koca işte bunlar tek kaçış yerim sizsiniz sevgili arkadaşlarım. hepinizi tek tek öpüyorum. zaten siz olmasanız aslaaaaaaa devam edemem. :40:

çok politik gördüm seni. helal olsun. patron pasta da al demelisin bir dahaki seferi. ihtiyaç sahiplerini sevindir. zayıf olanlara ver :60:

benim bi arkadaşım var kilolu ve bana bir gün dedi ki ' bütün zayıflar bir gün kilo alacaksınız bunun için dua ediyorum' dedi

selam arkadaşlar ben grupta değilim ama yinede yazacağım...

diyetimin 2.haftasındayım ve toplamda 6.5 kilo verdim ve 73.5 oldum
2 haftada 6.5 kilo çok vermişsin maşallah. peki bunu nasıl başardın. diyet + sporla bu kadar gider mi yoksa kullandığın bi hap ya da yöntem mi var?

teşekkür ederim kaptanım teveccühünüz... sizin kadar olmasam da takıma elimden geldiğinin en iisini yapmak isterim
arkadaşlarda kabul görürse yardım ederim

dosbammmmm tebrik ediyorum kaptan yardımcımız olmuşsun. :71:

emvacım tebrik ederim canım :nazar: nasıl verdiğini biliyoruz ama yazını okumayı merakla bekliyorum

ne yazacağımı bilmiyorum. bi yardımcı olsanız. ilk defa başıma böle bişi geldi ne yazılır ki?

sabah
kahvaltı.
3 zeytin
1 domtes
1 bardak süt..
ara
2 ceviz..
öğle
ayran çorabsı..
ara
yeşilçay
ara
1 kuru kaysı..
minik peynir.
1 dilm ekmek..
akşam
yarın limon..
su 3 litre..
spor yok
uykusuz vede yorgunum

canım oğluşuna geçmiş olsun dileklerimi ilet. inşallah eşin gelmiştir de sen de bir an önce yatar dinlenirsin. öpüyorum.:54: iyi geceler. güzel menünü görmedim sanma...

kızlar bu gün 1 saat ip atlama
1 saat pazara gidip gelme
iyi spor yaptım galiba:)

eşimin doğum gününü kutlayan arkadaşlara teşekkür ederim. fikirleriniz de gayet hoştu:)

neler yaptığımızı anlatayım. okuldan eve yorgun argın geldim. durmak yok hemen pazara gittim. pazar dönüşü oğluşumu da kreşten aldım eve geldik. eşimle bi alışveriş merkezine gider orda yemek yeriz sonra da oradaki dükkanlardan birinden onun beğendiği bi hediyeyi almayı planladım. işim daha kolay olcaktı böle yapınca. ama eve gelip de eşimi gördüğümde üzüldüm. adam çok hastaydı ve pazar günü uygulayalım planını dedi. ben bu gün iyi diilim dedi. tamam dedim ama suratımdüştü. tamam gidelim dedi bu sefer.

ben de tamam dedim ve çıktık üçümüz. ama hasta olduğu için ve arabamız da olmadığı için onu gideceğimiz yee kadar yormamaya karar verdim. evimizin yanında güzel bir mekan var oraya gittik akşam yemeği ve pastamızı orada yedik eve geldik. gelirken de hasta haliyle dondurma aldı. hediye güme gitti.

eşim de beni teselli etti oğlum ve sen benim hayatımda aldığım en güzel hediyesiniz dedi sağ olsun:98:

sabah ılık limonlu su + 3.5 bardak su (okula giderken yolda)

kahvaltı
1 dilim tam tahıllı ekmek
1 haşlanmış yumurta
3 zeytın 1 kk peynir ( daha da az olabilir)
şekersiz çay

ara çay

öğle
tarhana
1 dlm ekmek
yarım kase yoğurt

ara su su su ( vaktim yoktu ara yapmaya)

akşam
3/4 lahmacun
yarım bardak ayran
1 tabak salata
2 kaşık çorba da içmiştim!

ara 1 dilim (ince) pasta

ara yeşil çay (biraz sonra içilecek)

su 3 litre
spor ip atlama+ yürüyüş+ pazara gidip gelme sayılırsa

bu arada arkadaşlarla karar verdik pazartesi çarşama cuma yürüyüş yapacağız 1 saat tempolu. ben geçen sene de kilo vermiştim diyet yapmadan sadece yürüyüş yaptım akşam üzerleri. çok işe yarıyorç

ben burda bizim takım nerde?
kızlar genel paylaşım alanına yazdım bişiler okursunuz. gerçi siz bir haftadır benimle ilgili olarak çok daha fazlasını okudunuz. sizi seviyorum. yaz geliyor zapzayıf girelim yaza sağlıklı olalım hep mutlu kalalım.

HERKESE güzel bir hafta sonu diliyorum kaçamaksız bol sporlu olsun.

bahar mevsimi bana hep aşkı hatırlatıyor. içim kıpır kıpr oluyor size de öyle olur mu?

:98::31:

siz yoksunuz ben de gidiyorum. biraz kuran okuyacağım. görüşürüz. b arada artık geç oldu ama cumanız mübarek olsun:34:

oğlumun vücudunda döküntüler oluştu..ama sadece el ve bacakalrında her tarafında çıkarsa bir hastalık geçiriyor demktir yarın acil doktor yolu göründü..oğlumu 9 da anca uyuttum geri kalkarsa diye bekliyorum..çok zor uyudu kaşınıp duruyordu..
menüme yaptığınz yorumlara teşekkür 6 dan sonra birşey yememyi hepinize öneririm....ama sprosuz çok eksik hissediyorum kendimi..doktorda spor şart dedi..ki haklıda. evma gibi bende diyetsiz haftada 3-4 gün sadece yürüyüşle 4 kilo vermiştim..hemde
vücud taş gibi oluyor ..:8::23:
neyse ben gideyim..hepinize iyi geceler...
ahanda oğlum ağlıyor..:53::37:

kızlar,

takımımızın kaptan yardımcısı olarak dosba'yı uygun görüyorum ben. bu şekilde anılmadan da kaptan kadar katılımı ve paylaşımı var zaten. burdan sizlere de bildirmek istedim.

:61: güzel bir seçim olmuş canım .dosbacığıma motive olur önümüzdeki haftalarda büyük bir atılım bekliyorum canım arkadaşımdan.

iyi geceler kızlar. öncelikle menümü paylaşayım ve bir de unutmadan biz yarın istanbul yolcusuyuz inşallah. haftasonu katılamayacağım demek oluyor bu. Allahtan bir mani çıkmazsa pazartesi görüşmek üzere.:79:

k.öncesi: ballı limonlu su, 2 günkurusu
kahvaltı: peynir, 2 zeytin ve bol domates-salatalık + 1 wasa
ara: 1 elma, 1 bardak ayran
öğle: 1 kase çorba, 1 adet enginar
ara: 2 kupa yeşilçay, 5 badem, yarım avuç fındık
ara: 1 greyfurt
akşam: yok, dışardaydık

gündüz 2 tane kaçamağım var, ne olduklarını yazmıycam. bu hafta 62'yi koruyabilirsem kendime ödül vermiştim. ödüllerim yani aslında. haftaya da 61'leri görürsem ödülüm var:97:

su: 2 lt
spor: 45 dk pilates

neysecim sana da afiyet olsun
enginar çok hafif ve güzel oluyor... eşimin en severek yediği sebze :))
bi de karaciğerin kış yorgunluğunu atması ve temizlenmesi için gerekliymiş... 40 tane yemek lazımmış..
ben dolaba da atıyorum kısmetse bu bahar 40 tane yemeyi planlıyorum (inş)
eşime gelince benim ki makul değil :)) eve gelirken hiç sebze lazımmı diye sormaz :))
hiç eve yeşillik sebze patate soğan alıp geldiğini görmedim
ya et yada cici boğaz :(( bu nedenle senin ki almıyorsa bi bayan kafasına göre takılır ve mutfağını çok sağlıklı gıdalarla doldurur diye düşünüyorum...zaten alışverişi ben yapıyorum ama benim ki bişi bulur gelir :)) arkasından çok konuştum canı sağolsun :))
bu sene ben de bol yemek istiyorum enginarı. yalnız kendim temizleyemiyorum, temizlenmiş de bizim çevredeki marketlerde pek yok. haftasonları artık alabildiğim kadar alırım. temizlenmişi mi donduruyorsun sen?
ya aslında kilo olmasa eşinin aldıkları, hiç sorun yok da:)) kiloya dönüşen şeyler maalesef.

neyneyse dün tartılmış kilom 87
tamam canım, ben not aldım. takımiçi sıralamamıza sen de girebilirsin. cuma günleri sabahtan tartılıp buraya yazarsan tabi.:97:

bugünkü menüü
sabah 4yk pulbiberli yoğurt 3 günkurusu
1simit
öğlen 4 yk barbunya 4yk pilav 2yk yoğurt
ara 1 günkurusu
akşam 3yk barbunya 3yk pilav 5gibi yedim 1.5 lt su su az oldu ama :69:susadımmm gidemde su içemm:9:
aferin kız, sen bu menü işini çözdün:nazar:

herşey için teşekkü ederim kaptanım. ben böle bir birincilik beklemiyordum . daha acemilik dönemindeyim caylağım daha. ne yazabilirim ki paylaşım alanına hiç bilmiyorum. 1 haftadr sizlerle kilo vermeye çalışıyorum. en gayretli günüm de bu gündü. yani önceki günler bana göre pek de başarılı değildim kaçamaklar falan.... bilemiyorum..

yeşil çay az sonra yapacağım ama türk usulü kara çayı da çok seviyorum. akşamları 1 demlik bitiriyoruz eşimle okulda da çok içiyordum bi haftadır su içmekten pek tüketemesem de yine 1 bardak içiyorum. aslında bıraksam çok iyi de bilemiyorum. belki zamanla
birazdan okurum yazdıklarını canım. önemli olan paylaşımda bulunmak zaten. belki senden öğrendiği bir püf noktası başkasına faydalı olur, kimbilir:97:
sen biraz da yeşilçay tüketmeye çalış derim. yağ yakmada etkili oluyor.

kızlar bu gün 1 saat ip atlama
1 saat pazara gidip gelme
iyi spor yaptım galiba:)

eşimin doğum gününü kutlayan arkadaşlara teşekkür ederim. fikirleriniz de gayet hoştu:)

neler yaptığımızı anlatayım. okuldan eve yorgun argın geldim. durmak yok hemen pazara gittim. pazar dönüşü oğluşumu da kreşten aldım eve geldik. eşimle bi alışveriş merkezine gider orda yemek yeriz sonra da oradaki dükkanlardan birinden onun beğendiği bi hediyeyi almayı planladım. işim daha kolay olcaktı böle yapınca. ama eve gelip de eşimi gördüğümde üzüldüm. adam çok hastaydı ve pazar günü uygulayalım planını dedi. ben bu gün iyi diilim dedi. tamam dedim ama suratımdüştü. tamam gidelim dedi bu sefer.

ben de tamam dedim ve çıktık üçümüz. ama hasta olduğu için ve arabamız da olmadığı için onu gideceğimiz yee kadar yormamaya karar verdim. evimizin yanında güzel bir mekan var oraya gittik akşam yemeği ve pastamızı orada yedik eve geldik. gelirken de hasta haliyle dondurma aldı. hediye güme gitti.

eşim de beni teselli etti oğlum ve sen benim hayatımda aldığım en güzel hediyesiniz dedi sağ olsun:98:
çok güzel spor yapmışsın. eşine de çok geçmiş olsun. bence doğumgünü çok güzel geçmiş, nazar değmesin:nazar:

sabah ılık limonlu su + 3.5 bardak su (okula giderken yolda)

kahvaltı
1 dilim tam tahıllı ekmek
1 haşlanmış yumurta
3 zeytın 1 kk peynir ( daha da az olabilir)
şekersiz çay

ara çay

öğle
tarhana
1 dlm ekmek
yarım kase yoğurt

ara su su su ( vaktim yoktu ara yapmaya)

akşam
3/4 lahmacun
yarım bardak ayran
1 tabak salata
2 kaşık çorba da içmiştim!

ara 1 dilim (ince) pasta

ara yeşil çay (biraz sonra içilecek)

su 3 litre
spor ip atlama+ yürüyüş+ pazara gidip gelme sayılırsa

bu arada arkadaşlarla karar verdik pazartesi çarşama cuma yürüyüş yapacağız 1 saat tempolu. ben geçen sene de kilo vermiştim diyet yapmadan sadece yürüyüş yaptım akşam üzerleri. çok işe yarıyorç
yürüyüş gibisi yok. biraz beslenmeye dikkat ve düzenli yürüme, tamamdır hedefe ulaşırsın.
menün biraz kaçamaklı ama özel günlerde olur.:87:

ben burda bizim takım nerde?
kızlar genel paylaşım alanına yazdım bişiler okursunuz. gerçi siz bir haftadır benimle ilgili olarak çok daha fazlasını okudunuz. sizi seviyorum. yaz geliyor zapzayıf girelim yaza sağlıklı olalım hep mutlu kalalım.

HERKESE güzel bir hafta sonu diliyorum kaçamaksız bol sporlu olsun.

bahar mevsimi bana hep aşkı hatırlatıyor. içim kıpır kıpr oluyor size de öyle olur mu?

:98::31:

siz yoksunuz ben de gidiyorum. biraz kuran okuyacağım. görüşürüz. b arada artık geç oldu ama cumanız mübarek olsun:34:
çok güzel yazmışsın canım.:71:
kuranını da Allah kabul etsin. ben çanta hazırlamayacak olsam ben de okumak isterdim. ne güzel yapmışsın.

oğlumun vücudunda döküntüler oluştu..ama sadece el ve bacakalrında her tarafında çıkarsa bir hastalık geçiriyor demktir yarın acil doktor yolu göründü..oğlumu 9 da anca uyuttum geri kalkarsa diye bekliyorum..çok zor uyudu kaşınıp duruyordu..
menüme yaptığınz yorumlara teşekkür 6 dan sonra birşey yememyi hepinize öneririm....ama sprosuz çok eksik hissediyorum kendimi..doktorda spor şart dedi..ki haklıda. evma gibi bende diyetsiz haftada 3-4 gün sadece yürüyüşle 4 kilo vermiştim..hemde
vücud taş gibi oluyor ..:8::23:
neyse ben gideyim..hepinize iyi geceler...
ahanda oğlum ağlıyor..:53::37:
tüh ya kuzucuk hastalık mı geçiriyor? su çiçeği falan mı acaba? Allah şifa versin.
iyi geceler sana deryacım.

Kızlaaaar akşam sporumuda yapamadım.Sancılandım yine.Bu saatte hala uyuyamadım.Agrılarım geçti çok şükür şuan.Hemen düzgün tempoma geri dönmek istiyorum.Bu adet mahvetti beni ya:14::14: Off ya oof 2 gündür spor yapamıyorum.Kendimi çok kötü hissediyorum.Elimden kayıp gitcekmiş gibi sanki hevesim.Kızlar lütfen yardımcı olun bana.Bugün hemen öğlen yapıcam sporumu:14::14:Eski tempoma dönücem bugün.:18:

neysecim öncelikle ii yolculuklar dilerim hayatım
şansınızdan hep hava kötü iken istanbula gidiyosunuz :(( neyse inş. orda güzeldir hava...
enginarı sormuşsun pazarda soyduruyorum eve gelene kadar onların koyduğu suda kalıyor...ama o su limonlu değil ilaçlı bi suymuş bu nedenle o şekilde dolaba atmıyorum
yıkıyorum tekrar ben limonluyorum ve 4erli şekilde dolaba atıyorum
afiyet olsun canım

Back
X