Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Poğaça tarifi ada senin için:)

1su bardağı ılık süt
1su bardağı ılık su
1su bardağı sıvı yağ
2tane yumurta (sarılarını üstüne sürüceksin)
3yemek kasığı şeker
1tatli kasığı tuz
Maya
6-7 bardak un dikkatli koy

Süt su yağ yumurta akı karıştır
Sonra içine şeker ve mayayı ekle tekrar çırp
Sonra un ve tuzu ekle yoğur hafif eline yapışan bi hamur elde et fazla un kullanma
Yarım saat dinlendir
Sonra içine peynir yada kıyma koyup yap
Ve 45 dk tepsi de mayalansın
Isıtılmış 200derecede alt üstü kızarana kadar pişir

Inş anlatabilmisimdir
çooook teşekkür ederim canım :KK200::KK200::KK200:hemen favorilerime ekliyorum.. peki maya yaş mayamı kuru mayamı toz halinde mi ?

Buda 5 dk hazır olan bi tarif
Yarım litre sütün içine 5yk irmik 1paket pudding 5yk şeker ekle
Ve ocakta pişir süreki karıştır çok zor karistiliyor
Sonra kendini toplayınca içine 1yk tereyağ ekle karıştır ve ocaktan çek
Buzdolabına koy soğusun
Sonra ellerini hafif islat ve yuvarlak şekil ver ve hindistan cevizine batır bittiiiiii
ayyyy ne güzel tarifler teşekkür kız altın bulmuş kadar sevindim valla :KK15::KK15: mutfakta hiç iyi değilim :(:confused::confused:

Canım önemli olan iyi mayalandırmak
İster sütle yap ister suyla yoğurt la mayası iyi gelmiyorsa olmaz instant maya kullan yoğur bi bekle 1 saat hamur iki katına çıksın tekrar şekil ver yine beklet 30 dk bak nasıl oluyor
Ben 3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta nın akı içine sarısı dışına tuz un
1 tatlı k kadarda şeker koyarım
Yaş maya yada instant maya koyup yoğururum
Acele ise fırını 40 dereceye ayarla içine koy hemen mayalanır birde yumuşacık bir hamur yoğur elden zor ayrılsın bak puf puf olucak
teşekkürler canım hemen ekliyorum favorilerime bakıp yaparım :KK200::KK68: eşim çoook dalga geçiyor benimle ... kızımın yine kreşten arkadaşları aynı zamanda eşimin daireden arkadaşları oluyorl gelecekler cumartesi .... yapta taş gibi poğaça kafalarına atalım :sopa::sopa::KK61::KK61::KK70::KK70:

teşekkürler canım hemen ekliyorum favorilerime bakıp yaparım :KK200::KK68: eşim çoook dalga geçiyor benimle ... kızımın yine kreşten arkadaşları aynı zamanda eşimin daireden arkadaşları oluyorl gelecekler cumartesi .... yapta taş gibi poğaça kafalarına atalım :sopa::sopa::KK61::KK61::KK70::KK70:

Cnm ben 18yasinda evlendim birkere misafir geldi ve ben sadece fırında tavuk yaptım hiç birşey bilmediğim için
Birkeresinde de misafir gelicekti kv dedimki anne poğaça yap kadın dediki maşallah cnm çok lezzetli olmuş poğaça bende tşk ederim dedim
Kv atlattı hemen ordan o değil ben yaptım dedi
Çok zoruma gitti nevarki sanki evet gelinim yaptı dese
O günden sonra bi girdim mutfağa dahada çıkamadım
Şimdi benden tarif istiyor bende vermiyorum

Back
X