Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Geldim kızlr aman ikeaya gittik çıkamadık
Ona buna bak vakit geçti
Ordan markete git derken anca eve geldim
Aldıklarımı yerleştirip yemek yapacağım
Bu alışverişler yoruyor insanı valla
Hele ikeaya gidersen yürü babam yürü çıkışa kadar :KK70:
Spor olmuş iyi olmuş. Ben hiiiç spor yapmadım bugün Bestttt Bestttt yok nasılsa, sonraaa rejimi de bozdum berilceee berilceee de yok nasılsa ohh ohhh akşama börek yemeye karar verdim :dondurma::hamarat:
:KK47:

MENÜM
10
1 haş yum
1 kk peynir 3 çatal çökelek
3 yeşil zeytin
3 dilim domates
3dilim salatalık
bir tutam dereotu, maydanoz,semizotu
2 dilim çavdar
sonra
bir tutam semizotu
sonra
1 salatalık
sonra
3 badem
sonra
1 kayısı
1 dilim kavun
1 çb süt
18.30
5 yemek kaşığı susuz kabak
1 dilim ekmek
1sb ayran
su şimdilik 3.5lt 4.5 olur
spor birazdan çıkacağız gelince yazarım
tezbitsin tezbitsin

Ooo bir su birincisi mi geliyooor acabaaaa

Ben karatay maratay anlamıyom o işleri bizim nalan bilir de bence çok hurma yemişsin yav ramazan menüsü gibi olmuş kız. Rahmi toparlar diye mi yiyorsun yoksa elinin altında mı vardı yiyim bitsin dedin. Yalnız karatayın şu yağlı yrmr olayı güzelmiş ben de bandıra bandıra tereyağda yumurta mı yesem kitkurdu kitkurdu

Yok canım ya evdeyim evde tatlılar çikolatalar :) canım tatlı istedi ve bugün nedense sürekli acıkıyorum :) kaçamağım hurma olsun dedim daha masum :) hemde yerli hurma çok güzel görünüyordu :) Aydın'dan geldi

Ben su hep çok içerim

En güzeli Karatay o yüzden ama bandıracağın bi şey Yok :)) ay opsie ekmeği yapayım kalkayım nasıl olacak :) ben yine acıktım bi akşam yemeği mi yapsam geç olmadan :)) spor yapmayacaktım spor yapayım

MENÜM
10
1 haş yum
3 yeşil zeytin
3 dilim domates
3dilim salatalık
2 dilim çavdar
sonra
bir tutam semizotu
sonra
1 salatalık
sonra
3 badem
sonra
1 kayısı
1 dilim kavun
1 çb süt
18.30
1 dilim ekmek
1sb ayran
tezbitsin tezbitsin
Hmmm:KK14:bütün gün yemiş arkası yarın gibi yazmış...:63:ama benimkinin 1/3 ü kadar yemiş:KK11::KK12: kıskanacam:kızgın:o_O
Kıskandım:oha:
Süpersin nalaaan:nazar:
Su ayrı süper vallahi

MENÜM
10
1 haş yum
3 yeşil zeytin
3 dilim domates
3dilim salatalık
2 dilim çavdar
sonra
bir tutam semizotu
sonra
1 salatalık
sonra
3 badem
sonra
1 kayısı
1 dilim kavun
1 çb süt
18.30
1 dilim ekmek
1sb ayran
tezbitsin tezbitsin
Oooo yeşiller var :rolleyes: yeşil çay da içsen benden geçtin

Yok canım ya evdeyim evde tatlılar çikolatalar :) canım tatlı istedi ve bugün nedense sürekli acıkıyorum :) kaçamağım hurma olsun dedim daha masum :) hemde yerli hurma çok güzel görünüyordu :) Aydın'dan geldi

Ben su hep çok içerim

En güzeli Karatay o yüzden ama bandıracağın bi şey Yok :)) ay opsie ekmeği yapayım kalkayım nasıl olacak :) ben yine acıktım bi akşam yemeği mi yapsam geç olmadan :)) spor yapmayacaktım spor yapayım
Opsienin tarifini bize de yazsana. Onu bandıralım sahanda yumurtaya olmamı

Ben su hep çok içerim

Sorma oluyor öyle acıktıysan yap koca bir salata olmaz mı Karatayı çok detaylı bilmiyom ama

Hmmm:KK14:bütün gün yemiş arkası yarın gibi yazmış...:63:ama benimkinin 1/3 ü kadar yemiş:KK11::KK12: kıskanacam:kızgın:o_O
Kıskandım:oha:
Süpersin nalaaan:nazar:
Su ayrı süper vallahi
Bazen canım sıkılmıyor değil kız benim meto yok anladığım kadarıyla yeme bu genelde iki öğün biliyorsun giden gram nedir bu anlamadım hadi bu hafta böyle yapayım dedim ama hiç sevmiyorum habire tıkınmayı bana zor geliyor ben toptancıyım veresiye yok :KK70::KK70:

Opsienin tarifini bize de yazsana. Onu bandıralım sahanda yumurtaya olmamı

Olmamı olur :)

• 3 yumurta
  • 100 gram krem peynir ya da ev yapımı süt loru
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir cimdik tuz
Dukan Oopsie Ekmeği Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle fırını 150 dereceye ayarlayın ısıtın. Yumurta beyazları ile tuzu kar gibi olana hatta kabı ters çevirince akmayana kadar mikserle çırpın. Diğer yandan yumurta sarıları, peynir ve kabartma tozunu iyice çırpın ve beyaz karışıma yarısını dökün. Kilit nokta burası. Beyaz karışımı söndürmeden alttan üste doğru spatula ile yavaş yavaş karıştırın, kalan karışımı da döküp tamamen homojen olana kadar yavaş yavaş karıştırın. Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı 6 eşit parça da yuvarlaklar halinde yerleştirin. Muffin kalıplarına da koyabilirsin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ve 4-5 saat dışarıda dinlendirin. Afiyet olsun :)

Sorma oluyor öyle acıktıysan yap koca bir salata olmaz mı Karatayı çok detaylı bilmiyom ama

Yaptım yedim valla kaçamak yapacağıma :)

Sizlere bi tarif daha :)) yarın bunu yapacağım sonra da sahlep alıp dondurma :))

Karatay Böreği Tarifi'nin Malzemeleri
  • 2 su bardağı mercimek
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 kase peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir avuç içi kadar maydanoz
  • Çörekotu
Karatay Böreği Tarifi'nin Yapılışı
Karatay diyetinin en lezzetli tarifini paylaşıyorum sizlerle. Tam bir patatesli börek lezzetinde.

Mercimeği 3 su bardağı suyla suyunu çekene kadar haşlayın. Soğuduktan sonra çörekotu dışındaki bütün malzemeleri mercimeğe ekleyip güzelce çırpın. Yağlanmış borcama karışımın tamamını aktarın. Üzerine bol çörekotu serpin. 190 derece fırında bir bir buçuk saat kadar pişirin. Soğumaya yakın kesip servis edin.

Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin

İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına
İnsan balıklama dalmalı içine hayatın
Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına

Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiçbir seyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın

Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.

Ataol Behramoğlu
Arkadaşlarıma takımdaştan ileri olan kardeşlerime gelsin birazdan çıkacağım kaptanımız gelir göremem bitsin artık dön yuvaya seviliyorsun kaptanım hoşgeldin diyip kaçayım
@berilceee tezbitsin tezbitsin Pembe_patikli Pembe_patikli @eliya Bestttt Bestttt @burcugncy @bade 34 @ruangel plasticwoman plasticwoman @simge_sena unuttuğum yoktur umarım

Son düzenleme:
Bazen canım sıkılmıyor değil kız benim meto yok anladığım kadarıyla yeme bu genelde iki öğün biliyorsun giden gram nedir bu anlamadım hadi bu hafta böyle yapayım dedim ama hiç sevmiyorum habire tıkınmayı bana zor geliyor ben toptancıyım veresiye yok :KK70::KK70:
Du bakalım belki bu işe yarar. İnsan deneye deneye buluyor ya bünyesine iyi gelenin ne olduğunu. Bulacaz mecbur.

Olmamı olur :)

• 3 yumurta
  • 100 gram krem peynir ya da ev yapımı süt loru
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir cimdik tuz
Dukan Oopsie Ekmeği Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle fırını 150 dereceye ayarlayın ısıtın. Yumurta beyazları ile tuzu kar gibi olana hatta kabı ters çevirince akmayana kadar mikserle çırpın. Diğer yandan yumurta sarıları, peynir ve kabartma tozunu iyice çırpın ve beyaz karışıma yarısını dökün. Kilit nokta burası. Beyaz karışımı söndürmeden alttan üste doğru spatula ile yavaş yavaş karıştırın, kalan karışımı da döküp tamamen homojen olana kadar yavaş yavaş karıştırın. Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı 6 eşit parça da yuvarlaklar halinde yerleştirin. Muffin kalıplarına da koyabilirsin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ve 4-5 saat dışarıda dinlendirin. Afiyet olsun :)

Yaptım yedim valla kaçamak yapacağıma :)
Dur bakiyim kız peynirli kek gibi sanki ben de yapiyim bi. Ama yımırta kokar mı ben kek filan da yiyemiyorum yumurta kokusundan tiksiniyorum çatalları bile 2 kere yıkarım

Back
X