ben kaciyorum annem uyandi
yemek yesinde cikacaz
bugun baska bir kardiyolog bakacak eger oda stendi onerirse randevu alacaz
allah hayirlisini versin
allah sıfa versın canım benım annemde yenı baypas oldu zor ınankı...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yemek yesinde cikacaz
allah hayirlisini versin
ne dersem dıyım berılım benım esım cok sınırlı yanı bunu cevresındekı herkesde soyluyo ...bana genelde denen en net sey Allah sana peygamber sabrı versın ve ceenntını hazırlıyosun bu adamı cekerek dıyolar... yoruldum ama yapacak bısey yok susmak fayda getırıyo ama bu seferde bende ıcımde fırtınakar yasıyorum....
yaşasın telefonumdan girebildim :) ama çok dandik bi telefon olduğu için her an saçmalayıp internet bağlantısı kesilebilir o yüzden kısaca günümü özetleyeyim,
Kahvaltımı yazmıştım daha önce.
Kahvaltıyı geç saatte yaptığım için onun ardından sadece bi kase yoğurt bi de 4 adet kepekli küçük krakerle ara oğünümü yaptım. Akşam yemeğinde balık, havuçtan basit bi salata ve iki dilim tam buğday ekmeğim vardı. Suyumu 2 litreye yakın içtim. Yeşil çayımı ve elma sirkemi şimdi içiyorum.
Internet bağlantım sıkıntılı olduğu için cevap yazdığınızda göremeyebilirım bunun için şimdiden özür diliyorum.
Hepinize hayırlı geceler :)
GunAydiinn
Okula gec kaldim yaaa
Dun neler yedigime gelincee kacirdim tabi biraz
1 dilim borek
Biraz kasar
Bir parca omlet
Salatalik
1 tane kucuk pancake, uzerine nutella uzerine 4 yuvarlak dilim muz
Aksam
Balik
Salata
1 dilim ekmek
gunaydın gunaydın hanımlar ben dıyete daha bı satıldım cunku hayatta basarmaya calıstıtıgm baska bısey kalmadı ısımde olmadı...
neyse rabbım beter dertlerden saklasın...
gune ıyı basladım cok sukur...
ınsallah hepınızın gunude cok guzel gecsın...
yesıl cay aldım ebrum ıctım onceden bu poset yesılcaylardan alıyodum bu sefer lokmah hekımden hakıkı yesıl cay aldım ıctım bıle.....![]()
kahvaltımı yaptım ayrıca şunuda öğrendim sabah spordan sonra kahvaltı yapmak en doğrusuymuş yarın öyle yapacağım akşama kadar da ayran detoksu yapacağım
herkese tekrar günaydı evi toplayıp kursa gideceğim gidene kadar arada yine uğrarım
bugün öğleden sonrada evdeyim önümüzdeki hafta sonuda bilgisayar kursuna başlıycam
sormayın gitsin benim adam bu işten çok mutsuz söylenip duruyo sosyal olmam yakında onu çıldırtacak
ona göre kaFAMI CAMDAN bile çıkarmasan çok mutlu
Yaaaa sinavimm var 18 dk sonra ben hala yoldayimmm bu İstanbul un trafigi biktirdi bezdirdiii artikk yaa kucuk yerlere gitmek istiyorum baska ulkelereee![]()
yemek yesinde cikacaz
allah hayirlisini versin
geçmiş olsun berilcim zor gerçektenben kaciyorum annem uyandi
yemek yesinde cikacaz
allah hayirlisini versin
aynı ben eşime yansıtsam birsürü tatsızlık yansıtmasam içimde tatsızlık ne yapsak bilemiyorumne dersem dıyım berılım benım esım cok sınırlı yanı bunu cevresındekı herkesde soyluyo ...bana genelde denen en net sey Allah sana peygamber sabrı versın ve ceenntını hazırlıyosun bu adamı cekerek dıyolar... yoruldum ama yapacak bısey yok susmak fayda getırıyo ama bu seferde bende ıcımde fırtınakar yasıyorum....
başla canım valla bir dil bir insan sonuçtaçok güzel canım devam :)
sende benim gibi karıstırmıssın dün...
yine de poset yesil çay alma böyle küçük salyangoz gibi sert kıvrımlı olanlar var 1 lt.cam sürahiye 1 corba kaşığı kadar atıp üzeine kaynar su döküyorum bir de yarım limonm ılıyınca ytepeme dikiyorum esimle ortak içiyoruz 3,4 bardak falan çıkıyor
ben de ingilizceye baslamak isttiyorum adamakıllı cat pat olmayacak....
bem istanbul'a gelmek istiyorum biran önce:)
Allh acil şifa versin canım
afiyet olsun akşam çok olmamışDün akşam biraz halsizdim menümü yazamadım zaten saçma sapan bir menü oldu,regl oldum kilomuda bilmiyorum artık bunalımdayım(
sabah:1 dilim tam bugday ekmeği,menemen,peynir,zeytin,bal,çay
öğlen :az et haslama
akşam:1 sütlü filtre kahve,1 avuç çekirdek içi,1 kase yoğurt,ceyrek dilim ekmek
2 bardak yesil çay az su...
amin canim
kaynanam bana dediki ilk evli oldugum zamanlar
baga bak baga
eccik ben gelin olacam ez sen
sona eccik ben kaynana olacam ez sen
bunu yaklasik onun sivesiyle yazdim ama dogrusu buydu
anne ile kiz arasinda kavga oluyorki kaldiki hic tanimadin kulturunu bilmedin biriyle tabiki iletisim bozukluklari olacak
benim sana tavsiyem
lafin pesinde kosma bak bu bunu dedi su sunu diyor diye esinin basini yeme
kimseye sana birsey dedi yada yapti diye tavir alma
at icine bekle
bekleki esin gorsun
o gordukce ve senin olayi buyutmedini anladikca inanki o cok daha agir veriyor sana yapilanlarin cevabini
nacizane bir tavsiye canim
insallah iki yanin mutlu oldugu bir evliligin olur
sevgili 13.takim arkadaslarim benim yuzumden olusan bir sonuc yuzunden birinciligimiz ikincilikle yer degistirdi
bundan dolayi hepinizden ozur dilerim
ama bilinmeliki belki burokrasi gibi bir sey bu pek anlamadim ama ben burdaydim
burda 1.7 kilo verdim
ve birincimde burasidir
kim nerde kacinci siraya yazarsa yazsinnnnn
olmadim bir topikte paylasimda bulunmadim halde listede gosterilmisim
diyecek bir sey yok kurallar................... kurallarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
merhabalar herkese. aranıza yeni katıldım ben. ne yazık ki başlangıç kilom tam 115.1 !!!!! :) ama ben çok umutluyum ve mutluyum, buraya gelmeden önceki süreçte kısa bir zaman önce 120.5 i görmüştüm tartıda. istediğim zaman, en az hatayla kilo verebiliyorum, kendime güveniyorum Allah'ın da izniyle. Takım ruhunu severim, arkadaşlarıma bağlıyımdır. Mümkün mertebe elimden geldiği kadarıyla kendime ve takımıma olumlu yönde katkı yapacağım :) kısaca bugünden bahsedecek olursam, 2buçuk litre suyumu, yeşilçayımı, elma sirkemi içtim diyetimi eksiksiz olarak yaptım. Diyet derken, doktora gidip de bi diyet listesi almış değilim. klasik şeyleri uyguluyorum. yoğurt, salata, sebze yemeği ve çorba. Sporumu da yaptım. Bu arada elma sirkesi ve bal karışımını hepinizin denemesini tavsiye ediyorum şiddetle, oldukça şifalı ve gerçekten kilo vermeye de son derece yardımcı.
4 günlük bi internet yoksunluğum olucak, sınav haftam olduğu için arkadaşmda kalacağm, bu süre zarfında yazamayacağm için şimdiden sizlerden özür diliyorum. Dönünce kaldığımız yerden devam. herkese iyi geceler :)
senin onları terkektmeni hazmedememişler heralde ki takımımza laf etmişler hehe boşver:)bu nasil bir mantik biri bana cevap versin yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ben 6.takima haksizlik yapmisim
bu haftaki birincilikte onlarin tesekkuruymus
isinilginc yani bu olaya 13. takim hirs yapmis
ay guleyimmi aglayimmi ben
13takim niye hirs yapsin millet zayifliyorsa kendine zayifliyor
kaptan hatun ya kilo veremez yada birkac yuz gr. yazar acaba o takima haksizlik yapmiyormu
takim ruhu ne der takim icin zayiflanacaksa herkes ugrasir cabalar sonuca gider
ama yokkkkkkkkk
sen ugras yeme spor yapacam diye canin ciksin
oh birinci olduk sevinelim takimca
hem ne bu birincilik egosu yaawwww
ego sorunu olarak goruyorum sahsen
ha bunlari niye buraya yazdim
sinirimi almak icin baska yazacak bir yer bulamadim
ohhhhhh rahatladim
Herkese güzel bir pazar diliyorum aslında biraz duygusalım dün kızım genç kızlığa adım attı daha 6.sınıfta ama liseli dersiniz görseniz... hep bebeğimdi gözümde, ruhu zaten çok çocuk
utandı sıkıldı,neredeyse ağlayacak ben de aaa ne adar güzel bir şey çok sevindim yupppiiii falan diyorum,sonra arkadaslarını çağır birarara bunu kutlayın dedim,0 da saskın saskın bakıyor
sonra o okuldayken bir sürü hediye aldık babasıyla yatağının üzerine koyduk,babası arkadasından almaya gitti,yolda o da konuşmuş,kızımız genç kız olmuş annesi dedi...
Hala içine kapanık eskiden bu tür seyler konusulmaz ayıp olarak görülürdü ama benim annemin bana yaklaşımı da benim gibiydi ,umarım güzel bir sekilde atlatır bu durumu...
gunaydın hanımlar bgugun daha ıyım
sorun su hanımlar esım olacak adam burada 180 derece donuyo bı yere gondermıyo ızın vermıyo yetmıyo gıbı aılsenın yanında ben evın reısıyım havasında ezmeye calısıyo benı...
kardesı ve abısıde benım yanımda onu yerın dıbıne sokuyo oda bana kızıyo onlara agzını acamıyo ...
dun bırbırımıze gırdık bundan dolayı ya yeter dedım daha kac gun oldu gelelı burnımdan getırmeye basladın dedım...
oda bana bagırdı rezıl olduk anlıcagınız evde olsak boyle olmazdı ya...![]()
ben iyiyim tatlim dusunme beni artik
hemde tartida eksileri gordukce iyice moralim duzeliyor
sporda saplanti oldu yaptikca yapasim geliyor
son 9 kilo kaldi canim yaaaaaaaa
93 ken 70 leri gordum hemde kisa bir surede
Yaaaa sinavimm var 18 dk sonra ben hala yoldayimmm bu İstanbul un trafigi biktirdi bezdirdiii artikk yaa kucuk yerlere gitmek istiyorum baska ulkelereee![]()
ben bu yesil cayla bir sevisemedim gitti
posetini denedim
hakiki yaprak gibi aldim aktardan denedim
poset te yanilyali yesil cay denedim
ama yok icemiyorum
zencefili iciyorum her cayi iciyorum ama bunu yapamiyorum
bir arkadasim yesil cayi demleyip birde icine azicik sut ekliyor
Kızlar cuma günü yapacağım mesaj listesi aşağıdaki gibi olacak. Ben listeyi arada bir yayınlayacağım. Mesaj sayısını unutan atmayan arkadaşlar ordan kendilerini görüp lütfen mesaj sayılarını belirtsinler. Bu liste sadece bilgilendirme amaçlı. Sizler liste hazırlarken Betül'ün hazırladığı gibi hazırlayacaksınız. Bu liste üzerinde ki düzenlemeyi ben yapıyorum.
[TABLE="width: 454"]
[TR]
[TD="class: xl26, width: 115, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl27, width: 69, bgcolor: transparent, align: right"]04.01.2013[/TD]
[TD="class: xl27, width: 75, bgcolor: transparent, align: right"]05.01.2013[/TD]
[TD="class: xl27, width: 71, bgcolor: transparent, align: right"]07.01.2013[/TD]
[TD="class: xl27, width: 71, bgcolor: transparent, align: right"]08.01.2013[/TD]
[TD="class: xl27, width: 71, bgcolor: transparent, align: right"]09.01.2013[/TD]
[TD="class: xl27, width: 71, bgcolor: transparent, align: right"]10.01.2013[/TD]
[TD="class: xl28, width: 64, bgcolor: transparent"]Toplam [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl29, bgcolor: transparent"]aysecig[/TD]
[TD="class: xl25, bgcolor: transparent, align: right"]0[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl30, bgcolor: transparent, align: right"]0[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl29, bgcolor: transparent"]beril77[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent, align: right"]17[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent, align: right"]22[/TD]
[TD="class: xl30, bgcolor: transparent, align: right"]39[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl29, bgcolor: transparent"]betuld[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent, align: right"]17[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent, align: right"]5[/TD]
[TD="class: xl30, bgcolor: transparent, align: right"]22[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl29, bgcolor: transparent"]gurbet_dmr[/TD]
[TD="class: xl30, bgcolor: transparent, align: right"]0[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl29, bgcolor: transparent"]lafraise[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent, align: right"]20[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent, align: right"]13[/TD]
[TD="class: xl30, bgcolor: transparent, align: right"]33[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl29, bgcolor: transparent"]LAydLiNe[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent, align: right"]20[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent, align: right"]18[/TD]
[TD="class: xl30, bgcolor: transparent, align: right"]38[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl29, bgcolor: transparent"]tugkay2000[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent, align: right"]12[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent, align: right"]3[/TD]
[TD="class: xl30, bgcolor: transparent, align: right"]15[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl29, bgcolor: transparent"]yenibirbenbursa[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent, align: right"]14[/TD]
[TD="class: xl24, bgcolor: transparent, align: right"]13[/TD]
[TD="class: xl30, bgcolor: transparent, align: right"]27[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl31, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl32, bgcolor: transparent, align: right"]100[/TD]
[TD="class: xl32, bgcolor: transparent, align: right"]74[/TD]
[TD="class: xl32, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl33, bgcolor: transparent, align: right"]174[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
dogru dıyosun ebrumda ınsan ıste o sabırsızlıkda anlayamıyo bunu ıste dedıgım gıbı benım sınavımda bu olsun...
berılım ben genelde esıme omur torpumsun derım hanzo da ıyıdır...
ecem kuzum basarılar dılerım ınsallah Rabbım zıhın acıklıgı versın... ve sunu oku sınava gırmeden gıdene kadar..
Rabbı yessır vela tuassır Rabbı temmın bıl hayr... anlamı: Rabbım zorumu kolaylastır kolayımı hayır et ...
benim bir isim dustuyse hunkarim aman da pasam gelmis derim
oda yorma kac lira der
ayi oldunu biliyon degilmi dedimde de
bagirarak daha ne yapayim kilibiklarin aga babasiyim diye bagirir
birde sinirlenince anlindaki bir damar var belirir mor bir renk alir onu gorunce gulerim zaten buda onu gicik etmeye yeter
yemek yesinde cikacaz
allah hayirlisini versin
Dün akşam biraz halsizdim menümü yazamadım zaten saçma sapan bir menü oldu,regl oldum kilomuda bilmiyorum artık bunalımdayım(
sabah:1 dilim tam bugday ekmeği,menemen,peynir,zeytin,bal,çay
öğlen :az et haslama
akşam:1 sütlü filtre kahve,1 avuç çekirdek içi,1 kase yoğurt,ceyrek dilim ekmek
2 bardak yesil çay az su...
Ebru'cum bizim için koridorlarda süünme hamiş hamiş kıyamam ya...
ygs yi yatırdım başvuru yapamadım okulda sistem kilitlenmiş öğleden sonra tekrar deneyeceğim
kursada gittim öğrenci sayısı doluymuş öğretmenin ismimi aldı öğleden sonra açabilirim dedi o zaman gideceğim bende iyikide doluymuş herişde bir hayır var derler ne kadar doğru hiç haz etmediğim çok dedikoducu ne görse duysa 1 e 1000 katar ortalığa yayar eşimin arkadaşının eşide ordaymış benim için kaçış oldu resmen olmayınca bi ohh çektim
haftasonu giremediğim için mesaj sayılarınıda unutmuşum kusura bakmayın
cuma günü 12
cumartesi 2
insallah basariyla gecer sinavin
buyuk sehirlere ask kucuk gelir diye bir soz duymustum tv decok hosuma gitmisti sen buyuk sehir deyince aklima geldi yazayim dedim
ecem kuzum basarılar dılerım ınsallah Rabbım zıhın acıklıgı versın... ve sunu oku sınava gırmeden gıdene kadar..
Rabbı yessır vela tuassır Rabbı temmın bıl hayr... anlamı: Rabbım zorumu kolaylastır kolayımı hayır et ...
ben de ingilizceye baslamak isttiyorum adamakıllı cat pat olmayacak....
bem istanbul'a gelmek istiyorum biran önce:)
İnşallah yetişmişsindir sınava. Ama tek derdin bu olsun canım. Allah sağlık sıhhat versin gerisi hallediliyor bir şekilde.
gülçin tuba ve beril..eşleriniz çok asabi ve kavgacıysa çözümü var bacılar..
tek yapmanız gereken..kavga yada tartışma anında besmele çekip Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm diye okumaya başlayacaksınız içinizden tabi..ve her seferinde tamamnı okuyacaksınız..ilk başta içiniz sıkılır hatta okumanız yarım kalabilri ama ısrarcı olun ve sonucu görün..kavga son bulur kavga yada tartılma başladımı tekrar okumaya başlayın..ve mümkünse gün içindede okuyun..
o kadar etkilidirki isterse başka ülkede bir akrabanız kavga etsin ve siz burdan niyet edip okuyun oradaki tartışmayı dahi durdurusunuz..ve binanızda çok gürültü yapılıyor yada dışarıda aynı şekilde besmele .ekip bu gürültü son bulsun deyip okumaya başlayın herkes kuzu kuzu susar yada gider..
anlamı zaten bence herşeyi açıklıyor..
“Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir.”
Bir kişi bu cümleyi söylediği anda “Allah’ım! Senin yardımın olmadan ben hiçbir şey başaramam. Ve senden başka dayanacak hiçbir şeyim yok” itirafında bulunmaktadır...
benimde sınavım bu yada kafaya takamamakla çözülmez..akşam yazcaktım eşim geldi çıktım..
tek yapmanız gereken..kavga yada tartışma anında besmele çekip Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm diye okumaya başlayacaksınız içinizden tabi..ve her seferinde tamamnı okuyacaksınız..ilk başta içiniz sıkılır hatta okumanız yarım kalabilri ama ısrarcı olun ve sonucu görün..kavga son bulur kavga yada tartılma başladımı tekrar okumaya başlayın..ve mümkünse gün içindede okuyun..
o kadar etkilidirki isterse başka ülkede bir akrabanız kavga etsin ve siz burdan niyet edip okuyun oradaki tartışmayı dahi durdurusunuz..ve binanızda çok gürültü yapılıyor yada dışarıda aynı şekilde besmele .ekip bu gürültü son bulsun deyip okumaya başlayın herkes kuzu kuzu susar yada gider..
Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allahın yardımıyla elde edilir.
Bir kişi bu cümleyi söylediği anda Allahım! Senin yardımın olmadan ben hiçbir şey başaramam. Ve senden başka dayanacak hiçbir şeyim yok itirafında bulunmaktadır...
benimde sınavım bu yada kafaya takamamakla çözülmez..akşam yazcaktım eşim geldi çıktım..
Bir kişi bu cümleyi söylediği anda “Allah’ım! Senin yardımın olmadan ben hiçbir şey başaramam. Ve senden başka dayanacak hiçbir şeyim yok” itirafında bulunmaktadır...
kızlar bu ayran çorbası nohutlu bulgurlu kilo aldırmıyor mu![]()
benim sorunum basta kabul edilememe sorunuzduselam kızlar :)
bende bir antep gelini olarak söyleyebilirimki çok lafçılar ve bende bir o kadar laf söz götürmeyi sevmediğim için dayanamam ve ya eşime ya annesine şu şu demiş bu bunu niye demiş diye yerim başlarını işe yarıyor aslında artık kimse laf edemiyor :)
maşallah pek bir marifetliymişsin çok güsel bir pasta olmuş:)
ah canım canın sağolsun önemli olan kilo veriyor olabilmiemiz çok takılma 1.lik olyına yine oluruz:)
hoş geldin canım güzel kilo vermeler diliyorum:)
senin onları terkektmeni hazmedememişler heralde ki takımımza laf etmişler hehe boşver:)
yaklaşımın çok güzel canım ya annelik arkdaşlık demek bence ne güzel:)
erkekler genelde ailelerinin yanında aslan kesilirler ama sen gereğini sıkıntılarını anlat bence neymiş o kadar sana bağırmasının gerektrien.
yok canim ya her yolunu denedim icemiyorumİnşallah kısa zamanda da hedef kilona ulaşırsın canım. Ben seni daha şen şakrak hatırlıyorum. Şidi üstünde bir durgunluk var ondan bahsediyorum. eski Beril yeniden gelsin lütfen.
İnşallah yetişmişsindir sınava. Ama tek derdin bu olsun canım. Allah sağlık sıhhat versin gerisi hallediliyor bir şekilde.
İlk başta hep öyle oluyor. Zamanla alışıyorsun. Ben bir ara anlatırım yeşil çay hikayemi. Sen yavaş yavaş içmeye çalış. Düşün ki her yudum yeşil çayda gram gram eriyor yağların. Şimdi canım yeşil çay içmek istiyorum. Hamile olduğum için içemiyorum.
benimde sınavım bu yada kafaya takamamakla çözülmez..akşam yazcaktım eşim geldi çıktım..[/QUO
bende ayatel kursu okurum dara dusunce
birde tovbe cekerim
hatta bazen bagira bagira derim
susar o zaman
sen soz iste bebegimTesekkur ederim canım, ne guzel bir sozmus.
Ayy canımmm benim cok tesekkur ederim ayın 11 ine kadar hergün sınavım varr her seferinde okuyacagım cok tesekkur ederim
İngilizce artık hayatın her döneminde gerekli oluyor en basitinden cocugunun ödevini yaprken bile eminim ustesinden gelirsin..
Hahahah gel gel :) bende gitsemm keskee
Yetistiiiimmmm kılpayı.. Ayy bu sınavlarda okulda fena stress yapıyor aminn insallah saglık olsunnda gerisi halloluyo bir sekilde :)))
al bir tane daha
kadina ozledim
erkege erken gelirim demek yakisir
Bunnu hep okurum ama tartışma esnasında aklıma gelmemişti hiç ben de okuyayım bari adamlar kuzu olsun![]()
sen bir dene sonra bizde deneyelimmmmmmmmmmmmm
annem kesin stend taktiracak
dr.buyutmeyin dedi
biraz anlatti da annem sakin simdi
hepinizin gecmis olsun dileklerine tsk