Sabah kahvaltisi: (engec saat 09.30)
1 veya 2* ince dilim ekmek (cavdar veya yulaf ekmegi tercih edilmeli, 1 dilim ekmek yaklasik 30 gram kadar olmali) Ekmek cesidi hergun degistirilmeli, bir gun cavdar, birgun bugday, birgun tam tahilli, birgun ay cicekli vs) *Iki dilim ekmegi, vermesi gereken kilosu 15’in uzerinde olanlar yiyebilir
Ve
1 ince dilim az yagli beyaz peynir ve 5 zeytin
Veya
1 ince dilim az yagli beyaz peynir ve 2 tatli kasigi diabetliler icin hazirlanmis marmelat veya recel, bicak ucuyla 1 surumluk tereyagi (incecik bir tabaka olacak sekilde, en fazla haftada 1 kez)
Veya
1 yumurta (en fazla haftada 1 gun)
Veya
2 yemek kasigi corn flakes + !/2 bardak sut+ yarim meyve
Ve hangi kahvaltiyi secerseniz secin,
Domates, salatalik, maydanoz, yesil biber, roka, veya evde hazirlanmis maydanoz, dereotu, corek otu, feslegen, kirmizi pul biberli karisim. 1 tatli kasigi zeytin yagi
Sekersiz cay (arzu edildigi kadar)
Veya
1 kucuk dilim kek ve cay (olabilecek en az yagli ve en sade kek)
Veya
1 fincan sutlu kahve ve 2 kucuk kurabiye (haftada sadece 1 gun)
Veya
Tost ekmegi ile yapilmis, beyaz peynirli 2 adet tost (haftada en fazla 2 gun) Uzerine ayrica tereyagi surmek yok.
DIKKAT!: Temel kahvalti ekmek, peynir, zeytin ve klasik domates, salatalik vs olan kahvalti modeli olmali. Kurabiye secenegi sadece 1 gun, yumurta secenegi 1 gun, tost secenegi en fazla 2 gun. Onemli olan metabolizmayi harekete gecirmek icin mumkun oldugu kadar degisik secenekler kullanmak.
Ara Ogun Saat 11.30 civari
bir kucuk kase kayisi kompostosu (icinde en fazla 5 adet kayisi olacak sekilde) + 2 ceviz (mesela evde olunan gunler icin cok ideal bir secenek, cok az seker ilavesi ile pisecek)
veya
Bir kucuk meyve (elma, armut, 1 kucuk portakal iki mandalina, 8-10 cilek, iki dilim ayva, yarim nar, 1 dilim taze ananas, 1 kucuk salkim uzum -ozellikle siyah olan secilmeli-) + 3 adet ceviz veya 7-8 adet findik ya da badem veya yarim avuc ay cekirdegi
Veya
bir kase yogurt (mumkunse az yagli) + 1/2 meyve
Veya
bir kase yogurt + 3 petit beure biskuvi
Ikindi (saat 16 30 civari)
1 kase yagsiz yogurt (sabah ara ogunde yenmediyse)
Veya
1 kase meyve salatasi (yarim adet kirmizi,yarim adet yesil yarim adet sari meyve)
+
iki adet biskui veya 2 ceviz (sabah ogununde yenmemisse) veya 8-10 kuru siyah uzum
İncecik bir dilim kek + 1 nescafe fincani sutlu kahve –mug degil- (sabah yenmemisse) * bu cok guzel bir secenek
Veya
1 adet pogaca (evde, z yagi ile yapilmis, az yagli peynir, bol dere otu, corek otu ile zenginlestirilmis) + cay (hangisini severseniz)
Eeeeeeee... Nerde oglen aksam yemegi diyorsunuz degil mi?
Bu haftanin ilk 3 gunu sadece etsiz sebze yemegi, yaninda 1 -1,5 dilim ekmek yiyeceksiniz. Peynir, yogurt ve sut disinda hayvansal protein yok bu 3 gun. Ekmek istemiyorum diyenler 4-6 yemek kasigi pilav, veya 1 haslanmis patates yiyebilirler.
kızlar ben 3 günün yazdım programını isteyenler uygulasın ben yarın baslıorummm