Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Hoşgeldin canım. Sana hemen takım kurallarını yazayım.

Her Cuma saat 11.30 a kadar kilo bildirimlerimizi yapıyoruz.Mazereti olmadankilo bildirimine geç kalan yada yapmayan arkadaşlar sadece o hafta izinligösterilir. Tekrarlanması halinde diskalifiye olunacaktır.

2) Her gün öğünlerde yediğimizyiyeceklerimizi ve o gün yaptığımız aktiviteleri yazarak hem kendimizin hem dearkadaşlarımızın yorumuna sunmak gerekir.

3) Kendimize karşı sorumluluklarımızolduğu gibi arkadaşlarımıza karşıda sorumlu olduğumuzu unutmayarak, onlarınyazmış olduklarına da cevap yazmak gerekir. Bunun içinde topikte son yazmışolduğunuz yazıdan itibaren geçmişi kontrol ediniz. Böylelikle arkadaşlarınızınpaylaştığı bilgileri yada sizlere verdiği cevapları görme şansınız olacaktır kibu sayede bol bol sohbet edebiliriz.

4) Her gün en az 5 mesaj yazma kuralımızvardır. Bu kurala uyulmadığı taktirde ilk hafta uyarılarak sonraki hafta izinliyazılacaktır. İstediği zaman izinden dönülebilir fakat tekrarı olduğu taktirdediskalifiye olunacaktır.

5) Burası paylaşıma açık bir topiktir. Güniçerisinde öğrendiğiniz bilgileriburada paylaşabilirsiniz.

6) Takıma yeni gelecek üyelerimize 2 haftadeneme süresi verilir, paylaşımı iyiolursa 2 haftanın sonunda listeye alınır.

7)3 hafta arka arkaya kilo veremeyen üyediskalifiye olacaktır.

8 ) Kardeş takımımız 5. Takımdır. Fırsatbuldukça onlara ziyarette bulunup yaptıklarıyla ilgili bilgi alışverişindebulunulabilir.
Yukarıda belirtilen kurallarımız ( 8.madde hariç) uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır. Ama şu bir gerçek kizorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum.Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiziçtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motiveettiğimiz,nasıl yüreklendirdiğimizdir.kimse düşünmesin ki ''ben karşımdakininyediğine,içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye. Eğer yazılan yürektensekarşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun.Su içemiyorum diyenarkadaşımıza suyu sevdirebilmek yada içmesini sağlayabilmek, ara öğünleriniyapmayan,yada öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcıolunarak bunları başararak da aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimizarkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnızolmak istemediğimiz için,motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. yoksakimse burada olmaz,herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun vemeşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım,birbirimize destek olalım.

bu kuralları okuduğunda eğer uyabileceksen ve devam etmek istiyorsanokudum-anladım şeklinde bir cevap yazman gerekiyor.

okudum-anladım
umarım güzel paylaşımlarla birbirimizi motive ederiz

Betülle çektirdiğiniz fotoda bende aşırı begendim saçlarınııı . uzun saç zor ... ama keşke banada yakışşa kısa saç çok iğrenç olyrm belki kiloluyum diye öyle geliyr zayıf olursam kısa kestirebilirim :)

Teşekkürler Kübra'cım. İlk önce alışkın olmadığım için bana tuhaf göründü sanırım. Bak albüme 3 yıl önce kestirdiğim kısa saçlı fotoğraflarımıda koyayım. Ama bu son hali daha güzel oldu.

Ben akşam yemeğimi hazırlayacam öptümm :16:

Kolay gelsin canım. Afiyet olsun şimdiden.

okudum-anladım
umarım güzel paylaşımlarla birbirimizi motive ederiz

O zaman tekrardan hoşgeldin canım. Benim adım Ebru takım kaptanıyım. Bu arada takımın üçüncü sağlıkçısı, ikinci hemşiresi oluyorsun. Bende tıbbi sekreterim. Başka bir hemşire arkadaşımız daha var. :16:

Şuanki kilonu ve hedef kilonu yazarsan not alayım.

benim en büyük yanlışım düzenli yemek yememem.sabah kahvaltısı etmiyorum ve bunu değiştirmek istiyorum,ara öğün yok.şöyle ifade edeyim günde bir akşam yemeği ve aburcuburdun ibaretti hayatım.hele bebekler doğduktan sonra iyice saldım kendimi.aslında kilo vermenin yanında sağlıklı beslenmeyi öğrenmem gerekiyor.umarım desteklerinizle bunu yapabilirim

hb ebru teşekkür ederim.dün sabah tartıda 92.5 kgdım.önümde vermem gereken 32.5 kg var.hedefim 60.

benim en büyük yanlışım düzenli yemek yememem.sabah kahvaltısı etmiyorum ve bunu değiştirmek istiyorum,ara öğün yok.şöyle ifade edeyim günde bir akşam yemeği ve aburcuburdun ibaretti hayatım.hele bebekler doğduktan sonra iyice saldım kendimi.aslında kilo vermenin yanında sağlıklı beslenmeyi öğrenmem gerekiyor.umarım desteklerinizle bunu yapabilirim

Bilgen'cim sanırım ismin Bilgen, biz burda zaten diyetten çok sağlık beslenmeye çalışıyoruz. Takımda yarışan bütün arkadaşlar benimle aynı fikirde ve hiçbirisinin özel bir diyeti yok. Benim tickerımdan da anlayacağın kadarıyla verdiğim bu 22 kiloyu sadece sağlıklı ve düzenli beslenerek verdim. Eminim ki sende burda bizimle birlikte bunu başaracaksın. Öncelikle nasıl çalışıyorsun? Nöbetten çıktım dediğine göre nöbetli çalışıyorsun. Bu zaten senin kilo almanda ve verememende başlıca etken. Yaşamını biraz daha düzene sokman gerekiyor. Özellikle nöbet akşamları en geç 19:00 da yemeyi kesmen gerekiyor ki bu ne kadar mümkün bilmiyorum. Zor olacak senin için ama istersen başarabileceğine inanıyorum.

hb ebru teşekkür ederim.dün sabah tartıda 92.5 kgdım.önümde vermem gereken 32.5 kg var.hedefim 60.

Boyun kaç canım? Verilmeyecek kadar çok değil kilon ama mutlaka vermen gerekiyor. Şuan eline 30 kiloluk bir çuval verseler eminim ki kaldıramazsın. Ama düşünsene sen onu her an taşıyorsun zaten. Ne kadar kötü bir durum. Önemli olan bu kararı verebilmendi. Sen ilk ve en büyük adımı attın. İnşallah devamı gelecek.

2 hafta deneme süremiz var Bilgen'cim. Ayrıca hergün yazdığın mesajları sayıp, ogün mesaj listesini hazırlama sırası hangi arkadaştaysa ona özel mesaj yolluyorsun. Mesela bugün ki mesajlarını (12:00-12:00 saatleri arasındaki) akşam en son mesajını yazdıktan sonra sayıp listedeki kişiye gönderiyorsun. Listemiz aşağıdaki gibi. Not alırsan sevinirim.

11-12Temmuz : mersinli42
13-14Temmuz : zaum
16-17Temmuz : gurbet_dmr
18-19Temmuz :akashha
20-21Temmuz :yasminyaso
23-24Temmuz : nesdii28
25-26Temmuz: pia
27-28Temmuz : Kbra23
30-31Temmuz : betuld

ismim bilgen.ankara yaşıyorum.şuan sağlık bakanlığının çağrı merkezinde çözümleyici olarak görev yapıyorum.toplm sağlığı merkezindeki esas olan mesleğim hemşireliği 3 yıldır yapamıyorum.bakıcı tutumamamdan dolayı hep nöbette çalışıyorum.yarın akşam tekrar nöbete gideceğim.sonra perşembe akşamı.akşam altıda işe başlıyorum,sabah 8'de çıkıyorum.gece uzun ve ben çok acıkıyorum.genelde gece 11 gibi yemek yiyoruz.

Boyun kaç canım? Verilmeyecek kadar çok değil kilon ama mutlaka vermen gerekiyor. Şuan eline 30 kiloluk bir çuval verseler eminim ki kaldıramazsın. Ama düşünsene sen onu her an taşıyorsun zaten. Ne kadar kötü bir durum. Önemli olan bu kararı verebilmendi. Sen ilk ve en büyük adımı attın. İnşallah devamı gelecek.

2 hafta deneme süremiz var Bilgen'cim. Ayrıca hergün yazdığın mesajları sayıp, ogün mesaj listesini hazırlama sırası hangi arkadaştaysa ona özel mesaj yolluyorsun. Mesela bugün ki mesajlarını (12:00-12:00 saatleri arasındaki) akşam en son mesajını yazdıktan sonra sayıp listedeki kişiye gönderiyorsun. Listemiz aşağıdaki gibi. Not alırsan sevinirim.

11-12Temmuz : mersinli42
13-14Temmuz : zaum
16-17Temmuz : gurbet_dmr
18-19Temmuz :akashha
20-21Temmuz :yasminyaso
23-24Temmuz : nesdii28
25-26Temmuz: pia
27-28Temmuz : Kbra23
30-31Temmuz : betuld

not aldım canım.yalnız nöbete gittiğim gün fazla girimeyebilirim.çünkü evden 4te çıkıyorum ve gece 2den sonra müsait oluyorum.boyum 1.63 cm.

ismim bilgen.ankara yaşıyorum.şuan sağlık bakanlığının çağrı merkezinde çözümleyici olarak görev yapıyorum.toplm sağlığı merkezindeki esas olan mesleğim hemşireliği 3 yıldır yapamıyorum.bakıcı tutumamamdan dolayı hep nöbette çalışıyorum.yarın akşam tekrar nöbete gideceğim.sonra perşembe akşamı.akşam altıda işe başlıyorum,sabah 8'de çıkıyorum.gece uzun ve ben çok acıkıyorum.genelde gece 11 gibi yemek yiyoruz.

Çözümleyici? Dedim yaaa zaten o yüzden kiloların olduğu gibi duruyor. Önce senin hayatını yavaş yavaş düzene sokman lazım. Çocuklara kim bakıyor?

not aldım canım.yalnız nöbete gittiğim gün fazla girimeyebilirim.çünkü evden 4te çıkıyorum ve gece 2den sonra müsait oluyorum.boyum 1.63 cm.

Günlük en az mesaj sayımız 5 canım. 5 mesaj mutlaka yazman gerekiyor ayrıca ne kadar çok burda vakit geçirebilirsen motivasyonun o kadar artıyor. Zamanla daha iyi anlayacaksın ne demek istedğimi. Boyuna göre şuan kilon çok fazla. İnşallah biran önce kurtulursun bütün fazlalıklardan. Öncelikle kendine bir kilo tickerı yap, çok motive edici oluyor. Bide nöbet sonralarında kahvaltını yap mutlaka. Sadece uyuduğun için öğle yemeği güme gider. Akşamla dengelersin onu. Ama en geç saat 19:00 da yemeyi bırak canım.

çocuklara kendim bakıyorum,ben nöbetteyken eşim ve annesi.19:00 dan sora yemek yok.bunu aklıma yerleştiriyorum.

dün akşam uğraştım kilo çizelgesi için sürekli hata verdi.yapamadım.14 saat nöbet tutuyorum ve yaklaşık bir saat ayakta kalıyorumdur.sürekli telefonda konuştuğumuz için oturuyorum.

abla mı :1:
kız kaç yasındasın sen?

:1: kötüyüm ben kötüyüm :27:

yeme yeme, pis o şeyler... :20: :1:

Zeliş 16 yaşında Melek'cim :9:

Hem kötüsün hem dayaklıksın :9:

dün akşam uğraştım kilo çizelgesi için sürekli hata verdi.yapamadım.14 saat nöbet tutuyorum ve yaklaşık bir saat ayakta kalıyorumdur.sürekli telefonda konuştuğumuz için oturuyorum.

Sen bilgilerini yaz gerçi yazdın. Ben sana yapayım biraz bekle. O zaman Bilgen'cim senin ekstradan sporda eklemen lazım ama şimdilik kilo vermeye başla, yavaş yavaş eklersin sporu. Çünki verilecek kilon çok. Sporu ilk başta abartmamamn lazım. Öncelikle yeme düzenini oturtalım sende. Gerisi kolayca gelir inşallah.

Melek'cim yaaa hiçbişey anlatmıyorsun? Neler yaptın buralarda yokken? Neler yedin en çok? Dikkat ettin mi yerken?

Back
X