ben ilk diyete başladığım dönemde yani geçen sene kasımda :) 2 ay kimseyle görüşmedim.. kendime kapandım, düzenimi oturttum.. biraz kilo verdim özgüvenim yerine gelmeye başladı, sonra yavaş yavaş sosyal aktivitelere başladım. ancak üzülerek söylüyorum ki, bu sosyal görüşmeler beni ya artıya götürüyor ya yerimde saydırıyor.. biraz fazla hareketli olan hayatımı nerdeyse yarıya indirdim.. çünkü bu anlayış beynime tam yerleşmeden mevcut düzende götürmem çok zor..
senin vereceğin kilo azsa, bu sürede kendi içine dön biraz.. puzzle al yapabiliyorsan, onu bitirene kadar biraz akşamları oyalan.. seni motive edecek sağlık kitapları oku mesela.. onlar da motivasyonunu arttırıyor.. aynada kendini incele, hayal et.. ve lütfen düşünerek at ağzına her yiyeceği.. ben mesela sağ elimin işaret parmağına yavaşlamakla ilgili bir dövme yaptırmak istiyorum minimal.. elimi ağzıma her götürdüğümde bana yavaşlamam gerektiğini hatırlatsın diye..
ve sakın morali bozma.. bizi en çok etkileyen onlar.. sen sağlıklı beslenmeye odaklan.. bırak ben de yiyorum.. sonra devam ediyorum.. bunlar bizim taşlı yollarımız.. herşey mükemmel şekilde ilerlemiyor ki hayatta bu da mükemmel ilerlesin.. zaten o kadar kolay olsaydı bu iş, bence biz de böyle şişman olmazdık.. kendimizle gurur duymalıyız.. bir kilo bile başarı bence..
sigara içen insanlara sigarayı bırak de bakalım bizim kilo vermemiz kadar kolay bırakabiliyorlar mı.. onların ki daha da zor..